heroes 3 oynadığım en iyi turn based strateji oyunu. halen oynarım. 4 ü denedim ama 3 kadar zevk alamadım. bence heroes 4 tam bir başarısızlıktı heroes için. tasarlayanların kovulduğuyla ilgili bi duyum aldım hatta. heroes 3 de shadow of death yada armageddons blade expensionları ile oynanmalı. Normal restoration of eretia da çok eksik var. shadow of death ile birlikte yeni yaratıklar, herolar, artifact komboları geliyor. internette bir sürü yeni harita bulunabilir ki bunların birçoğu oyunun orjinal haritalarından çok daha iyi.
heroes 4 de ana klaslar ve alt klaslar mantığı iyi oturtulmuş. campaignlerin üç dört bölümünü geçince hero artık aşmış oluyo. ordusuz tek başına dolaştırıyorsunuz. heromun tek vuruşu ile 4 black dragon öldürmüştüm bir keresinde. ama sıkıyo yine de. 3deki zevki vermiyo.
Disciples da güzel sayılabilir ama hiç bir zaman bir heroes 3 olamaz. en güzel yanı harita üzerinde büyüye olanak sağlaması. grafikler de çok iyi. ilerde herolar aşıyo. level 99 a gerek yok, level 23 ile bir haritadaki bütün klan kalelerini almayı başarmıştım. tabi ordun iyi olacak, artifek ve potion takviyelerini, büyü takviyeleri ile iyi kullanacaksın. bi de rakibi paralize etme şansı olan bir artifeğin varsa iş tamam.
hayalimdeki oyun heroes3 ile disciples2 nin birleştirilmesinden oluşuyor. heroes 3 ün oyun mantığı, disciples ın grafikleri ve harita üzerinde de büyü yapma imkanı. bir ek de eroes4 den alıyim. kalbi kırılmasın