Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Aslında izcilik, farketme'yi de kaplamalı diye düşünüyorum???
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Image

Ã?ift çifteli adam da iyi olur haaa! :D

Ã?neri:
Atletizm diye bir şey olsa:
Zıplama, tırmanma, parande atma, ipte yürüme gibi becerileri kapsasa.

Konuşma sanatı:
Diplomasi, blöf, göz korkutma, bilgi toplama gibi şeyleri kapsasa. :D

Ã?rnekte "Sessiz Gizlenme" eklemişin ama karşılığında "Farketme'"yi koymamışın. :wink:
Tersyuz Farketme zarına sessiz gizlenmeyi de ekliyorum; nasıl saklanılacağını bilen kişi aynı zamanda nereye bakması gerektiğini de bilir!

Ayrıca saydığın yetenekler ve daha yüzlercesi var zaten; senin seçip puan vermen (ama benimle anlaşarak) yeterli! Bana benim karakterim akrobatlık biliyor de (ip üstünde yürüyor, vs) hemen "Akrobat" diye bir yetenek yazalım ve yaptığın ilgili her aksiyonda bonus olarak eklenir. Ã?rnek koşan attan posta arabasına ya da trene atlarken "akrobat" da eklenir zarına.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Farketmeye gizlenme eklenmesi güzelmiş. onu anlamamışım. :D
Mmmm. Bana da güzel giderdi gizli gizli sniperlik yapardım.
Neyse birdahaki seviyeye alırm. :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Konuşma kabiliyeti istiyorum ben! Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Tersyuz wrote:Konuşma kabiliyeti istiyorum ben! Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır :D
Bak bana, karizma 14 :D Ben yırtıyorum o açıdan :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond, neden koordinat belirtmiyorsun? Sonra kime saldırıyorsun, herhalde 2. numaraya mı?
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet, ikinciden kastım oydu, aslına bakarsan, doğrudan yaklaşacağı için, net bir koordinat vermek hatalı olurdu, çünkü resimde X5 X6 arası ile Y9 demek komik geldi :D

-Freddie Mercury
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ã?ömelerek ya da yatarak ateş etmenin bir artısı var mı? Bence olsun. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yatarak önün açık ise bence de vurma şansı artmalı. Mesela +10 vurma -20 (sanırım yarım siper artısı bu kadardı) vurulma gibi bir artısı olmalı. Keza aynı şekilde yakın dövüşte yerde yatan biri saldıramazken +20 vurulma şansına alı. Bu sayede bir dengeleme olur. Bu durumdayken hareket için marifetlere ihtiyaç olmalı yada yatmak yerine çömelme seçilebilir.

Ã?ömelme de ise +5 vurma, -10 vurulma yakın dövüşte ise -10 vurma şansı ve +20 vurulma şansı alır ve yarı hızında hareket imkanına sahip olur.

Ã?ömelmiş yada yere yatmış karakterler koşamazlar.

Hatta bunun üstüne marifetlerde yaratılabilir. Mesela,

Tabancayla Yerde yuvarlanma: Herkes yerde yuvarlanabilir ama bunu yaparken isteediği yöne gidip silah kullanabilir mi?
Gereksinimler: Dayanıklılık: 40, Ã?eviklik: 40, Tabanca: +40, Hızlı nişan: +40
Artıları: Yere yatmış biri yana yuvarlanarak hareket ederken bi yandan da ateş etmeye -50 alarak devam edebilir. Bu sayede tur sonunda bir siperin arkasına geçebildiği gibi tam döngü boyunca yapacağı saldırılarıda yapabilir.

Ã?abuk siper: Refleksleriniz çok hızlı ve vücudunuz yeterince elastik.
Gereksinimler: Dayanıklılık: 20, Ã?eviklik: 30, Yakın dövüş: 5,
Artıları: Yere yatma ve yerden kalkma eylemlerini 1 standart değil bir hareket eylemi kadar zamanda yapıyorsunuz.

Ani siper: Sadece becerikli değilsiniz Bu işin nasıl yapılacağınıda biliyorsunuz.
Gereksinimler: Dayanıklılık: 30, Ã?eviklik: 30, Yakın dövüş: 10
Artıları: Yere yatma eylemi bir anlık hareket. Kendinize sıra gelmeden yere bile yatabiliyorsunuz. Ancak kalkma eylemini yine kendi turunuzda ve bir hareket eylemi ile sürüyor.

