Yeşeren Umutlar 2 (Öalışma başlığı)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ã?ncelikle darkgnome ve yeni öykümüze katılacak arkadaşlar için kısa ama işe yarar bilgilerin yer aldığı bir özetin yararlı olacağına karar verdim. efla için de eğer ilk öyküden sıkıldıysa buradan bir özeti okuyabilir. Gerçi ben öyküyü kronolojik sırayla anlatmıcam. Neirre adlı bu dünyadan başlayarak kısaca olayları anlatmayı amaçlıyorum.
1-) Neirre'nin Yaratılışı ve Tanrılar Hakkkında:
Neirre'nin yaratılışından sorumlu beş tane tanrı vardır. Bunlar doğa ve doğa yasalarını tasarlayan Olevia, Müzik ve her türlü mutluluk ve zevk kaynağının tanrısı Torio, Toprağı şekillendiren çalışkan Hikker, Daha çok oluşturmaktan çok bozmayı tercih eden ilk kötülük tohumlarını eken Reks ve herkesten ve herşeyden nefret eden yalnızlığı seven ölümün yaratıcısı Esten...
Her biri tanrı Neirreyi yarattıktan sonra fark ettiler ki oraya ayak basamayacaklardı. Yoksa yaptıkları her şey bozulabilirdi. Böylece her biri iki adet hizmetkar yarattı kendilerine.
Olevianın hizmetkarları; Hep gülümseyen beyaz gelin Olof ve ağırbaşlı Loune...
Torionun hizmetkarları; Mutluluğun arayışında her yeri gezen ozan Digel ve onun çalışkan kardeşi Dikot...
Hikkerin hizmetkarları; güleryüzlü genç kız Hira ve cüce Hiray...
Reksin hizmetkarları; Umuda inanmayan çingene Meher ve Hilebaz Üçkağıtçı Medas...
Estenin hizmetkarları; Estenin en sevdiği müridi Yakışıklı Essun ve yaşlı adam görünümünde kendi pis çıkarları peşinde koşan Esod...
Her şey tamamlanmıştı. Ama Reks hala Neirreyi bozmayı sürdürüyordu. Orkları, ejderhaları ve trolleri yarattı. Ama Esten Reksin yaptıklarını basit birer iş olarak görüyordu.
İlk defa Esten Ruh kavramını ortaya attı. böylece ölümün bir amacı olacaktı. Diğerleri şüphelenmediler Olevia dışında. Ama Esten Burtha adlı gizli salonlarında ölen her türlü varlığın ruhunu toplamaya başladı.
İstediği limite ulaştığında Neirreyi yok edip kendi arzularına göre şekillendirdiği Yeni bir evren yaratacaktı.
Tanrılar ve yaratılış böyle... bundan sonraki bölümde Neirredeki ırklar ve yerlerden bahsecedeğim. Sonra da Safir Taşı macerasını anlatacağım. (Darkgnome umarım beğenirsin...)
Dğer sorularına da sırayla cevap yazacağım...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Ben de tam özet talebinde buluncaktım hatta yazdığım mesajı silmek durumunda kaldım =)

Yeşeren umutları okumaktayım karakterleri tarzları kişilerin yazış tarzlarını az buçuk kaptım. Hızlı okumaya çalıştığımdan tüm olayları da sağlıklı takip edemiyorum bu iyi olacak...

Ben de kuvvetle muhtemel keşiş bi karakterle katılıcam. Biraz fazla gizemli olabilir hikayedeki merak unsurunu canlı tutmayı kendime görev bildim :P
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

