heroes

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Gelu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gelu »

öncelikle merhaba.

heroes 3 oynadığım en iyi turn based strateji oyunu. halen oynarım. 4 ü denedim ama 3 kadar zevk alamadım. bence heroes 4 tam bir başarısızlıktı heroes için. tasarlayanların kovulduğuyla ilgili bi duyum aldım hatta. heroes 3 de shadow of death yada armageddons blade expensionları ile oynanmalı. Normal restoration of eretia da çok eksik var. shadow of death ile birlikte yeni yaratıklar, herolar, artifact komboları geliyor. internette bir sürü yeni harita bulunabilir ki bunların birçoğu oyunun orjinal haritalarından çok daha iyi.

heroes 4 de ana klaslar ve alt klaslar mantığı iyi oturtulmuş. campaignlerin üç dört bölümünü geçince hero artık aşmış oluyo. ordusuz tek başına dolaştırıyorsunuz. heromun tek vuruşu ile 4 black dragon öldürmüştüm bir keresinde. ama sıkıyo yine de. 3deki zevki vermiyo.

Disciples da güzel sayılabilir ama hiç bir zaman bir heroes 3 olamaz. en güzel yanı harita üzerinde büyüye olanak sağlaması. grafikler de çok iyi. ilerde herolar aşıyo. level 99 a gerek yok, level 23 ile bir haritadaki bütün klan kalelerini almayı başarmıştım. tabi ordun iyi olacak, artifek ve potion takviyelerini, büyü takviyeleri ile iyi kullanacaksın. bi de rakibi paralize etme şansı olan bir artifeğin varsa iş tamam.

hayalimdeki oyun heroes3 ile disciples2 nin birleştirilmesinden oluşuyor. heroes 3 ün oyun mantığı, disciples ın grafikleri ve harita üzerinde de büyü yapma imkanı. bir ek de eroes4 den alıyim. kalbi kırılmasın :D Hero da savaşa aktif katılırsa işlem tamamdır. evet işte bu kadar...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ahaha

gelu adını görünce

"tamam," dedim "bu heroes III diycek,"

ve öyle demişsin

ben ikisini de seviyorum, ikisi de kendince güzel oyunlar ve türünün en iyi oyunları oldukları da su götürmez

disciples hiç oynamadım, nasıl bir şeydir?
bilenler bir anlatırsa sevinirim
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

heroes 4, 3ten neden daha güzel?

Post by Norticus »

1-) skill kombinasyonları: heroes 4 te hero larımıza alğımız çeşitli skill ağaçlarını kombine etme özelliği var. mesela nature dalından summoning bilen bir druid e, death magic öğretirseniz ortaya DEMONOLOGİST diye bir class çıkıo ve bu class summon imp, vampir, ghost dragon vs yapabiliyor.

2-) ortak büyü ağacı saçmalığı kaldırılmış: et heroes3 te kaleye göre deişen büyü falan yok. 4 te ise her kalenin büyü ağacı var.

3-) büyücü creaturelar: büyücü sıfatlı creaturelar artık basit ışınlar çıkarmıolar eskisi gibi, hepsinin büyü kitabından güsel güsel büyü seçebilioruz

4-) herolar: artıkonlar put ! deil, tamam başlarda hewmen ölüolar. ama gidip bir yay verin, sonrada archery ye yüklenin, sonuç efsane.

5-) artık her gün belli bir miktarda creature gelio, ööle pazartesiyi beklemek yok

6-) creatureler kendi başlarına hareket edebiliolar, yani biriken ordunuzu almak için seferdeki heroyu ta kaleye geri getirmeye gerk yok, ki 3te beni en gıcık eden şeylerden biridir bu

7-) marketplace kendiliğinden kurulu,

8-) prison olayı oyuna renk katıyo,

9-) ayrıca galip geldiiniz savaşta ölen heronuzu kaleye dönerek diriltmek oynanışı kolaylaştırıyo

10-) haritadaki serbest dolaşabilen yaratıklar da güzel bir ayrıntı (mobile guards)

