Meşe Kovuğu - İlk Öykü (yorum, eleştiri, ön

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Post Reply
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Meşe Kovuğu - İlk Öykü (yorum, eleştiri, ön

Post by Lugtarias »

Yazdıklarımızı takip ediyorsanız eğer arkadaşlar, her türlü yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz. Okumaktan memnun oluruz...
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Bu arada Firble, benim kısmımı son görüşünden beri üzerine biraz daha yazdım. Gözüne aynı gibi gözükmüş olabilir =) Bir ara üç kısmın bir arada nasıl durduğuyla ilgili düşüncelerini duymak isterim. Illyra senin de =)
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş öncelikle oldukça etkileyici bir başlangıç yapmışsın

Sonrasında olaylar karışıyor ve çok hızla akıyor. Tam olarak da sonuca varmadan bitiyor. Açıkçası devamını ısrarla bekleten bir öykü...

Bundan sonrasında nasıl yazmayı düşünüyoruz. Birbirimizle ikimiz karşılaşacak mıyız? Ã?yle ise bunu nasıl yapacağız?

Benim başka bir önerim daha var belki bunu da düşünebiliriz. Ã?ykülerimiz birbirinden bağımsız ilerlesin ancak öykülerin içine birbirinden etkilenen bölümler yerleştirelim.

Bir de sanırım öyküleri birbirinden bağımsız ufak parçalar halinde yazarsak bir an gelip de devam edemesek bile elimizde bir şeyler kalmış olur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Böylece ikinci bölümü kesin olarak bitirmiş oldum....

Ben de biraz Catboy un yöntemini kullanayım. Üçüncü bölümün adı Venedik Kalyonu olacak.

Hikayenin gidişatı temel ögeler hakkında bir takım ipuçları vermiştir sanıyorum.

Henüz hikayenin sonu belli değil ama neyin ne olduğu belli tabii. Gerçi yine de Illyra'nın hikayesine göre epey bir esneme payı bıraktım hikayede...

: ) ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Sitemizin sevgili üstadları, yazarları, ozanları, yorumlarınızı bekliyoruz..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Lugtarias senin oykunde her sey cok cabuk gelismisti. Iki paragraf icinde oyle cok sey anlatmissin ki.... Ancak bu kadar hizli bir anlatimda bile guclu tasvirer kullanabilmissin. Yazinin bu yani gzuel olmus...

Illyra... dogrusu hikaye nereye gidiyor merak ediyorm. Ana meseleler hala sanirim bir sis perdesinin ardinda, gerci bende de oyle ama...

Ana hikayenin disinda da kucuk ve insanlarin ilgisini ceken olaylar yaratabiliyorsun. Ayrintilar konusunda cok iyisin ki bu sanirim benim en zayif oldugum konu... Ben her seyi ana oykunun etrafinda kuruyorum...
HARBE GİDEN
Post Reply