Resim Galerisi ve Türkçe Açıklamalar

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Firble wrote:: ) ) ) Programlamadan fazla anlamiyorum o nedenle yazdiklarim biraz cahilce gelebilir. Ama sitenin bir kopyasini alip degisiklikleri onun uzerinde deneme imkani yok mu? Eger bu yapilirsa sitenin kendi kodlari oldugu gibi kalip korunmus olmaz mi?

Ama sitenin bu hali guzel bence eski halde guzeldi... Aaaah ah bi gold steel isimli tema vardi. Site sari sari gozukuyordu o zaman. Hala bazen ozluyorum.
Ben siteye ilk geldiğimde "Yeni tema nasıl" diye anket vardı, çok bahtsızmışım da göremedim :(

Ama ben tema'dan gayet memnunum, ne yalan söyleyeyim, arayıp da bulamadığım hiçbir şey yok.Bence gayet her şeyi tam :) Görünümü harika ve fantastik.

Ama merak etmedim de değil eski temayı :D
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

sanırım başardım arkadaşlar aslında eski sürüm yüklemem gerekmiyomuş.

Eski veritabanını kullanmaya devam ettiğimiz için eski resimler yüklü dörünüyor ama tabii içinde resimler yok. Veri tabanını da zellikle bıraktım ki eskiden ne olduğunu görelim aynılarını kullanmak kolay olsun diye. Hem sitenin çizerlerine tekrar ulaşıp resimlerini isteyebiliriz hem de zaten haklarını önceden talep etttiğimiz ressamalrın esimlerini direk koyabiliriz. şimdilik dursun elle sileriz galerileri.

şimdi bana galeriyi adam etmek için gönüllü gerek arkadaşlar. İseyenler elini kaldırsın =) Yapılacak galeri için ayarlayacağım yetkilerle gereksiz albümleri silmek albümlerin asnıl olacağını vesaire görüntülemek. Ekleme işleminin doğrudan yapılabildiğine emin değilim. Benim ftpden yükleme yapmam gerekebilir. Resim olayından anlayan arkadaşlar tercihimizdir.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Edmond wrote: Ben siteye ilk geldiğimde "Yeni tema nasıl" diye anket vardı, çok bahtsızmışım da göremedim :(

Ama ben tema'dan gayet memnunum, ne yalan söyleyeyim, arayıp da bulamadığım hiçbir şey yok.Bence gayet her şeyi tam :) Görünümü harika ve fantastik.

Ama merak etmedim de değil eski temayı :D
Edmond aşağı yukarı aynı dönemde üye olmuşuz, ben de o anketi hatırlıyorum, demek site değiştiğinde girmişim. :)

Ben de merak ettim şimdi Firble'ın bahsettiği "gold steel" temasını.

Efla, başarabildiğine çok sevindim. Galerimiz canlanıyor! Firble daha önce teklif etmişti, isterim yardım etmeyi. Hızlı ve iyi işler başarabilmemiz için iş bölümü şart.

Diğer bölümler için de harekete geçmeliyiz bence. Yazıların derlenmesi olsun, indirilecekler bölümünün temizlenmesi olsun... Düşünceleri olan paylaşsın lütfen.. Aklınıza başka alanlar da gelirse çekinmeyin belirtin. İş yapmak isteyen gönüllüleri de bekliyoruz!
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben sistemli bir yardım için ocak ayını bekleyeyim. Aralığın ne olacağı pek belli değil. Ancak asıl edebiyat bölümde daha fazla şey yapabileceğimi düşünüyorum. Ansiklopedi konusunda ne düşünüyorsunuz?
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Goldsteel nostaljik bir tema aslında. Yani en azından bana göre.

Tamolarak bişey bulamadım adam gibi bi resim yok ama şunu bi deneyin resimler yok ama renkler hakkında fikir verir:
http://web.archive.org/web/200312301942 ... ame=Forums

ayrıca sşte tarihiyle ilgilenenler için:
http://web.archive.org/web/*/http://www.frpworld.com

Veri kaybında ne yazık ki temayı da kaybettik. goldsteel teması birisinde kazara varsa yüklemeyi derim ama... =)

Ayrıca phpnuke teması yapar benim bi arkadaşım diyen varsa bir görüşrüzn benle irtibata geçsin bir. Sanatsal işler zor walla yapan da az bulunuyor en azından gönüllü olarak.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Yeni dünya RP ekranı'nı görünce gözlerim sulandı, duygulandım bir an.İnanıyorum ki hazin bir sonla ölmüş olan Illyra'da aynı duyguları tatmıştır :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Nasıl arkadaşlar sevdiniz mi Goldsteel temasını bizim için manevi bir önemi vardı.

Arkadaşlar ben resimden pek bir şey anlamıyorum. Gerçi burada resim galerilerini gezdim. Hoşuma giden resimler de oldu. Ama ilginçtir genelde çok pahalı olanlar bana anlamsız geldi.

