Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:.
Evet Tersyuz da Texas ranger olmak istiyordu ama bence olamaz çünkü çok güçsüz ve narin! :schemes:

Yaa arkadaşlar ben bir dinamit patlama formülü yazmıştım zamanında ama saatlerdir arıyorum bulamadım bir türlü? :roll: Nasıldı o yahu? Korunma zarı (zorluk=100) atılıp komşu karedeysen ve başarılıysan hasarın yarısı, iki kare ötedeysen hiç mi almıyordu?

.
Valla marifeat almak için yüzünden gücü 20'ye çıkarıcam. O zaman olamaz mıyım? :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Nasıl patlattım elemanları. :evil:
iki kare ötedeysen, zarı tutturursan hiç almıyosun tutturamazsan yarım. Kurallarda dinamit diye aranınca bulunuyo.:D
Tamam yahu ben yazmadım sanıyordum, meğerse yazmışım kurallar bölümüne. Yalnız orada ufak bir ekleme yaptım korunma zarları (Zorluk=100) için atılıyor. Boru değil çünkü dinamit! :schemes: Ayrıca fitilini yakıp fırlatma için de zamanlamayı tutturma zarı atacağız. Oyuncu atarken fitili ateşledim ve X noktasına düşer düşmez patlaması için (ya da düştükten 2 saniye sonra patlaması için, vs) dinamiti uygun anda fırlatıyorum diyecek. Ama bakalım doğru hesaplamış mı fitilin yanma hızını? Ã?rneğin zamanlama tutmazsa erken patlama olabilir, canı yanabilir, ya da patlama geç kalır, düşman dinamiti gerisin geriye fırlatabilir. :schemes:

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bob 118 hpmiş 240/2=120 hasar yemiş cesedinden tanınır bu. :D
Neyse para alabilcez galiba. :evil:
Alvarez bende tava var akşam helvanı kavurup yeriz artık.
Ã?ifteni alilmi? kaç para vardı sende? :wink:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:.Zaten ready action olarak ateş etsen bile haydut3 senin menzilin dışındaydı, dinamite ateş edeceksen eğer en az 92 atman lazımdı Bak atıyorum şimdi senin zarını: 13 geldi!
Alvarez turlayan haydut yeterince uzaklaştığında kayanın arkasına hareketlenecek ve arkasından yaklaşma şansı doğduğunda önce dinamiti iki yatan haydutun arasına atacak ve dikkatini oraya vermiş hayduta çiftesini doğrultup ve şunları diyecektir,
Bilmem anlatabildim mi? Ben bana yakınken arkasından yaklaştırmanı isterken, sen ta ötedeki adama bağırmışım gibi yapmışsın. Ben arkası bana dönükken bu işlemleri yapmak isterken, sen yüzü bana dönükken yapmamı sağlmaışım. Ben hala kayaların arkasındayken. Sen benim ayağa kalkıp kendimi gösterip konuştuğumu var saymışsın. (Hani gece vakti kayaların arkasından gizlendiğim yerden konuşamıyorsam, konuşmak için illaki kendimi göstermem gerekiyorsa, bilemeyeceğim). Bir dahakine daha açık yaz demeyeceksin herhalde.

Konuşurken ayağa kalkmam gerketiğini düşünecek kadar kibar ve çiftemi adam menzilim dışındayken doğrultacak kadar salağım. Sanırım benim Zeka (10) değerime çok kafayı takmışsın. :D :D Çok espirilisin dwaxer.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yine okudum yazım tarzım hoşuma gitmedi. Çok düşmanca bir tarz olmuş. Bu çok esprilisin ... tarzı konuşmada saldırgan olmuş. Kusura bakma dwaxer.

