WAHşİ BATI. .(oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk

.

Code: Select all

Toz, barut ve kan kokusu birbirine karışmıştır, Kid yerdeki hayduta (2) iki tabancasını da doğrultup ateş eder tekrar.
1.İsabet(86)=114 başarılı
2.isabet(39)=67 başarılı

Göğsüne isabet eden iki kurşun, zaten ölmek üzere olan haydutu cansız yere serer.
Muhafız ve yolcular Sürücünün yaralı bacağına ilkyardımda bulunurlar. 
Keskin nişancı haydut kaçmıştır.
Kid kendi atını ve kaçan atlardan birini biraz ötede bulur.

Ölen haydutların (ve atın) üzerinden çıkan eşyalar:
1 Colt navy
1 Smith W. M3
45 tabanca mermisi
1 bıçak
1 su matarası
55$

Ayrıca haydutların birinden kanlı bir mektup çıkar. Okunduğu kadarıyla şunlar yazmaktadır:
. ...denen piç kurusunu öldürdüğünüz zaman, çanta ve ceplerini araştırın. Üzerinde formüller olan kağıtların hepsini bana getirin. Formüller olmazsa paranızın geri kalanını alamazsınız ona göre! İmza: Morbid.
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Alvarez'in düşüncesine göre Red gece takip yapmayacaktı. Aralarında 1 saat vardı ve izlerin çok olması işini kolaylaştırıyordu. En azından olabildiğinde yaklaşarak bir kamp ateşi yakacak olursa Red'in onu görme şansı vardı. adamlarda görebilirlerdi ama bu tehlikeyi almalıydı. Ayrıca uzaktaki bir ateşi ertesi günde görmeleri durumunda ancak tepki verirlerdi. 

Birden aklına Red'in yanında hiç yemek olmadığı geldi.Ã?ölün içinde yemeksiz ve susuz bir gün daha geçirecek ve ...

Alvarez kendi üstüne tehlikeyi alacaktı. Bir erkek olsa yada çirkin bir kadın, onun için bunu yapmayacağını aklına fazla getirmedi. O kadına fazla bağlandığınıda aklına getirmedi. Aptalca davranmak şu anda yapabildiği tek şeydi. 

Etraftan bulabildikleri ve elindekilerle kendisine bir süre karanlıkta görmesine yetecek bir meşale yaptı. En azından hayvanların ateşe gelmeyeceklerini biliyordu. Sonra bu meşale ile geceleyin izleri takibe başladı. İzleri kaybedecek gibi olduğunda en son gördüğü yere geri dönecek ve orada bir kamp kurup ateş yakacaktı. En azından yeterince yaklaşabilirse Red'in onu görme şansı da artacaktı. Ayrıca önüne çıkan taş ve dallardan "A" harfi yapacak ve ileriden görülebilmesi için taşları üst üste dizecekti. 

"Mi dios, por favor conducir mi manera"
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond

.

AtlıAvcı, arkadaşının hâline acıyarak yeniden atar okunu.Ses çıkarmamaya çalışmaktadır, hedefin kolaylaşacağından korkar.Yeniden ikiye atarken, arkadaşının silah sıkıp sıkmayacağını da merak etmektedir. 
İsabet(81)=118 başarılı – Hasar:1d100=87
AtlıAvcı’nın attığı ok haydut’un sağ omuzundan, ciğerlerine kadar girer. Adam korkunç bir çığlık atar. Bayılmamak için kendini zor tutmaktadır, üstelik sağ elini kullanmakta zorlanmaktadır. (-20)

Yaralı olan SolukRuh, üstünde olduğu kayanın arkasına kaçarak çömelir ve kendini tedavi etmeye çalışır.
Tedavi(68)=başarılı
Yaranın üzerine büyükannesinden kalma macunumsu bir ilaç yapıştırarak, bezle sarar ve kanamayı keser. 

AtlıAvcı korunma(96)=116

Haydut2 zorlukla silahını kaldırıp AtlıAvcı’ya ateş eder.
İsabet(99)=Kritik Vuruş!

Haydut zor bela nişan aldığı halde, sanki kaderin kötü bir oyunu gibi mermi kızılderilinin tam alnına isabet eder. AtlıAvcı’nın gıkını çıkarmaya bile vakti olmaz. Yere devrilirken kaşlarının arasındaki delikten kan ve beyin parçaları akmaktadır. Artık o da atalarının yanına gitmiştir.

