Dunya yaratma asamasi

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
The_Guardian
Kullanıcı
Kullanıcı

Dunya yaratma asamasi

Post by The_Guardian »

Simdi herkez YINEMIIIII gibi bir ifadeyle konuya dalacak.
Lakin simdiki konu artik benim onun bunun dunyasi degil.
Lakin sizce bir dunyada neler olmali.
Bir dunya yaratmak icin gerekenler nelerdir.
Eminim aranizda benim gibi birkac kez ise el atmis kisiler vardir.
Ben su saate kadar geldigim noktadan memnunum ve benim gibi baska yazarlarin olup olmadigini soruyorum,.
Eger aranizda varsa hikaye vs disinda genelde ne tur zorluklarla karsilastiklarini ve genelde nerelerde daha yogunlastiklarini yazabilirlermi)
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

ben en çok haritalarla kafayi yemistim
cunku yeni bir dunya yaratirken neyin nerde oldugunu bilmen gerekir. yazi yazarken surdan suraya gidecekler demen gerekirse orasi neresi gibi bir sorunun olmamali.

fakat harita da basli basina bir sorun
yok efendim bu dag burda iyi durmadi ya da suraya orman koyarsam ama bi dakka burda bunlar yasiyo...
tarzinda kafa karisikliklariyla karsilasiyosun

yine de bittiginde yarattigin bir çok yer hakkinda tarihine kadar bilgi olusuveriyor.
geriye de bazi eklemeler kaliyor

zor olan baska bir sey de isim sallamak. ama bunu da herhangi bir kitabin bir sayfasini acarak yapabiliyosun. ilginc kelimeler cikiyor.

ben üç irk daha yarattim ve bunlarin da tarihini olusturmam gerekmistiç hala yirtiniyorum belki sonucunda bisiler ortaya cikar.

yeni bir dunyaya yeni tanrilar gerekir. ikinci olarak en çok ugrastiklarimin arasinda da tanrilar vardi. usturuplu sallamak için yunan mitolojisini bile inselemistim.

çok ugrasmak gerekiyor ama bir yerlere ulastigini gormek de ayri bir zevk veriyor.

simdilik aklima bunlar geldi baska bir sey gelirse yazarimmm :wink:
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Benim birkaç dünyam var hali hazırda ama tam hazır diyebileceğim 2 tane...
İlk önce tanrılar ve domainleri ardından ırklar ardından yerleşik düzen daha sonra ırklar ve din sonra ırklar arası ilişkiler ardından krallıklar krallık düzenleri krallıklar arası ilişki şehir planları derken gelioruz harita...

orda da coğrafi düzen denizler ormanlar dağlar bölgeler iklimler bitki örtüsü ırkların ona göre yerleştrilmeleri..en son olarak artık dünyanın tarihi büyük savaşlar efsaneler efsanevi yaratıklar Büyük güçler yerleşimi artifact hikayeleri varsa tanrılar arası hikayeler.. ve sonunda dünya kendini toparlıyor...

bir kaç gurup da dünyada oynayınca birkaç şey daha yerine oturuyor ve dünya hazır oluyor ...

en zor kısmı bence coğrafyası ve tarihi..
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

squva doğru demişsin ben de harita çizmeden oralarda neler olduğunu hayal etmekte zorlanıyorum, ama harita çizince sanki içine zoomlanıp yarattığım yerleri görebiliyorum

oren, aynen ben de artifact hikayeleri, ırkların yaratılış efsaneleri, tanrılar arası hikayeler ve ırkların yakın tarihleriyle kafayı yemiş durumdayım

yeni ırklar yaratmak, onlara belli derecelerde yeni özellikler vermek çok güzel, mesela pherionlar die bi ırk yaratmıştım, bunlar çok eski çağlarda dünyanın üzerine düşen bir meteor sonucunda oluşan devasa bir kraterin içinde yaşıyorlardı ve meteorun düşüşünden sonra meydana çıkan tepkime sonucu enchant edilmeye çok yatkın bir maden vardı burada fln fln. Sonuçta onları buçukluk olarak düşünmüştüm ama madencilik ve aynı zamanda enchantla uğraşıyorlardı. ayrıca bir de "spell tuning" diye bir hadiseleri vardı ki o çok uzun hikaye
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

ben bi bucukluk
bi çeyreklik(bu lafi seviyorum)
bi de normal boyutlarda bi irk yaratmistim.

haritayla isler kolaylasir gibi gorunyor ama dikkatli olmazsaniz orada da kafa karistirici sorunlar cikabiliyor. kendi projemden ornek vermem gerekirse her yeri insanla doldurmusum ama onlara bu kadar ihtiyac yok. sanki dunyayi onlar kurtaracak gibi gorunuyor...

gerçi sunu da kabul etmek gerek yeni dunya yeni sorun demektir.

benim basim bu yuzden çok agridi.

ve sunu fark ettim; bu isi tek basina halletmek oldukca zor..
:(
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ewt sıkı bir grup gerekli onun için
bak adamlar kaç koldan çalışıyo bir dünya yaratmak için

haa tolkiensen o ayrı tabii

ulu tolkien!
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

hadi baslayalim!!!

ben haritalarimizi çizerim.