2-) Büyü Sistemi ve tarikatlar hakkında:
- Hikker Tarikatı: Misat'ta insanlar Hikker'e taparlardı. Hikker'in ilk emri: Çalış ve Hak et idi.
10 baş büyücü ve bir başkan olurdu. Başkan ölümü yaklaştığında seçtiği birini başkan yapardı.
Önemli kişiler Safiel, Safielin öz babası Serferal, Safielin üvey babası Kerrher, Olren...
Sonradan bir kısım büyücü gizliden gizliye kara büyü ile ilgilenenmeye başlayarak Estene tapmaya başlamıştır. Bu asilerin en önemlilerinden biri de Kerrherdir. Başkanın kendisini seçeceğinden emindi ama planları tutmamıştı. Olren başkan olmuştu.
- Druid Tarikatı: Oleviaya tapsalar da daha çok doğanın kendisine taparlardı. Keirmerde gizli bir yurtları vardır.
Önemli kişiler Yaşlı Heres ve Elessardır
Yaşlı Heres tarikattan ayrılıp yüksek elflerin yaşadığı Revene yakın bir kulübede yaşamaya başlar.
Elessarın babası druidlerin en önemlilerindendi. Ölünce ruhu bir kartalla birleştirirdi. Elessara macerasında yardım edecekti böylece. Sonra Elessara gücünü aktarıp Estenin hevesle onu beklediği Burthaya ruhu gitti. Elessar da druidlerin lideri oldu.
- Reks Tarikatı: Artık rahiplerden pek fazla kalmadı. Son yaşadıkları yere de Estenin müridi kızıl elf Teemire tarafından yerle bir edildi. Tüm rahipler öldürüldü. Bu Estenin Reksi susturduğunun göstergesiydi.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

