Farop Town .Herkes Katılabilir!..Yorumlar ve geyikler

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Hancı Eflaaa sess veerr :D ona göre karakter yapçam. Anlaşalım hanın bodyguardı olayım günde 2sp kurtarır. :-P Hangi saatler arası orada olayım? Akşamüstü 6 da orda olayım. Gece 3 te gideyim.

Dwaxer sabah ta başka bir iş yapayım ? Aegron sana bir teklifim var. :D sabah 8 de geleyim.Sen hayvan avla sürekli, bende avladığın hayvanların postlarını soyayım.Başka bir iş lazımsa onuda yaparız.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Ya adamı alın artık işsiz kaldı herif :D
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

OLmadı benim marketimde çalıştırırım. Kesin benim eşyalarımdan çalmak isteyen çok açık göz olacaktır. Ancak ben şimdi marketi alırsam uzun süre tadilat nedeniyle kapalıyız yazısı da olabilir. Hem benim işlerimi (Marketimde soğan ve pataes yanında büyülü alet, mekanik eşyalar ve simyasallar satma taraftarıyım) baltaladığını düşündüğüm için Gandalf'a da diş bilemekte olacağım için kasabanın huzuru da kaçabilir. :D

Başka almak isteyen olursa anında da çekilebilirim zati.

Aslında kendini en iyi olmaya adamış bir demirci de denenmiş ve zevk alınmıi bir oluşumdur. Hımm!
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ya ben bi kere Efla tamam derse han da akşamları bodyguardlık yapacağım kesinlikle. Ama akşam 6 ya kadar(kesin değil daha)bi yerde çalışçam.Yani sabah başka yerde akşam başka yerde.Uyarsa sabah 9 dan akşam 6 ya kadar gelirim.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar, dediğim gibi handa çalışmak isteyenler Hancı Efla (Lemmak mıydı?) ile anlaşmaya varmak zorundalar. Sebebi: ücretinizi o verecek çünkü.

Arkadaşlar eşyalar konusunda şunu söyleyeyim: isterseniz yazın ama sıradan eşyaların olabileceğini varsayıyorum. Yani aranızdan biri evime gittim bir meşale ve ip alıp geldim derse, ona "sen ip yazmamıştın eşyalarına!" diye itiraz etmem her evde olur çünkü ama 10 meşale, 15 ip aldım dersen saçma olur ya da magic-weapon+1'imi çektim filan olmaz. Özetle bana sıradışı eşyalarınızı bildirin ya da karakter kağıdına yazarsınız. Genelde kimsede magic item şimdilik olmasın diyorum, ilerde görevlerle filan bulursunuz. Ama illa ki magic item için mantıklı bir sebebi olan varsa anlaşırız.

Bir de şunu hatırlatayım: Bir meslekten bir kişi olabilir diye bir kanun yok! Aksine birden fazla olması daha iyi. Ã?rneğin haritada 1 market gözüküyor ama bir tane daha açılabilir kolayca. İstediğiniz binaları ben yerleştireceğim haritaya.

Mark; sen biraz açar mısın karakterini, nerde kalacaksın kasaba da, gereksinimin filan var mı?

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Benim bodyguardlıkta meslek skilli almama gerek yok sanırsam.

Efla'ya sesleniyorum ama ulaşılamıyor.

Dwaxer ben sabah 8 den akşam 6 ya kadar başka iş, akşam 6 dan gece 3 e kadar bodyguardlık yapsam olur değilmi ?

Mark'ın karakterde ne gibi gereksinimlerden bahsettin?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Benim bodyguardlıkta meslek skilli almama gerek yok sanırsam.
Efla'ya sesleniyorum ama ulaşılamıyor.
Dwaxer ben sabah 8 den akşam 6 ya kadar başka iş, akşam 6 dan gece 3 e kadar bodyguardlık yapsam olur değilmi ?
Mark'ın karakterde ne gibi gereksinimlerden bahsettin?
Valla kaçtan kaça kadar çalışacağın sana ve işverenine bağlı ama günde 6-7 saat dinlenmezsen bitap düşersin.

Bodyguard için Savaş Sanatı; Yakın Dövüş(bilgi):, Göz Korkutma(karizma):, Diplomasi(karizma):, Blöf(karizma):, İnsan Sarrafı(bilgi):, Gözlemcilik(bilgi): ve Bilgi; Yöresel(zeka): Skilleri yani yeteneklerini geliştirmeni tavsiye ederim tabii ability özellikleri de güç, beceri, bünye yüksek olmalı.