(bunu diyarlarda da tartismistik ama...)

--- herkes Tolkien'in onunde egilir...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

aslında ben de düşünmedim değil hepberaber bişiiler yapmayı
ama herkes kendi dünyasını isteyecek, karışıklık çıakcak die korkuorum
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

arkadaşlar herkes dünyaya 1 şey kaarsa karma bir dünya müthiş olur......
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Oren_Dautry wrote:Benim birkaç dünyam var hali hazırda ama tam hazır diyebileceğim 2 tane...
İlk önce tanrılar ve domainleri ardından ırklar ardından yerleşik düzen daha sonra ırklar ve din sonra ırklar arası ilişkiler ardından krallıklar krallık düzenleri krallıklar arası ilişki şehir planları derken gelioruz harita...

orda da coğrafi düzen denizler ormanlar dağlar bölgeler iklimler bitki örtüsü ırkların ona göre yerleştrilmeleri..en son olarak artık dünyanın tarihi büyük savaşlar efsaneler efsanevi yaratıklar Büyük güçler yerleşimi artifact hikayeleri varsa tanrılar arası hikayeler.. ve sonunda dünya kendini toparlıyor...

bir kaç gurup da dünyada oynayınca birkaç şey daha yerine oturuyor ve dünya hazır oluyor ...

en zor kısmı bence coğrafyası ve tarihi..
Çok güzel açıklamışsın. Oren bu işi iyi biliyor.
Ayrıca dünyanda politik ilişkiler, efsaneler, mitler, hikayeler, masallar olmalı yoksa bir dünyaya benzemez. Daha fazla ırk yaratmak bazen saçmalıklara yol açabilir bu yüzden gizli ırklar yaratmak daha iyi bir çözüm olabilir.

Mesela hödö hödö dağının derinliklerinde yaşayan 3 gözlü duvarlarda yürüyen bir ırk olduğu söylenir. Bu yaratıklar saniyeler içinde müthiş hızlarda koşabilirmiş. şimdiye kadar o dağın içine giren kimse onları görememiş, görenlerde hayatta kalmamış... gibi...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

oren herkesin bir şey eklemesi güzel olur
tabii belli bir sistematik içinde olması şartıyla
ama ne yazık ki bu online olmaz
yani bizzat toplanmak gerekli bu iş için

raist bu son dediğin, ırk muhabbeti daha çok söylenceye girmiyor mu?

mesela herkesin kafasındaki dünya oluşumu farklıdır, ben FR'e hiç benzemeyen bir yer isterim şahsen, ama bu zor bir iş tabii
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

pyroscum bence bu iş online da olabilir...

ben derim ki mesela ben bir ırk eklemek istiorum.. adı

Kanatlı elfler : Averial

melek kanadına sahipler longbow da uzman bir ırk
her elf gibi büyüye yatkınlar
favored class: arcane archer...
her türlü bow ile attacklarına +2 higher grounddayken +3 alırlar.
hd: d10
climate terrain: Mountain tops
goblinoidlerden nefret ederler
dezavantajları
klostrofobileri var
ve kanat tüyleri çok yanıcı..
kanatlarının yanması halinde 3 ay içerisinde eski haline döner...

ya da herkes dünayay bir şehir ekler

misal
isim:Loredon

insan krallığı
düzeni
politikası yerleşimi
soylu köylü ayırımı
kuralalrı kanunları askeri düzeni diplosisi
geçim kaynakları yetki düzeni ve yönetim biçimi olarak ayrıntıları yazılır sonrada squva harita çizince ona yerleştiririz...
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

sehirler ve irklar online olabilir ama harita nasil olacak?

yani simdi ben haritayi çizerim de bunun için yine de herkesin toplanmasi gerek.
ya da
harita zor istir bir kisi yetmeyebilir o zaman ne yapicaz?

(haritayla kafayi bozmus durumdayim)

ve ne zaman basliyoruz
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

oren dediğin tarzda olabilir

squva evde çizip mail atabilirsin

hatta kalemi kuvvetli olanlarla birlikte çalışırsak gayet güzel işler çıkabilir
:)
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

pyros
bana scannerini odunc verir misin
bende yok da...

yani tabiii mail atarim hic kuskunuz olmasinnn
Post Reply