Farop Town .Herkes Katılabilir!..Yorumlar ve geyikler

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ben handa kalmasam kendi evim olsa daha uygun olurdu. Ã?ünkü sabahlarıda başka bir yerde çalışmayı düşünüyorum. Sabah 9-Akşam 6 bir yerde çalışıcam.Bi güvenlik görevlisi arayan varsa sabah 9-akşam 6 çalışabilirim.Akşam 6 dan sonra hana gitçem.O yüzden akşam 6 ya kadar.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Mark wrote:Kütüphane, dört yol ağzının sol altında olabilir mi?
:D:D:D:D Bencede tam olarak orda olsun demircinin yanında ordan iyi Rp çıkar. :evil: :evil:
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Tamam, handakilere ayrı birer ev olacak (yerleşim bölgesinde) Demirci ve kütüphaneci çalıştıkları binaya bitişik evleri var diye düşünüyorum.

Quarion senin HP:28 yaptım, Con:14 yapmışsın çünkü. Senin cepteki paranı hesaplamış mıydık 2d4=4gp=40sp=400cp

Starfell, senin meslek bölümüne “metal ustası” yazdım, yani demirci ama demirden başka metaller de var tabii zırh, silah yapmak için. :-P Senin demirhanede silah, zırhtan tut da kazma kürek, çekiç, çiftçilik malzemeleri, kilit vs vs yapacağını düşünüyorum. Bu arada kilit becerisi de alsaydın (ya da ilerde alırsan) yapacağın kilitlere sinerji bonusu olur.
Senin imal edeceğin malzemelerin kalitesini 1d20+Int (zeka) bonusu+meslek bonusu şeklinde hesaplayacağız. Yapacağın her eşyanın kabaca yarı fiyatını hammadde masrafı olarak yatırman lazım ama sonuçta çok düşük kalite bir şey çıkarsa ve müşteri beğenmezse ve elinde kalırsa geri dönüşümle hammaddenin yarısını kurtarabilirsin. Özetle eline yüzüne bulaştırırsan hammaddenin yarısı kadar cepten zarar edersin ve ayrıca esnaf olarak saygınlığın azalır.
Sana başlangıç sermayesi olarak 200gp değerinde hammadde (demir cevheri, kömür, vs) veriyorum (fazlasını getirtmenin bir yolunu bulursun artık) ve her türlü demircilik alet edavatın da var (ocak, körük, çekiç, vs) ayrıca cebinde 2d4=8 gp(altın para) yani 80sp(gümüş lira) ya da 800cp (bakır kuruş) var.

Murwinduck, senin ozanın yabancı dil +3 ile ancak bir dili sadece anlayabilir ve çat pat konuşabilir.
Kural şöyle: +2 anlama ve çok az konuşmaya yeter; +5 ise o dile anlama, konuşma ve okuyup yazabilme kadar hakim olmanı sağlar!
Ona göre bana bildir değişiklikleri. Senin paran da: 2d4=2gp=20sp=200cp

Mark, madem ki sen kütüphaneci olacaksın; validen maaş alacaksın (günde 2 sp) ödemeler haftalıktır. (çarşambaları düşünüyorum) Kasabamız henüz küçük olduğundan kütüphanemiz şimdilik küçük olsun. (Gandalf sık sık gelir buraya) Ayrıca kitap satabilirsin (kârdan yarısını alırsın) ve ısmarlanan kitapları getirtmek de senin görevin. şimdilik 200 kitap olacak; kitapların kategorilerini sen belirle (tarih, büyücülük, doğa, hikâye, resimli, vs) Yalnız her kitap ortalama 1 gp ve hepsi sana zimmetli! Kaybolursa senden kesilir parası.

Bu arada genel bir duyuru; kasabadaki bütün binaların Thievery DC:25 kilitleri var ve tek anahtarı sahibinde. Ve kendi binasından ayrılan herkesin söylemese de kapısını kilitlediğini varsayacağız. Eğer kapınızı kilitlemeden bir yere gidecekseniz, “kapımı kilitlemeden bırakıyorum!” diye bildirmeniz gerekir!

Metagame: Evet bir de buna dikkat edelim. Gerektiğinde birbirinize ve bana özel mesaj (PM) da atabilirsiniz ama oyunda kendi karakterinizin bilmemesi gerektiği şeyleri biliyormuş gibi ya da yok yere şüphelenmiş gibi yapmayalım lütfen. Oyunun zevki kaçar. Ayrıca bunu yapanların kafasına yıldırım düşerek ölme ihtimalleri de büyüktür.

