Ölüm Zamanı (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Güzel ilginç, eline sağlık. Ben nedense 4.bölüm son olacak zannediyordum, öyle kalmış aklımda. Ama yanılmışım, anlaşılan bu öykü baya devam edecek. Herhalde Emre'yle de şeytan irtibat kuracak ya da kurdu. :)

.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ã?ykü biraz rayına oturdu gibi.. Bilmiyorum üzerinde olduğuna inandığımız zemini sarsacak başka olaylar olur mu eğer olmazsa en azından öyküde belirli karakterlerin ne olup olmadığını tahmin edebiliyoruz. Elbette bunu Aziz Bey in uzun konuşması bize anlattı. Aslında Aziz Bey sadece Serdar'la değil bizimle de konuşmuş oldu.

şeytan ve Tanrı ile ilgili geleneksel dinsel tartışmaları bir yana bırakıyorum. Ã?ünkü bu öyküler biraz da ya öyle olsaydı öyküleridir.

Yalnız sanırım dikkat edilmesi gereken bir nokta böyle öykülerde zaman zaman ABD de yazılan benzerlerinden esinlenildiği için öykünün Müslüman bir ülkede geçtiği unutuluyor ki bu Aziz Bey in ya da Serdar ın ya da İzmir "insan"larının bu tip varlıkları algılayışlarını ABD dekilerden biraz farklı kılıyor sanırım.

Hikayedeki varlıklar batıdan esinlenilsede, insanların bizim insanlarımız olduğunu öykü bir şekilde hissettirmeli sanırım...

Bu bu öyküden çok bu tarz öykülere yönelik bir eleştiriydi.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

güzel bir hikaye eline sağlık. aziz beyin melek olduğundan emin değilim ben.
Image
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Bir de şöyle bir yorum yapalım. Hsoul bankası bana biraz isim olarak değişik geldi ve bankacılıktan çok daha önemli işlerin döndüğü hissini uyandırdı. Kısaca anlatayım.

Code: Select all

Bu Hsoul bankası bende Smallville dizisindeki Luthor Corp. şirketini anımsattı. şirketlik bir yana çok daha fantastik işler dönüyor orada. Bende burada aynen bunu düşünüyorum. Kısaca ikizleri bulma çabası içinde olan bir şirket. şuan böyle bağlantılar olmasa bile direk aklıma böyle bir şey geldi. İşte ikizlerden biri olan emre o şirket tarafından bulunmuş ve  şuan Serdar aranmakta!!! gibi geldi :)
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Firble wrote:Eh iyi de sapkanin uzerindeki Ege Universitesi sembolu belki kucuk olabilir. Elbette kizin bunu fark etmesi zeki oldugunu ispatlamaz... Sonucta sapkayi fark ettikten sonra oglanin Ege de okudugunu tahmin etmesi zor degil... Ancak buradaki mantiksizligi yazar degil cocuk yapiyor. Yani cocuk cidden o sirada biraz daha aktif olmaya calisirken biraz dusunmeden konusmus da olabilir...

Vay be Tersyuz... Ufak ayrintilara epey dikkat ediyorsun.. Iyi elestirmen olurmussun.
Teşekkürler Firble, şeytan ayrıntıda gizlidir deyip devam ediyorum. :evil:

Artık karakterleri yavaş yavaş tanıyoruz, konuşmalar akıcı ve güzel bir şekilde ilerliyor. Pek fazla eleştirim yok bu sefer. :-P

Sadece bir konuyu anlayamadım. :|
Kerem bey ve Meral hanım tanışıyorlar Emre ile Serdar'da öyle.
Peki bu çocukların birbirine benzediğini farketmediler mi? Yoksa Sevgi'nin bunları karıştırması başkalarının göremediği sadece Sevgi'nin görebildiği bir şey yüzünden mi? :-o
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Acayip hoşuma gitti hikaye. Devamı var değil mi? Olmazsa bir çok şey havada kalacak gibi geliyor bana.