3-) Irklar ve Bölgeler
1- Pervelon
Arazi şekli dağlıktır. Bir kısmı da karla kaplıdır. 2 büyük dağı vardır: Berg Dağları ve Huhp Dağlar.
Bölgeler: İsimler daha çok cüceler tarafından konulmuştur.
- Berg Dağları: Altın ve gümüş madenleriyle ünlüdür.
- Huhp Dağları: Karla kaplıdır ve en yüksek dağlardan biridir. Kömür madenleri vardır.
- Neimer Tepeleri: Berg Dağları'nın yakınlarında yer alan eski bir tapınağın olduğu tepeler.
- Hurpur Gölü: İki dağın arasında yer alan büyük bir göl. Sadece orda yaşayan nadir deniz canlılarıyla ünlüdür.
Yaşayanlar:
- Dağ cüceleri: Assurd ismini kullanırlar ana karanın ismi olarak. Çalışkan ve hırslıdırlar. Sadece büyü ile uğraşan rahipleri
vardır. Genelde savaşmayı tercih ederler. Diplomasiden anlamazlar. Kalpleri iyilik için çarpsa da elflerin tümünden tiksinirler.
Belg Dağlarında bir krallık kurmuşlardır.
- Tepe Cüceleri: Tembeldirler. O kadar ki nesillleri bile yok olma tehlikesindedir. Genelde casus olarak kötüler tarafından
kullanırsalar da çıkarlarına göre iki tarafı da tutabilirler. Neimer Tepelerinde eski bir uygarlığın kalıntıları arasında
yaşarlar.
- Gnomeler: Dağ cüceleriyle araları iyidir. Mühendislikte çığır açmışlardır. Berg Dağlarının eteklerinde küçük bir şehirleri
vardır.
- Goblinler: Her ne kadar Gnomelerden çaldıkları planlarla da olsa mekanik tarzı işlerde ustalardır. Pis kokarlar ve kurnazdırlar.
Huhp Dağlarında bir şehirleri vardır. Kötülerin piyonları olarak da tanınırlar.
- Barbarlar: Huhp dağlarında büyük bir şehir kurmuşlardır. Avcılıkta çok gelişmişlerdir. Trol avı mevsimi gençlerin
kendilerini gösterip rüştüne ermelerini sağlayan kış aylarıdır. Büyüyle uğraşmaşlar.
- Dark Elfler: Hurpur Gölü kıyılarında göçebe olarak yaşarlar. Kara büyüyle uğraşırlar.
- Kuzeyli Orklar: Goblinlerle bir arada yaşarlar. Ayrı bir minik kasabaları vardır. Yeşil derilidriler ve aptallardır.
2- Arvelir
Arazi çöllerden oluşur.
- Buhgar Ã?ölü: En büyük çöldür.
- Juhandir Dağı: Kıtadaki tek dağdır.
- Perrir Ormanı: Kıyıda yer alan fazla büyük olmayan bir ormandır.
Yaşayanlar:
- Orklar: Gri renktedirler. Akıllı ve çalışkandırlar. Buhgar Ã?ölünde bir krallıkları vardır.
- Barbarlar: Burdakiler büyüyle uğraşırlar. şamanları vardır. Avcılıkta pek iyi değildirler.
- Ã?ingeneler: Koyu tenli insanlar. Perrir Ormanın'da kamp şeklinde köyleri vardır. Hırsız ve serserilikte ustadırlar.
- Minotourlar: Juhandir Dağı'nda yaşarlar. Pek ortaya çıkmazlar. Orklarla araları iyidir.
- Kızıl Elfler (Blood): Juhandir Dağının eteklerinde şehir kurmuşlardır. Eskiden yüksek elf olan ama hırsına yenilip buraya gelen
elflerdir. Zenginlik ve güç peşindedirler. En güçlü büüyücüler bu elflerden çıkar.
-At adamalr (Centaur): Orklar gelemden önce bu kıtalarda hüküm sürüyorlardı. şimdi sayıları azaldı. Göçebe yaşam sürüyorlar.
3- Avalende
Ormanlık bir yerdir.
- Veryer Ormanı: En büyük ormandır.
- Feder Ormanı: Kıtanın kıyısında yer alan küçük bir ormandır.
- Veryer Gölü: Veryer Ormanının içinde yer alan büyük bir göldür.
- Kuytar Dağları: Sıralı dağlardır.
Yaşayanlar:
- Yüksek Elfler: Veryer Ormanına yakın büyük uygarlıkları vardır. En eski ırktır. Elmas işçiliğinde çok gelişmişlerdir.
Binaları hep değerli taşlarla süslüdür. En arif kişiler bu elflerden çıkar. Diplomasiden yanadırlar.
- İnsanlar: En gelişmiş insan topluluğu olarak Kuytar Dağlarının eteklerine dayanıklı surlarla çevrili bir uygarlık kurmuşlardır.
Savşatan çekinmezler. Yüksek elfler ve Dağ cüceleriyle araları iyidir. Orklar en azılı düşmanlarıdır.
- Orman Elfleri: Veryer Ormanında yaşayan fazla ortaya çıkmayan saklı bir ırktır. Yay kullanmkta ve avcılıkta ustadırlar.
Dülmanlarına kurdukları tuzaklarla ele geçirirler. Ama barış yanlısıdırlar.
- Hobbitler: İnsanlarla beraber yaşarlar. İnsanların on lar için kurdukları köylerde yaşarlar. Tarımda çok gelişmişlerdi.
Tarih ve eski öykülere meraklıdırlar. Ama mühendislikten ve savaşmaktan anlamazlar.
4- Diğer yerler:
- Loy Adası: Korsanlar ve paralı askerlerin bir süre konaklamak için kullandıkları bir ada. Bir korsan lordu tarafından yönetilir.
- Polantes Hapishanesi: şu anda kötülerin ele geçirdiği eski bir hapishane. Ã?eşitli sebeplerle (yakaladıkları iyiler) içeri
tıktıklarının bir daha zor çıktıkları bir ada. daha çok orklar buranın yönetiminde yer alırlar. Ama goblinler de alt kademede çalıştırırlar.
-Atalante: Neirmer Kayalıkların altındaki gizemli deniz elfi şehri. Par-Tesa liderleriydi. Ama Safielin üvey kardeşi Gerrfer tarafından öldürüldü.
- Rhuan: Bu ada Pervelon'un doğusunda yer alır. Doğulu insanların yaşadığı ülke yer alır. Çok gelişmiş teknolojileri vardır.
Samuray kültürüne sahiptirdirler. Bildiğin japon işte!
Ejderhalar:
Dört temel ejder ırkı vardır.
- Kırmızı Ejderha: Ateşle püskürtürler. Aptaldırlar. Düşünmezden acizdirler ama çok güçlüdürler.
- Mavi Ejderha: Buz püskürtürler. Çok hızlı kanat çırparlar.
- Yeşil Ejderha: Zehir püskürtürler. İlüzyon yaratırlar. Kurnazdırlar.
- Kara Ejderha: Ejderha lordlarıdırlar. Ateş püskürtürler. Ama genelde düşmanlarını korkutup delirmelerine yol açan büyülü bakışlarıyla
saldırırlar. Çok akıllıdırlar.
Not: Tüm ejderlerin ben kötü bir tanrı tarafından yaratılması taraftarı olduğum için iyi ejdere gerek duymadım.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

