Farop Town .Herkes Katılabilir!..Yorumlar ve geyikler
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Senin kulübeyi inşa ettim. Yorumlardaki haritaya dokunmayacağım, oyundaki haritayı güncelleyeceğim böylece kasabadaki (olursa) gelişmeyi daha iyi farkedebiliriz.aegron17 wrote:Benim avcı kulubesi ne oldu bu arada dwaxer. İyi olur bende avcılıkla ilgili şeyler satan bir satıcı olurum. Ayrıca hayvan kürkleri felan da satabilirim.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 457#178457
Avcının işi ne olur? Avladığın hayvanların etlerini Hancıya ya da markete satarsın ya da elden halka satarsın. Ayrıca hayvanların postunu işleyip, değerlendirirsin, hatta lleather ve Hide armor bile yapabilirsin belki de. Ben her hafta sana o hafta kaç para değerinde av avladığını söyleyeceğim (zar) ayrıca post yaptın da becerebildin mi vs Özel bir şeylerin peşine düşersen haberim olsun.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Bu başlıktaki sisteme göre hazırlayacağız http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7846 Çok basit çok kısa bir sistem!aegron17 wrote:Tamam. Bunu içinde yetenekler gerek li mi onuda karakter kağıdına ekleyeyimmi. Bir de toplam statlar kaç olucak. con wis dex felan toplamı belli mi?
80 puan abilitylere dağıtılacak
Yetenekler için ise zeka (Int) bonusun ile 5 topluyorsun 4 ile çarpıyorsun!
Ã?rneğin
Int:8 ise 16
Int:10 ise 20
Int:12 ise 24
Int:14 ise 28
Int:16 ise 32
Int:18 ise 36
Int:20 ise 40 Yetenek puanın olacak başlangıçta dağıtmak için! Tabii bunlar level-1 başlangıç değerleri, level yükselmesi durumunda her level bunların 1/4'ü kadar daha yetenek puanı birikecek.
Senin "Avcılık" diye bir meslek yetenek eklemen gerekir. Ayrıca "Deri Ustalığı" diye bir meslek de ekleyebilirsin ek kazanç olur senin için. Bu arada gözlemcilik ve Savaşçı; nişancılık da alırsan avcılıkla sinerji olur + bonus verir.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Ya tabii ki oynayacaksın, ne demek!Quarion wrote:Acaba bendemi oynasamama ne olurum diye düşünüyorum :plotting: sen bana önerirmisin bir şeyler dwaxer.
Fantastik bir kasabada mütevazi bir hayat yaşasan ne olurdun?
Ã?rnekler:
Ã?iftçi, değirmenci, oduncu, muhafız asker, han'da garson ya da bodyguard, marketçi, ahırcı(seyis), demirci, vali yardımcısı memur, kasaba bahçevanı, kasap, postacı kurye, çalgıcı ozan, rahip şifacı...
Bunların çoğundan bir değil birkaç tane olması gerekir.
Ayrıca aklımıza sonradan gelir belki bir şeyler daha; herkes neticede istediği şeyi yapmakta özgür. Aranızda hırsız olmak isteyen de olabilir ama yakalanırsa hapse girer ona göre. Hatta cinayet filan da olursa (assasin) asılabilir, kafası uçurulabilir.
.
Bilemiyorum artık; çalışma koşullarını, maaşı filan konuş kendisiyle.Quarion wrote:Anlaşırız yahu odamı zor
Bu arada ben de yeme, içme fiyatlarını merak ediyorum. Kamusal maaşları ona göre belirleyeceğim. Hancı ses ver?
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Tapınağı manastır yapsak da ben oradaki keşiş olsam? Canım çok çekti 
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Evet, 1 gümüş de 10 bakır para ediyor (cp)
Asgari ücret günde 10cp yani. Adam bu parayla en azından karnını doyurabilmeli.
Ben vali olarak kamu çalışanlarına günde 2 gümüş yani 2sp=20cp ödeyeceğim.
Muhafız askerlere ise 3sp ne de olsa tehlikeli bir iş
Tabii bu maaşlar vergilerle ödeniyor. Büyüklüğüne göre çeşitli iş sahiplerinden 1-5 sp günlük vergi kesintisi yapılacaktır. Ã?demeler haftadan haftaya. :schemes:
.
Asgari ücret günde 10cp yani. Adam bu parayla en azından karnını doyurabilmeli.
Ben vali olarak kamu çalışanlarına günde 2 gümüş yani 2sp=20cp ödeyeceğim.
Muhafız askerlere ise 3sp ne de olsa tehlikeli bir iş
Tabii bu maaşlar vergilerle ödeniyor. Büyüklüğüne göre çeşitli iş sahiplerinden 1-5 sp günlük vergi kesintisi yapılacaktır. Ã?demeler haftadan haftaya. :schemes:
.
Last edited by dwaxer on Sun Dec 14, 2008 6:10 am, edited 1 time in total.