Ansiklopediciler

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Firble wrote:Bu arada ansiklopedi de destek verirse Possesed in resimlerinin olmasi daha guzel olur sanirim... Ya da baska bir ressamimizin... Sonuc olarak Edmond ben Aegron ve Efla 20ser baslik yazarsak toplam 80 baslik olacak ocak ayinin sonunda...
Ã?ağrını duydum Firble, yardım etmeyi çok isterim. Tamamen kendimize özgü bir ansiklopedi için, başlıkların içeriklerini nasıl biz yazacaksak, resimleri de bizim olmalı. Ama her başlığa ocak ayının sonuna kadar bir çizim yetiştirebilmem benim için imkansız.. Minimum 80 resim yapıyor bu :( Hepsine çizmeyi çok isterim de, buna ne zamanım ne de yeteneğim yeter.

şunu önerebilirim, benden özellikle resimlememi istediğiniz bir başlığınız varsa onları yavaş yavaş yapabilirim. (Edmond başlıklarını belirtmiş diye ondan örnek göstereceğim) Mesela Edmond öncelikle benden ozanlar, zümrüdü anka kuşu, kılıçlar, keşişler ve aşk konulu resimler istediğini belirtir. Ben onları yapıp bitirince Edmond bu sefer ikinci öncelikli isteklerini belirtir, gibi.

Ayrıca örneğin elmaslar gibi bir başlık için başka bir siteden referansını göstererek resim kullanabilir.

Bir de benim gibi başka çizebilen gönüllü kullanıcılar da atlarsa çok daha iyi olur. Özgünlük ve çeşitlilik artar ansiklopedide.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Benimde kendi çizimlerim var aslında yaratıklarla ilgili resimleri çizebilirim ama bazen bi resimden yardım almam gerekebilir özgün olarak kafamda oluşmuyor bazen remin bi ksımı bende onunlan alakalı bir şeyden bakıp çizyorum belli bir kısmını. yardımım dokunacaksa bende çizebilirim ama benimde pek vaktim olucağını sanmıyoru. 15 yaratığı ayrı ayrı tekrar araştırıp bilgi toplayıp yorum yazmak kolay değil malesef ama yinede bir kaç resim çizerim.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Bu arada ben size yazabileceğim başlıkları yazıyım yaratık olarak sizce hangileri daha iyi olur
(bu arada vampir, zombi felan onları yazmak istemiyorum ondan koymadım)

*Garuda
*Tepegöz
*Ejderhalar(çok kapsamlı bir konu bunu kesin yazıcam)
*Pegasus
*Kerberos
*Grifon(favorim bu da kesin)
*Unicorn( kesin)
*Basiliks
*Minotor(kesin)
*Titans(kesin)
*Leviathon
*Zümrüdüanka(Edmond alabilir bunu)
*Demons(kesin)
*Arauri
*Demirkıynak
*Emerjen
*Leprikon(ilgimi çekti ama bilemiyorum)
*Golem(kesin)
*Sazakan
*Troll(kesin)
*Yutpa
*şahmeran
*Merans

şu anda bunlar hangileri daha iyiyse kesin olanlar dışında bildirirseniz sevinirim.
:D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vey be bunlarin cogunu ben bilmiyorum dogrusu... Neyse... Ejderhalara gelince... Istersen bu bolumde genel olarak anlatip sonra yeni basliklar yaratabilirsin.... Dogu Ejderhalari mesela.. Ya da ejderha yumurtalari ya da bilmiyorum iste bir A4luk ve fantastik edebiyatta genis yer eden ejderhalarla ilgili baska bir baslik...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Olabilir ben daha çok doğu kültüründe ejderha felan gibi şeyler düüşündüm. İlk olarak da grifonalrdan başlamak istiyorum
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Tamam kardes ocak sonuna kadar vaktin var.. Yavas yavas ama sana onerim bir plan dahilinde yaz...

Bu arada aklimda iki fikir var. Birincisi eger talep gorurse RP bolumunde Ansiklopediciler seklinde bir oyun acabilirim.

Oyun aslinda birden fazla oyuna ayrilabilir gerekirse... Konusu su bir ODTU professoru anlasilmayan doga ustu kavramlar olaylar nesneler insanlar ve yaratiklar hakkinda bir ansiklopedi yaratmak istiyor...

Ancak elbette bu resmi bir arastirma olamaz.. Cunku boyle bir durumda herkes adama guler akademik camiada... Bu nedenle arastirmayi kendisi yapmak yerine bu isi yapacak insanlar bulmayi ve bu insanlari elinde olan ya da belirli yerlerde oldugunu duydugu kaynaklari bulmaya arastirmaya Ve bu doga ustu olaylarla ilgili bilginin yanisira burasi onemli mutlaka fotograf ses kayiti ve en mukemmeli video goruntuleri olmasini istiyor gruplardan...

Oyunu boyle dusundum... Eeee olur derseniz acarim.. Ancak iki hafta sonra baslatirim ilk oyunu...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

O araştırmacılarda haliyle biz oluyoruz.
Süper olur böyle bir oyun açarsan. Birde bişey srocam. şimdi biz yazılarımızın hepsini ocağa kadar yazmış mı olcaz yoksa sadece ilk bölümünümü. sonraki haftalarda da yavaşca mı burada paylaşıcaz.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Aeron aslinda benim bekledigim yazilari word dokumani olarak bana yollamaniz. raychseldon@gmail.com a yollayabilirsiniz. Ansiklopedi muhtemelen bagimsiz bir bolum olacak sitede isteyen istedigi harfe girip aradigi basligi bulabilecek... Bu tam olarak internet ortaminda nasil yapilir bilmiyorum her halde Efla yardim eder...

