Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Aksiyon= 50 xp bu ne? Ne aksiyon yaptı bilelim biz de yapalım :D
Arşiv bölümünde Edmond Dantes diye yayınladım, onu okursan son kısımlarında yapılan aksiyonları görebilirsin. 50 exp çok ahım şahım bir puan değil aslında, yani çok da görkemli bir aksiyon yoktu bence. Ã?atışmanın başında "Profesör masanın arkasına gidin!" demesi (ne kadar asil bir davranış, halbuki başkası olsa -örneğin Benjamin- 'etrafını sar, çapraz ateşe alalım!' diyebilirdi) son anda silah yerine yumrukla saldırıp canlı ele geçirmeye çalışması, aklımda kalan enstantaneler. Ayrıca Edmond'un ölüm döşeğindeyken "teslim olacağıma gururumla ölürüm daha iyi," diyerek hala ateş etmeye çalışması da gözlerimi yaşartan (hem duygusal hem komik) bir sahneydi. Anladın mı Tersyuz aksiyonun ne olduğunu?

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:
Tersyuz wrote:Aksiyon= 50 xp bu ne? Ne aksiyon yaptı bilelim biz de yapalım :D
Arşiv bölümünde Edmond Dantes diye yayınladım, onu okursan son kısımlarında yapılan aksiyonları görebilirsin. 50 exp çok ahım şahım bir puan değil aslında, yani çok da görkemli bir aksiyon yoktu bence. Ã?atışmanın başında "Profesör masanın arkasına gidin!" demesi (ne kadar asil bir davranış, halbuki başkası olsa -örneğin Benjamin- 'etrafını sar, çapraz ateşe alalım!' diyebilirdi) son anda silah yerine yumrukla saldırıp canlı ele geçirmeye çalışması, aklımda kalan enstantaneler. Ayrıca Edmond'un ölüm döşeğindeyken "teslim olacağıma gururumla ölürüm daha iyi," diyerek hala ateş etmeye çalışması da gözlerimi yaşartan (hem duygusal hem komik) bir sahneydi. Anladın mı Tersyuz aksiyonun ne olduğunu?

.
Diyorsun ki sağ kalsaydım 400 de aksiyon XP'si ben kazanırdım :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer, Desperados oyunundan üç bölümü resim haline getirdim sonra iş yoğunluğundan yapamadım. Bağlantıda ayrıca Aranıyor ilanı var, haydut fotoğraflarını bu şekilde daha otantik hale getirebiliriz. (Kullanılan fontlarda ekli)

http://rapidshare.com/files/128809791/V ... p.zip.html
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk, teşekkürler resimler için. :D

Edmond, haritanın neresinden başlamak istiyorsun? Bir de eşya az almışsın gibi geldi, malzeme listeler başlığına bakarsan muhakkak almak istediğin şeyler çıkacaktır, olmadı bir yedek at alırsın. Kızılderili kalkanı (Yarı-siper) vs, al işte bir şeyler, yemek, ip filan.
"Fırlatma sopası" ne demek? Mızrak mı demek istiyorsun? Mızrak al (5d20) güçlü bir silah.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome wrote:Benim planım şu. Ben X11Y3 te saklanacak ve adam tam benim yanımdan geçerken dinamit lokumunu 3 ve 2 nolu adamın arasına atacağım. Bundan dikkati dağılan 1 o tarafa bakarken zaten bana arkası dönük olduğundan alacağı penaltıya penaltı ekleyecek ve ben adamın arkasından bıçağımı dayayacağım böğrüne bir elimde boğazını kavrayacak. Diğer iksinden nöbetşiyi ileri çekeceğim ama aramda tutacağım bu sayede beni vuramayacaklar. Sonra bağıracağım adamlar teslim olun yoksa arkadaşım aranızdaki dinamiti patlatacak diye. Douglaas ateş edecek o sırada uyarı mahiyetinde. Sonra Red'de çıkacak ortaya ve adamları yakalamış olacağız. İstediğimiz bilgileride alabileceğiz bu şekilde hemde adamları öldürmeden getirdiğimiz için kelle avcısı değil kanun koruyucu olarak nam salacağız millete daha da çok karizmamız olacak. Adamlara bize iş vermeye daha istekli olacaklar. Ha birde canlı ele geçirdik diye ulu GM dwaxer bize daha çok tecrübe puanı verecek.

Nasıl plan?

Ben X11Y3'ten girişimi yapacağım. Tabee bunun için X1Y11'den bir ilerleme zarı atmam gerekecek. Bunu adam en uzakta iken yapmayı tercih ederim. Hatta bırak bıçağı ben çifteli ile gideyim adamın dibine :D Zaten uyandıaracaksam adamları bı.ağın anlamı kalmıyor..
dwaxer darknome ne yapacağını yazmış önceden ona göre oynatsana bizi. Bu gün giremedi herhalde. :(
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

İşte aşağıda d100-wax RPG sistemi – (Wahşi Batı) için hazırlanmış (GM’nin sağ kolu) özel dosyasının son halini görüyorsunuz. Programın devamlı geliştiğini farkedebiliyorsunuz herhalde. Bu sistemde oyun oynatacak arkadaşlar benden excel dosyasını isteyebilir. Ama herkese vermem, sadece tanıdıklarıma.:-P

