mümkündeür şoka girilcek bişi yok bunda sonuçta dünyayı ve almanyayı kaosa ve karanlığa sürükleyen bir manyaktan bahsediyoruz burdan, 2. dünya savaşından sonra yaklaşık bi 30-40 sene her gün 3 öğün patates yemek ve bir düşünce savaşına dahil olmak dışında bir şey yapamamış bir halk hitler'i gözden silmeye çalışmaları çok doğal bence. olaylara farklı açılardanda bakman lazımStarfell wrote: Özellikle 2. Dünya şavaşı kalıntıları ve anıları için gitmiştim ama... Heralde Hitler döneminin izlerini mümkün olduğunca iyi silmeye çalışıyorlar ki sovyetler ve müttefik kuvvetlerin eşyaları gamalı haç pazu bantlarından daha fazla. Hatta gamalı haç yok. şok olmuştum.
Yurtdışı Bilgileri
-
lightflarer
- Kullanıcı

İkinci Dünya savaşına ilişkin bazı bilgiler ve savaş sonrasındaki Almanya nın tarihi hakkında bilgi edinmek istiyorsan Bonn da bir müza vardı onu öneririm çok ilginç eşyalar da var orada... Ã?rneğin savaş sonrasında el bombasından yapılan yumurta kapları var...
Aslında İkinci Dünya Savaşı Almanya için bir çeşit travma savaş ve hala onun etkisinden tam olarak kurtulamıyorlar. Dünya'nın kalanı da savaşın tüm sorumluluğunu Almanya ve Hitler'e atma konusunda çok kararlı olduğu için bu onlar için daha zor oluyor.
Pek çok Alman'la bu konuda konuşmak bile çok zor. Hele esprisini falan sakın yapmayın. Bizim okulda yapanlar olmuştu zamanında liseliliğin verdiği boşvermişlikle biraz. İki olay biliyorum ikisinde de başımız ciddi belaya gitmişti. ( espriyi yapmayanların da) En makul Almanlar bile böyle durumlarda soğukkanlılıklarını kaybediyorlar.
Aslında İkinci Dünya Savaşı Almanya için bir çeşit travma savaş ve hala onun etkisinden tam olarak kurtulamıyorlar. Dünya'nın kalanı da savaşın tüm sorumluluğunu Almanya ve Hitler'e atma konusunda çok kararlı olduğu için bu onlar için daha zor oluyor.
Pek çok Alman'la bu konuda konuşmak bile çok zor. Hele esprisini falan sakın yapmayın. Bizim okulda yapanlar olmuştu zamanında liseliliğin verdiği boşvermişlikle biraz. İki olay biliyorum ikisinde de başımız ciddi belaya gitmişti. ( espriyi yapmayanların da) En makul Almanlar bile böyle durumlarda soğukkanlılıklarını kaybediyorlar.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Pekte efsanevi değiller inanki. Tanıdığım Macarlar, ya şişman, ya ince kambur, ya da işte acaip çıktı. Adamlar çok iyi ama "Siz Türk'lerden gelmesiniz..." gibi bir cümleyer sadece gülüyorlar. Haksız da değiller. Ruslara bu kadar benzeyen bir millet olabilir mi?Starfell wrote:Macaristana gitmek isterim aslında efsaneli bir ırk benim için Slav+Türk karması
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Vallahi Macarlar en soğuk bulduğum insanlardı benim... Ölkenin tarihi ve Osmanlı Devleti geldi cümlesi ile bitiyor. Bir daha kendilerini tam anlamı ile hissettikleri tarih Soğuk Savaşın bitiminden sonrası. Bizleri çok fazla sevmiyorlar gibi bir izlenim edindim. Ancak bunun ötesinde bana bütün Budapeşte sanki birileri gelip gezsin diye yaratılmış bir sahte kent gibi geldi. Koşup oynayan çocuklar işlerine yetişmeye çalışan insanlar kısacası onu gezen turistlerden bağımsız bir hayatı ancak çok çok sönük düzeyde görebildim. Vallahi gittiğim ülkelerden tekrar dönmek istemediğim tek ülke...
Sitedeki arkadaşların ilginç bulacağı bir yer Romanya... Drakulanın diyarı. Üstelik drakula bizim tarihimize de çok yakın bir isim. Vlad 3 ( sayıda yanılıyor olabilirim) Fatih Sultan Mehmete karşı bir süre savaşmış sonunda kaybedip ülkesi işgal edilmiş bir derebeyi... Kesinlikle görmenizi öneririm ülkeyi.
