şiir Yazmak Kolay Mı?
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

şiir Yazmak Kolay Mı?
Her zaman düşünmüşümdür millet çatur çutur şiir ayzıyor bende denemk istiyorum ama kendime olan guvenim nedense çok az.Burada yazmak istiyorum bir kaç tane şiir sizde yazarsanız ve yorum yaparsanız sevinirim. Birde şiir yazabilmek için onerileriniz bekliyorum.
Seni düşünmediğimi sansanda her zaman,
Aslında ben hep seni düşündüm.
Beni unut dediğin her an,
Kalbimdeki yaraya bir de sen vurdun.
......................
Aşk için bitmez derler neden bilmem,
Belkide gerçektir ne bileyim ben.
Bizim olmuyor diyorsun her zaman,
Peki bizimki aşk değilmi neden.
........................
şimdilik boyle birşeyler yazdım içimden geldiği gibi pek guzel olmadı ama en azından içimdekileri dokmuş oldum sizlere ....
Seni düşünmediğimi sansanda her zaman,
Aslında ben hep seni düşündüm.
Beni unut dediğin her an,
Kalbimdeki yaraya bir de sen vurdun.
......................
Aşk için bitmez derler neden bilmem,
Belkide gerçektir ne bileyim ben.
Bizim olmuyor diyorsun her zaman,
Peki bizimki aşk değilmi neden.
........................
şimdilik boyle birşeyler yazdım içimden geldiği gibi pek guzel olmadı ama en azından içimdekileri dokmuş oldum sizlere ....
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

İlla ki uyaklı olması gerekmiyor, doğru kelimeyi bulduysan koy oraya, uyaksız olacak diye uyaklı ama yanlış kelimeler seçme. Bir de şiir yazarken kendine bir tema belirle. Neyi anlatmak istediğine karar ver. Fazla yoldan çıkmamaya çalış ya da çıktıysan da bitirişi yine iyi bağlamaya bak. şiir yazmak kolay değildir, hatta çok zordur ve çok özen ister. Baştan savma şiir yazmaya kalkarsan, kendin bile niye yazdığını bilmezsen şiirlerin de birşeye benzemez.
Bu yazdığın şiirler kötü. O kadar çok bu tarzda yazılmış şiir okudum ki, belki bir olasılık senin bu yazdıklarının aynılarını birileri yazmış dahi olabilir. Sevmek, sevilmemek, boşa emek vermek...
Başka birşeyler anlatmaya çalış, sevilmediğini bile anlatmak istiyorsan bunları;
"Sevdiğini sandığım her an,
Ölmüşüm ben aslında. "
dizeleriyle anlatma. Birazcık karıştır, şiirinin içinde arayalım biz ne hissettiğini. şiiri düz yazıdan ayıran da bu zaten. Düz yazı birşeyi anlatıyorsa şiir hissettirmelidir.
Bu arada birşeye başladığın anda hemen yapacaksın diye birşey de yok. Ben ilk yazdığım şiirleri dönüp okuyunca gülme krizlerine giriyorum. Bu ne lan? diyorum, bu kadar aptalmıydım ben... Belki ilerde de şimdi yazdığım şiirlere o gözle bakıcam. Yani aslında işin aslı kendi yazdıklarını o an beğenip beğenmemen. Eğer beğeniyorsan, kimin ne söylediğini umursamamalısın. Sen yazmaya devam et, ben de yorumlarımı aktaracağım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yanlış anlamaman dileğiyle...
Kalemin asla kırılmasın.
Bu yazdığın şiirler kötü. O kadar çok bu tarzda yazılmış şiir okudum ki, belki bir olasılık senin bu yazdıklarının aynılarını birileri yazmış dahi olabilir. Sevmek, sevilmemek, boşa emek vermek...
Başka birşeyler anlatmaya çalış, sevilmediğini bile anlatmak istiyorsan bunları;
Ölmüşüm ben aslında. "
dizeleriyle anlatma. Birazcık karıştır, şiirinin içinde arayalım biz ne hissettiğini. şiiri düz yazıdan ayıran da bu zaten. Düz yazı birşeyi anlatıyorsa şiir hissettirmelidir.