Oyuna gelince sadece sizlerle sinirlamayi dusunmedim aslinda... Gerci bilmiyorum talep olur mu? ? ? Ancak hakikaten ansiklopedi icin calisan kisileri universitedeki professorun asistani rolunde olabileceklerini dusundum. Yani benim su anda oldugum yas ve konumdasiniz... Gerci daha bir asistanlik alamadim ben. : ( Eeee asistanlar olarak sizlerin de tabii ki arastirmalarinizin ve diger islerin izin verdigi olcude belirli arastirmalara katilmaniz beni mutlu eder. Bazi arastirmalara tek basiniza veya sadece uc asistan olarak ( Eflayi da dusundum ) gitmeniz gerekebilir... : ) )

Iste gercek yasam dili ile ifade edersek gerekirse tek kisi oynamak isterse oyun tek kisilik olur anlayacaginiz.. : ) )
HARBE GİDEN
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Bana her türlü uyar. Ama sadece ansiklopediye yazı yazacaklar oynasa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Birde yazıların hepsinimi ocak ayına kadar gondereceğiz yoksa ilk bölümünü mü?
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

20 basligin 20sini de gondermenizi bekliyorum ama ocak basina degil ocak sonuna.. Yani bir bucuk ay sonrasina yaklasik olarak... Ancak her basliga 12 font times New Roman ile bir A4 sayfasi kadar yazi yazmaniz yeterli. Resimleri sonra ekleriz. Ya da isterseniz ayrica gonderebilirsiniz... Yani basliklar hakkinda sayfalarca yazmaniza gerek yok... Isterseniz belirli ayrintilari alt baslilarda ifade edebilirsiniz.. Ya da.. ille de uzun yazmak istediginiz basliklar varsa bu tur basliklardan her iki aylik donemde iki uc eger bu ay hic isim yok uzun uzun yazacagim diyorsaniz bes alti tane alin... Digerlerini sonraya birakin...

Oyuna gelince ne kadar cok kisi oynarsak o kadar zevkli olur... Ama oynamak isteyen sadece sen varsin sanirim zaten Aegron... : ) )
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Oğuz yalnız Ejderha konusunda azami ilgiyi bekliyorum senden :D Bütün uluslara yazarsan iyi olur, yani yalnızca Warcraft veya LOTR'da geçen ejderhayı yazmayacaksın.Onun için biraz dikkat et, çok meret bir hayvandır :D

Zümrüd-ü Anka'yı alabilirsin :) Ben yalnızca sevdiğim için istemiştim, fakat benim sevdiğim yüzlerce konu daha var :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Daha belirteli çok olmadı sen bu konuyu bence daha oynamak isteyen çıkar. Belki millet senin dm liğinden korkmuş olabilir. Benim için problem olmaz. Oyundan sonra belki fiktrim değişir. Orası senin dm liğine kalmış. :D

Yazı konusunda da mesela ben grifonla ilgili bir sayfada üste resim koysam( hemen baslığın altına) sonrada tarihinin özelliklerini yorumumu feelan eklesemde olur dimi. Resim olcağı için bir buçuk sayfaya kadar uzayabilir. Ama ejderhalar konsuunda en azından bir üç sayfa yazmayı hedefliyorum. Çok kapsamlı bir konu biliyorsun. Ama bu sadece ejderhalara has bir durum. Diyerlerinde o kadar çok şey yazacağımı düşünmüyorum.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Aslında zümrüdü anka yı sana satmış olmak için yazmıştım. (Yazmak istediğim yaratıklar git gide artıyorda)

Bu arada ejderhalar konusunda cidden şaşırtıcı bilgilerim var elimde. Sen korkma Alperen seni hayal kırıklığına uğratmam bu konuda. Cidden güzel şeyler yazıcam emin ol.

Ve zümrüdü anka senin olsun cidden bak. Ama kafanda seninde konu çoksa bende yazabilirim. Bana her türlüsü uyar. :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Aegron oncelikle eger mumkunse cizim isinin de bize ait olmasi daha iyi olur... Bu konuda bize yardim edebilecek iki cizerimiz var...

Oyuna gelince.. O zaman tamam kardes oyunu acarim gerekirse sadece seni yollariz arastirma icin... Ama tek basina dikkatli ol yollarda ona gore..

Oyunun temellerini bu haftasonu degil bir sonraki haftasonu kurarim artik oynamak isteyen oynar... Eeee ozellikle Dwaxer i bekliyorum. Artik benim oyunumu oynamak isterse neye benzedigini merak ederseniz oyunun rol yapma oyunlari diyar otesinin ikinci sayfasinda bircok baslik var ama asil adam gibi oynadigimiz yer Gordeon karargahi idi oraya bakin...
HARBE GİDEN
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Tamam çizim işi size kalabilri. Prossessed benim için 80 başlığa 80 resim zor olur ne zaman ne de benim yeteneğim yeter diyince bende yardımcı olmak istedim. Bir kişi daha olduğunu bilmiyordum bu konuyla alakalı.

Oyun konusunda ise sen kafana takma oynayacak adam bulunur. Olmassa biz başlarız sonra katılan katılır. Edmond'un senle oynamak isteyeceğine eminim mesela :D
Post Reply