Image Image

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Douglas çifte keskin: 70 çifte alıyorum hemen :D
Bu arada Bob'un da yeteneklerini gördük. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Douglas çifte keskin: 70 çifte alıyorum hemen :D
Bu arada Bob'un da yeteneklerini gördük. :evil:
Bob'a fazla yaklaşmayın çiftelidir arkadaş! :schemes:
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Douglas parande atarak aksiyonlu bir şekilde kayalara doğru ilerler. Sonra aksiyonlu bir şekilde dönerek tüfeğiyle ateş etmeye başlar. Bir yandan da aksiyonlu bir şekilde bağırmaktadır.
"Hayvanlarrr! Katillerrr! İşlediğiniz cinayetlerin hesabını vereceksiniz ülen!"
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sanıım bu uyarıyı sadece ben üstüme alınacağım.

Hareketlerimi çok yazdım çünkü bu gün bir daha girebileceğimi sanmıyorum. İnternetim çok yavaş olduğundan sadece rollerimi atıp çıkıyorum. Ben güremediğim sürece dwaxer benim yerime oynama yetkisine sahiptir. Burada bazen bçyle aksaklıklar olacak gibi.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkgnome wrote:
Sanıım bu uyarıyı sadece ben üstüme alınacağım.

Hareketlerimi çok yazdım çünkü bu gün bir daha girebileceğimi sanmıyorum. İnternetim çok yavaş olduğundan sadece rollerimi atıp çıkıyorum. Ben güremediğim sürece dwaxer benim yerime oynama yetkisine sahiptir. Burada bazen bçyle aksaklıklar olacak gibi.
Ne oldu şimdi yahu!Tık diye gitti mi :-o

Dwaxer bu tek vuruşta işini biraz genişlet diyeceğim ama, adam yüzde bir ihtimal ile yüz attı. :D

(benim durum farksız sanki :D )

Bir de, ben yine aynı yerden başlamak istiyorum, haritanın en kuzeyi, en batısı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Anlamadım. D&D tarzında gidiyorduk sanırım ve ben ilk round'un surprise round olduğunu düşünmüştüm. Nasıl oluyorsa o sırada adam bana atel edebildi anlayamadım. Birde nereden ateş etti. Ben adam arkası dönükken yaklaşacağım demiştim ama sanki biraz uzaktayken yaklaşmışım. Yoksa bu son resim çok öncesini mi gösteriyor?

Ofise geldim internete girebiliyorum ama artık zaten karakter ölmüş.

Yani soru:
arkadaş bana süpriz roundunda nasıl saldırdı. Ben üstüne ready action ile bana tehdit oluşturan olursa acımadan vuracağım demiştim. Ready action denen olayı yapmıştım yani adama. Benim tüfek adama dönük adamın arkası bana dönük dönmeye kalksa ateş edecek durumdayım ve nasılsa ilk ateş eden o oldu?

şu sistematik nasıl işledi bana rolle değilde sistemle bir açıklayabilirsen mutlu olacağım.

Neyse yeni karakter yaratırım zamanım olduğunda artık.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bu dwaxer'le tavla filan oynanmaz arkadaş! :D

Sanırım şöyle düşündü nöbetçi ses duyar duymaz dönüp ateşlenmeye karar vermiş.
Yani ready ekşına karşı ready ekşın. :(

Ben sana dedim Wahşi batıda esir almaya çalışmak saçma deyu.
Güle güle Alvarez, timsah gözyaşları dökeyim bari. :cry:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Anladım ama. Onun ready action'a benim ready action diye düşündüm ben. Ben surprise rounddayım ve bu sırada adamın ateş etmesi bana saçma geldi. Neyse belki de aslında adam beni önceden fark ettide biraz daha yaklaşsında alnının ortsından vurayım dedi.

Zaten böyle olmayacaktı. Bıçakla git felan bir yere kadar. Bu oyunda neyin önemli olduğunu öğrendim. Karizma 5, güç5, dayanıklılık5, çeviklik 20, zeka20, bilgi geri kalan bir karakter yaratacağım yaratırsam. :evil: Bekliyorum ki gelsin yeni kurallar malzemeler ona göre kararımı vereyim. :schemes:
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome wrote:Anladım ama. Onun ready action'a benim ready action diye düşündüm ben. Ben surprise rounddayım ve bu sırada adamın ateş etmesi bana saçma geldi. Neyse belki de aslında adam beni önceden fark ettide biraz daha yaklaşsında alnının ortsından vurayım dedi.

Zaten böyle olmayacaktı. Bıçakla git felan bir yere kadar. Bu oyunda neyin önemli olduğunu öğrendim. Karizma 5, güç5, dayanıklılık5, çeviklik 20, zeka20, bilgi geri kalan bir karakter yaratacağım yaratırsam. :evil: Bekliyorum ki gelsin yeni kurallar malzemeler ona göre kararımı vereyim. :schemes:
Vayy Mortimeri taklit haaa!
Seviye atlıyım da sen gelince alnından vurayim. :D

Dwaxer pek önemli!!!

Code: Select all

vurdummu dinamit lokumunu söylesene Illyra girmez şimdi hafta sonu çatlarım meraktan :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Post Reply