Ölüm Zamanı (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

3. bölümü bu hafta içinde bitiririm diye ummuştum ama zaman ayırmada biraz sorun yaşadım. ama yarına 3. bölümü bitirmiş olurum. kendi günü ve kendi saatinde ölüm zamanı sizlerle beraber olacak... :)
ama 3. bölümden bir sahne koyarak yeni bölümde nasıl şeyler olacağıyla ilgili ipuçlarını öğrenebilirsiniz. ama sahnenin tapatıp aynısını öykümde göreceksiniz diye bir şey yok. sahne kompile bölümden çıkabiliri veya değiştirebilir. :)

Ali gülümseyerek yaklaşıyordu ki Serdar’ın alnındaki yarayı fark etti: “Dostum ne oldu sana?”
Serdar mendille alnını silmeye devam ederken: “Önemli değil. Bir kaza sadece” diye yanıt verdi.
“Benim de derse yetişmem gerekiyor ama. Arkadaşlarla bir konuda iddiaya girdim de. Geç kalırsam iddiayı kaybettiğimi sanıp arkamdan korkak diye bağırmalarını istemiyorum.” dedi Ali.
“Sen git. Merak etme. Ben iyiyim.” diye arkadaşını rahatlatmaya çalıştı Serdar.
“Seni bu halde bırakmak da istemiyorum.” dedi Ali sıkıntıyla.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yeni bölümü bitirebildim sonunda. Biraz uzun oldu ama gerekli olduğu için uzundu :)
Umarım uzun bölüm diye ciddiye almamazlık etmezsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum :)
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

UUu bu sefer işleri fena karıştırmış catboy. 2 defa okudum hala emin olamadım birçok konudan.Merak ettiriyor ama bazı konularda daha çok ipucu versen çözmeye daha çok yaklaşsak okumak biraz daha eğlenceli olaiblirdi.

şimdi dedektiflik oyunu gibi olacak hikayeyi okumayanlar bakmasın bu kısma:

Code: Select all

Bir kere sanırım önceden olan olaylar gizemli bir güç tarafından (Ki kuvvetle muhtemel aziz bey) geri alınmış.

Serdar olayları hayırlamıyor ama geri alınan olaylar bir şekilde bir etki bırakmış gibi görünüyor. Unutkanlık hayli şüphe çekini.

Daha sonra ali aziz beyle konuşuyor. Aliye vazgeçmesini söylüyor kendi iyiliği için iddadan vazgeçmesini istiyor olabilir gibi geldi. Ã?ünkü bizim şu gizemli katil ya da emre her neyse onu tuvalette bekliyor olabilir. Ama Aziz beyin konuşmasına bakılırsa Ali bişeyleri biliyor ve saklıyor olmalı. Aziz beyin kaçmakla vazgeçmek hakkında kurdupu cümleyse yukardaki hipotezi hafiften çürütüyor gibi. Buradan Alinin Emrele aynı kişi olup olmadığını sorgulayasım geliyor.

Hoca Hanımın erkekelr tuvaletine kadar takip ettiğine baklırsa Ali'nin oradaki ölü olma olasılığı var. Ama hikayenin sonundaki güzel bir kızın morgda bulunması o kızın orada ölüp ölmediğini sorgulatıyor. Ama erkekler tuvaleti olduğu için alidir diye düşünüyorum pusuya düşürülmüş de olabilir ama civaları Ali taşıyordu.

Sanırım ayrıntı olarak verilmiş sadece ama polisin kimyacı hocanın eşi olaibleceği ayrıntısını atlamamak lazım.

Emre denen kötü karakter normal bi kötü karakterden fazlası gibi görünüyor. Daha farklı güçlere sahip bir yaratık diyeyim artık. Tır şöförünü öldürme sebebini tam anlayamadım belki sadece piskopat olduğundandır. Ama şapka olayı ilk bölümde sedarın da şapka taktığı ayrıntısını getirdi aklıma bilmiyırumege üniversitesinin şapkası kırmızı mı oarada bahsediliyordu. Fazla takılmıl olabilirim ayrıntılara ama işte çözecem diye her şeyi didikliyorum.