Bu arada birşeye başladığın anda hemen yapacaksın diye birşey de yok. Ben ilk yazdığım şiirleri dönüp okuyunca gülme krizlerine giriyorum. Bu ne lan? diyorum, bu kadar aptalmıydım ben... Belki ilerde de şimdi yazdığım şiirlere o gözle bakıcam. Yani aslında işin aslı kendi yazdıklarını o an beğenip beğenmemen. Eğer beğeniyorsan, kimin ne söylediğini umursamamalısın. Sen yazmaya devam et, ben de yorumlarımı aktaracağım.
Kalemin asla kırılmasın.
Been there. Seen that. Got the scars.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Sağol artemis korkma böyle konularda yanlış nalaşılacak bir şey yok bende az once farkettim çok basit olduğunu gerçekten biraz çocuksu olmuş.Boyle yorumlarını yapmaya devam et .Sağol daha iyilerini yazmaya çalışacağım. Bir kaç kere daha kotu olabilir ama sonra rayına girecektir herşey. Yorumlarını her zaman beklerim.Çok Sağol uyarıların için.
şiirin bence düz yazıdan farkı az kelimeyle çok şey anlatabilmesidir. Ve evet bence şiir yazmak kolay değildir.
Bunu yapmak için bir duyguya odaklan. onla ilgili ne düşündüğünü keşvet ve bişeyler yazmaya başla.
Ben de Artemise katılıyorum yani uyak yapmak zorunda değilsin. şiir uyaklı olmak zorunda değildir. Bir şekilde kulağa hoş gelmelidir ama bunun tek yolu uyak değildir. Ve uyak olunca hoş geleceğinin de bir garantisi yoktur. Amaç kulağa okundukça hoş gelen melodik olabilecek şeyler yazmak bence.
Yani anlatmak istediğim ifadeler alt alta geldiğinde yan yana geldiğinden daha farklı şeyler ifade etmeli.
Amaç şiir yazmak değil de hissettiğin bişeyi şiir yoluyla aktarmak olmalı.
Ama diğer yandan. Bir kez hissedebilmeye ve aktarabilmeye başladıktan sonra. Bence şiir yazmak kolaydır. Amacın hisettiğini karşındakine hissettirebilmek olmalı. Birşey anlatmak zorunda bile değilsin.
Bence yazdığın şiirlerin sorunu ifadelerin sana ait olmaması. Hayır tabi hastettiğim bunu başka yerden aldığın değil. Ama bence senin duygularını temsil etmiyor. içinde biraz "klişe" denebilecek lafları barındırdığı için tahmin ediyorum tam olark şiir olmuyor.
İlk önce kaygılarından kurtul. İnsanların beğenip beğenmeyeceğini, ya da kafiyeli olup olmayacağını düşünme.
"Hah işte bu sözler bana ait. Benim düşündüklerimi iyi anlatıyor" diyebildiğin an bence şiir yazmışsın demektir. Sitede şiirlerini okuduğum insanların hepsini yüz yüze görmesem bile onları tanıyorum varsayarım. Mesela artemisle henüz karşılaşamadık ama sanki bazı konularda nasıl hissettiğini ansıl düşündüğünü biliyorum artık.
Umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi.
Aslında bu konudan firble anlar. "Zamanında "herkesin içinde bir şari vardır" sloganıyla beni de yazmaya teşvikeden sebeplerden biri olmuştu. =)
Bunu yapmak için bir duyguya odaklan. onla ilgili ne düşündüğünü keşvet ve bişeyler yazmaya başla.
Ben de Artemise katılıyorum yani uyak yapmak zorunda değilsin. şiir uyaklı olmak zorunda değildir. Bir şekilde kulağa hoş gelmelidir ama bunun tek yolu uyak değildir. Ve uyak olunca hoş geleceğinin de bir garantisi yoktur. Amaç kulağa okundukça hoş gelen melodik olabilecek şeyler yazmak bence.
Yani anlatmak istediğim ifadeler alt alta geldiğinde yan yana geldiğinden daha farklı şeyler ifade etmeli.
Amaç şiir yazmak değil de hissettiğin bişeyi şiir yoluyla aktarmak olmalı.
