Kitapların Hayatımızdaki Yeri

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Kitapların Hayatımızdaki Yeri

Post by WizardOfQuarks »

Kitap okumayı çok severim. Okulda, evde, işte, yolculukta, vs. fırsat bulduğum her yerde ve zamanda bir şeyler okurum. Sadece fantastik değil her türlü kitabı okumaya çalışırım. Özellikle okul ve işimden dolayı bilimsel kitaplar okurum. Ya da başta bilim-kurgu olmak üzere bilimin bir şekilde içine girdiği herhangi bir şeyi okumayı severim. :D Ayrıca İngiliz edebiyatına karşı özel bir ilgim var. Onun dışında biyografi, tarih, felsefe, psikoloji, korku, gerilim, polisiye, kültür-sanat türlerinde de bol bol okurum. Son zamanlarda korku ve gerilim romanlarına ağırlık vermiş durumdayım.

Sizlerde durum nasıl? Kitap okuma sıklığınız nedir? Bir günde okumaya ne kadar zaman ayırırsınız? Fantastik kitaplar dışında kitap okur musunuz? Okuyorsanız hangi türleri tercih edersiniz? Son zamanlarda ne tür şeyler okuyorsunuz?
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-TormII »

Kitap okumayı severim ve bir hobi olarak kabul ederim. Günde bir saat civarında okumaya ayırırım (okullar başladı), aynı tek bir kitabı değil iki yada üç kitap okumayı severim. Ã?ünkü hangi tür istersem onu okuyabilme imkanı sunuyor. Fantastik kurgunun dışındada okurum ama onun kadar çok değil. Bunlarda genelde tarih,politik kurgu, bazı dünya klasikleri ve son zamanlarda çıkan geyik amaçlı pasaklı tanrıça(bayanlara yönelik ama) vb. komedi kitapları olur.
Bu arada kitaplara kitaplarla ilgili başlık açılmışken tapınak şövalyeleri, kılıç kardeşliği, kutsal kase ve bu tğrde kitaplar hakkında ne düşünüyorsunuz? okumalı mıyım?
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Bende yeri büyük..gözlerimi bozdular! :D

Cidden ama şaka bi yana lise 1 den lise sona kadar falza hırslı bir şekilde kitaplara saldırdıgım için ( ki esrarengiz bi şekilde oyuncunun elkitabını alıp frp'ye başlamamla çok yakın tarihlerde gerçekleşti bu ) bozdum gözlerimi. Ã?ogunlukla fantastik okudum, diğer kitaplar genelde pek sarmadı beni. Tabi azda olsa okudum başka bişeylerde.

O zamanlar her boş zamanımda okurdum, bi ara bilgisyarda olmayınca evde tamamen kitaplarla geçiyodu zamanım. Okuldada tenefüslerde ve hatta bazı sıkıcı derslerde okurdum. Hatta bi veli toplantısında Kimya hocası beni ve sıra arkadaşımı derste kitap okudugumuz için şikeyet etmiş. Ne günlerdi onlar...

Sonra tabi duruldum biraz, ilk başladıgım zamanlarda ortalıkta çok sayıda fantastik kitap Türkçe'ye çevrilmiş olarak okunmayı bekliyordu. Ama zamanla onlar tükendi tabi sonrada aylar süren aralıklarla kitaplar çıkmaya başlayınca öyle oldu.

Artık günde şu kadar kitap okuyorum diyemem, kitap varsa zamanda varsa okuyorum kimi zaman haftalarca okumam ama, okuycagım kitapta 2-3 günden fazla sürmez. Hergün 20 sayfa okuyp yavaş yavaş bitireyim, sinderiyem olayı yok yani. Aç gibi saldırıyroum :D

Bu arada Torm, şu dediğin Tapınak şövalylerei vs. ile ilgili kitapları bende okumayı düşündüm ama okuyan bi arkadaşım sıkıcı oldukalrını söyledi, o yüzden okumadım. Tarihsel belgeleree bilmemnelere dayanark yazlımş ve dili sıkıcıymış genel olarak. Ama ona sıkıcı gelen sana sıkıcı gelmez, bana sıkıcı gelmez. Al birini dene derim ben, hatta güzelse banada haber verde önyargılarımı aşıyım. Sen alda ben para vermiyim gibi oldu biraz sanki :schemes:
-zaman-
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by -zaman- »