DAha sobra şu unutkanlıkj mevzuu da yine serdarı hatırlatıyor. Acaba serdar zaman zaman böyle garip birşeye mi dönüşüyor diyorum ama buna çok da inanmıyorum. Belki de serdar da benzer bi değişim geçirdiği için unutkanlık yaşıyordur belki alakasızdır bilemem.

son oalrak kızın güzel olduğu söyleniyor yani kızın cesedinin. Bildiğimiz ölen bire kız yok. Yani aslında ikinci bölümde bir kaza olmuştu ama serdar hatırlamadığına sevgiyi de gördüğümüze göre ölmediğini varsayıyorum. SAnırım bir şekilde biryerden cinayete kurban gitti.

Diyecekken tekrar düşünüyorum  Kaza yapan bir tır bizi ikinci bölüme götürüyor emrenin hakladığı tırın şöförü serdarın da olduğu arabaya çarpıyor gibi. Ama ben zaten Serdara Sevginin tanıdık gelmesi varsayımından bu olayın yaşanmış ve aziz beyin gücüyle ya da başka şekilde yok sayıldığını varsaymıştım belki öyle olmadı belki bu bölüm dha da öncesini anlatıyordu böyle daha mantıklı görünüyor ama O zaman Sevgi Serdara nereden tanıdık gelecekti VE kartını geri götürdüğü kızı hatırlardı dahası kız okula daha başlamamıştı.

Bu noktada zaman kavramını yitirdiğimden daha fazla varsayımda bulunamıyorum. Resmen dedektiflik yaptım.
Böyle işte Elimizde olan verilerle bu davayı çözemeyiz efendim Sharlok Holmes gelse çözemez :D o kadar diyim :p

Başta söylediğim gibi ölenler kalanlar ve zamanlar konusunda ipucu verirsen belki daha tahmin edilebilir olur. Ama muhtemelen gizemi bilerek yaratıyorsun eğer istediğin dozaj da buysa bişey diyemem tabii =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Ihm ıhm, mikrofonu alabilirsem Efla? Sağol. Ã?hhöm. şimdi, Efla gibi ben de spoiler altında teorimi sunacağım, izninizle:

İlk olarak değinmek isterim ki, hikayedeki zaman akışı sanırım sadece gizem katmak için bozulmuş. Kronolojik sıraya göre, olaylar şöyle:
[b]1- [/b]Tır kazası, Serdar ve Sevgi'nin büyük ihtimalle öldüğü, Emre'nin kamyoncuyu bıçakladığı an. Yani 1. bölümdeki olayların arkasında, Emre'nin cinayeti var. Ayrıca yanılmıyorsam Ali de bu sırada civaları çalıyor, kimya hocası bu sırada tuvalete gidiyor, tır kazasındaki polis, yani kimyacının eşi, bu sırada tır şöförünü uyarıyor.
(Emin değilim ama)[b]2-[/b]Serdar'ın annesinin gereksiz ölümü. (büyük ihtimalle kadın herkesi öldüğü için intihar etti, ama .. maddede belirttiğim sebeplerden dolayı, Aziz Bey Serdar'ın annesini kandırarak öldürdü/ölümüne yol açtı. Belki her şeyin ardındaki amaç Serdar'ın annesinin ölümüdür?)
[b]3- [/b]Morg olayı.
[b]4- [/b]Sabah, Ali ve Aziz Bey'in karşılaşması

şimdi, bunları detaylandıralım:

1- Aziz Bey, büyük ihtimalle Emre'yi bu iş için kiraladı. İlk bölümde çevirdiği üç haneli numara da, büyük ihtimalle şöyle ya da böyle Emre'ye sinyal vermek içindi. O değilse, belki de trafik polisini aradı, sonra polis onu kimyacının eşine ytönlendirdi(ne bileyim, olası değil mi? :D ) böylece, kimyacıdan gelecek ikinci bir arama, polise ulaşamadı ve kimyacı ne yüzden çığlık attıysa, onun sebebini eşi bilmiyor.

