3,5 Edition D&D oyunu

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:Edmond, sen de var mı wizard E-tools programı? Ben vardı diye hatırlıyorum ama bilgisayarın yanmıştı filan? Yoksa da birkaç mesaj üstte link verdim oradan çekebilirsin. Program sadece High elf destekliyor sanırım.
Evet, az önce indirdim ve baktım.Dediğin gibi sadece High Elf var galiba :D

�yleyse karakterimin net hâli

1. Seviye Sorcerer
2.-3.-4.-5. Seviye Monk
Geri kalanı ise Dragon Disciple.

Fena değil ha :D

Kaçıncı seviye başlayacağız karakter yapımına? :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Bu arada benide katın bende elf olmak istiyorum. Neden bilmiyorum ama elflere karşı bir ilgi var içimde(yanlış yonlere çekmeyelim :D )
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

:mrgreen: 3.level başlayacağız.

Aegron(16): Elf

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bu açıklamaları tekrar yazdım, bazı arkadaşlarımız kaçırıyor pozisyonu diye:

Arkadaşlar seçeceğiniz classları düşünmeye başlayabilirsiniz ve grup oluşturacağınıza göre, dengeli, birbirini tamamlayan bir ekip oluşturmak için birbirinizle bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Karakterimizi hazırlarken Wizard E-tools programında “Roll” bölümüne girdiğimizde sağ üstteki puanlama türünü önce “Nonstandart Point Buy”a çevirelim ve yanındaki küçük pencereden de “High Powered” şıkkını seçelim. Böyle dağıtacağız ability scoreları. (8'erin üzerlerine toplam 32)

Hit pointi ise maximum şıkkını seçeceğiz. Ayrıca benim House-rule kuralıma göre her karakterin hit pointine eşit oranda sanal hit pointi olacak. Bu sizin bir çatışmadaki dayanma gücünüzü temsil edecek. Dex yeteneğiyle korunmanın mümkün olduğu hasarlar (örneğin basit melee ve ranged attacklar) önce gerçek hit pointinize değil de bu sanal hit pointinize hasar verecek. Ne zaman ki bu sanal hit point değeri sıfıra düşerse gerçek hit pointiniz azalmaya başlar. Normal hit pointinizin iyileşmesi D&D kurallarına göre belli bir zaman sürerken, sanal hit point çatışmadan sonraki birkaç dakikada yerine gelir. Sanal hit point sizin kondüsyonunuz gibi bir şeydir anlayacağınız. Healing büyülerinin de zarlı kısımlarını sanala, artı kısımlarını gerçek hit pointe, ikisinden biri ful ise tamamı eksik olana verilecek. Dikkat edilecek nokta örneğin, yüksekten düşme, zehirlenme gibi ya da reflex (Dex) ile kaçılamayan büyüler gibi etkenlerden gelen hasarlar direkt olarak gerçek hit pointinizi vurur!

Başlangıç paranız toplam 3000 gp değerinde. Unutmayın 50 tane para 1 lb ağırlık yapar, o yüzden cebinizde çok para varsa platin pp taşıyın. Yalnız platin 3,5 Editionda 10 altına bedeldir, yani 1pp=10gp'dir. 4.Ed'e aklınız gidipte 100 zannetmeyin. Ã?te yandan paralarınızla kendinize avantaj sağlayacak magic itemler almanız tavsiye edilir. 3bin iyi para, güle güle harcayın. :mrgreen:

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Ya bu e-tool da bir problemmi var benim pc de açmıyor takılıyor felan.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Tamam tamam hallettim onuda açıldı şimdi.
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

dwaxer şimdi ben durumu tam olarak anlamadım. ilk baştan half-orc demiştin o benim tercihim olduğu için miydi? sonra human mı oldum?

tam olarak açıklığa kavuşturmak için soruyorum.
benim tablo neydi, sen kaç attın?
Image
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

fighter/warmage yada ranger/warmage karakter hazırlamayı düşünüyorum. daha tam karar vermedim. ne zamana kadar yollayalım karakterleri?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Androner wrote:dwaxer şimdi ben durumu tam olarak anlamadım. ilk baştan half-orc demiştin o benim tercihim olduğu için miydi? sonra human mı oldum?
tam olarak açıklığa kavuşturmak için soruyorum.
benim tablo neydi, sen kaç attın?
Tüh buna uzun uzun cevap yazmıştım, yanlışlıkla silindi. şimdi özet geçeceğim: Artık bu uygulama kalktı. Ã?ünkü oyuncuların hevesi kırılsın istemiyorum.

