yeni tolkien

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Sacreneous
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sacreneous »

JRR Tolkien'i benim gözümde bambaşka bir yazar. Hiçbir yazarı onun yerine koyamam. Ama okurken Tolkien kadar zevk veren yazarlar yok demek saçmalık olur. Zaten iyi olma kavramı herkese göre değişir. Yine de Tolkien dünyaca ünlü sevilen bir yazar ve onun gibi yazarların yetişmesi güzel birşey.
feanin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feanin »

Rahmetli Robert Jordan da baya iiydi :D ama hani şu yazar şu yazardan iyi demek bence saçma, herkesin kendine ait bir tarzı var, mesela Robrt Jordan yerdeki çakıl taşını bile tasvir eder ama savaşları şurdan bukadar adam geldi şurdan şukadar adam çıktı kapıştılar şunlar öldü bu oldu die anlatırken,Salvatore daha çok karakter ve macere-dövüş anlarını tasvir eder, 2 yazarıda çok beğenirim hani hangisi daha iyi yazar,bence karşılaştırılamazlar
"Sadece zayıflar,büyülü eşyalara ihtiyaç duyarlar"

Raistlin Majere
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Raymond E. Feist'in bildiğim bir serisi olan 'Gedik Savaşları Efsanesi' serisini okumanız öneririm. Gerçekten ilginç bir kitap. İnternetten kitap arkası yazısını da okumalısınız. Ben anlatırsam burada roman olur :). Deneyin, hiç bir şey kaybetmezsiniz belki de benim gibi çok seversiniz :D
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Yazarları karşılaştırmak neden? Hepsinden aynı zevki mi almak istiyorsunuz okurken? Ben karşılaştırma yapmaktan hiç hazzetmem açıkçası. Her yazarın hikayelerinde farklı farklı atmosferler ve duygular vardır, hepsinden farklı zevk almamız icap eder böylelikle.

Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

AlenthasLeasess wrote:Katılmıyorum. Fantazi dünyasının ilk kurucularından sayılıyor (daha doğrusu sayılıyorlar) ve anlatımı üslubu vs. çok iyi diye "en büyük Tolkien, Tolkien'den üstünü yok" zihniyetine karşıyım. Tamam, adam çok büyük eserler koymuş ortaya, ama sonuç olarak hep daha iyisi yapılacak, hep farklı şeyler çıkacaktır. Tolkien'i tahta oturtup kafasına tacı geçirmek yerine daha iyisini bizler yapmalıyız görüşü içerisindeyim. Eğer ki "Tolkien'den iyisi artık dünyaya gelemez" dersek ve kendimize güvenimizi yitirirsek o zaman yaptığımız bu girişimlerde başarılı olamayız. Ki ben hikaye yazarken "uf şu adamdan daha iyi yapamam" demek yerine "ondan daha iyisini yapıcam" diyerek kendimi motive ediyorum.

Ayrıyetten yeni yazarlara önyargıyla yaklaşmak yerine kötü de olsa kitaplarını okumalıyız diye düşünüyorum. Her kitaptan yeni şeyler öğrenilebilinir. Dediğim gibi "hiç kimse Tolkien'in yanından bile geçemez" demek yerine yeni yazarları desteklememiz gerektiğini düşünüyorum.

Son olarak kurgusu ve gerçekçiliği Tolkien'in kitaplarından çok daha iyi olan bir çok kitap gördüm, ne kadar Tolkien kadar iyi bir dil kullanılmamışsa bile okurken gayet eğlendiğimi ve şaşırdığımı hatırlarım.

taklitler aslını yaşatırmış.. :clap:
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

Yazarları karşılaştırmak neden? Hepsinden aynı zevki mi almak istiyorsunuz okurken? Ben karşılaştırma yapmaktan hiç hazzetmem açıkçası. Her yazarın hikayelerinde farklı farklı atmosferler ve duygular vardır, hepsinden farklı zevk almamız icap eder böylelikle.

Kesinlikle sacokhan a katılıyorum...
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
Post Reply