Hierophant'ye ne dersiniz?Darkgnome wrote:Beyler bu arada ebn inat ettim sizde edin Olaf'a prestij sınıfı bulalım. Anladığım savaçmaktan çok büyü ile gidecek ve yandaşlarını güçlendirecek. Hadi bu kutsal görevde birlikte çalışalım ve fikirlerimizi yazalım.
Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
.
Ben yeri gelsin diye bekliyordum, madem laf açıldı aklımdaki fikri söyleyeyim: (gerçi henüz buradan kurtulmadık ama madem konuştunuz) Ben de size diyecektim ki: Arkadaşlar bu wandlar, scrollar, vs yani harcanıp da biten şeyleri ortak almamız lazım. Ã?rneğin benim için Cure wandlar çok kullanışlı ama bunu oratak ödememiz lazım. Bu yüzden ganimet filan elde edince paranın yarısını ortak bütçe, yarısını da “vatandaş heveslendiği şeyi alsın” parası olarak ayıralım. Yani adam başı 5000 mi düştü 2500 ortak havuza, 2500 ise kişisel olsun. Kişiselin amacı da kendine özel bir büyülü eşya, zırh, vs filan almak ister belki, hevesi kaçmasın -yazık- maksatlı.
.
Ben yeri gelsin diye bekliyordum, madem laf açıldı aklımdaki fikri söyleyeyim: (gerçi henüz buradan kurtulmadık ama madem konuştunuz) Ben de size diyecektim ki: Arkadaşlar bu wandlar, scrollar, vs yani harcanıp da biten şeyleri ortak almamız lazım. Ã?rneğin benim için Cure wandlar çok kullanışlı ama bunu oratak ödememiz lazım. Bu yüzden ganimet filan elde edince paranın yarısını ortak bütçe, yarısını da “vatandaş heveslendiği şeyi alsın” parası olarak ayıralım. Yani adam başı 5000 mi düştü 2500 ortak havuza, 2500 ise kişisel olsun. Kişiselin amacı da kendine özel bir büyülü eşya, zırh, vs filan almak ister belki, hevesi kaçmasın -yazık- maksatlı.
.
Dwaxer baj tanrında senin gibi illaki daylight diyenlerden
Morninglord of Lathander
Requirements
Patron: Lathander
Alignment: LG, NG, CG.
Craft(any): 4 ranks.
Diplomacy: 7 rank
Know(religion): 8 ranks.
Perform(any): 2 ranks.
Feat: Improved Turning.
Class Ability: 3rd lvl Divine spells, including Daylight.
HD: d8
Skill Points: 2
Attack: Rogue
Good Save: Fort, Will
Her seviyesinde sanki vlericte seviye atlamış gibi büyülerinde de gelişiyor
Her seviye atladığında sanki clericte seviye atlamış gibi turn undead'i gelişiyor.
1st: The area of effect of any spell with the [light] subtype is doubled.
2nd: Creative Fire – gain a bonus equal to your Class level to all Craft & Perform checks.
3rd: Daylight 1/day
4th: Searing Rayt 1/day
5:th: Greater turning +1/day
6th: ... böyle gidiyor işte
10ç seviyeye kadar gidiyor. Ama dwaxer asıl aydınlanma bildiğin cleric dedi diye bunu sever diye düşündüm. Bariz Lathander'in ışığı ile aydınalnıyorsun bu sınıf sayesinde. 10. seviyede oyundaki tek renkli darkvision'a sahip olan sınıf sanırım bu
Morninglord of Lathander
Requirements
Her seviyesinde sanki vlericte seviye atlamış gibi büyülerinde de gelişiyor
Her seviye atladığında sanki clericte seviye atlamış gibi turn undead'i gelişiyor.
2nd: Creative Fire – gain a bonus equal to your Class level to all Craft & Perform checks.
10ç seviyeye kadar gidiyor. Ama dwaxer asıl aydınlanma bildiğin cleric dedi diye bunu sever diye düşündüm. Bariz Lathander'in ışığı ile aydınalnıyorsun bu sınıf sayesinde. 10. seviyede oyundaki tek renkli darkvision'a sahip olan sınıf sanırım bu
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Hevesi kaçmaz canım. Bana gerekli işe yarar bir şey olduğunu göstersin bütün parayı aldsın. Yarsı değil hatta paranın %5'ini bile alsa bence yeter. Zaten iyi paar oluyor o. dahası gerekince gelir Dartu'dan alır.dwaxer wrote:.
.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
.
Benim merak ettiğim konu; (aslında okusam öğrenirim ama madem bilenler var soriim) örneğin level-6 sırasında bir Prestij classa geçmek istesem, o prestij Classın 6.leveli mi olurum yoksa 5-cleric, 1-prestij mi olur? Daha doğrusu ne olur?