Gerçekten iyi yazmışsın catboy7402. Ayrıntılara oldukça önem vermen hikayeyi ilginç yapan nokta bana göre.

Devamı gelirse artık uzun uzun yorum yapmak ve tartışmak isterim. :)
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Vay canına....

Birkaç hafta ortalardan kayboluyorum ve Catboy mükemmel bir hikayeyle çıkageliyor.

Hiç abartmadan konuşacağım. Son zamanlarda karşıma çıkan en güzel kurgu bu. Okuduğunuz her satırın kıymetini bilmeniz gerekiyor çünkü ilerde onun aslında bir ipucu olduğunu anlıyorsunuz.

Aslında Catboy kurgudaki bu üstünlüğünün ilk kıvılcımını Hikaye yarışmasında vermişti. Hikayelerinde daha önce kullanmaya alışkın olduğu kronolojik anlatımı terk edip biraz daha sarmal bir kurgu kullanmıştı. Burada ise yepyeni, dışa doğru yayılan halka tipinde bir kurgu görüyoruz.

Bu kurgu şekline kore filmlerinden biraz alışığız. Tıpkı suya düşen taşın yarattığı, dışarıya doğru büyüyen halkalar gibi hikaye otobüs durağında başladı, geleceğe ve geçmişe doğru aynı hızda yayılıyor. Yani biraz geleceği öğrenirken, biraz da geçmişi öğreniyoruz. Bu da Catboy'un ip uçlarını ve sürprizleri dilediği gibi serpiştirmesini ve saklamasını sağlıyor. Bravo Catboy. Kurgu konusunda kendini bu kadar kısa zamanda nasıl böyle geliştirebildiğini anlamış değilim.

Karakterlere gelince... şu anda tüm karakterleri olması gerektiği kadar tanıyoruz. Hikaye devam ettiği için bu konuda bir şey söyleyemem. Ama konu karakter olunca az tasvirin her zaman zayıf karakterle sonuçlanmayacağının çok güzel bir kanıtı bu hikaye. Eğer okuyucu kendi kafasında bir şey canlandırabiliyorsa yazarın bunu illa da anlatması gerekmez.

Karakter yaratmayı resim çizmeye benzetirsek teknik resim gibi yaratılmış, her ayrıntısını yazarın anlattığı karakterin bütünlüğü, Picassonun kübik resimlerinde izleyiciye bırakılan subjektif yorumun gücüne ulaşmayabiliyor bazen.

Ortam konusundaki hassasiyet ilk bölümden bu yana biraz düşüşte... Otobüs durağındaki insanı sanki kendisini oradaymış gibi hissettiren bütünlük sonraki bölümlerde yok olmaya başladı! Catboy buraya dikkat et. Kendine zaman sınırlaması getirdiğin için gözden çıkarttığın ilk şey yarattığın ortamlar olmuş. Otobüs durağındaki o geniş kompozisyon diğer sahnelerinde niye yok olmaya başladı?

Anlatıma gelince... Acelenin izlerini ufaktan taşımaya başladı. Bu anlatmak istediğimiz şeyin çok, yerin, zamanın vs.'nin az olduğu durumlarda sık sık düştüğümüz bir hata. Kimse seni sıkıştırmıyor, gerçekten bittiğini düşününce yayınla. (Yalan çabuk yaz hadi bir hafta seni mi bekleyeceğiz?)

Bir şeyi söylemeden geçmek istemiyorum. Koca adam oldun, artık imla hatası yapma. Bu kalibrede bir hikayeye imla hataları yakışmıyor.

Son olarak bir de öğüt vereceğim. şimdilik bir sıkıntı yok bu konuda ama aklında olsun. Lost uzadıkça daha güzel bir dizi olmadı. Bitireceğin yeri iyi seçmelisin.

