Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Dwaxer bu arada kavga diye ben Spoiler atmadım, hani sen demiştin ya, kavga falan :P O açıdan yani, kavga dışındaki her şeyi Spoiler atacağım, ama istersen bundan sonra da kavgaları da Spoiler atayım
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Dwaxer bu arada kavga diye ben Spoiler atmadım, hani sen demiştin ya, kavga falan :P O açıdan yani, kavga dışındaki her şeyi Spoiler atacağım, ama istersen bundan sonra da kavgaları da Spoiler atayım
Önemli değil, maksat mekanlar ve isimler ortaya çıkmasın. Ama sen yine de spoiler at hepsini, alışkanlık olsun.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Code: Select all

Cicninati Kid
Bunu yakalamak için bir hile düşünüyorum. Eski bir ödül avcısı sığır çobanlığı yaptığına göre paraya ihtiyacı var. Anlaşıp onu adalete teslim edeceğim sonra da kaçırıp parayı bölüşeceğimizi söyleyeceğim.
Tabii kaçırır mıyım onu bilemiyorum. :D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Pöfff, spoiler yapayım derken quote olmuş. :(
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

o kadar üzülme :-P
Image
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Illyra wrote:o kadar üzülme :-P
Sağol :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Tersyuz wrote:
Illyra wrote:o kadar üzülme :-P
Sağol :D
bir şey değil her zaman :wink:
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Kurallar iki ayrı başlıkta var bunları da toparlamak gerekiyor.
Bir kısmı Wahşi Batı...muhabbet, yorum'da bir kısmı, Wahşi Batı ... Listeler, Malzemeler, Haritalar, NPC, vs. sayfasında.

Yeteneklere seviyede en fazla +5 ekleyebilme kuralını biraz esnetmek iyi olabilir.
Mesela başlangıç bonusları hariç verilebilecek puan seviyex5'dir gibi.
3. seviye bir karakter hiç puan vermediğiı bir yeteneğe 15 koyabilir bu sayede.

Silah çekmek, ayağa kalkmak bunlar move action mu?

Bilemediğim için kısaca silahlarını ateşledi diye yazdım, hata varsa düzeltirsin.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz dediğin olay bir filmde vardı "Good, Bad and Ugly" hatta adam ipin ucunda sallanırken uzaktan ipi tüfekle vurup koparıyordu. :D Sırf bunu yapmak isteyen olur diye Darağacında sallanabilme zamanı formülü yazdım. :-P

Devrimk tabanca çekmek, ayağa kalkmak, yere yatmak filan hepsi move-action ! Bunları şöyle düşünüyorum normalde bir standart aksiyon+bir hareket aksiyonu kullanıyorsun ya ve bu hareketi 30 diye kabul ediyoruz. Böyle basit, bir çırpıda yapılacak hareketleri de 5 kabul ediyoruz. (Tabii bunlar normal şartlarda, yaralı olmadığın vs zamanlarda)
Ã?rneğin yerden ayağa fırladın 5 hareket gitti, yani daha 25m yürüyebilirsin.
Ya da ayağa kalktın 5, tabancana bir mermi koydun 5, bir mermi daha koydun 5 toplam 15 etti yani daha 15 hareket puanın var 3 kare ilerleyebilirsin.
Ancak silah çekmeyi serbest bir hareket olarak kabul ediyoruz.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:Devrimk tabanca çekmek, ayağa kalkmak, yere yatmak filan hepsi move-action !

...

.
Hangisine güveneceğiz. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Fazla sohbet olmasın cevaplarımızı aldığımızda yola çıkacağız. Zaten gereken erzağımızı bilgileri aldıktan sonra hesaplarsın. Ona göre para ı düşersin evlerimizden mi alırız artık oda sana kamış. Evde ne var onu da bilmediğimizden...
Masaların felan hasar alma olayı var mı? Mesela devrili bir masanın bir tarafından ateş etsek masa delinipte diğer tarafındaki adamda vurulabilir mi?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:.
Tersyuz dediğin olay bir filmde vardı "Good, Bad and Ugly" hatta adam ipin ucunda sallanırken uzaktan ipi tüfekle vurup koparıyordu. :D Sırf bunu yapmak isteyen olur diye Darağacında sallanabilme zamanı formülü yazdım. :-P

Devrimk tabanca çekmek, ayağa kalkmak, yere yatmak filan hepsi move-action ! Bunları şöyle düşünüyorum normalde bir standart aksiyon+bir hareket aksiyonu kullanıyorsun ya ve bu hareketi 30 diye kabul ediyoruz. Böyle basit, bir çırpıda yapılacak hareketleri de 5 kabul ediyoruz. (Tabii bunlar normal şartlarda, yaralı olmadığın vs zamanlarda)
Ã?rneğin yerden ayağa fırladın 5 hareket gitti, yani daha 25m yürüyebilirsin.
Ya da ayağa kalktın 5, tabancana bir mermi koydun 5, bir mermi daha koydun 5 toplam 15 etti yani daha 15 hareket puanın var 3 kare ilerleyebilirsin.

