Meşe Kovuğu Topluluğu Oluşum Başlığı

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Lugtarias wrote:Bu arada Bogus ve Clicks siz yazacak mısınız arkadaşlar?
Valla bu sene bazı oyunlara katılmaktan çok bir şey yapabileceğimi sanmıyorum. Uzun süre bi rşeyler yazmak gibi :cry: Bilgisayarda düzenli kalamıyorum çıkıp girmem çok oluyor. Ama katılmaya çalışırım, elimden geldiğince. Aslında geciktirip size ayakbağı olmamak için katılmamayı tercih ederdim. Katılamazsamda kusura bakmayın.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Senin için nasıl uygunsa öyle yap Clicks, kusuru mu olur hiç :) Arada çalışmalarla ilgili yorumlarını duymak isteriz ama! =)
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Arkadaşlar belki öyküleri birbirinden bağımsız da bir şeyler ifade eden... Ancak birbirinden belli ögeleri alıp kullanan şekilde yaparsak daha güzel olabilir. Bu sayede hem herkes istediği kadar bağımsız yazar. Hem öyküler ayrı ayrı okunduğunda da bir anlam ifade eder. Hem de birleştiğinde daha farklı bir anlamı olan bir şeyler yaratmış oluruz.

Ancak böyle yaparsak aynı karakteri kullanan kişilerin kendisinden sonraki öyküleri mutlaka okuması lazım ki. Kendi öyküsü ile bir bağlantı kurulmuş mu öğrenebilsin...

Bence değişik bir hikaye teması yaratabiliriz bu şekilde...

Ben olabildiğince yazmaya çalışacağımı zaten daha önce belirtmiştim ve arkasındayım da... : ) )) ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Bence de olur Firble. Benim için uygun. Hem dediğin gibi herkes istediği kadar bağımsız yazar...

Illyra senin için?
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

O zaman herkes bağımsız yazsa da herkesin birbirinin hikayesini ciddi şekilde takip etmesini bekliyoruz.

Bu arada geçmişten de geleceğe atıfta bulunan bir şeyler yapabiliriz. İllyra kardeş sen de dikkat et... : ) ) ) )

Bu hafta zor ama gelecek haftanın sonunda muhtemelen yeni bir bölüm yazarım ben.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Aslında düşündüm ki, mesela geçmişte yazan arkadaşların karakterleri önemli haritalar keşfederler / bulurlar veya önemli buluşlar gerçekleştirirler. Gelecek hakkında yazan arkadaşlarda bu haritaları vs. bulurlar? Bunlara göre olaylar gerçekleşir?
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sadece bununla sinirli kalmak zorunda degil ki...

Mesela benim su anda elimde olan Anahtar onu Illyra isterse bir yerde bulup kullanabilir. Ya da anahtarla ilgili bir efsane duyabilir.

Ya da benim gemim hakkinda bir seyler bir sekilde onun oykusu ile baglantili olabilir.

Hatta bazen belli isimler bile belki ortaklasa oykulerde anlam kazanabilir. Mesela Saitkus diye bir bilgisayar sirketi varsa bu ismi alip belki gecmiste ona bir anlam katabilirim...

Aslinda belki de eger isteyenler olursa 16. yuzyilin oncesinde Roma donemi ya da Perslerin Iskenderin oldugu donem hatta Fenikelilerin gezdigi ilk donemi yazan birileri de olabilir. Hatta bence cok da guzel olur... : ) ) ))
HARBE GİDEN
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

şimdiki zamanda, alternatif bir tarihle hazırlanmış bir hikaye yazmaya çalışacağım. Eğer uydurabilirsem hikayeye uyduracağım eğer uygunsa.
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş bekliyorum hikayeni her zamanki gibi sana fazla titiz yazma diyeyim. Ve yazdığını mutlaka buraya aktar bizlerle paylaş...

İlk yazdığın istediğin gibi olmayacak... İkinci de istediğin gibi olmayacak... Ama daha iyi olacak. Üçüncü de istediğin gibi olmayacak... : ) ) )

Bak Orhan Veli'nin şiir kitabına yazdığı önsözü oku... Adam şiir Dünyasında olay yaratan hala gelmiş geçmiş en güzel şiir kitaplarından sayılan kitabı elimden gelse yayından kaldırırdım diyor.

Neden? Ã?ünkü onun şiirine hepimiz kendi anlamımızı katıyoruz. Ama aslında asıl anlamın ne olduğunu sadece o biliyor ve o anlamı istediği gibi ifade edemediğini de... Hiç bir zaman edemez. Hiçbirimiz edemeyiz... Bir defa elimizden çıktıktan sonra şiir hikaye roman başka bir şeye dönüşür bizim istediğimizden farklı bir şeye...

Hikayenin kendince büyüyüp gelişmesine izin ver.. Onu bizimle paylaş..
HARBE GİDEN
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yeni bölümümü nasıl buldunuz arkadaşlar? Gerçi belki hareket bekleyenler için biraz yavaş bir bölüm olmuş olabilir. Ama işte asıl hareketi biraz sonraya sakladım. Biraz tempo düşsün dedim şimdilik. : ) )
HARBE GİDEN
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

çok güzel olmuş Firble ellerine sağlık =)

ben de bitiriyim yeni bölümü, uzun uzadıya konuşuruz.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eeee bekliyorum gardaşşş hikayenin bitmesini...
HARBE GİDEN
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Firble, az bişey yazdım devam edemiyorum, çok yoğunum.
Söz ama en kısa zamanda bitiricem. Bu arada Illyra neden hiç ses vermiyosunnn?
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

geldim, eğer bana yazacaklarınız hakkında bilgi verirseniz, ikinci bölümü artık sizinkilerle ufak "klik"ler ile bağlamak istiyorum. bence daha hoş olacaktır bir kaç şey. eğer bana pm atarsanız, ikinci bölümün girişini ufak bir kısmını yazmıştım, kalanında ne yazacağıma karar verebilrim:)
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Illyra benim hikayemdeki her şey henüz belirli değil. Sana ancak belirli objelerin ne olduğunu anlatabilirim. Yine de sen hikayeni geliştirirken rahat ol. Gerekirse ben hikayemi seninkine uyarlarım...

Tek isteyebileceğim belirli nesnelerin gizemlerini hemen açıklama ki bir heyecanı olsun. Hikayelerimiz bir defa iç içe geçti mi zaten ister istemez onları birçok defa değiştireceğiz.
HARBE GİDEN
Post Reply