Son.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

İki günlük tren yolculuğu sakin geçti, yaralı haliyle beş gün gidebildikten sonra bu yolculuk ona çok rahat gelmişti. Kentucky'de atıyla beraber indi, atını bir ahıra bıraktı.
şeriften bilgi almaya çalışmak akıllıca olurdu, Texas'ta işini bağlamıştı ama buradaki şerifi tanımıyordu. Ters bir adam olmamasını umuyordu. Bürodan içeri girerken selam verdi.
"İyi günler şerif. Nasılsınız? Texas'tan geliyorum, buralarda Bob Troble isminde bir haydutun dolandığını haber aldım." Sonra duvardaki resmi işaret etti. "İşte şuradaki, her hangi bir haberiniz var mı? Bu kadar çirkin bir adamı gören unutmaz büyük ihtimalle."

2$ Tren bileti, 6$ At için 1$ Ahır için
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Kid şansının yardımıyla yaralanmadan bu savaşı atlatmıştır. Sürücünün durumuna bakar, ağır güneyli aksanıyla konuşur: "Sağolun bayım, durmasaydınız işim gerçekten çok zordu." Sonra arabanın üst kısmına baktı "Bir küreğimiz var mı? Eğer varsa bu zavallıları buraya gömelim."
Mektubu okuduktan sonra posta arabasının içindekilerle konuşur "Bu mektupta bazı formülleri ele geçirmekten bahsediyor, sanırım içinizden biri için bu tuzak kurulmuş." şapkasını geri atmış şekilde umursamaz bakışlarla yola doğru bakar.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond

.

Edmond Dantes Silverstone maden kasabasının barında kuytu bir masada oturuyordur. Yanına kertenkele Slim gelir. Slim her türlü karanlık iş için aracılık yapan, müşteriyle “işi bilen” elemanı bir araya getiren adamdır. Ağzı sıkıdır o yüzden bütün kanun-dışı kişiler Slim’e güvenebileceklerini bilir. Slim de eğer öterse gırtlağının kesileceğini bilir. Slim bulduğu işlerden %5 komisyon alır.

“Üst katta 12 numaralı odada bir müşteri var, adı Morbid. Tam sana göre bir işi varmış, istersen bir görüş onunla,” der.

Edmond hem bar hem otel olan binanın üst katına, otel odalarının olduğu kata çıkar. 12 numaranın kapısını çalar. İçerden “kim o?” diye ses gelir. Edmond “beni Slim gönderdi,” diye cevap verince kapı açılır. Orta yaşlı şık bir adam minik bir tabancayı cebine koymaktadır. “Ben Doktor Morbid, sen de Edmond Dantes olmalısın,” der. Wiski ikram eder, otururlar. “Bak Dantes, direk konuya gireceğim, Utah’a gidip yaşlı bir adamı öldürmeni istiyorum. Adı Isaac Nobel olan bu adam kimya profesörüdür. Onun -kimya formülleriyle dolu- yazılı belgelerini bana getirirsen, sana 2000$ veririm. Ne diyorsun, yapacak mısın işi?”
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz

.

şerif ve Douglas biraz konuşurlar. şerifin söylediğine göre Bob Troble büyük ihtimalle yerleşimlerden uzak olan (E6) bölgesindedir. “Pinkertonlar adamı ellerinden kaçırdığı için sinir oldu, bir ödül de kendileri koydular. Duyduğuma göre Bob Troble şimdi bölgedeki çiftlikleri basıp sığırları çalıyormuş. Aslında sığır sürüsüyle yolculuk eden birini bulmak pek zor değil ama benim yetki sınırımın ötesinde anlıyormusun? Yoksa o piç kurusunu bulup leşini sererdim. Ama ne yaparsın E6 benim bölgemin dışında. Hele bu taraflara gelsin yağlı ilmeği kendi ellerimle geçireceğim boynuna,” der Kentucky şerifi.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

şerifin anlattıkları Douglas'ı şaşırtmıştı. "Ã?iftlik mi basıyormuş? Bana o kadar tehlikeli gözükmemişti bu adam. Bu işleri tek başınamı beceriyor?"
Düşünüyordu, bu aptal suratlı herif tahmininden daha belalı biriydi belkide. Bu tanımadığı yerde bu iş için birini kiralıyabilir miydi? Adam başı 500$'da fena para değildi hani.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk

.