Ali'nin civa çalmasına gelince. Aziz Bey'in dediğine göre, Ali civaları çalarken yüzü civaya bulandı. Yanılmıyorsam, bir insanın yüzünün civaya bulanması ölümcül risk taşıyor. Hiç değilse insan temizlemek ister. İşte bu yüzden Ali yüzünü yıkamak için tuvalete girdi. İkinci kırık kavanozu ysa büyük ihtimalle bilinçli olarak kırdı. Her neyse, kimyacı tuvalete girdiğinde, karşılaştığı şey yüzü civaya bulanmış bir Ali olabilir. Bu çığlık atması için yeterli değil diyorsanız, Ali'nin kimyacıyı öldürmeyi denediğini söyleyebilirim. Sebebi basit, Ali yakalanırsa cezasının ağır olacağını kestirebildiği için, o anki telaşıyla aklına gelen ilk düşeünceyi, vahşiliğine aldırmaksızın, uygulamaya çalıştı. Ki bu da, 'tanıkları yok et' olduğu için, başaramadıysa bile denedi. 

2- Bu konuda bir şeyler aklıma gelmiyor...

3- O güzel kız, büyük ihtimalle kazada ölmüş Sevgi(Büyük ihtimalle ölmüş Sevgi değil, büyük ihtimalle [b]kazada[/b] ölmüş). Emre, neden bilmiyorum ama, Aziz Bey'e baş kaldırıyor ya da bu daha sinsi bir planın parçası.  Aynı şekilde Serdar'ın da dirilmesini açıklıyor bu. Hafıza kaybını da açıklaması mantıklı.

4- Can alıcı bir nokta: Aziz Bey, büyük ihtimalle Ali'nin ölüme direnmekten vazgeçmesini söylüyor. Civa yüzüne bulaşan biri, rahatlıkla ölebilir sanırım. Ama Ali bilinçli ya da bilinçsizce bunu engelledi. İşi gücü adam öldürmek olan bir Bey, elbette işinin engellenmesini istemez...

Bir şey daha geldi aklıma. Emre, Aziz Bey'in adamı diye düşünüyorum. Bütün ölüm olayları da Aziz Bey'le alakalı. şimdi, Ali'nin neredeyse ölmesine Aziz Bey, yani adamı sebep olmuş olabilir: Emre! Emre Ali'yi, dolayısıyla Serdar'ı, tanıyor olabilir. İddia olayı da onun başının altından çıkmıştır belki?
Güzel bir hikaye, zaten yorumumdan anlaşılıyordur :P
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Çok ilginç ve bir o kadar da şaşırtıcı tahminleriniz için Efla'ya ve Lydronk'a özel olarak öncelikle teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Haftaya yayınlanacak 4. bölümle puzzlemız son şekline kavuşmuş olacak umudunu taşıyorum. 4. bölümün adı belki kafanızda bir fikir oluşmasını sağlayabilir: İkizler....
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

şimdi burada olanlar bana...

...daha çok kazadan önce olanlar gibi geliyor. yinede yerine oturtamadığım parçalar var. eğer kazadan önceyse serdarın alnı neden kanıyor? sevgyile nasıl tanışık hissediyor?

ali - kimya öğretmeni - trafik polisi eş - en son emre = zincirleme bir kaza gibi gözüküyor. her olay birbiri ile etkileşimli, ama emre olayların dışından müdahele eden birisi gibi daha çok. ayrıca alinin bir sırrı olduğu ortada, ve doğaüstü aziz bey bunu biliyor.

peki ölen kim? sevgi gibi gözüküyor. emre niçin kurban ediyor? sonrada kurbanlarını yaşama geri döndürüyor? kilit neyi temsil ediyor? yapabilrisem bize bu kilidin resmini bulup gösterebilirmisin?