şimdilik aklıma elenler bu kadar.
bunların kötü şeyler olduğunu iddia eden heroes 3 fanlarının antitezlerini bekliorum
saygılar...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

abi bence kasıp grandmaster stealthe erişmek en iyisi (tabii chaos oynıycan)

o zaman 4th level yaratıkların burnunun dibine kadar sokuluyorsun (tek başına hero, yanında ordu olursa ayvayı yersin)

artifact guradları geçebiliyorsun, minelar için savaşmak zorunda kalmıyorsun, düşmanın kalesine ona hiç çakıtrmadan sokulabiliyorsun

fln fln

bu arada norticus, yukarıda yazdığım üzere, order diğerlerinden daha güçlü ve avantajlı (bu durum oyuna bazen soğumama sebep oluyor)
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

stealth konusunda katılıyorum

işte 3te bunlar yok, skiller pasif

sadece kaleye özgün büyü ğacı bile 4ü iyi kılar bence...
In our life, there is if
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

1-heroes 3 'te kaleye göre büyler var.Necropoliste asla cure veya bless büyüsü çıkmaz.ve Arcdevilın çıktığı kaleden(adını bilmiyom) su büyüleri çıkmaz.Castle'dan da genellikle cure ve bless türü büyüler çıkar.

2-Prison olayı kabul ediyourm güzel olmuş.

3-ordunuzu kalenize gidip almak zorunluluğu zaten olaya heyecan katıyordu.Ne biliyim büyü,artifact kombinasyonları kullanmak zorunda kalıyordunuz.ve uzun yolculuklara çıkarken belli bir riski göze almak zorunda kalıyordunuz.mesela uzaktaki bi düşmanın kalesine saldıracaksanız ,siz gideen kadar düşman adam yaqpacaktır.bunları hesaba katıp ,göze almak heroes3 ün güzelliğiydi.o kaleye gitmeden yaratık transferi işine karşıyım.
Gilaras-Drakesan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gilaras-Drakesan »

pyros wrote:ahaha

gelu adını görünce

"tamam," dedim "bu heroes III diycek,"

ve öyle demişsin

ben ikisini de seviyorum, ikisi de kendince güzel oyunlar ve türünün en iyi oyunları oldukları da su götürmez

disciples hiç oynamadım, nasıl bir şeydir?
bilenler bir anlatırsa sevinirim
Abi haklısın ıkısıde guzel. Ama 3 daha guzel neden dıye rosucaksan. 3'un senaryosu mukemmeldı.
4'te ıse senaryoyu bırakıp sırf grafık calısmıslar bence.
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Abicim dispicles çok güzel bir oyun.Ama heroesle karşılaştırılamaz çünkü ap ayrılar.Discipleste ordu kurmuyorsunuz,grup kuruyorsuz.Ama onda bi çizimler varki!!off mükemmel!
Khellendros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khellendros »

Ewt dsciples çok güzeldir ama ıcewind tadı vardır yani grup bakımından.Aslında heroes ta strongholdte ii dir bakmayın.En ezik kale fortress en ii kale müziğide ramparttadır :)
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

evet heroes III te ben de rampartın müziğini severim

bu arada quel, archdevilın çıktığı kalenin adı inferno abi

heroes IV'te bence chaos'un müziği feci birşii, bööle çocuk korosu fln öldürüo adamı
Khellendros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khellendros »

Pyros katılıyorum 4 te choas müziği hakkaten müthşiti tüylermi diken diken eder bence 4 te en ii müzikler order ve nature özellikle order
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ewt nature de güzel
ama lifetaki bariton bayıyor
Khellendros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khellendros »

Ewt life banada sıkıcı geldi
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

harita müzikleri de çok güzel
mesela underground müziği harika
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

Khellendros wrote:En ezik kale fortress
bak buna katılmıyorum
gorgon, wyvern ve basilisk gibi elemanlara nasıl ezik diyebilirim ki?
ayrıca yeterli sayıda gnoll marauder de kodum mu oturtturan birimlerdendir.
In our life, there is if
Post Reply