Yerde sürünme:
Gereksinimler: Dayanım: 15, Güç: 15
Artıları: 1 döngüdeki hareket hakkınızın çeyreği kadar hareket edebilir ve hareketiniz sırasında siper artınızı kaybetmezsiniz.

Hızlı sürünme:
Gereksinimler: Dayanım 25, Ã?eviklik 25, Güç: 35
Artıalrı: Hareket hakkınızın çeyreği değil yarısı hızda sürünebilirsiniz.

Tünel faresi: (Kesinlikle Fallout'tan alıntı değildir. :D )
Gereksinimler: Dayanım: 20, Ã?eviklik 20, Güç: 30
Ã?ömeldiğinizde hareket hızınız ayaktaki kadardır.

Bu saklanma ve gizlenme bonularını bir daha düşünsen dwaxer sankiş daha iyi olacak gibi geldi bana. Duvarın arkasında görmediği dahi adamı -50 alarak vurmak bu sistemde çok kolaylaşıyor sanki. Belli bir seviyeden sonra zaten bir karakterin vurulmama şansı kalmıyor. ÖZellikle de ready action yapıldığında. Mesela buna karşı hamlelerde veirlebilir.

Hedefe saptırma: Siperin arkasında sizi vurmayan adam eylem hazırlığı ile çıkmanızı bekliyor çıkış yönünü farklı gibi göstererek her 10+(sessizgizlenme)/5 kadar siper artısı alarak çıkabilsin. Yada karşısındaki bu kadar penaltı alsın bence.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tabii çömelerek veya yatarak ateş eden kişiye (sadece keskin nişan alırken) bonus vermek mantıklı. Ayyrıca hedef küçülttüğü için vurulmaktan korunma derecesi yükselir. +20 diyelim bu bonuslara.

Yalnız hedef küçültme zaten yarım siper bonusu sayılacak, yani yarım siper ile çömelmeden gelen korunma bonusları üst üste eklenmeyecek.

Darkgnome tam siper bonusu +50yi mi beğenmedin? Burada kişi tamamen görünmez değil; örneğin binanın içinden camın köşesini kırmış ateş ediyor. Buna +50 korunma bonusu verebiliriz. Adam iyi korunuyor ama görünmez ya da vurulmaz değil! Eğer görünmüyorsa zaten zar atmam, "kişi görüş alanında değil," derim.

Bu kuralları bir araya toplayıp bir metin oluşturmak lazım. Sadece western değil, eski gangster, mafia türü, ortaçağ, tarihi, korsan, vs, fallaut gibi apokaliptik, vs oyunlara da kullanılabilir bence. Bir de kurallar, ayrıntılar artıyor; bölük pörçük kaldılar, en kısa zamanda toparlamak istiyorum.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Anladım. Ben ateş etme olayı olmasa dahi yinede ateş edilebiliyor sanmıştım. O zaman gayet mantıkılı ve ben +50 siper artısını çok beğendim. :)

Yalnız çömelme ile yatma arasında bir fark olsa güzel olabilir bence.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Yalnız çömelme ile yatma arasında bir fark olsa güzel olabilir bence.
Doğru söylüyorsun; çömelme +10 olsun, yatma +20
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:
Darkgnome wrote:Yalnız çömelme ile yatma arasında bir fark olsa güzel olabilir bence.
Doğru söylüyorsun; çömelme +10 olsun, yatma +20
.
Ve çömelme de hız yarıya insin (koşma yine yok) yatma da çeyreğe?

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Hızlar düşecek tabii ve çömelip kalkma da hareket puanından azıcık yiyebilir.

Koşma olayını bilhassa koymadım; hiç karıştırmayın orasını herkesin ortalama 30 hızını koşma yürüme arası bir hız kabul ediyoruz. İsteyen bir turda üst üste iki yürüyüş yaparak 30+30=60 metre ilerleyebilir (ve bu oldukça iyi bir mesafe!)

Ancak hızı 40a çıkaran bir marifeat koyarız: "Koşucu": Güç+Ã?eviklik+Dayanım+Atletizm=100 olursa hız 40 olur gibi.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bence hızları biraz düşürüp 15+str gibi mesela koşma ve yürüme ile bunu iki katına çıkartma yapabilirsin. Ancak bu koşma olayını sadece ve sadece dayanıklılığı kadar devam ettirebilirsin. Bu tip küçük değişikliklerle karakterleri daha fazla gerçeğe yaklaştırıp hızlı koşmak isteyen ayı kuvvetindeki kişilerin kalbini de kırmamış ama uzak menzillilerin o güzel avantajınıda ellerinden almamış olursun.
Eskisi ka
Post Reply