ayrıca bir yaşama karşılık diğerleri gibi bir şey olabilir, emre sevdiği birisini geri getirmek için ölüme belli kotada yaşam veriyordur... belki...

belki de emre sadece bir katildir...

belki de serdar çift kişiliklidir....

döerdüncü bölümün adına bakınca zaten, emre ve serdar ın ikiz olduğunu ve eşduyumlu hisler yaşadığını söyleyecek kadar ielri gidebilirim...

veya emre ile ali ikizdir...

babaları aziz bey olabilir mi?

ne olursa olsun hikayenin devamını ve bir sonraki ip uçlarını dört değil on dört gözler bekliyorum. bu beni iyice sarmaya başladı, haberin olsun. yakında hikayelerine bağımlı olursan, "yaz yaz" diye başının etini yemeğe başlarsam bu kadar iyi yazmayı ve sır saklamayı görürüsün :)

şaka bir yana umarım hemen pazartesi gelir...
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bana da karakterlerden ikisinin aslında aynı bedeni paylaşıyor olması muhtemel gözüküyor. Belki de birden fazlası bile birden fazla bedeni paylaşıyor olabilir. Asıl kuşkulandıran şu civa taşıyan çocuğu gerçekten çevredeki birçok kişinin fark etmediği bir kişi olmasıydı. Ancak bunlar hala birçok şeyi kafamda çok fazla oturtmadı. Cinayetin ya da cinayetlerin neden işlendiği konusunu mesela... Ancak ilk iki bölüm olay hakkında çok daha az bilgi veriyordu. Bu defa bir şeyler yerine oturdu üç parça birleşince...

Zaten çoğu arkadaş bir şeyler düşünmeye başladılar... Ancak ben yapboz konusunda iyi değilimdir. Daha önce de yazdığım gibi.. : ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Firble wrote:Asıl kuşkulandıran şu civa taşıyan çocuğu gerçekten çevredeki birçok kişinin fark etmediği bir kişi olmasıydı.
Aha, atladığım bir nokta:

Belki Ali de ölmüştür, ssonra diriltilmiştir. Öldükten sonra diriltilen insanların dikkat çekmemesi muhtemel göreünüyor, mesela Sevgi Serdar'a, Serdar'ı fark etmediği için çarpmış olabilir...

Ali'nin ölüm sebebi büyük ihtimalle civadır. Eğer öyleyse, kimyacının çığlık atma sebebi Ali'nin cesedini görmesi olabilir. Ama Ali, Serdar ve Sevgi'nin aksine ölmeden önce yaşadığı olayları hatırlıyor. Ki bu durumda Aziz Bey sabah Ali'ye ölüp dirildiği halde ölmeden önce olanları hatırladığı için vazgeç diyor olabilir. Ama ölmeden önce olanları hatırlıyorsa, öldüğünü de hatırlamalı. Gerçi bunu basit bir rüya olarak yorumluyor olabilir...
Last edited by Lydronk on Wed Oct 08, 2008 12:38 am, edited 2 times in total.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Yahu sizin İzmir'de tırları şehir içi trafiğine mi sokuyorlar?
Ali, Serdar ve Sevgi ölmüşler de haberleri yok bence. Hayalet hayalet dolaşıyorlar ortalarda. Neyse ama güzel, Lost dizisindeki gibi birbirini tanımayan kalabalık bir grubun kaderleri birbirne kilitlenmiş ve her şeyin bir sebebi var! (-dır umarım)
Bakalım son bölümde ne olacak?

