tek kelime ile müthiş bir bölümdü. her şeyi sindirmek için çok yavaş okudum, her kelimenin tek tek anlamını düşündüm. ama kadar çok şey açıklamışsın ki , okumaya başladığım ilk zamandan beri merak ettiğim, kurguladığım çok şeye cevap gelince rahatlıkla bir iç çektim.
emre artık iyileşti, dediğim gibi serdar a zor günler yaşatacağa benziyor, o yetenekler güçler ne öyle maşallah, serdar gitmese karşısında pek dayanamazdı bence, şimdide uzun süreli bir kapışma başlayacağa benziyor.
Ashriel in esprileri ve yaptığı açıklamalar çok hoşuma gitti, iki pirzola esprisinde ise o kadar gerginlikle okurken bile güldüm. ayrıca kutsal ışığında ona ait olduğu anlaşıldı, buna şaşırdım halbuki ben onu serdar ın emre ile çatışırken farkına varmadan yaptığı bir içtepisel güç olarak algılamıştım.
aynı zamanda sedar ın zihni ve anılarını kurcalayanın henry yani "gerçek serdar" olduğunu öğrenince yeniden çok şaşırdım, çünkü bunu hep sevgiyle ilgili bir şey yapıyor zannediyordum. aynı zamanda "gerçek serdar" olayı benim çok hoşuma gitti. aslında yıllarca sahip olduğu hayatı düşündüğü gözlerimin önünde geldi bir an, aslında kendi yaşamı henry e aitti, bu yüzden herşeyden tiksindi. peki serdar ın gerçek yaşamı neydi?
henry soul, gerçek serdar, annesi meral hanım, babası hasan bey, meral hanım bunu bilmiyor ama hasan bey biliyor, yine de serdar ı, şeytana ait olan serdarı ilaçla büyütmeye karşı çıktı ve ona tüm sevgisini verdi. böylece emre nin aksine o gerçekten içinde karanlığı barındırmayan birisi oldu...
ama diğer yandan henry soul zengin bir aileye gitti, ve gerçekte tam bir batağa düşmüş sevgiyi seviyordu, melekler tarafındaki tarikattan aldığı emirle sevgdiği kişiyi öldürmek zorunda kaldı. aynı ashriel gibi bunu sorguladı. sonunda sanırım biraz güç hırsı birazda bu olay yüzünden, şeytanın gücünün bir kısmını çaldı, ve sadece kendi gücü için ikili oynamaya başladı...
son olarak serdar nedense üvay annesinin ölümüne pek üzülmedi, aynı zamanda kerem beyde öldü, ama bu durumda emreyi etkileyeceğini pek zannetmiyorum. emre ise şimdi tamamen serbest ve tabiri caizse serdarı pataklamak için "engel tanımayacak"...
şimdi artık serdar neler olup bittiğini daha çok biliyor, aynı zamanda aziz beyde özgür kaldı, henry soul nerelerde bilinmiyor ve emre bağlarını koparttı.
sadece tek bir soru geliyor aklıma;
peki şimdi ne olacak?
umarım devamını en kısa zamanda yazarsın, o kadar heyecan ve merakla bekliyorum ki anlatamam, sen çok iyi bir yazarsın