Mark'ın araştırmacı olarak ne yapacağını, daha doğrusun nasıl hayatını kazanacağını anlayamadım da ondan sordum.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Beceri=Dex değilmi dex ne işe yarar ki ?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Beceri=Dex değilmi dex ne işe yarar ki ?
Dex, AC'ye ekleniyor, sarhoş bir müşterinin saldırısına uğrarsan filan kaçınmak için.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ability Scores:
Str: 16(+3)
Dex: 14(+2)
Con: 14(+2)
Int: 10(+0)
Wis: 12(+1)
Cha: 14(+2)

Yetenekler:
İnsan Sarrafı(bilgi):+3
Blöf(karizma):+3
Göz korkutma(karizma):+4
Savaş Sanatı; Yakın Dövüş(bilgi):+5
Bilgi;Yöresel(zeka):+2
Diplomasi(karizma):+2
Gözlemcilik(bilgi):+1

Böyle yapmayı düşünüyorum. Sence nasıl ?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Böyle yapmayı düşünüyorum. Sence nasıl ?
Süper olmuş; karizma bir fedai. Eşyalarını da eklersin (silah filan, vs) bir de sana 2d4 gp zarı atayım, kaç paran varmış bakalım: 2d4=8 gp! Teprikler, ne kadar şanslısın yahu. 80sp eder; hancı seni işe almasa bile baya idare edersin bu parayla. :-P
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Benim bir meslek seçmeme gerek yok değil mi ?

Bir de abim sorcaktı onu sorayım. Onunda meslek almasına gerek varmı? Müzik aletleri performans gerektiriyormuş ya, meslek olarak müzisyenlik alırsa ona bir artısı olurmu ?

Birde biz yemek alırken falan söyliyecekmiyiz? Mesela iş bitti yemek yemeye gidiyorum falan mı diyeceğiz? Ayrıca hepimiz evimizin yerini belirtelim değil mi?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Benim bir meslek seçmeme gerek yok değil mi ?
Bir de abim sorcaktı onu sorayım. Onunda meslek almasına gerek varmı? Müzik aletleri performans gerektiriyormuş ya, meslek olarak müzisyenlik alırsa ona bir artısı olurmu ?
Birde biz yemek alırken falan söyliyecekmiyiz? Mesela iş bitti yemek yemeye gidiyorum falan mı diyeceğiz? Ayrıca hepimiz evimizin yerini belirtelim değil mi?
Yok senin aldığın yetenekler zaten seçtiğin mesleğe uygun. Abin performans: Müzik (karizma) alsa yeterli olur (tabii karizması yüksek olmalı)

Günlük hayatında yapacağın her şeyi tek tek yazmana gerek yok, sıradışı olayları yazsan yeterli rol play olarak. Ã?rneğin; "yemek ısmarladım, yedim" diye belirtmene gerek yok ama birine yemek ısmarladıysan ya da zengin bir sofra kurdurduysan belirtirsin tabii ki.

Evinizi nerden istediğinizi söyleyebilirsiniz; aslında genelde kişileri haritanın sol-alt çeyreğinde evler var ya oralara koyarım genelde ama dükkan sahiplerini aynı binada oturma odaları da var diye düşünüyorum. Sen ve abin gibi handa çalışanlar da handa bir odaları olur orada kalırlar. :-P

.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Dwaxer ben demirciyle muhafız arasında kaldım. Savaş fln çıkmıyacagına göre demirci olayım diyorum bi itirazı olan varmı ? Yoksa bana Skiller konusunda bi yardım et sen ustat...
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Sherlock Holmes, tarzı oynamayı düşünüyorum. Biraz da, Veronica Mars olabilir. Para kazanmak için kütüphanecilik yapsamda. Aslında, kasabada (kent desek daha iyi olmaz mı?) olup bitenleri ve gerçekleri günyüzüne çıkarmaya çalışıyorum. Kütüphanecilik dışında, dedektifim lakin, başvuran çok az oluyor. Gandalf'ın geçmişini araştırmaya girişmiştim. Nerden geldiği bir sır olarak kalıyor. Ve şu iksirci dükkanında olmadığı zamanlar neler yaptığını çok merak ediyorum. Güncel olayları devamlı takip ederim, postacılar ile ilişkilerim iyidir, bana anlatmakta sakınca görmüyorlar. Bazen mektupların bile kimden olduğunu küçük bir nakit karşılığında öğreniyorum. Endişem, kitaplarla kimsenin ilgilenmemesi yüzünden valinin yakında mali durumu sebep göstererek, kapatmak istemesi. Günde bir ya da iki kişi düzenli kitap okuyor. Bazı günler kimse kitap istemeye de gelmiyor. Kendi araştırmalarım açısından bu durum iyi ama valinin kitaplığı kapattacağını sanmıyorum. Nasıl yapabilir? Zaten en çok kullanan, yine o. Bir de şu, gandalf. Aslında pek az kişi doğru kitapları okur.

Rolüm için, bir Watson'a ihtiyacım olabilir. Ã?ünkü, araştırmayı çok iyi bilsem de, iz takibi gibi konularda hiç bir yeteneğim yok. Olmazsa, avcıdan yardım isterim. Bakalım onu nasıl, ikna edebilirim.

Kütüphane, dört yol ağzının sol altında olabilir mi?
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Post Reply