Orada daha açık yazabilirdim aslında ama internetimin berbat olması sebebiyle zaten hem mesajı açmam çok uzun sürüyordu ve sürekli kesiliyordu. Bende artık gına geldşşnden bşr daha eski sayfaya dönüp oradaki yazdıklarımı alıp buna göre değiştirmek istemedim. Senin bıçakla yaklaşma tarzına bakıp benim nasıl yaklaşacağımı düşüneceğini, ona göre yapacağını tahmin etmiştim. Ama nerede yanıldım. Senin 2 oyunun zaten devam ediyor ve bir oyunda da oynamaktasın. E tabii bu sırada benim yazdığıma dikkat etmemiş olman normal. O bıçakla nasıl yaklaştığımı okumuş olsaydın senin yazdığın senaryonun benim düşündüğüm ilerleyişin çok dışında olduğunu göreceksin. Aramızda olan bir yanlış anlaşılma. şimdi başka bir karkater var aklımda ama bununla oynasam mı oynasam mı emin olmaıyorum.

Seninle benim aramda büyük bir düşünme tarzı farkı var. Bu sebeple hiç oluşturulmamış bir kural sisteminde senin oyununda olmak bana çok zor geliyor. Ancak rolsel kısımlarda götürebiliyorum ki oralarda dahi zarların atılma zamanları yada tarzları da değişik oluyor dikkat ettiysen. Bir yerden sonra beni çok sıkmaya ve zorlamaya başladı bu durum. Ak desem kara. Bazen gri, bazen kahverengi ama mor puantiyeli derken kendimi rolle götüreyim dedim sonunda rol yaptım diye öldüm.

Bir karakter var aklımda ama bazı şeyleri açığa kavuşturalım sonra ben karakterimi atacağım yada oyunu bırakacağım. Ben karakterlerimde zenginlik değişiklik arıyorum ama bu sistemde eli tabancalı adam olacaksın veya olmayacaksın. Bunu değiştirebileceğim bir karkater ile deneyeceğim işte bende ama olmayacaksa... öyle işte
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

darkgnome orada asıl problem zarın 100 gelmesi. :D
sistemde de 99-100 gelince hem ölüyosun hem öldürüyosun. :(
Ne yaparsak yapalım zar 100 geldiği anda biri ölecekti bunun senin yaklaşmanla ilgisi yokki. :-o
Geçen tur hiç birşey yapmayıp bu tur 100 atmış olsa ne farkedecek?
Karakterin güp diye ölmesi güzel bişi değil ama yapcak bişi yok maalesef. :(
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bir şeyi elinizle fırlattığınızda, (etkili menzil max:10)
İsabet zarı: 1d100+Güç+Ã?eviklik+İlgili yetenek-Mesafe
(burada ilgili yetenek: Balta, bıçak, kılıç, mızrak, vs... olabilir)

bu ilgili yetenek dinamit fırlatırken dinamit olabilir mi? :D Yoksa fırlatma için ayrı birşey mi almak lazım?
Sevdim ben bu dinamit işini. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ã?rneğin Dinamit atma zorluğu=(2*Mesafe)+50 dir, yani 10metre ötedeki istediğiniz bir noktaya dinamit atmanın zorluğu=(2*10)+50=70dir; İsabet zarı atıp, en azından bu rakamı tutturmanız gerekir. Eğer bu rakamı tutturamazsanız dinamit başka yere doğru düşer. Eğer zorluk derecesinin yarısını bile tutturamazsanız başınız belaya girip bomba elinizde patlayabilir. Bir yere bombayı koyup fitilini ayarlayıp, ateşlemek ve uzaklaşmanın zorluğu Mesafe=0 olduğundan sadece 50dir.

Dinamit atma İsabet zarı: 1d100+Güç+Ã?eviklik+Patlayıcı,vs-Mesafe
Dinamit Koyma Başarı zarı: 1d100+Zeka+Bilgi+Patlayıcı,vs

Böyle yazmışsın birde, şimdi gördüm. Bu kural niye farklı? Mesafe*2 ve +50 zorluk eklenmiş. Gerçi öbür türlü de çok kolay adam öldürülebiliyor. :evil:
Dinamiti keskin nişan alarak atamaz mıyım mesela? :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Pöfff. Listede'de menzili 10 gözüküyor. :|
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Oyunculuk: Bir karakterin rol yapma, dediklerini daha etkili şekilde söyleme ve ufak makyaj oyunları bu beceri ile belirlenir.