.
şöyle bi liste olsa:
Silah çekmek: 0
Silahı yere atmak: 0
Yere Yatmak: 0
Yerden ayağa kalkmak :5
1 Mermi doldurmak: 5
1 kare ilerlemek: 5
Hızlı nişan: 15
Keskin nişan: 30
İki silahla aynı anda ateş etmek: 30
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Yaparız arkadaşlar, hepsini yaparız. Kuralların hepsini tek çatı altında toplayıp yazacağım, zaten kitapçık yapacağız bunu. :-P Cidden; ben icad ettim diye söylemiyorum :-P :mrgreen: bu güzel bir sistem olabilir. Güzelliğinin püf noktası ise bütün formüllerin excelde kullanılabilmesi. Acayip zamandan kazandıran bir olay; zarı, mesafeyi ve bonus ya da cezayı yazdığımda anında sonuçlar hazır! Adamın şu özelliği kaç idi, bu yeteneği ne kadardı diye araştırmadan hallediyoruz. Bence bu sistemi RPG camiasına kazandırmalıyız.
Yalnız bu sisteme bir isim bulalım;?

şimdi arkadaşlar bir de şunu hatırlatayım size; teknik ayrıntıları hatırlamaya çalışmak yerine, kendizi bir western filmi atmosferi içinde düşünerek rolünüze yön verin bence. Ã?rneğin Darkgnome sormuş, devrilen bir masanın ardında saklanıyorsam kurşun masayı delip geçer mi, beni vurur mu? Bu gibi soruların cevabını zaten bilmeniz lazım; ama öyle bir pozisyon oluştuğunda formülünü de iyi kötü icad ediyoruz. Fizik profesörü olmasak da akla yatkın bir şeyler uyduruyoruz. Sonradan düzeltme de yapabiliyoruz tabii.
Ã?rneğin bugün düşme hasarı formülünü icad ettim naçizane.
Düşme hasarı: 1d100-(Güç+Ã?eviklik)+(Mesafenin karesi)

Ama dediğim gibi rolünüze kendinizi kaptırın ve yapabileceğinizi düşündüğünüz şeyi yapın.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote: Ã?rneğin Darkgnome sormuş, devrilen bir masanın ardında saklanıyorsam kurşun masayı delip geçer mi, beni vurur mu? Bu gibi soruların cevabını zaten bilmeniz lazım; ama öyle bir pozisyon oluştuğunda formülünü de iyi kötü icad ediyoruz..
Aslında ben masanın arkasındakini vurabilirmiyim diye sormuşum. Biliyorsun senin mantıkla benimki aynı işlemiyor. Sırf yakın dövüş özelikleri için dahi sayısını bilmediğim onca mesaj attım. Bana mantıklı gelen sana mantıksız geliyor. Sana mantıklı gelen bana mantıklı geliyor. Bana göre oyuna zevk katacak şey sana göre oyunu soğutuyor.

Yani sana şöyle diyeyim; neredeyse "Oturmadan büyük tuvaletimizi yapabilir miyiz?", "Atın üstünde bir tarafımızı kaşıyabilir miyiz?", "Akşamları uyanık kalabilir miyiz?", yada "Bıçaklarla saldırırken üstüne tekme ile kombo yapabilirmiyiz?" gibi sorular da soracak duruma geldim.

Oyunun ortasında bir hareket yaparım, sonra dersen "O hareketi yapamazsın!" benim bütün planım güme gider, ölürüm hatta belkide oyunun bütün olayını bozarım. Düşünsene ben adamın masanın arkasında olduğunu biliyorum. Ateşledim ve bütün saçmalar sekti bana geldi. O durumda ne olacak.

Sorular:

Bu beceriler neyi gösteriyor? Zekası seviye atladıkça gelişen adam bir süre sonra fizik profesöründen daha mı zeki oluyor yoksa fizik profesörü aslında zaten boyuna fizik ve zekaya vermiş, hazırladığı tezlerle seviyeler atlamış 10. seviye bir karakter mi?

Atların str nedir? Ben onalrı devirmek iöin ne kadar güçlü olmalıyım?

