Islanda ...Hakkında......Yorum, soru, muhabbet, vs

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Evet, 12 gp borç alayım. :)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Evet, 12 gp borç alayım. :)
Tamam, az bir miktar olduğu için, magic item alabilesin diye veriyorum borç. 20 gp yuvarlak hesap olsun, 8 gp de cebinde kalsın. Seç alacağın itemi bana söylersin edit yaparım.

...

Bu arada arkadaşlar cepte yüzlerce altınla dolaşmanız doğru değil; bunların da bir ağırlığı var. Fazla olursa platin yaptırırsınız birkaç adet (1pp=100gp)

Ayrıca ağırlıklar da lb cinsinden belirtilsin bundan sonra; çünkü gemilerin taşıma kapasitesini filan hassas bir şekilde takip edeceğim haa! Herkes kendi ağırlığı ve üstünde taşıdığı ağırlıkları bilirse daha iyi olur.
şöyle örnek vereyim: Messela bindiğiniz geminin taşıma kapasitesi 1000 lb; ama siz 1100 lb yüklediniz gemiyi. bu durumda hızınız 1 azalır ve eğer fırtınaya yakalanırsanız batma ihtimaliniz %1 fazlalaşır, vs fazlalık arttığı müddetçe cezalar da katlanarak artar ve belli miktardan fazlası batırır zaten. Teknik ayrıntılar bazılarınıza sıkıcı gelebilir ama umarım gelmiyordur. :-P :mrgreen:

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Tamam, o halde Magic Orb istiyorum.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben Genasi Swordmage oluyorum, karakterim bitmek üzere.

(itiraf edin beklemiyordunuz :D Tersyuz çok sağol :) )
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Senden herşey beklenir :-P ama yinede beklemiyordum :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Mark, weapon focus feat, attack bonus vermiyor, sadece +1 dmg veriyor

Edmond, bula bula fire-soul mu buldun. Yağmur yağdığında sığınacak yer ara. Suya düştüğünde de devamlı olarak fire dmg alacaksın. Sayısal olarak henüz karar vermedim ama suya düşmen ölümcül sonuçlara yol açabilir.

Arkadaşlar Islanda ikliminden pek bahsetmedim değil mi? Genelde tropikal iklim diyebileceğimiz, devamlı olarak yaz mevsimi var. Sıcaklık 15-35 dereceler arasında. Asla kar yağmıyor normal olarak. Yağmur yağma oranı 1/20

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.

Edmond, bula bula fire-soul mu buldun. Yağmur yağdığında sığınacak yer ara. Suya düştüğünde de devamlı olarak fire dmg alacaksın. Sayısal olarak henüz karar vermedim ama suya düşmen ölümcül sonuçlara yol açabilir.
Hayda breee, öyle bir kural yok diye seçtim ben o sınıfı.Yaklaşık olarak Pyrokineticist Psychic sınıfı (DND 3.5) ile aynı güçte diye seçmiştim :S
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Damage e yazacağıma, attack a yazmışım :D
Düzelttim. :roll:
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:
dwaxer wrote:.
Hayda breee, öyle bir kural yok diye seçtim ben o sınıfı.Yaklaşık olarak Pyrokineticist Psychic sınıfı (DND 3.5) ile aynı güçte diye seçmiştim :S
Ã?yle bir kural yok; ben uydurdum. Ama pek çok detay 4.Editionda dillendirilmemiştir, eksiktir zaten. Ayrıca oyuncu ve DM'ye serbestlik veriyor. Ã?yle bir kural yok ama okuduysan Genasi ırkının çoğunlukla taşıdığı element ruhunu yansıtan yerlere yakın yaşadığını da yazıyor orada ve hatta şöyle bir örnek vermiş: Sualtı uygarlıklarında watersoul genasilerden başka diğer genasilerin yaşaması mümkün değildir demiş! Özetle kafandan devamlı olarak alevler fışkıran bir tip olacaksan sudan zarar görmen normal olmalı diye düşünüyorum. Bu arada üzerinde yanardağ olan Tinferno ülkesinin kraliçesi de firesoul-genasidir hatırlatayım! Karakterinin zayıflığı olması normal bir şey, zaten grup olmanızın amacı bu, birbirinizi dengelemek. Ã?rneğin dwarflar yoğunlukları yüzünden iyi yüzemezler, batarlar ama 4.Edition bunu da belirtmemiş! Ben örneğin watersoul genasilere suda boğulmama ayrıcalığı tanıyorum,(pardon baktım zaten suda nefes alabiliyorlarmış! benden önce düşünmüşler :mrgreen: ) windsoul olanlara zıplama ve düşme durumlarında avantaj vereceğim, storm soullar ise fırtınada endurance check yapmak zorunda değiller.