Kullanım şekli: Karşılıklı zar atılır, (Karizma + bilgi + z100) denemeyi yapan kaç ile kaybettiyse o kadar eksi, kaç ile kazandı ise o kadar artı alır. Biri numara yapmadığınıza inanırsa sizin isteediğiniz şekilde daha kolay düşünür. Ama numara yaptığımızı anlar ise o zaman onu dediklerinizle ikna ettirmektense komik duruma düşüp ciddiye alınmamanızda olası. Aynı şekilde birinin ne düşündüğünü yada kişiliği yanlış anlayıp ters tepki almanız yada sesiniz ve duruşunuzla karşınızdakini etkilemeniz daha olasıdır.

Denemenin eklenip çıkartıldığı denemeler:
İkna, yalan, tehdit, poker, topluluğu yönlendirme, kılık değiştirme (Binbir surat marifeti ile)...

Marifetlere:
Marifet adı: Binbir surat
Gereksinimler: Oyunculuk: 15, Zeka: 30, Ã?eviklik: 30
Artısı: Kılık değiştirme ile insanları kandırma ihtimalinizi artırabilir yada başkalarının bu denemelerine ek sağlayabilirsiniz. Atılan makyaj denemesi ile (Zeka + Oyunculuk + Beceri + z100) başarınız ortaya koyulur. Gereken değerin üstüne ne kadar çıktıysanız o kadar artıyı ne kadar altında kaldıysanız o kadar eksiyi oyunculuk denemenize alırsınız.
Herhangi birine benzeme: 70
Görülmesi muhtemel özel birine banzeme (Asker, pinkelton): 90
Belirli bir kişiye benzemeye çalışmak:
Az bilinen (Pinkelton şefi, kasabanın yakınında yaşayan avcı): 110
Bilinen (Amerikan başkanı, ünlü bir doktor: 130
Az tanınan (Yakındaki çiftliğin sahibi, kasabın karısı): 150
Tanınan: 170
Çok tanınan: 200
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Oooow! Hilebaz bir üçkağıtçı geliyor galiba. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Beceriler içinde zaten makyaj varmış. O zaman marifetin anlamı kalmadı zaten. Oyunculuk ama bu tip denemelere ekleme ile değerlenebilir. Aslında daha başından blöf tarzı hareketler (Neden zeka + bilgi anlayamadım onu) 2xKarizma ile süslense daha mantıklı olur.

Blöf: 2xKarizma +oyunculuk +d100
İkna: 2x Karizma +oyunculuk +d100
Tehdit: 2xKarizma +oyunculuk +d100
Kalabalığı yönlendirme: 2xKarizma +oyunculuk +d100
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tersyuz wrote:Oooow! Hilebaz bir üçkağıtçı geliyor galiba. :D
Evet ama daha da güzel bir şey düşünüyorum aslında. Bambaşka, süper, inanılmaz bir şey düşünüyorum. (Kumarbaz işte ne var. Bariz değilmi? :) )

