Farop Town .Herkes Katılabilir!..Yorumlar ve geyikler

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

[quote="dwaxer" Merak etme seni "ilk başına çorap örülecekler" listesinin başına aldım
[/quote]

Bu iyi bişi mi karar veremedim ama yakın gelecekte olsun :roll:
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

"Başına çorap örmek" bir deyimdir anlamı şu:

Bir kimseye fark ettirmeden onu zor duruma düşürmek, felakete sürüklemek.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

açıklama için saol ama benim derdim deyimin anlamıyla değil. Daha çok içeriğiyle :)
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Yani sanırım ilk sana aksiyon çıkartıcağım anlamında dedi heralde :D
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

:evillaugh: :evillaugh: anladım ben teşekkür ederim :evillaugh: :evillaugh:
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Arkadaşım her şeyi benden beklemeyin biraz da kendiniz oluşturun çorapları. :-P Bu arada oyuna katmak istediğiniz mini senaryolar için alt yapı, vs gerekiyorsa bana özel mesaj atabilirsiniz. Gizili şeyleri dizayn etmek için filan. Bilmem anlaşıldı mı? Yani senaryolarınızı üretin ama kaynak lazımsa (örneğin, magic item, uzaktaki bir akraba, harita, gizem, canavar, vs) bana özelden yazın "bana şöyle şöyle bir şey lazım, amacım da şu!" diye ben de temin ederim. Ama amacınız renkli bir olay kurgusu oluşturmak olmalı, kendi adamınıza maddi çıkar olmasın ya da belli şartlara bağlı olarak olsun.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Bence bu kadar rahat bırakmadan önce ısınma turları attırmalısın. Dm olarak konuyu biraz daha geliştirmen lazım. Açıkcası şu anda oynamak için tüm gazımı kaybettim gibi. Dwaxer ben seni daha sağlam bi DM biliyodum. Bunları öngörmen gerekmekte.

Yeni bi konsept düzenliyosun ama yol çizmiyosun kaç gündür bir toplantıyı bitiremedik. Daha atak olman lazım bunlar benim görüşlerim.

Dersen ki kardeş bu sıradan bir oyun değil. Yinede kurguyu kurman lazım. Ben kendi oyunumu kursam zaten Dm ben olurdum demi ama. Senin biraz daha yönlendirmen lazım karakterleri.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Starfell wrote:Bence bu kadar rahat bırakmadan önce ısınma turları attırmalısın. Dm olarak konuyu biraz daha geliştirmen lazım. Açıkcası şu anda oynamak için tüm gazımı kaybettim gibi. Dwaxer ben seni daha sağlam bi DM biliyodum. Bunları öngörmen gerekmekte.

Yeni bi konsept düzenliyosun ama yol çizmiyosun kaç gündür bir toplantıyı bitiremedik. Daha atak olman lazım bunlar benim görüşlerim.

Dersen ki kardeş bu sıradan bir oyun değil. Yinede kurguyu kurman lazım. Ben kendi oyunumu kursam zaten Dm ben olurdum demi ama. Senin biraz daha yönlendirmen lazım karakterleri.
Hayır, bu oyunun konsepti, amacı zaten farklıydı; bunu başta da anlattım. Yol çizmece yok bunda (yani olması gerekmiyor) özgür bir oyun bu. Ama ortamı boş bırakmış da sayılmam; bir kere büyük bir festival olacak, çevre kasabalardan çeşitli insanlar gelecek. Bak toplantı bitsin istiyorsun ama amaç oyuncuların fikirleriyle iştirak etmesiydi, nitekim güzel fikirler çıktı büyücülük okulu vs daha da çıkabilir.

Ama senin isteğine de saygı duyuyorum, sana özel senaryolar hazırlayacağım bizzat! Ama ne yani, bütün kasabanın her ferdi için önceden hazırlamalı mıydım senaryoları? 55 kişi için? Sağlam DMler öyle mi yapıyor? Valla ben çok sağlam bir DM ile oynuyorum, yılların DMsi, en fazla 2-3 olasılık için hazırlanabiliyor, oyuncular ters köşeye giderse doğaçlamaya geçiyor mecburen. Diğer oyunlarımı incelersen tıpkı istediğin gibi, yollar bellidir (ya da 2-3 ihtimalli) keşke onlarda oynasaydın sen de, hatta boşalacak kadrolar var yazılabilirsin.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Özülerek ve sizin de fark ettiğiniz üzere ben oyuna giremiyorum. Markette olmayı gerçekten istiyordum ama olmadı ne yazıkki. Özülerek de olsa daha başlamadan geri çekiliyorum ve kasabanın marketini öksüz bırakıyorum. (Marketi alan kişi Gandalf'a dikkat etsin :p )
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Dwaxer
1. Demir kesmek nedir? Demir parçası ve keski yeterlimidir?
2. Arabayı görmem lazım mı uygun demir için yoksa ben dükkanda kesebilirmiyim?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Starfell wrote:Dwaxer
1. Demir kesmek nedir? Demir parçası ve keski yeterlimidir?
2. Arabayı görmem lazım mı uygun demir için yoksa ben dükkanda kesebilirmiyim?
1-Demir kesmek için genelde demiri ocağa koyup akkor hale gelene kadar ısıtıyorsun sonra keski ve çekiç ya da balyoz kullanıp kesiyorsun. Ufak demirleri, örneğin pek de kalın olmayan zincir gibi; ısıtmadan da kesebilirsin. Adam demir kes derken, belki de bizim arabaya uygun bir demir parça hazırla demek istedi ama dili dönmemiştir. Adam yabancı belli ki, yani kasabadan değil.

2-arabayı görmen gerekir, uygun parçanın şeklini kafanda canlandırman için, önce metreyle ölçü filan almalısın.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Mark sen güvenlikçi richard derken benimi kastetmiştin? Gerçi benim ki archibald ama karıştırmıssındır die belki.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Mark sen güvenlikçi richard derken benimi kastetmiştin? Gerçi benim ki archibald ama karıştırmıssındır die belki.
Sanmıyorum; "komutan" demiş? Komutanı nerden tanıyon yahu, ismini filan hahaha
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Beyler katılmak isteyen gelebilir. Tepelerine bincem heriflerim niye söylüyorum zaten Dwaxer tahmin etti olay çıkcağını :D
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ben senin yerinde olsam böyle bir olaya karışmazdım. Biz gelirsek metagame olur. Hiç bulaşma bence.
Post Reply