Azcık baktım ama bir sürü çeşit var. "Contemplative" fena gözükmedi, bir de Oracle bilmemnesi var ama henüz fol yok yumurta yokken incelemiyeyim dedim. Bir de 4.Ed.na geçme durumunda gereksiz olacak bilgilere kendimi çok kaptırmak istemiyorum.
.
Benim merak ettiğim konu; (aslında okusam öğrenirim ama madem bilenler var soriim) örneğin level-6 sırasında bir Prestij classa geçmek istesem, o prestij Classın 6.leveli mi olurum yoksa 5-cleric, 1-prestij mi olur? Daha doğrusu ne olur?
Azcık baktım ama bir sürü çeşit var. "Contemplative" fena gözükmedi, bir de Oracle bilmemnesi var ama henüz fol yok yumurta yokken incelemiyeyim dedim. Bir de 4.Ed.na geçme durumunda gereksiz olacak bilgilere kendimi çok kaptırmak istemiyorum.
.
5 cleric 1 prestij.dwaxer wrote:.
.
Benim imzaya bakarsan 2+2+1=5 seviye var.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Prestij sınıflar ya bir alanda uzmanlaşıyor yada başka bir alanda güç kazanabiliyor
Bir alanda uzmanlaşanmlar mesela morning of lathander olarak gösterilebilir. Daha çok Lathander'i simgeleyen güçler alırken seçtiği domainlerde seviyeyle gelen gü.leri gelişmiyor. Ancak zaten Lathanderin bir takipçisi aldığı bu becerilerle o domainlarin güçlerini katlıyor. Oldukça güzel bir seçim bence.
Başkagğöler kazananlara örnek olarakta divine champion diye bir sınıf var. 7. seviye de alıyorsun hiç büyü yapmayan biri (7 fighter) dahi olsa 10 seviyelik prestij sınıfının sonunda 9. seviye büyülere kadar çıkıyor. Üstelik yanında aldığı özelliklerde cabası.
Gereklilik buradan.Lathander ile ilgili gelişmek istiyorsan bence Lathander almalısın.
Bu arada prestij sınıfları temel sınıflar gibi tecrübe puanı penaltısına sebep olmazlar. Yani 5 cleric 1 Morning of Lathander olarak gözükmen senin 2 sınıfa sahip olduğun anlamına gelmez. Hala tek sınıfta gelişmişsin gibi görülürsün. Sanırım asıl sorma sebein buydu.
Bir alanda uzmanlaşanmlar mesela morning of lathander olarak gösterilebilir. Daha çok Lathander'i simgeleyen güçler alırken seçtiği domainlerde seviyeyle gelen gü.leri gelişmiyor. Ancak zaten Lathanderin bir takipçisi aldığı bu becerilerle o domainlarin güçlerini katlıyor. Oldukça güzel bir seçim bence.
Başkagğöler kazananlara örnek olarakta divine champion diye bir sınıf var. 7. seviye de alıyorsun hiç büyü yapmayan biri (7 fighter) dahi olsa 10 seviyelik prestij sınıfının sonunda 9. seviye büyülere kadar çıkıyor. Üstelik yanında aldığı özelliklerde cabası.
Gereklilik buradan.Lathander ile ilgili gelişmek istiyorsan bence Lathander almalısın.
Bu arada prestij sınıfları temel sınıflar gibi tecrübe puanı penaltısına sebep olmazlar. Yani 5 cleric 1 Morning of Lathander olarak gözükmen senin 2 sınıfa sahip olduğun anlamına gelmez. Hala tek sınıfta gelişmişsin gibi görülürsün. Sanırım asıl sorma sebein buydu.
Eskisi ka
Eskisi ka
Büyün aynı clericte seviye atlamışsın gibi gelişecek. Yani bunda 5 cleric 3 morning ol lathander aynı 8. seviye cleric gibi büyü yapabilir. (Mavi ile işaretledim.)Darkgnome wrote:Dwaxer baj tanrında senin gibi illaki daylight diyenlerden
Morninglord of Lathander
Requirements
Her seviyesinde sanki clericte seviye atlamış gibi büyülerinde de gelişiyor
Keza aynı şekilde turn undead'ini de hesaplayabiliyorsun. Yani 3 + 5 = 8 cleric (Kırmızı ile işaretledim)
Eskisi ka
Eskisi ka
Hikaye içinde anlaşılmamış buraya açıklama olarak yazıyorum:

Bu yaratıklar Shadar-Kai Gölge evreninde (Shadow Planes) yaşayan bir ırk.

Bu kertenkele adamların resmini koydum ama aslında bunlar nameftti. Darthu'nun bu konuda bir bilgisi olmadığı için anlayamadı, karışıklık buradan çıktı sanırım.

Soldaki Shadar-Kai Kithlord, sağdaki Nameft kertenkeleadam Ketserra.

Bu yaratıklar Shadar-Kai Gölge evreninde (Shadow Planes) yaşayan bir ırk.

Bu kertenkele adamların resmini koydum ama aslında bunlar nameftti. Darthu'nun bu konuda bir bilgisi olmadığı için anlayamadı, karışıklık buradan çıktı sanırım.

Soldaki Shadar-Kai Kithlord, sağdaki Nameft kertenkeleadam Ketserra.