.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Burada asıl sorun Ali yi sadece adamın değil Serdar isimli karakterin de görmesi. Ancak Serdar kıza çarptığına göre onun sapasağlam cap canlı bir adam olması son derece mantıklı geliyor bana. Ã?bür yandan Ali İmdat diye haykırıyor. Kimse onu duymuyor fark etmiyor. Burası bir okul sonuçta bir öğrencinin imdat diye haykırmasını kimsenin duymaması dikkate almaması ilginç. Her ne kadar büsbütün imkansız olmasa da...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Eveeeet. 3. bölümü okudum ve fikirlerimi yazıyorum: :D

Ã?ncelikle tahminler:
Emre Serdar ve Sevgi'nin beraber olmasını engellemeye çalışıyor. Belki de çocukları ileride bir sorun yaratacak ya da seçilmiş kişi olacak? Sonradan Sevgi'yi dirilttiğine göre belki de kıskançlık söz konusu. :-o

Serdar'ın annesi oğlunun öleceği anı görmüş onu uyarmama şartıyla Aziz'le anlaşmış ve kendi hayatı karşılığında oğlunun kurtulmasını istemiş. Aziz bir şekilde bunu sağlıyor. :wink:

Ali'nin de ölmüş olması muhtemel, onu da uyarmaya çalıştılar ama dinlemedi. :D

İki grup var sonuç olarak kimin iyilik kimin kötülük için çalıştığını bilmek imkansız şimdilik.

Bazı noktalar benim gözüme battı. Catboy umarım alınmazsın: :D
Serdar'dan başlangıçta:
Ama aşırıya kaçan utangaçlığı yüzünden kızlarla arası fazla iyi değildi.
diye yazmışsın. Fakat sonra Sevgi ile gayet rahat konuşuyorlar, arabada annenin ve babanın da olduğunu düşünürsek oradaki diyaloglar çekingen bir karaktere uymuyor.

bir de :
“şapkan Ege Ã?niversite’sinin. Kayıtta bana da vermişlerdi çantasıyla beraber.” dedi Sevgi.
“Zeki birisin. O zaman okuduğum bölümü de tahmin edebilirsin.” dedi Serdar gülümseyerek.
Ne yani kız kafadaki koca şapkayı gördüğü için mi zeki? Bence o ufak bir şey olmalı ilk bakışta görünmeyecek bir şey, anahtarlık, ya da okulda o gün dağıtılan savaşa karşı bir yaka iğnesi filan. :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eh iyi de sapkanin uzerindeki Ege Universitesi sembolu belki kucuk olabilir. Elbette kizin bunu fark etmesi zeki oldugunu ispatlamaz... Sonucta sapkayi fark ettikten sonra oglanin Ege de okudugunu tahmin etmesi zor degil... Ancak buradaki mantiksizligi yazar degil cocuk yapiyor. Yani cocuk cidden o sirada biraz daha aktif olmaya calisirken biraz dusunmeden konusmus da olabilir...

Vay be Tersyuz... Ufak ayrintilara epey dikkat ediyorsun.. Iyi elestirmen olurmussun.
HARBE GİDEN
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