İsimsizler: oyuncular tarafından oynatılmayan karakterlere isim vermiyoruz şimdilik. Ã?rneğin postacıyı oynatan kişi şimdilik olmadığına göre ona postacı diyeceğiz, hatta birden fazla olurlarsa postacı1, postacı2... gibi sesleneceğiz onlara.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

dwaxer wrote:
Quarion wrote:Böyle yapmayı düşünüyorum. Sence nasıl ?
Süper olmuş; karizma bir fedai. Eşyalarını da eklersin (silah filan, vs) bir de sana 2d4 gp zarı atayım, kaç paran varmış bakalım: 2d4=8 gp! Teprikler, ne kadar şanslısın yahu. 80sp eder; hancı seni işe almasa bile baya idare edersin bu parayla. :-P
Attın benimkini 80 sp etmişti.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Güvenlik görevlisine, bodyguarda her yerde ihtiyaç var desene sen :D Baksana kütüphaneden kitap giderse ona para kesilio. Güvenlik görevlisi lazım :D Sabah 9 dan akşam 6 ya kadar boşum duyurulur :-P Gerçiaha hancıyla konuşamadık uğramıyor ki :D
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

dwaxer wrote:.

StarfellSenin imal edeceğin malzemelerin kalitesini 1d20+Int (zeka) bonusu+meslek bonusu şeklinde hesaplayacağız. Yapacağın her eşyanın kabaca yarı fiyatını hammadde masrafı olarak yatırman lazım.
Dc leri sen belirliceksin değil mi ? Yoksa Dm guideki Dc lermi ? Bu benim ilk forum oyunum çok heyecanlıyım başlarda tökezlebilirim :D:D Ben yapıyorum dicem zarı sen atcan heralde herkes Dm fln dedinde kafam karıştı nası olcak o silah yapımı ? örnek olarak bi kürek yapsana bana :roll:
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Starfell wrote:
dwaxer wrote:.

StarfellSenin imal edeceğin malzemelerin kalitesini 1d20+Int (zeka) bonusu+meslek bonusu şeklinde hesaplayacağız. Yapacağın her eşyanın kabaca yarı fiyatını hammadde masrafı olarak yatırman lazım.
Dc leri sen belirliceksin değil mi ? Yoksa Dm guideki Dc lermi ? Bu benim ilk forum oyunum çok heyecanlıyım başlarda tökezlebilirim :D:D Ben yapıyorum dicem zarı sen atcan heralde herkes Dm fln dedinde kafam karıştı nası olcak o silah yapımı ? örnek olarak bi kürek yapsana bana :roll:
Tabii sen yapıyorum dediğinde ortaya koyacağın hammaddeyi belirtirsin; örneğin 100 gp değerinde bir zırh siparişi aldın en az 50 gplik hammadde koyarsın ortaya! (Fazla koyarsan yaparken sana bonus olur ama kârın azalır)
DC olayı malzemenin değeriyle alakalı, basit işler için korkmana gerek yok; zarları ben atıyorum evet ve sana yaptığın işin ne kadar zaman sürdüğünü söylüyorum. Kötü günündeysen 1 gün sürecek iş ertesi güne sarkabilir. Bu durumda müşteriyle anlaşmanıza bağlı olarak tatsızlık olur mu bilmem. Asıl zorluk masterwork denilen sanat eseri, değerli işlerde ki sende henüz bunu yapacak demir cevheri kömür filan da yok bildiğim kadarıyla. İşte bu masterwork eserlerde yani binlerce altın değerindeki eşyalarda, silan ve zırhların yapımında yüksek DCler devreye girecek. Henüz bir formül bulmadım ama D&Dye bakıp bildiririm sana. Çok kötü bir aksilik olursa yatırdığın hammaddenin yarısı heba olur. Zaten meslek yetenekleri bunları önlemek için öğreniliyor.

Bu arada Forge'un görünüşü karizma olmuş. :-P

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ben sabahları devlet adına çalışan bir güvenlik görevlisi olayım, olmaz mı? Bu arada belki görmemişsindir benim para 80 sp atmıştık zar.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Starfell wrote: örnek olarak bi kürek yapsana bana :roll:

