Aslında daha çok yönetici olması iyi olurdu gerçekten. Ama frpworld'ün değiştirdiği cidi bir anlayış farkı var. Ve şu andaki huzurlu ve hoşgörülü ortamı buna borçluyuz.
O da şu:
İnsanlar yönetici olmaya değil iş yapmaya gönüllü olmalı bence. O yüzden şu anda sitede zaten katkılarını ispatlamış insanlar yönetici sıfatından daha çok saygı görüyor. Zaten prensip olarak da daima birşeyler yapmak isteyene yetki verdik. şu ana kadar bir yardım teklifi havada kalan birisi olmumıştır sanırım. Bir bölümün yöneticisi olmak o bölüme sahip çıkmaktan geçiyor aslında.
Ã?nceden başvuran yöneticiyi kabul ediyor ve bölüme sahip çıkmasını bekliyorduk. Fakat bu anlayışın artık işlemediğini gördük. Yani işe yaradığı bir dönem vardı ama bu dönem yönetici sıfatını epey kıymetli olduğu bir dönemdi. Yani Sadece yönetici olmak saygı görmek için bir sebepti.
Lütfen bütün yardım tekliflerinizi dile getirin arkadaşalr. Yapabileceğiniz şeyler konusunda biz de elimizden geleni yaparız. Ã?rneğin ben siteyi sahiplenmeye Bal likörü salonundan başlamıştım. İlk moderatör olarak alındığım yerdi. Diğer taraflar da önemliydi tabii ama orası benim evim gibiydi. Ters giden birşeyle direk ilgileniyordum. Sonra ihtiyaç arttıkça sorumluluğum site çapında genişledi.
Ha bir de sorumluluk alan kişinin forumlarda az buçuk kendini ispatlamış biri olmalı. Yani kişinin sözünün geçmesinin sebebi yönetici sıfatı değil ona duyulan saygı olmalı ki kavga gürültü olmasın. ZAten site için bişeyler yapmaya hevesli biriyse bu kendiliğinden oluşacaktır. Mesela bir kişi var mıdır ki Firble yöneticilikle ne alaka diye sorgulasın. Kimse firble'ın dediklerini yönetici sıfatından dolayı ciddiye almaz. O sıfatı kaldırsak bile aynen geçerlidir herşey. Bahsettiğime güzel bir örnek oldu.
Frpworldün yönetim anlayışının şimdiye kadarki en ideal şeklinin böyle olduğunu düşünüyorum. şimdilik (en azından son zamanlara kadar) ben şunu yapayım şeklindeki talep pek de fazla olmadığı için. Genelde yapılması gereken şeyleri ya kendim yaptım ya kişisel olarak birilerinden yapmasını rica ettim ve beni kırmadılar.
Hikaye yarışmaları vesaire bu şekilde oldu. Yani zaten çoğu öneri ve proje siteye bir zararı olmayan ama yarar sağlayabilecek şeyler olduğu için. Kabul görmesi kolay oldu. Yani yeter ki yardımcı olmak isteyin. Bir fikriniz olduğunda ulaşın arkadaşlar. Dilek kuyusu diye bi yer var dileklerinizi falan orada dile getirebilirsiniz. Daha özel bişeyse özelden ulaşın ne diyeyim