yeseren umutlara biraz baktımda cok saglam olmus ellerinize sağlık eğer yeteneğimi yeterli görürseniz.Sizinle yazmaktan gurur duyarım.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

sizin tarzınıza uyar mı bilmem ama referans olarak "YANGIN" ve yeni yazıyor bulunduğum "Güneşe Uzak, Ölüme Yakın" ı alabilirsiniz.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

...
Last edited by Mark on Fri Jun 20, 2008 8:23 pm, edited 1 time in total.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

???
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Mark ile Starfell, muhabbetinizi anlamaya zeka kapasitem yetmiyor yahu :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ohoo! Arkadaşlar siz hikayede de böyle yazacaksınız işimiz iş. :-P
Mors alfebesi değil yazı ile yazarsanız, hatta türkçe tercihimizdir :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

--- ... --- :D

...

???

---

:D

not:Zevkliymiş yahu :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Safir'in arayışı bitti. Artık ortak öykü başlayabilir.
Burda da ordaki son sözü tekrar etmek istiyorum. Ã?ünkü önemli...
Son Söz: Safiel’in zamanı tekrar geldi. Ölüm aşılamaz bir engel gibi gözükse de bir kere onu yenmişti. Ama şimdi ölümün labirentine girip ölümü kapatıldığı kafesten çıkartması gerekecek. Ã?ünkü kader hiç bu kadar zorlayıcı olmamıştı... Sevgiye, dostluğa ve sadakata yer olmayan bir macera onu bekliyor olacak. İhanet dolu bu yolda tek tesellisi biri olacak. Onla da daha karşılaşmadı... Ama o onu bekliyor. Hem de hiç umduğu yer ve zamanda...
Bitti... (Ama yolculuk daha yeni başlıyor...)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ölümün Labirenti:
Keirmerden gelen acil bir mektup. Druid tarikatının çağırdığı bu kişilerin ne gibi bir ilişkileri olabilir?
Daha büyük bir kötülük güçlerini topluyordu. Tek umut ışığı bu yeni kurulacak gruptaydı. Amaçları da şuydu: Ölümü kapatıldığı kafesinden serbest bırakmak. Yani bunca yıl uğaştıklarının boşa gitmesini sağlamak. Ama bu sadece diğerlerinin yanında küçük bir bedel. Labirent onları çağırıyordu.... Macera artık başlayabilir...
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Ã?ncelikle aranızda olmaktan mutluyum.Ve yazarken mors alfabesi kullanmıcam merak etmeyin. :-P

Benim karakterimin adı: Adrian (ed-ri-ın)

Siyah, dalgalı uzun saçları var kirli sakalı var.Kendisi insan azmanı esmer bir teni var (bu yuzden zaman zaman çingenelerle karıştırılabilir)

Kaslı ve iri yapılı bir vucuda sahip çok güçlü bir savaşçı. Kadınlarla arası çok iyi şimdiye kadar karşılastığı kadınların çoğuyla yatmış yani kadınlara karşı zaafı var.Birde içkiye karşı zaafı var.

Bir soyluydu bazı insanlar tarafından ihanete uğrucak ve sonuc olarak allkolik birine dönüşcek galiba ama kurtulabilir bilmiyorum. şu an kafam çok karışık :D

Güç tanrısı varsa ona tapsın aslında bana esten karizma geldi ama galiba onu dövmüşler.bunlar yoksa çoğunluk neyse ona uyarım. :)

karakter geçmişinin bir kısmını Güneşe Uzak,Ölüme Yakın ile bağdaştırıp sunmayı düşünüyorum.En kısa zamanda yapıcam bunu.

Eeee.... Sanırım unuttuğum başka bişi yok.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ölüm Labirenti başladı. ilgniç fikirlerinizi hala paylaşabilirsiniz... Hepinizi bekliyoruz...
Post Reply