Starfell
Kürek yapımı: diyelim ki sipariş geldi kürek yapacaksın; kürek fiyatı 1 gp yani 10sp
5sp'lik malzeme koyar küreğin demir kısmını yapmaya başlarsın
Kürek yapma: d20+Int (zeka) modif+Meslek=12+1+5=18 çok başarılı
Küreğin DC:10’du çok hızlı bir şekilde 1 saatte küreğin demir kısmını yaptın. Eğer 1 sp’ye marangozdan bir sap satın aldınsa hemen takarsın ve küreğin hazırdır! (4 sp kâr ettin)
şimdi DC:10’u tutturamasaydın ne olurdu? Eğer DC değerinin 5 ya da daha altında bir değerde kalırsan malzeme heba olur ve beceremezsin! Ama DC değerinin 4 ya da daha az altında kalırsan yapmayı becerirsin ama aksilikler yüzünden işin uzadıkça uzamıştır. Başarılı durumlarda DC değerinin üzerine ne kadar çok çıkarsan yaptığın şey o kadar kaliteli olur (bazı durumlarda satış fiyatı artabilir) ve(ya) üstelik o işi çabucak bitirirsin.
Dikkat edersen basit eşyaların DC:10 yani senin mesleki becerinle malzeme heba olması riski yok. Ancak silah, zırh, kilit yaparken işler biraz değişebilir.
Ã?rneğin kilit yaparken zarın kaç geldiyse yaptığın kilidin Thievery DC’si o olur! Yani örneğin yukarıdaki zar kürek yapımı için değil de kilit yapımı için olsaydı Thievery DC:18 bir kilit olacaktı (ki kasabadakiler 25) “Thievery DC” bildiğiniz gibi bir hırsızın kilidi açması için gerekli zorluk derecesi.
Zırh yaparken de DC:10’a zırhın vereceği AC bonusu eklenir. AC:+6 zırh için DC:16
Silah yaparken de silahın dmg ortalaması 10’a eklenir. Dmg:1d6 silah için DC:13 gibi...

Vay canına uzadıkça uzadı. Neyse ama senin bir hesap yapmana gerek yok tabii DM sana bildirir sonucu.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Ben sabahları devlet adına çalışan bir güvenlik görevlisi olayım, olmaz mı? Bu arada belki görmemişsindir benim para 80 sp atmıştık zar.
Tamam 80 gümüş yazdım sana. Ya 2 iş olayı yürümez ben sana söyleyeyim. Ama olur seni kasaba içi güvenlik görevlisi yaparız. Ama kütüphaneye sadece Mark'ın elemanı bakacak, minicik kütüphaneye 2 eleman tahsis edilemez. Zaten bu kasabada o9 kadar okur yazar var mı emin değilim. :schemes:
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Yürür, yürür. :-P Neden yürümesin ki? Sabahtan akşam 6 ya kadar kös kös evdemi oturacağım? Tüm kasabanın güvenliğindenmi sorumlu olcağım :-o Neyse olursam günlük kaç sp gelir? :D Bide kasaba içi güvenlik görevlisi olunca kaç saatleri arası çalışacağım?
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Neden yürümiyeceğini düşündün? Belki düşündüğün sebeb banada mantıklı gelir diye soruyorum.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Yürür, yürür. :-P Neden yürümesin ki? Sabahtan akşam 6 ya kadar kös kös evdemi oturacağım? Tüm kasabanın güvenliğindenmi sorumlu olcağım :-o Neyse olursam günlük kaç sp gelir? :D Bide kasaba içi güvenlik görevlisi olunca kaç saatleri arası çalışacağım?
Yorulursun diye; hiç boş vaktin olmayacak neredeyse. Günde 3 sp maaş alırsın. Ya 22-06 ya da 06-16 çalışırsın sen seç.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Hmm 06-16 güzel. Bide bu işi bana anlatırmısın nası yapılır? Pazarları tatil olacak mı ?

E iyimiş günlük 3 sp. Handa daha az para alırdım heralde.

şöyle 2-3 saatlik yapılacak bir iş yok mu ? Gene çok soru sordum dimi :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Hmm 06-16 güzel. Bide bu işi bana anlatırmısın nası yapılır? Pazarları tatil olacak mı ?
E iyimiş günlük 3 sp. Handa daha az para alırdım heralde.
şöyle 2-3 saatlik yapılacak bir iş yok mu ? Gene çok soru sordum dimi :D
Bunları daha çok oyun içinde hâlletsen daha iyi olur. Ben sana başlangış olarak bir kulübe vereceğim. Git Vali'yle, Hancı'yla filan vs ile görüş, iş ara belki sana iş verecek kişiler çıkacaktır. Valinin şartlarını söyledim zaten bekçilik yapacaksın sokaklarda dolaşıp, hırsızlık, arsızlık, vs kötü şeyler yapan varsa müdahale edeceksin. Vali konağı açıksa kapının önünde dikileceksin, içeri herkes girmesin, üst baş araması yapıp silahları emanete alcaksın, öyle savaşa gelir gibi girilmez içeri. Ama bak bunlar hep oyun içi olması gereken yazışmalar. :-P

.
Post Reply