Ben de serviste kitap okumaktan bozmuştum gözlerimi...Deyim yerindeyse "hayvan gibi" okuyordum bir ara...Ama artık o kadar kolay olmuyor okumak...Eskiden kitap okuduğum durumların bir kısmı yok oldu,büyük bir kısmı da asosyal muamelesi görmemi sağlıyor artık.Sonuç:geçen seneden bu yana 25-30 kitap falan okudum.
Son birkaç yıldır fantastik kurguya abandıysam da politik kitaplar(çamur atıcı popüler kitaplardansa bilgi verici olanlar tercihimdir),genel Türk-Dünya edebiyatı(klasik kitaplar) gibi alanlarda da okuyorum.
Bir de tam bir kitap türü değil de,benim "çarpıcı" olarak nitelendirdiğim bazı kitaplar var.Gözümüzün önündeki veya gizli gerçeği derinden anlatan kitaplar(bazen gerçekten kafa ütüleyici oluyorlar).Kastettiğim Cengiz Aytmatov'un "Gün Olur Asra Bedel"i ve Bernand Weber'in "Karıncalar" ve "Karıncaların Günü" kitapları veya Yiğit Kulabaş'ın "Zamanya"sı gibi kitaplar.
Özgür kalın...
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-TormII »

Nocturnal_ soul eğer alıp okursam söylerim. Ama yarı fiyatı isterim :D
Blgelere dayandıarak falan yazdıysa arkadaşın haklı olabilir. Ben aksiyonlu,biraz fantastiğe yakın şeyler bekliyordum. Ama fırsatım olursa denerim.
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Tamam ilk kitabı al sen yarı fiyatını veryim, begenirsek ikinci bi kitabı ortak alırız 50/50. :D

Bu arada nolucak bilmyiroum ama para bulursam kitabın hayatımdaki yeri yine büyüyebilir bu sene. Eh bugun tatilde son bulduguna göre, belliki sıkıcı günler uzanıyo önümde, yaşasın kitaplar!

Bu arada Ravenloft kitapları hiç yok ortalıkta ya bulamıyorum, şimdlik Ben Strahd'ı bulsam yeter. Bakırköy çevresinde bulabilcegm bi yer bilen varsa sevinirm. Tabi bilmesi beni çok sevindirmiyo söylemeside lazım :-P
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Yatmadan önce kitap okumazsam uyuyamıyorum. Tüm macera, sihir-kurgu, benzeri kitapları gece okuyorum. Birileriyle güzel bir yerde buluşacaksam, hep erken gidip kitapla zaman geçiriyorum. Gündüz kitaplarım hemen hemen her zaman tarih veya felsefe kitapları oluyor.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Küçüklüğümdeki yeri oldukça büyüktü. Dünya klasiklerinin çoğunu da henüz İlkokul çağında okudum. Sonra nedense kitap hayatımdan çıkıp gitti. Ders, sosyal yaşantım, bilgisayar ve televizyon maalesef kitabın yerini aldılar.

WoC'un fantastik kitaplarına çok fazla dadanmadım neyse ki. Drizzt'in 9 kitabı ve Dragonlance'in 6 kitabı dışında bir şey okumadım. Okumam da.

Almanca'yı söktüğümde Goethe ve Kafka, İngilizce'yi söktüğümde de Lord of the Rings ve Hobbit'e merak saldım. Hepsini orjinal dillerine okudum. Bazen ne olduğunu anlamadığımda Türkçelerinden takip ettim.

Sonra uzunca bir süre fantastik korku edebiyatına takıldım. Hala onun bir yolcusuyum. Hikaye denemelerimi de genelde bu tür üzerinde yapıyorum. Poe, Loveraft, H. G. Wells ile bu sayede tanıştım.

şu anda orjinal dilinde Paradise Lost'a başladım. John Milton'un dünyaca ünlü eseri. Ben de ondan dünya görüşüme biraz katkısının olmasını bekliyorum.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Ortasona kadar hiç kitap okumuyordum. Gidip atari salonlarında takılmak daha eğlenceli geliyordu bana. Sonra Jules Verne hayatımı değiştirdi. Dünyanın Merkezine Yolculuk, Denizler Altında 20000 fersah, Aya Yolculuk okuduğum ilk romanlardı. O zaman benim aradığım hayatta karşılaştığım, ya da benim sıkıcı hayatımı bana anlatan bir roman okumak istemiyordum. Benim istediğim benim hayallerimin sınırlarını zorlayan eserlerdi.
Kuzenim bana verdiği Hobbit romanıyla frp ye ilk adımımı attım.

