Özgürlüğe Bir Saat... Yorum

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Illyra
Forum Yöneticisi

Özgürlüğe Bir Saat... Yorum

Post by Illyra »

evet kısa bir yazıcık. biraz hisler üzerinde yazmak istedim. iyi kötü her türlü yorumunuzu bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hikaye daha maddeleşmiş bir şekilde başlıyor. Resme bakan bir adamı gözümün önüne getirebiliyorum en başta. Ancak ilerledikçe giderek kaybolmaya görmeye hissetmeye başladıklarımı ne madde ile ne de fikirsel olarak ifade edememeye başlıyorum. Bir bakıma bir çeşit kayboluşa taşıyor gibi hikaye ama birden değil adım adım...

Sanırım kendi duygularını anlattın değil mi Illyra hikayede.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

evet biraz kendi hislerime değindim, ama yazmak istediğim yazı icabı bunları olmadığı kadar ağırlaştırdım. tam da yapmak istediğim buydu işte firble, okuyanın yazanları hissedebilmesi, zihninde algılayabilmesi.

yorumun için teşekkür ederim.
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Aaaaa çok beğendiim (zaten böyle şeyleri çok severim)... Ama bitmesiin! Bence bölüm bölüm devam et!! İnsanların etrafındaki dünyayı kendi gözünde değiştirerek bunun üzerinde yorum yapması ve düşüncelerinin kağıda dökülmesine bayılırım. Yani, o düşünceleri kağıda dökmeyip diğer insanlarla paylaşmamak büyük bencillik olur! Devam edersen okumayı çok isterim.
Image
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

bazı şeyleri tadında bırakmak gerekir, böyle şeyleri yazabilmem için hislerimin çok yoğun olması gerekiyor. her zaman bu kadar beğendiğim şeyleri yazamıyorum yani :(

ama aklıma değişik şeyler geldikçe yazmaya devam edeceğim, belki o zaman bu yazıyla bağlantı kurarım ve istediğin gibi olabilir sonuç.

güzel yorumun için çok teşekkür ederim alenthas:)
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Hislerini çok güzel anlatmışsın. kısa ama tam yerinde uzunluğu diyebilirim. Alenthasa katılmıyorum. Bunun devamı olmamalı. Bu haliyle daha güzel ve yazarın gerçekten kendi o anki duygularını özgürce yazdığını belli ediyor yani uzatmak için inandırıcılığını kaybetmesi yazının, daha kötü olurdu bence!
ama yine buna benzer başka yazılarını bekleriz! :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hayır! Mesela karakter eve dönüş yolunda neler düşündü, eve vardığındaki düşünceleri neydi, o sevinci nasıl yaşadı, sabah kalkıp yine oraya gitmek zorunda olduğunu fark edince neler düşündü şeklinde uzatılabilinir!
Image
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Boşluk içinde kaldım sanki... Firble dediği gibi başlangıçta çok somut sonra giderek soyutlaşıyor...İlginç ve güzel bir yaklaşım...

Özellikle sert bir rüzgarla sonsuzluga giden soguk cumlesini çok begendim etkileyici ve hoş bi tanımlama... Gayet hoş ama bencede burda kalmalı yazı devamı olmamalı...

Bide cahilliğimi bağışla ama "amarantha" bi cicek heralde???
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

yorumlarınız için teşekkür ederim catboy ve starfell. bence de yazı böyle iyi.

amarantha yunan mitolojisinde geçen bir çiçektir tıpkı söylediğin gibi. yunanlılar mitolojisi amarantha nın asla solmadığını söyler. bana çok uygun gibi geldi nedense :)
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yazı bir hikayeyi anlatmaktan çok bir duyguyu ifade ediyor AlenthasLeasess. Farklı bir duygunun tasviri için belki sahneyi farklı kurmak daha iyi olur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Firble'ın ilk yorumu çok başarılı özetlemiş öyküyü, aynen onun dediği gibi hissettim. Ã?ykü çok somut başlıyor, her şey film gibi gözümüzün önünde; ama ilerledikçe filmden sadece kareler kalmaya başlıyor ve öykünün sonuna varınca ortada yalnızca soyutlukla somutluk arasında kalmış bir resim var. Eğer vermek istediğin buyduysa çok başarılı olmuş Illyra. Ama ne yalan söyleyeyim, bir olay bekliyordum ben; halbuki sırf duyguymuş senin öykün.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

youmun için teşekkür ederim possessed, ama evet asıl amacım duyguları anlatmaktı. aslında benim için bir çeşit deneme oldu bunu yazmak, ne kadar ağır, ne kadar karanlık yazabileceğimi, hisleri doğru şekilde anlatıp, anlatamayacağımı merak ettim. yorumlarınız sayesinde anlıyorum ki, sanırım bunda başaraılı oldum. yorum yapan herkese teşekkür ederim.

bu arada sanırım kısa sürede bir hikayede benden gelebilir ocakbaşında. üzerinde çalıştığım bir şeyler var. :roll:
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Kız bu duruma düşmeden önce neler yaşadı? Hikayenin devamı için çok malzeme var. Hayal gücünün tüm sınırları bir sonraki bölüm için kırılmış, o kadar çok alternatif var ki. Çok güzel bir giriş. Tebrik ederim. Bir sonrakinde, zekice dialoglar bekliyorum. Özellikle acımasız adamın hikayeye girdiği zamanlarda.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Post Reply