Arananlar listeesinde bir şey karkater varkine onu gözüme kestirdim. Yaratacağım karakter o olacak.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ooo çok mesaj atılmış bu bölüme. Darkgnome hala kafan o olaya takılı herhalde gördüğüm kadarıyla. Aslında haklı olduğun yönler var. Ben orada seni ayakta tutmadım kayaların arasına geri götürdüm korunma zarın 112 filan dı ki 1.level haydut adamın seni o mesafeden vurma şansı ancak 1/50 idi. Belki de senin yaptığın (ve benim yaptığım) en büyük hata senin yerine turu oynamam için bana izin vermendi. (gerçi sen izin vermesen de ben gerekli görürsem diğerlerini bekletmemek için oynarım) Ama her tur hepiniz hareketinizi teker teker ve koordinatları yazarak oynasanız bu tip istenmeyen durumlar olmaz. Yine de bu olaydaki en önemli gerçek 1/50 ölümcül talihsizliğindi. Bu herkesin başına gelebilir. İnsanların evinin damına uçak düşebiliyor; o zaman diyebilirsin ki bakım ekibi uçağı iyi kontrol etseydi evimin üzerine uçak düşmezdi. :-P Nası örnek ama. Neyse artık moralini bozma da yeni bir karakter hazırla, yeni bir maceraya başla; her ölen karakterin ardından bu kadar üzme kendini. Ã?ünkü bu Wahşi Batı kahramanların pek azı torunlarını görecek kadar yaşlanabilir. :schemes:

Tersyuz, bir şeyi fırlatırken isabet zarına ilgili yeteneği ekliyorum. Dinamit atarken de "Patlayıcı, vs" yeteneğini ekliyorum. Ã?ünkü fırlattığın şeyi ne kadar iyi tanıyorsan, ne kadar haşır neşir olmuşsan, o kadar isabetli atarsın diye düşünüyorum. Dinamiti fitilini yakıp atarken zaman ayarlaması zarına da doğal olarak patlayıcı bilgisi etki eder.

Bu arada söylememe gerek var mı bilmiyorum; dinamit lokumlarını birbirine bağlayıp gücünü arttırabilirsiniz.

Darkgnome, “Oyunculuk” ya da “Aktörlük” güzel bir yetenek ekleyebilirsin tabii. Ancak ilgili marifeatlerde Ã?eviklikten ziyade Karizmayı kullanmak daha doğru olur bence.

Arkadaşlar yeri gelmişken söyleyeyim; istediğiniz bazı özel yetenekler size ekstradan faydalar sağlıyor, karakterinizin nasıl bir kişi olacağına karar verdikten sonra o karaktere faydası olabilecek yetenekler olabilir mi ya da ne olabilir gibi düşünmenizi tavsiye ederim. Ã?rneğin Devrimk silahşor karakter için “Silah Ã?ekme” diye bir yetenek aldı, bu da düellolarda atılan öncelik zarına eklenecek. Darkgnome sen de kumarbaz karaktere “aktör” yeteneği alırsan örneğin poker oynarken blöf yapma veya blöfü görme, ya da yalan söyleme, kılık değiştirme, üçkağıt işleri, vs zarlarına eklenir.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bir sürü mesaj attıım için ortalık karışmış. :D sırayla tekrar soruyorum.

1-Dinamitin listede mesafesi 10 gözüküyor 15'e dinamit atamıyor muyuz?
2-Baltanın isabet formülü:
Dinamitin isabet formülü:
Dinamit atma zorluğu=(2*Mesafe)+50
Bu adaletsizlik değil mi? Bence dinamit fırlatmak balta fırlatmaktan daha kolay.
3-Dinamite keskin nişan-hızlı nişan yetenekleri eklenebiliyor mu?
4- dinamitler birbirine bağlanınca sadece hasar mı artıyor yoksa etki alanıda artıyor mu?

2 numaralı soruyla ilgili öneri:
Dinamiti bir yere fırlatma normal formül olsun:

Fakat fitil kısalığını uzunluğunu belirlemek yani patlama anını belirlemek için:
1d100+Zeka+Bilgi+Patlayıcı,vs zorluğu 100 olsun
Eğer adam isabetli atar fakat fitil zorluğunu 60 tutturursa dinamit düşmeden havada patlasın ya da dinamit düşünce patlamadığı için aradaki fark adamlara savunma olarak eklensin. Patlamadan kaçıyorlar hesabı.
Nasıl bu formül güzel mi? :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Post Reply