Dedemin evinde çok eski basım 2 ciltli Sefiller romanını bulduğumda, eğer bir yazar yetenekliyse fantastik bir şeyler yazmadanda okuyucuyu nasılda etkilediğini öğrendim.

Bu yazı benim otobiografime dönüşmeden önce toparlayım. Ayda en az 2 kitap okurum. Korku ve frp önce gelir. Hayat kadar sıkıcı olmadıkça her türlü kitabı okuyorum aslında. Günde en az 2 saat okurum. şimdi Vampirin Ã?pücüğü isimli süper bir kitap okuyorum. :D
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Açıkçası yaşım, kendi başıma kitap almama o kadar da müsait değil.Bu yüzden kitap alırken ailemden izin alıyorum.Fakat fantastik roman almama izin vermiyorlar.O yüzden biraz azaldı.Ancak her türlü romanı okurum, 2-3 günde 1 roman biter, tabii fantastikse günde 1 roman biter
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

kitapları çok seviyorum ama sekiz yaşımdan beri kitap okumaktan artık gına geldi. ne bliiym artık çok farklı tarzlarda kitaplar okumak istiyorum ama türkiyede yayım kitlesi pek geniş değil.

bu yzden sevdiğim yazarları hep arka arkaya okuyorum bu yüzdende artık sıkıntı basıyo :(
Image
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Site böyle canlıyken bazı başlıkları uyandırmak gerek. :)
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Dün 45 milyona aiilemin verdiği kredi kartıyla Stephen King'den 7 adet kitap (orijinal :) ) aldıktan sonra, yeri gerçekten büyüdü :D Ama annem çok pis kızdı :D

(kredi kartını verirken, alacağımı biliyordu ama 2-3 tane bekliyordu, 7 tane değil :D )

(Ve dükkan sahibi tanıdık olduğu için manyak indirim yaptı.Ama o bu indirimden bile kâr sağlıyor :D )
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

şeytan diyor kalk Ã?dül Kataloğuna yedi tane S.King kitabı koy... Sırf gıcıklığına ;)

şaka bir yana uzun zamandır kitaplar hayatımdan çıkmıştı ama askerdeyken 5 ayda tam 20 tane kitap okudum. Komutanlar, arkadaşlar falan hep gırgır geçiyordu benimle.

Gidenler bilir, askerlik beklemek ve sabretmek üzerine kurulmuş bir kurum. Yemek için, içtima için, eğitim için, çay kahve için, banyo için, koşmak için sürünmek için bile önce beklemeniz icab ediyor. İnsan çok, imkan az çünkü.

Ben de bu bekleme sürelerinin neredeyse tamamını kitap okuyarak geçirdim. Herkes beklemekten şikayet ederken ben sıra olsa da biraz beklesek, kitabın güzel yerinde kaldım devam etsem diyordum...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

Kitap okumayı seven ve çok okuyan birisiyim. Haftada ortalama 3 kitap bitirdiğimi söyleyebilirim. Kitap okumayı seneler önce fantastik edebiyatla tanıştığımda sevdim, daha sonra kitaplar ayrılmaz bir parçam oldu. Genelde roman okusamda, yazar, tür ayırmam, çoğu kitaptanda sıkılmam kolay kolay. Kafka ve Milan Kundera en sevdiğim yazarlardır.B u yazarların kitaplarını, yazarın söylemek istediğini tam olarak kavraya bilmek amacıyla bikaçkere üstüste okudum, herseferinde de yeni birşey farkettim.
Eve gelen arkadaşlarım kitaplıklarımı görünce şaşırırlar, bu kadar kitabı okumaya ömür yetmez türü sözler ederek beni gururlandırırlar, kendimi iyi hissederim. Kitap okumanın en yararlı ve eğlenceli şeylerden biri olduğunu düşünüyorum ve kitap fiyatlarının ucuzlamasını diliyorum:)
Post Reply