Ama diğer yandan. Bir kez hissedebilmeye ve aktarabilmeye başladıktan sonra. Bence şiir yazmak kolaydır. Amacın hisettiğini karşındakine hissettirebilmek olmalı. Birşey anlatmak zorunda bile değilsin.
Bence yazdığın şiirlerin sorunu ifadelerin sana ait olmaması. Hayır tabi hastettiğim bunu başka yerden aldığın değil. Ama bence senin duygularını temsil etmiyor. içinde biraz "klişe" denebilecek lafları barındırdığı için tahmin ediyorum tam olark şiir olmuyor.
İlk önce kaygılarından kurtul. İnsanların beğenip beğenmeyeceğini, ya da kafiyeli olup olmayacağını düşünme.
"Hah işte bu sözler bana ait. Benim düşündüklerimi iyi anlatıyor" diyebildiğin an bence şiir yazmışsın demektir. Sitede şiirlerini okuduğum insanların hepsini yüz yüze görmesem bile onları tanıyorum varsayarım. Mesela artemisle henüz karşılaşamadık ama sanki bazı konularda nasıl hissettiğini ansıl düşündüğünü biliyorum artık.
Umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi.
Aslında bu konudan firble anlar. "Zamanında "herkesin içinde bir şari vardır" sloganıyla beni de yazmaya teşvikeden sebeplerden biri olmuştu. =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

GEnellikle şiir yazarken amacım şiir yazmak olmaz yani bişeyler anlatmak istediğim zaman şiiri seçerim. Ama tabii seni de kırmak istemem o yüzden affınıza sığınarak bişeyler karalıyorum:
Düşünmeyi bırak artık,
Hisset hayatı sadece,
Müziğin sesini dinle olmasa bile,
Kaçma rüzgardan üşüsen bile,
Haykırışın zihninde yankılansın,
Duguların sel olsun bedeninden taşsın,
Gözyaşların kaleminden,
Kağıdına aksın.
Düşünmeyi bırak artık,
Hisset hayatı sadece,
Müziğin sesini dinle olmasa bile,
Kaçma rüzgardan üşüsen bile,
Haykırışın zihninde yankılansın,
Duguların sel olsun bedeninden taşsın,
Gözyaşların kaleminden,
Kağıdına aksın.
Chaos is the law of nature,
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Güzel anlar yaşamak aşk,
Sevgilinle, sevdiğinle
Anlayabilmek aşk aslında,
Sevdiğini anlayabilmek.
Gördüğün her şeyi sevmek değil aşk,
Sevileni sevmek değil aşk.
Zor olan aşk,
Sevmeyeni sevmektir aslında.
Sevileni sevmek kolaydır,
Ya sevmiyeni, sevemeyeni sevmek
Cesaret midir bu,
Yoksa aşkı bulmak mıdır
Sevgilinle, sevdiğinle
Anlayabilmek aşk aslında,
Sevdiğini anlayabilmek.
Gördüğün her şeyi sevmek değil aşk,
Sevileni sevmek değil aşk.
Zor olan aşk,
Sevmeyeni sevmektir aslında.
Sevileni sevmek kolaydır,
Ya sevmiyeni, sevemeyeni sevmek
Cesaret midir bu,
Yoksa aşkı bulmak mıdır
-
Possessed
- Site Çizeri
Vay Artemis Entreri, muhteşem bir yorum.Artemis Entreri wrote:İlla ki uyaklı olması gerekmiyor, doğru kelimeyi bulduysan koy oraya, uyaksız olacak diye uyaklı ama yanlış kelimeler seçme. Bir de şiir yazarken kendine bir tema belirle. Neyi anlatmak istediğine karar ver. Fazla yoldan çıkmamaya çalış ya da çıktıysan da bitirişi yine iyi bağlamaya bak. şiir yazmak kolay değildir, hatta çok zordur ve çok özen ister. Baştan savma şiir yazmaya kalkarsan, kendin bile niye yazdığını bilmezsen şiirlerin de birşeye benzemez.
Ölmüşüm ben aslında. "
Kalemin asla kırılmasın.
Ben şiirden maalesef pek anlamam; ama Artemis'in muhteşem yorumunu kutlamak istedim. Çok açıklayıcı olmuş. Bravo!
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..