Bu oyunda eşitliği sağlamaya çalışmak yanlış bence, aksine dengesizlikleri grup dayanışması ile yok etmek oyunu zevkli hâle getiriyor. Dün bir arkadaşınıza söylediğim gibi; karakter hazırlarken sayısal hesaplamaların içinde boğulmayın, asıl yapman gereken şöyle bir kafanda Islanda yöresini canlandırıp, orada nasıl bir karakter olmak, oynatmak isterdin, onu hayal etmek. Bu karakter çok güçsüz de olabilir (ama merak etmeyin bu sistemde güçsüz yok) önemli olan ruh katabilmeniz o kişiye!! Hevesinizi kırmamak için kural etmiyorum ama bana kalsa karakterinizin ırkını da size seçtirmem, kura çektiririm; çünkü ırkını seçemezsin ancak uzmanlaşacağın alanı (class) seçebilirsin diye düşünmek bana daha doğru geliyor.

.
Last edited by dwaxer on Sun Nov 16, 2008 3:21 am, edited 1 time in total.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Murwinduck, abilty skorları fazla girmişsin (ödülü kesinlikle kaybettin! :schemes: ) bir de resimleri daha yüksek çözünürlükte seçebilir misin, (Gif değil de Jpeg olsun) çünkü bu resimleri battle-maplarda kullanacağım, güzel gözükmez, bulanık olur. Haritalarda kullanılacak resimler koyalım. (bulamayanlara ben yardımcı oluyorum)

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Benim karakter hazır mı? :D
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Dwaxer bana pladin resmi bulur musun? Goggle dan baktım. Hiçbirşey yok!
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Mark wrote:Dwaxer bana pladin resmi bulur musun? Goggle dan baktım. Hiçbirşey yok!
şans eseri sitede gezinirken buraya da girdim ve bu çağrını gördüm. Sanırım kendi karakterin için istiyorsun resmi. Eğer istersen karakterini birkaç cümlede açıkla, ben sana bir eskiz çizip atayım. Ama maalesef tam bitmiş bir çalışma çıkaramam, o kadar vaktim yok =( Eğer orjinal bir şeyler istiyorsan bu teklifimi değerlendirebilirsin ;)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Vay Mark şanslısın bak el emeği göz nuru bir teklif var sana. :D

Quarion;
Karakterini hazırlarken wizarddan dolayı gelen +2 will bonusu unutmuşsun!
Aslında sana çok güzel bir magic item verecektim ama bu batırdı olayı maalesef! Yine de sana bir fırsat tanıyacağım; tek başına küçük bir challenge yapıp, eğer kazanırsan alırsın hediyeyi! Ama eğer kaybedersen magic orb+1’i de kaybedersin! Ne diyorsun?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Benim karakter hazır mı? :D
Arkadaşım sen ne tembelsin yaa; kendin hazırlasana karakterini! Hem doğru hazırlayanlara magic item ödülü var! Senin karakter Eladrin/Ttroubadour ya da Genasi-windsoul/Troubadour olması lazım.

Kendiniz hazırlayıp, ayrıca hazırladığınız karakteri çok çok iyi tanımanız lazım; senin istediğin gibi ben hazırlarsam, oyunu ciddiye almıyormuşsun gibi bir izlenim oluşur (en azından bende)
Seçtiğiniz ırklar ve classların kendilerine has çok güzel ve yeri geldiğinde hayat kurtaracak özellikleri var ama her seferinde DM hatırlatamaz bunları size, aksine oyuncuların DM'yi uyarıp "benim şu şu şundan dolayı şuna +1 bonusum vardı!" gibisinden hatırlatmaları gerekiyor. Karakterin hazırlık aşaması da bu özellikleri daha iyi özümsemenize yarar. Alenthas senin hazırlamanı istiyorum karakterini bir zahmet! Bakalım becerebilecek misin? :-P

.
Post Reply