Doğru yerden atarsa bir şey olmaz. Swordman2'nin dibine yaklaşıp 3 düşman değil de swordman2 ve crossbow4'ü kapsayacak şekilde iki kişiye çaprazdan atabilirsin close blast tunder büyüsünü. Ama crossbow3'ü de kapsasın dersen arkadaşını vurursun tabii. Koordinat yaz ki arkadaşını mı vurdun bilelim :schemes: Ya da bazı arkadaşlarımızın yaptıkları gibi; "(x12/y14)e geliyorum ve swordman2 ve arkasındaki düşmanları kendi arkadaşımı vurmayacak şekilde büyümü atıyorum!" diyebilir. O zaman DM "ha bu arkadaşını vurmadan atacakmış büyüsünü," diyerek hesaplarını ona göre yapar.
Quarion ve arkadaşlar; elinde ranged weapon tutan karakter ya da NPC'lere Opp attack hakkı vermiyorum. Yani bir okçunun yanından Opp attack yemeden uzaklaşabilirsiniz. Ã?ünkü Opp attack bir melee attacktır ve elinde crossbow ya da bow tutan kişinin Opp attack yapmak için hemen anında silah değiştirmeye kalkamayacağını varsayıyorum.
Shift 1 adım, 1 adım geri çekilsem ne olur büyü gene işler alan atarsa, o yüzden bence alan atmasın yoksa bende yatıcam.Bu arada büyüyü bizde yiyoruz değilmi?
Quarion wrote:Madem sadece 1'i opp yapacak, razı oluruz geri çekilip second wind yaparım.
Ya ben anlamadım ne yapacağınızı ama zaten Mgistrate'nin sırası askerlerden sonra! O 3 askerden yiyeceğin melee attacklardan mucize eseri eğer ölmeden kurtulabilirsen 1 kare shift edersin hiç Opp attack filan yemezsin.
. He, şansınız yardım ediyor sanki ama hiç belli olmaz, en ufak bir hatada her şey mahvolabilir. :schemes:
Mark sen sanki önünde arkadaşların var diye mi "Hope dışarı çıkamaz" yazdın? Hatırlatayım; arkadaşlarınızın olduğu kareden geçebiliyorsunuz! (tabii durmamak şartıyla) Yani o pozisyonda Hope çıkabilirdi, Winter ve Magistrate'in üzerinden geçer ve dışarı çıkabilirdi.