Günışığı Hikayeleri Yorum

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Illyra
Forum Yöneticisi

Günışığı Hikayeleri Yorum

Post by Illyra »

evet çok sevgili karakterim daygliht in geçmiş maceralarından birisi. zaman içinde devamı da gelecek doğrusu. yorumlarınızı bekliyorum. özelliklede catboyun ki leri. çünkü aslen kurgusu ona ait olan bir diyarın üzerinden yola çıkarak yazdım.

saygılar.
Image
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Adrianım aslanım boynuz mu yedi noldu :mad:

neyse efenim, basarılı, basarılı yine basarılı... :wink:
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

bunlar geçmişte olanlar :D gelecekte değil.

teşekkürler efendim.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Çok hoş bir öykü; ama çatışma sahnesi yani worglarla olan sahne diğerlerinin yanında basit kalmış biraz. Sanki ara macera gibi durmuş. Ama isminden worglarla uzun süren b,r mücadele bekliyordum açıkcası. Dellanor'un keşke neden rangerlalr takıldığını anlatsaydın? normalde elfler kendi ırkları dışında pek görüşmezler ve kendi yurtlarından ayrılmazlar. demek ki senin elf sürgün edilmiş ki buralara kadar gelmiş.
Ve Daylight'ın bulduğu yer, hani şu eskiden birisinin yaşadığı yer, orası bizim öykülerden bir yerden mi aldın yoksa kendin mi kurguladın? Ã?ünkü sanki Fuji-Wara'da öyle bir yerde yaşamıştı ve o da ölmüştü aynen elfin dediği gibi. Bir de o elf o bahsettiğini tanıyormuş gibi konuştu.
Son olarak ailesiyle arası o kadar da sıkı fıkı değilmiş gibime geldi. keşke ailesinden de bahsettin. Onları görmeye gidince araalrında nasıl diyaloglar oldu diye. Orası eksik kalmış ve bence büyük bir eksiklik. Çok sırıtıyor ailesini gördü bu kadar diye geçiştirirmesi.
Yüzük ise hala taşıyor mu Daylight onu? Merak ettim.
Keşke ismi Worg macerası olmasaymış. Çok az yer kaplıyor ana öykü kurgusunda bence. Hani olur ya filmin başilarında karakterimizi tanıtmak için küçük bir macera koyarla. Kısa sürer ama orada karakterin yetenekleri ve kişiiliğini öğrenirsin. Worg dövüşü de sanki ana olay öncesi minik bir karakteri tanıtma amaçlı bir yazı gibi duruyordu.
Uzun bir yorum yazısı oldu. Ama aceleye getirmeseydin, elfin geçmişini, daylightın ailesiyle olan ilişkisi ve ben en çok o bargierle nasıl tanıştılar onu da anlatılsın diye ummuştum neyse bunları daha detaylı ayzsaydın muhteşem bir öykü olurdu.
şahane değil, ama daylightı tanımak açısından güzel bir öykü olmuş. Ellerine sağlık!
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Teşekkür ederim hepsine tek tek cevap vereceğim catboy.

Dellanor elf ama elflere yakın değil bu yüzden kendisini yurdundan sürgün etmiş birisi. İnsanların arasında kendisini daha rahat hissediyor ama yinede bir elf olduğunu unutmuyor.
Açıkçası kendim kurguladım ama öykü ile çakışıyorsa pekala Fuji-Wara'nın orada kaldığını varsabayabilirz, tabii uygun olursa. Dellanor pek ala tanıyabilir çünkü 200 yaşını geçmiş bir elf.
şimdi bir sonraki hikayeyi yazıyorum ve Daylight'in ailesi ile arasının neden pek iyi olmadığı Camru ile yaptığı bir konuşmada geçiyor. Ondan sonraki hikaye ise ailesini kapsıyor olacak.
Ve evet yüzüğü hala taşıyor.
Gerçekten öyle. Biraz daha karakterleri tanıtmak için bir ön kısa hikaye oldu worg macerası.
Ormandaki kışı atlatmalarının ardından Günışığı hikayerleri için "geçmiş" bölümünde çocukluğundan anılar, Bargier ile yol arkadaşı olması ve "gelecek" bölümünde, eski maceralardan yola çıkarak gelecekte nasıl birisi olduğunu yazacağım.
Yani bu hikayeler kısa sürede bitmeyecek bir seri olacak...
Teşekkür ederim :)
Image
Post Reply