aslında ben olayı biraz daha çok çözdüm ama yazarın gazabına uğramak ve süprizini bozmak korkusu ile yazamıyorum... bu hikayede her şey olabilir :-o
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ã?ncelikle dwaxer'in ve tersyüz'ün en ince detaylara kadar takılıp ciddi eleştirilerde bulundukları için teşekkür etmek istiyorum. dwaxer tabiki haklı olrak bir tırın izmir gibi koca bir şehrin trafiğinde gündüz vakti nasıl yol alabiliyor gibi soru sordu. ama zaten polis ona ceza yazıyordu tabi cezanın nedenlerinden birinin lastiklerin inik olması olarak gösterilmişti. hamdi bey her zaman polislerle arasını iyi tutmuş biriydi. (yazık, iyi, gariban bir şöför amcamızdı!) normalde sahil yolunu kullanırdı. ordan büyük araçlar da geçebiliyor, ama emre üçkuyularda oturduğunu söylediği ve polislere haber verip çocuğun başını derde sokmamak adına böyle bir riske girdi. ama o da lastiklerin inik olduğunun farkında değildi yoksa böyle bir şeye kalkışmazdı zaten.
sevgi, serdar'la öyle konuştuğu için serdar daha bir kendine güvenmiş bir vaziyette konuşması normal diye düşünmüştüm ben. ama tabi o kadar belirtikten sonra hiç çekşngenliğyle ilgili bir gönderme yapmamış olmam bir hata olarak kabul edilebilir. tersyüz iyi bir noktaya parmak basmış.
Efla, firble, lydronk ve illyra'ya ayrı ayrı teşekkürlerimi iletmeye kalkmam gerçekten de imkansız. çünkü kuru bir teşekkürle geçiştirilmeyecek kadar benim için çok büyük anlamı olan yorumlarda ve analize benzer tahminlerde bulundular.
ama buradan hepsinin tahminlerine göndermeler yapmak istiyorum.
efla'nın bahsettiği süper güç konusu x-men tarzı ya da ona benzer herhangi bir mutasyon olayına ilişkilendirilmiş bir mevzuda olmasa da var olduğu öyküden çıkartılabilir. yani herhangi bir karakterin öykünün temelini bile oluşturabilecek kadar önemli ilginç bir yeteneğe sahip olduğundan bansedebiliriz. ama bu karakterin o yeteneğe sahip olmasının getirdiği sonuçlardan bahsedildiği bir öykü şeklinde ilerlemeyecektir. daha çok yeteneğin nasıl ve neden o karakterde olduğu öykünün temelini oluşturacaktır.
Lydronk'un Ali teorisi çok fazla dikkat çekici... ama ona şunu sormak istiyorum. civa dolı kavanozları çalmaya kalkıp yüzüne gözüne buluşturan bir genç tuvalete doğru koşa koşa gidiyor yüzüne yıkamaya ardından gelen kişinin onu bu halde görmesinden rahatsız olup öldürmüş olabileceğini belirttin. ama civa yüze sıçramışsa artık bu can derdine dönüşmüş demektir, o sırada karizmasını ya da işlediği suçu düşünmesi ya da aklına getirmesi biraz az olasılıklı gibi geliyor bana. yani lydronkun bahsetiği kronoloji doğru ise o zaman Ali tuvalete koşup yüzünü yıkamaya çalıştığında karşısına gelen kişiden yardım istemesi daha mantıklı geliyor, ister laboratuvarından civa yürüttüğü hocanın kendisi olsun.
firble ali'nin etrafındaki insanların onun çığlıklarına hiç bakmadan kendi işleriyle ilgilenmelerine dikkat çekmiş. serdar ve aziz bey onunla konuşan kişiler. sevgi de serdar'a çarptığı için belki aliyi görmüş ama konuşma gereği duymamış diyebilirz belki de.
illyra ikizler kelimesindne bir sürü teori üretmiş, ama hangisi doğru belki de hiç biri değil onları açıklayamam şu anda ya da daha fazla ipucu da söyleyemem.
neyse hepinize tekrardan teşekkür ediyorum tekrardan :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Aslında tahmin yapmayacaktım ama...

-Ali öldü.
-Serdar ve Sevgi (isimleri ne kadar benzer, şimdi fark ettim) ölmüşlerdi ama hafızalarını kaybederek dirildiler? Ya da sadece hafızalarını kaybedip ölmediler :D
-Serdar'ın annesi şeytanla anlaşma yaptı ve oğlunun kurtulmasını istedi? Ya da geçmişte olan kötü şeyleri unutup mutlu bi yaşam sürmesini? Hımm.. Aslında buna benzer bir şey vardı, Stephen King'in kitabından uyarlanmış şu dizi kuşağı, Masters of Horror (Masters dediğine göre sanırım sadece Stephen King değil, o zaman bu hikayeyi yazan da o olmayabilir :D neyse işte. Güzeldi, çok beğenmiştim. Özellikle sonunu :) Ama bunun sonunun öyle olacağını sanmıyorum, cevaplanması gereken birsürü şey var, neler olacak acaba).

Bir de anlamadığım bir şey var, Sevgi çıplak mıydı da eleman direk kızın vücuduna baktı? Yoksa soydu mu? Soyduysa niye yazmadın? Yazdıysan ben görmemişim affola :D
Image
Post Reply