Benden bu kadar, koca bir alkışı hak ediyorsun Catboy. :clap:

Kızma ama... Kılıç, kalkan ejderhadan sıyrıldığında senden ortaya göz alıcı bir cevher çıktı. :schemes:
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Hepinize ayrı ayrı yorumları için teşekkür ederim. Geçen gün en çok Bogus'un yorumlarını merak ettiğimi bir arkadaşa söylemiştim. Tam da o gün Bogus yorum da bulunarak beni ziyadesiyle mutlu etti. (ziyade de nedir ya?) :)
5. bölümü yayınlamış bulunmaktayım. Umarım beğenerek okuduğunuz bir bölüm olmuştur. Sonuna kadar okumadan yorum da bulunmayın lütfen :)
çünkü hafifçe bir konu hakkında bir şaşırtmaca yapıyorum da :)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Güzel bir bölüm ama eski bölümlerin gizemli havası yok. Tabii bu iyi bir şey, çünkü sıradaki bölümler daha gizemli olacak!

Olayları çoğu çözüldü, ama daha yeni, çözülmeyi bekleyen olaylar hikayeye girdi. O kadar belirsiz ki bu olaylar, hiç fikrim yok! Ama bir sonraki bölüm, inanılmaz olacak gibi, kafamız daha çok karışacak! Onu da bekliyoruz Catboy!
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Lydronk a bu bölümün çok gizemli olmadığı konusuna katılmıyorum. Aslında üçüncü bölümle birlikte doruğa çıkan tempo biraz yavaşladı dördüncü bölümün sonrasında ancak bu bölümde hızlanmaya başladığını hissedebiliyoruz yeniden... Hatta bana hikaye yeniden kimliğine kavuşmuş gibi geldi. Kamyoncunun ailesi ile ilgili geçmişe yönelik aldığımız bilgi örneğin... Neden bu bilgiyi aldık? Kamyoncu daha ileride daha çok önem taşıyan bir karakter haline gelecek? Banka aslında tam olarak nedir? O da biraz karanlıkta kalmış. Bir hastane ortamı bir anda bir labaratuara dönüştü hikayenin sonunda... Bu labaratuar olayların neresinde?

Soru sormayı cevap vermekten daha iyi başarırım. : ) ) ) ) ) Ama sanırım bu bölümde bana iyi bir kaynak sağladı. : ) ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

şimdi artık bu bölümde çoğu şey git gide daha çok açığa çıkıyor. henry soul'un kim olduğu konusunda çok net teorilerim var, ama yine söylemeyeceğim tabii ki ( hikayenin tadını kaçırmamak için ).
yinede kazadan sonra neler olduğunu tam olarak öğrenemedik, sevginin dirildiği sahne olsun vs.vs. hala merak içindeyim.

hikaye çok güzel gidiyor, umarım en kısa zamanda devamı gelir ve kazadan sonra neler olduğunu öğrenebiliriz.
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Çok soğuk geçti bölüm ya.Yani akıcı değildi, fakat içindeki gizler okuma bittikten sonra ortaya çıkıyor ve hoş düşüncelere sokuyordu insanı.

İki ihtimâl var, Hsoul ve arkadaşı şeytanı çağıracaklar, bu teoriyi son cümleden çıkardım, cümlede şöyle bir anlam var.

"Bizim gibi sahtekârlar varken şeytana gerek yok"

Ya da ikinci ihtimâl, Hso denen eleman şeytan, bunu son cümleden (nasıl ya) çıkardım, şöyle bir anlam var.

"Bu enayi insanların çalışması varken benim çalışmama ne gerek!"

Yİne de güzeldi :)

Bir de tır şöförünü tanıttığın için sağol :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

catboy bazı yerlerde zaman konusunda sıçramalar yapmayı sürdürüyor. Bu da benim kafamı karıştırmaya devam ediyor :D Artık zamanları takip etmeyi bıraktım olayların açığa çıkmasını bekliyorum.

Hikayelerin gidişatından olayların biraz dizi kıvamına kaydığını hissedebiliyoruz. CAtboyun aklında sahneler bile olabilir bunu yazarken.

