non humanoid races

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

non humanoid races

Post by Chade_Fallstar »

Bir sorum olucak. şimdi dökümanlarda böyle fantastik ırkların yanında, ırkın özelliklerini verirken 'xHD Monstrous Humanoid, which grants skill points, feats, BAB and base saves' diye cümleler kurulmuş oluyor. Tam olarak ırkın 5HD, 8HD, 3HD olması neyi değiştiriyor, burda ne denmek isteniyor.

Aydınlatırsanız çok mutlu olacağım.
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

he bu arada benim düşüncem şu, söylemeyi unuttum, bence bu ırklar o HD kadar bab alıyorlar ve can zarı atıyorlar, tabiki yanlış düşünüyo olabilirim ama en azından ne olduğunu bilen çıkmazsa beraber fikir yürütebiliriz diye yazıyım dedim:)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Irkın fazladan HD'si kadar ırkın türüne göre seviye atlamış gibi oluyorlar. Mesela constructlar her 3 HD'de; 2 BAB, 1Save alırken skill almazlar. Magical beastler Her 3 HD'de; 3 BAB, fortitude ve reflex savelerine 2+1/2, will savelerine 1 alırken 2+int kadar skill alırlar.

Bu HD aynı zamanda seviye gibi çalışır. HD kadar seviye buraya harcanması gerektiğinden 5. seviyeler arasında "HD+seviyesi=5" yaratık olurlarsa eşitlenirler. Ayrıca "HD+seviye=20" olduğu taktirde epic seviyelere geçerler.

Genel olarak bir dez avantaj. Özelini ise hiç daha görmedim ama açık pencere bırakayım dedim. 3HD yerine 3herhangi bir sınıf'ı terci ederim şahsen.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Bir iki şey sormak istiyorum. Konumuz tam olarak ne? MM'de yaratıkların HDleri mi, yoksa oynanabilen yaratıkların HDleri mi? Bir de sistemimiz, 3.5 mi, 4 mü? Bilmek lazım. Hani yardımım dokunacağından değil ama :P
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

sistem 3,5/3 edit. zira 4'th dah değişiyor bu değerler. Bunun dışında oynanabilir class derken enyı kastettın?
ECL ve Level Adjustment ile her ırk oynanabilir oldu. DM insiyatifinde yani.
Player class cap atıyorum 20 ise ırkın racial level adjustmenti + class leveli 20yi geçmemelidir.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Tamam, 4th editiondan son derece uzak, sakin bir yaşam sürüyorum, bilmiyordum HD diye bir şeyin olmadığını :D

Kafam karıştı da benim. Darkgnome'un lafları yüzünden biraz! Asmalıyız onu :P Benim bildiğim HD hani yaratıklarda kullanılan. HD'nin diğer biçimlerini bilmiyorum. sınıf ve HD karşılaştırması yapıncaa, ben düşündüm ki DM için çok uğraştırıcı olmaz mı o? O zaman sanırım oynanabilir yaratıklardan bahsediliyor! Tabii oynanabilir yaratık kurallarını çok az biliyorum. Bir o senin dediğin sistemi 'duymuştum' bir de MM'de yazan, yaratıkların oyuncu karakter olarak kullanılmasına yarıyan kuralları biliyorum. Onları da hiç okumadım :D

Yani cehaletim bir kargaşaya itti bizi sanırım :D
Post Reply