(Kid’in çatışmadan dolayı kazandığı exp:435 + Eşyalar ve at)

Posta arabasındakilerden ikisi bayandır, biri silahlı olan genç adamdır, sonuncusu da beyaz saçlı, yuvarlak gözlüklü, yaşlıca, tonton bir adamdır. Yaşlı adam Kid’in söylediklerini duyunca dehşete düşer. (zaten biraz önceki olaylardan ötürü korkmuştur) 

Daha sonra Kid’i kenara çekerek özel olarak konuşur. “Adım Isaac Nobel, kimya profesörüyüm. Bazı kötü niyetli, kişiler üzerinde çalıştığım projelerin formüllerini ele geçirmeye çalışıyor, demek ki benim peşime düştüler,” der bu sırada siyah deri çantasını kucağında sımsıkı tutmaktadır. “Bunu yaptıran Doktor Morbid’den başkası olamaz. Morbid deli bir bilim adamıdır ve benim kimya formüllerimi korkunç kimyasal silahlar yapmak için kullanmak istiyor. Formülleri ele geçirmek için yapmayacağı şey yoktur. Eminim beni öldürtmeyi tekrar deneyecektir, hayatım tehlikede!”

Bu sırada sürücü ve muhafız posta arabasına binmiştir ve artık yola devam edeceklerini söylerler.

Isaac Nobel, Kid’in kolunu tutar, “delikanlı korunmaya ihtiyacım var, belli ki sen bir silahşorsun, Utah’a vardığımızda benim korumalığımı yapar mısın?” diye sorar.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

"şerif ne dersin buralarda bu haydutu yakalamak isteyecek birilerini bulabilir miyim? Teksas'ta bunun gibi at hırsızlarını yakalayıp en yakın ağaca asarız. Umarım burada da yasalara saygılı dürüst vatandaşlar vardır."
Piposunu çıkarıp yakmaya başladı, dikkatle şerifin vereceği cevabı bekliyordu.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz

.

“Hımm, buralarda maceracı ruhlu bir iki kişi bulabilirsin. Ã?ifte Jack vardır mesela, çifteyi iyi kullanır, sana yardımcı olabilir. Haa bir de Hızlı Eddy var, kendini silahşor sanıyor ama güzel tabanca kullanır sahiden de. Bunları barda bulabilirsin kesin poker oynuyorlardır,” diye cevap verir şerif Kentucky.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Douglas bara gidip bir şansını denemeye karar verdi. Pinkerton'un haybeden 500$ daha vermeyeceğini tahmin etmeliydi, büyük ihtimalle Bob'un yanında biri yada bir kaç kişi vardı belkide.
Bar'a gidip bir kadah viski aldı, bara dayanıp içerken etrafa bakıyordu. şerifin bahsettiği adamları tahmin etmeye çalıştı. Bir süre sonra dönüp barmene sordu.
"Hey barmen! şerif bahsetti burada çifte Jack diye bir eleman varmış, suçlu avlamaya giderken yardımcı olabilir dedi. Hangisi biliyor musun?"
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz

.

Barmen Douglas'a salonun köşesindeki masalardan birini işaret ederek, "şuradaki mavi gömlekli geniş adam," der. 
Masada toplam dört kişi poker oynamaktadır. Ã?ifte Jack iriyarı kocaman suratlı biridir, durmadan gülüp sesli kahkahalar atan neşeli bir tiptir. Sağında ve solunda belli ki önceden tanıdığı kasabanın yerlisi iki çiftçi vardır. Tam karşısında ise siyah/kiremit rengi takım elbisel, işık giyimli ince suratlı, ince bıyıklı bir adam oturmaktadır. Adamın kağıtları karıştırması çok ustacadır. Jack adama devamlı "yabancı" diye hitap etmektedir.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Douglas çok belli etmeden Jack'ı izler, oyun zevklerini kaçırmak istemez. Bir süre bekleyip oyuna ara verdiklerinde konuşmayı hedeflemektedir. Viskisini yudumlarken içinden "Aptal birine benziyor iyi, fazla uyanıkları sevmem. Belki de bu işi daha ucuza da kapatabilirim." diye düşünüp gülümser.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz

.

“Hay Lanet! Ne kadar şanlısın yabancı, yakında bizi don gömlek bırakacaksın!” diye konuşur Jack. Sağındaki solundaki hemşerileri de onaylar. Diğeri ise “yok canım bir iki el kağıt bana döndü sadece ama yakında sizin de şansınız açılır,” diye cevap verir. Adam kağıtları dağıtır. Diğerleri kağıtlarını toplayıp ellerine bakarken Douglas Kumarbazın kendi kağıtlarını destenin üstünden değil de altından çektiğini farkeder. şaşkınlıkla adamı gözlediğinde, bir an ceketinin kol yeninden kağıt değiştirdiğini de görür. 

Bu arada Jack’in solundaki adam pes edip kalkar. Jack sağa sola bakar ve Douglas’ı görerek “oyuna katılmak ister misin yabancı, adam eksiğimiz var da,” diye sorar.
.
Post Reply