Bu da filmlerde ya dda dizilerde kötü adamın meydana çıktığı bölümlerden olmş. Merak edilen şeyleri devam ettirmeyi ihmal etmemiş. Ama meraklarımız daha çok klasik hikayelerdeki meraklara kayıyor. merak etmeme rağmen ilk hikayelerdeki gibi bir dedektif havasına bürünmedim.

İlk bölümlerde belli olmayan ama sanki hikayenin amamındaki ipuçlarını toplasak bilebilecekmişiz gibi bir durum vardı. Tabii bu bölümde de var ama dozajı azalmış sanki.

Benim anladığım kadarıyla Henry Soul denilen adam şeytanın kendi amaçları için oluşturduğu ikizlerden birini kullanmaya başlamış bile. Belki de "şeytana pabunucu ters giydirir" deyiminin gerçeğe en çok yaklaştığı karakterlerden biridir :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Hikayeye çok fazla zaman ayıramadığım için hızla okumak zorununda kaldım. Aradan bazı şeyleri kaçırmış olabilirim bu sebeple yorumlarımda hata yaparsam kusura bakma catboy.

İlk bölümde ortam tasvirlerinde sanki bir çizgi romanı okuyormuş gibi hissettim. Ancak bu şekilde ilerlerse hikayeden ortam tasvirleri ile dolu bir yazım olacak diye düşünmüştüm. Ancak o abartı tasvir sayesinde ileride diğer insanların tarzlarına da empati kurabildim. Hsoul içinde geçen olayda ise gözümde canlandırmakta biraz zorluk çektim. Keşke şehrin genel havasından daha değişik olan müdür odası ya da morg gibi yerlerde oraya özel bir kaç şeyi tasvir etseydin. Mesela müdürün masasındaki bir işleme, camdan bir masa, unutulmuş yemek parçaları, kazığa takılmış bir insan kafası ( :-P ) ...

Kötüleri ortaya çıkartmakta biraz aceleci olduğunu düşünüyorum. Ancak bunun ardında aslında bizim asıl kötü sandığımız sadece bir piyon olması ihtimali çok yüksek. Bu kadar erken ortaya çıkan kötüler ancak harcnabilir kötülerdir bence. Neyse gerisini spoilerda yaparım.

Herkes gibi ben de hikayenin gidiş hattından hoşlandım. Suya atılan taş modeli (Bogus demişti ama adını unuttum) hikayeye ayrı bir hava katmış ancak bir konuda hem seni zorlayacak ve altından kalkamazsan hikayeyi oldukça bozacak gibi. Gördüğümüz sahnelerin en azından bir kaçında hangi zaman diliminde geçtiğini belirtecek ip uçları. Mesela bir olay olurken öğrencilerin sınava girmesi ve 2 saat sonra ortamda, sınavdan çıkmış öğrencilerin sınav hakkında konuşmaları olabilir. Aksi taktirde bende Efla gibi hikayedeki atlamalar arasında kaybolup gideceğim.

Code: Select all

Bence ikizler arasında bir mücade oluyor. şeytan iki kişinin birlikte çalışmasını istemeyecektir. İkizlerden biri diğerini öldürerek, yada kendi üstünlüğünü kanıtlayacak şekilde eleyerek öne geçmeye çalışıyor olabilir. Bu da sanırım bizim kanserli çocuğun diğerini öldürmeye çalışmasnını nedenini açıklıyor. Hani başında bende işimi şansa bırakmıyorum diyerek bu sebeple öldürmüş olabilir. 

Bankacı arkadaş ise aslında bir piyon ve bence ... hade dur bakalım daha neler çıkacak .D 
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

İddia ediyorum bu bu zamana kadar yazdığım en ilginç ve şaşırtıcı bölüm finallerine sahip bir bölümdü. 6. bölüm günah tohumu isimli bölüm serisinin ilk kısmıydı.
hepinizin yorumlarını görüşlerini heyecanla bekliyorum :)
Post Reply