Geceleri siyah giymek ile bembeyaz giyinmek arasında bir fark var mı?

Gece ile gündüz arasında görme konusunda bir fark var mı?

Havanın sıcaklığındna etkilenipte hayal görme ihtimalimiz var mı? BUna karşı dayanıklılık özelliğimi kullanılacak?

Tüfeklerin geri tepmesi bu oyunda etkilimi yoksa 1 strli adam da elinde makinalı tüfek ile bize rahatça ateş edebilir mi?

Dinamitlerden kurtulma için bir şeyin arkasına geçmek mi gerek yoksa yere atlamakta onlardan kurtulmanın bir yolu mu?

Tüfek bilgisi yada tabanca bilgisi ateşelerden kaçmak için bir etken mi? Mesela bitrisi sadece sesleri dinleyerek hangi tüfeğin ateşlendiğini ve kaç memrmi kaldığını bu sayede anlayabilir mi?

Daha çok sorular çıkacaktır. Evet oyun rol yapma oyunu ama tek bir hatayla ölünebilecek bir oyun. Bir kuralı yanlış biliyorum yada seninle değişik düşünüyoruz diye 10 sayfa yaptığım rp sonucunda sadece ölüp karakteri bırakmak zorununda kalacağım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkgnome wrote:
dwaxer wrote: Ã?rneğin Darkgnome sormuş, devrilen bir masanın ardında saklanıyorsam kurşun masayı delip geçer mi, beni vurur mu? Bu gibi soruların cevabını zaten bilmeniz lazım; ama öyle bir pozisyon oluştuğunda formülünü de iyi kötü icad ediyoruz..
Aslında ben masanın arkasındakini vurabilirmiyim diye sormuşum. Biliyorsun senin mantıkla benimki aynı işlemiyor. Sırf yakın dövüş özelikleri için dahi sayısını bilmediğim onca mesaj attım. Bana mantıklı gelen sana mantıksız geliyor. Sana mantıklı gelen bana mantıklı geliyor. Bana göre oyuna zevk katacak şey sana göre oyunu soğutuyor.

Yani sana şöyle diyeyim; neredeyse "Oturmadan büyük tuvaletimizi yapabilir miyiz?", "Atın üstünde bir tarafımızı kaşıyabilir miyiz?", "Akşamları uyanık kalabilir miyiz?", yada "Bıçaklarla saldırırken üstüne tekme ile kombo yapabilirmiyiz?" gibi sorular da soracak duruma geldim.

Oyunun ortasında bir hareket yaparım, sonra dersen "O hareketi yapamazsın!" benim bütün planım güme gider, ölürüm hatta belkide oyunun bütün olayını bozarım. Düşünsene ben adamın masanın arkasında olduğunu biliyorum. Ateşledim ve bütün saçmalar sekti bana geldi. O durumda ne olacak.

Sorular:

Bu beceriler neyi gösteriyor? Zekası seviye atladıkça gelişen adam bir süre sonra fizik profesöründen daha mı zeki oluyor yoksa fizik profesörü aslında zaten boyuna fizik ve zekaya vermiş, hazırladığı tezlerle seviyeler atlamış 10. seviye bir karakter mi?

Atların str nedir? Ben onalrı devirmek iöin ne kadar güçlü olmalıyım?

Geceleri siyah giymek ile bembeyaz giyinmek arasında bir fark var mı?

Gece ile gündüz arasında görme konusunda bir fark var mı?

Havanın sıcaklığındna etkilenipte hayal görme ihtimalimiz var mı? BUna karşı dayanıklılık özelliğimi kullanılacak?

Tüfeklerin geri tepmesi bu oyunda etkilimi yoksa 1 strli adam da elinde makinalı tüfek ile bize rahatça ateş edebilir mi?

Dinamitlerden kurtulma için bir şeyin arkasına geçmek mi gerek yoksa yere atlamakta onlardan kurtulmanın bir yolu mu?

Tüfek bilgisi yada tabanca bilgisi ateşelerden kaçmak için bir etken mi? Mesela bitrisi sadece sesleri dinleyerek hangi tüfeğin ateşlendiğini ve kaç memrmi kaldığını bu sayede anlayabilir mi?

Daha çok sorular çıkacaktır. Evet oyun rol yapma oyunu ama tek bir hatayla ölünebilecek bir oyun. Bir kuralı yanlış biliyorum yada seninle değişik düşünüyoruz diye 10 sayfa yaptığım rp sonucunda sadece ölüp karakteri bırakmak zorununda kalacağım.
Bir soru da benden, yayın menzili nasıl 20 metre oluyor?? :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply