O da mantıklı tabii. Son derece mümkün. Ama Ali sadece can derdine düşmemiş olabilir, ya da düşmüştür, ne bileyimLydronk'un Ali teorisi çok fazla dikkat çekici... ama ona şunu sormak istiyorum. civa dolı kavanozları çalmaya kalkıp yüzüne gözüne buluşturan bir genç tuvalete doğru koşa koşa gidiyor yüzüne yıkamaya ardından gelen kişinin onu bu halde görmesinden rahatsız olup öldürmüş olabileceğini belirttin. ama civa yüze sıçramışsa artık bu can derdine dönüşmüş demektir, o sırada karizmasını ya da işlediği suçu düşünmesi ya da aklına getirmesi biraz az olasılıklı gibi geliyor bana. yani lydronkun bahsetiği kronoloji doğru ise o zaman Ali tuvalete koşup yüzünü yıkamaya çalıştığında karşısına gelen kişiden yardım istemesi daha mantıklı geliyor, ister laboratuvarından civa yürüttüğü hocanın kendisi olsun.
Düşünemeyecek halde olması tabii son derece mümkün. Ama can derdine çılgınca düşmüşse, bir 'engel' olarak tanımladığı herhangi bir şeyi ortadan kaldırmak isteyebilir. Hatta birini 'engel' olarak tanımlamasına bile gerek yoktur belki, telaştandır?
Ama uyarayım Kedioğlan, Ali hakkında çok silahlıyım! Bir teorimi çürütecek olursan, 2.sine, onu çürütürsen 3.süne, hatta 26.sına hazırlan! 26. teorimi de çürütürsen tabii... Eh, o zaman elimden bir şey gelmez
Yine de, iki Ali teorimden birinde en az bir doğru noktaya değindim diye düşünüyorum... Hatalıysam arayın