Sitedeki arkadaşların ilginç bulacağı bir yer Romanya... Drakulanın diyarı. Üstelik drakula bizim tarihimize de çok yakın bir isim. Vlad 3 ( sayıda yanılıyor olabilirim) Fatih Sultan Mehmete karşı bir süre savaşmış sonunda kaybedip ülkesi işgal edilmiş bir derebeyi... Kesinlikle görmenizi öneririm ülkeyi.
HARBE GİDEN
Bize tarih derslerinden öğretilen Kazıklı Voyvoda'nın ta kendisi olur drakula. Ben gidip görmedim ama duyduğuma göre esrarengiz şatolar varmış. Pek çok gizli geçit fln...Firble wrote:Sitedeki arkadaşların ilginç bulacağı bir yer Romanya... Drakulanın diyarı. Üstelik drakula bizim tarihimize de çok yakın bir isim. Vlad 3 ( sayıda yanılıyor olabilirim) Fatih Sultan Mehmete karşı bir süre savaşmış sonunda kaybedip ülkesi işgal edilmiş bir derebeyi... Kesinlikle görmenizi öneririm ülkeyi.
Eee... Bizde gidip adamlara öyle demicez tabi. Gidip bi görelim bi bakınalım diye şey ettirdim ama iştahımda kaçmadı değil. Yinede yaptığın gibi bir genellemeye katılmıyorum. Arayan aradığını bulurDarkgnome wrote:Adamlar çok iyi ama "Siz Türk'lerden gelmesiniz..." gibi bir cümleyer sadece gülüyorlar. Haksız da değiller.
Tabiki bi manyak pek tutarlı bir yanı olmayabilir ancak Alman halkının 1. dünya savaşından sonraki şartlarınıda göz önünde bulundurursak bir baş kaldırı hareketi şart ve bunu yapan hitler oluyor.Başlangıçta güçlü bir Almanya yaratıyor.Bırakacağı noktada devam etmesi yanlıştır.Belkide savaşa girmeden iktidardayken bırakmalıydı. Ama eminki o zaman Almanya bi sömürgeden pek ileri gidemezdi.lightflarer wrote:mümkündeür şoka girilcek bişi yok bunda sonuçta dünyayı ve almanyayı kaosa ve karanlığa sürükleyen bir manyaktan bahsediyoruz burdan, 2. dünya savaşından sonra yaklaşık bi 30-40 sene her gün 3 öğün patates yemek ve bir düşünce savaşına dahil olmak dışında bir şey yapamamış bir halk hitler'i gözden silmeye çalışmaları çok doğal bence. olaylara farklı açılardanda bakman lazım
Bu demek değildirki ben bir kafa tasçıyım, Hitler yandaşıyım... Nazi Almanyasında insanlık suçu işlenmiştir bu doğrudur. Pek çok insan ölmüştür. Hitler iktidara farklı yollardan ulaşmıştır Savaş kötü birşeydir falan filan... Konuyu dağıtmak istemiyorum.
Ama tüm bunlara rağmen yaşananlar insanlık tarihinin bir parçasıdır ve tarihten ders alınması için korunması şarttır.
Almanlar arasında durum hakkikaten karmaşık.. Ben Hitlerin Avrupanın çoğu liderinden çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Akıl sağlığı daha bozuk tabii ( Bu bildiğim kadarıyla tescilli) bu da onun daha fazla göze batmasına neden oluyor. Ancak batının Almanyanın ve Avrupanın böyle bir duruma gelmesine neden olan etkenleri sağlıklı değerlendirmek yerine kendince bir şeytan yaratması bana hep ters gelmiştir.
Neyse Almanya da çok fazla kalıntı göremeyeceksiniz. Aslında Hitler Avusturya da Salzburg da doğmuştur. O nedenle bir nostalji yaşamak isteseniz oraya gidebilirsiniz.
Neyse Almanya da çok fazla kalıntı göremeyeceksiniz. Aslında Hitler Avusturya da Salzburg da doğmuştur. O nedenle bir nostalji yaşamak isteseniz oraya gidebilirsiniz.
HARBE GİDEN
Starfell, gel New York a misafir edeyim seni istersen... Neyse... Bakalım başlığı açıyorum... Gerçi sanki sadece sen bekliyorsun gibi bir izlenim uyandı bende ama... : ) ) )
HARBE GİDEN