Resim işi ile gerçekten resimden anlayan bir grup ilgilenirse daha iyi olur. Ben edebiyat kanadında kalmayı daha çok isterim.

Eğer bu alanda neler yapabileceğine ilişkin fikir verirseniz tabii ayrıca süper olur.

Aralığın sonuna kadar daha dolu bir dönemim var. Sonra Türkiye ye dönüyorum. Bu defa yerim yurdum işim belli sonuçta o nedenle ocak ayında belirli projelere katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum.

Aklıma gelen projelerden birisi fantastik edebiyat ansiklopedisi idi. Ne düşünüyorsunuz? ? ? ? ?
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Bence harika fikir firble.

Katkı sağlamak isterim ben de. Özellikle fantastik edebiyatın aslında ne kadar geniş bir kavram olduğunu anlatmak için hoş olur. Belki wiki gibi ibşey bile kuraibliriz ilerde. Ama sanırım birden fazla proje içinde olacağımdan her birine doğrudan katkı yapamayacağımdan bütün işlere yardımcı olan bir konumda dursam daha iyi olur gibi geliyor.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

O zaman bir kişi daha bulursak başlayabiliriz.

Benim önerim.... Aralık ayını bir çeşit başlangıç ayı gibi görelim hem belki bize katılanlar olur. Kimlerin bize katılacağına da bi bakalım görelim. Ocakta başlayalım. Tabii aralıkta da yazmaya başlayanlar olabilir. Bu da ayrıca çok güzel olur.
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Çok ayıp, bir kişi daha bulursak demişsin :D Beni saymadın galiba :D

Edebiyat konusunda ne isterseniz yaparım :) Fakat resim konusunda yalnızca cidden uçuk bir an gerekiyor benim çizmem konusunda ne yazık ki.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Güzel o zaman ben önümdeki şu makale işini bitireyim. Ansiklopedi işinin organizasyonu işine başlarız. Ocakta çalışmaya başlasak bile şimdiden aramızsa konuşuruz neler yapabileceğimizi....

Resim Galerisi ile ilgilenen arkadaşlar size meydan okuyoruz bu durumda... Ansiklopedi daha güzel olacak galeriden.. : ) ) )

Gerçi Efla ikisi ile de ilgileniyordu değil mi?
HARBE GİDEN
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Süper bir fikir Firble, buraya diyeceklerimi yeni açtığın başlığa yazdım.

Bu arada Efla, Resim Galerisi ne aşamada? Göndereyim mi resim?
Ya da yardıma ihtiyaç varsa ne yapabilirim?
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Resim galerisi için gönüllü sormuştum en son. Sen ilgilenecek gibisin Possesed seni bu işte yetkili yapalım. Stedeki gelmiş geçmiş en iyi çizerlerden birisin bence ansiklopedi için çizeceğin şeyler gayet yeterli olacaktır inanıyorum.

TEkrar söyleyeyim de ben genel olarak bütün oluşumlarla ilgilenmeyi düşündüğüm için sonradan diğer üyeler kadar bireysel ilgi gösteremezsem kınamayın. =)

Ansiklopedi için daha çok rol yapma oyunlar ansiklopedisi değil de fantastik edebiyat ansiklopedisi oluşturalım bence rol yapma oyunları için halihazırda bir wiki var aynı konuda çalışmak en azından bu "wiki mantığında" çok makul değil.

Gözlerinizdeki ateş (göremesem bile) beni duygulandırdı arkadaşlar. Kullanıcılar için böyle bir uyanışın olmasını bekliyordum ama daha süresi olduğunu düşünüyordum zamanı gelmiş demek =)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Uyanmaya her zaman haziriz Efla... : ) )

Zaten bilirsen ben FRPnin su zardi yok dekseritiydi, tacoydu gibi islerine hicbir zaman isnamadim. O nedenle benim de aklimdaki fantastik edebiyat ansiklopedisi. Ve henuz rp oyunlarina ulasamamis fantastik ogelerin de burada olmasinin iyi olacagini dusunuyorum.

FRPlerde epey yer tutan ama fantastik hikayelerde yeri daha kisitli bazi ogelere (mesela drowlar) daha ikincil yer vermemiz bence daha dogru olur. Tabii ansiklopediyi beraber hazirlayacagiz. Kararlar da sadece bana ait degil...

Bu arada eger istenirse daha sonra benzer bir yonetmle FRP ansiklopedisi de hazirlanabilir. Wikide boyle bir seyin olmasi bizim sitemize ozgu bir sey yaratmamiz icin de engel degil. Ancak tabii bu benim gibi kural sistem karsiti bir adamin organize edecegi bir sey degil sanirim.
HARBE GİDEN
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ansiklopedi işinde ben de yardımcı olmak isterim. galeri için pek bir yardımımın dokunacağını düşünmüyorum. (pek bir el becerim yok da.) :)
Post Reply