Katılmak isteyen herkes istediği ırkı ve classı seçsin (ama tabii e-toolsdaki) karakterini hazırlasın, 3000gp ile istediği malzemelerini alsın. (“free” almayın çok büyük cezası var! Her şeyi parasıyla alın) Karakterler hazır olunca, karakter dosyalarının bir kopyasını bana kurtinyakis2003@yahoo.com mail adresine, en geç önümüzdeki Salı gününe kadar yollarsınız.

Save ettiğiniz karakter dosyaları “.cha” uzantılıdır ve büyük ihtimalle aşağıdaki gibi bir dizinin altındadır.
C:\Program Files\Wizards of the Coast\eTools\User\Characters

İlgili soru ve sorunları bu başlıktan tartışmaya devam edelim.
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Görünmüyor! .CHA uzantılı kaydettiğim dosyaya erişemiyorum! Oyuna girdiğimde LOAD diyerek dosyayı görüntüleyebiliyorum fakat Wİndows GEzgini'ni açtığımda bahsi geçen klasör boş! Nalet olsun fıstık gibim bir karakterimsimsi hazırladıydım oysaki :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Görünmüyor! .CHA uzantılı kaydettiğim dosyaya erişemiyorum! Oyuna girdiğimde LOAD diyerek dosyayı görüntüleyebiliyorum fakat Wİndows GEzgini'ni açtığımda bahsi geçen klasör boş! Nalet olsun fıstık gibim bir karakterimsimsi hazırladıydım oysaki :D
Ben şimdi denemek maksatlı bir karakter daha hazırladım ve söylediğim yerde buldum karakter dosyasını. Edmond, sen "Save" ettin mi, hazırladığın karakteri? Yukarıda soldaki File bölümünden Save etmen lazım.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:
Edmond wrote:Görünmüyor! .CHA uzantılı kaydettiğim dosyaya erişemiyorum! Oyuna girdiğimde LOAD diyerek dosyayı görüntüleyebiliyorum fakat Wİndows GEzgini'ni açtığımda bahsi geçen klasör boş! Nalet olsun fıstık gibim bir karakterimsimsi hazırladıydım oysaki :D
Ben şimdi denemek maksatlı bir karakter daha hazırladım ve söylediğim yerde buldum karakter dosyasını. Edmond, sen "Save" ettin mi, hazırladığın karakteri? Yukarıda soldaki File bölümünden Save etmen lazım.

.
Acaba Vista olduğundan mı yahu :S

Ve evet, Save edecek kadar düşünceliyim 8) 8) 8)

Bütün fikrimi kullanarak E-Tools programı içinden dosyayı bulduğum yerde "rarla" dedim ve "erişim engellendi" dedi.

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Image
Image

Bakın bu resimde durum açık.Programda Load dediğimde dosya görüntüleniyor.Fakat belirtilen klasöre girdiğimde klasör boş diyor.

Olaya iyice el atmak için, MSDOS'tan bile DİR komutuyla görüntüledim klasörü.Hiçbiri bir işe yaramadı.Klasör hep boş.Dosyayı Program Files'e kaydettim, yine aynı olay.Çok sinirlendim yahu! Dwaxer ben sana karakterin ayrıntılarını atsam sen bilgisayarına geçsen onu?Ã?are yok başka çünkü.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond, bilemiyorum senin sorunun Vista kullanmaktan olabilir belki. Ã?ünkü ben Windows-XP kurulu bilgisayarda Char dosyalarını copy edip başka bir yere rahatlıkla kaydedebiliyorum. Gerekirse değerleri manual olarak yazıp gönderirsin bana. Bir de XP de yükleyip dene bence, o zaman olur herhâlde.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

İyi! XP bilgisayarı bulunca yaparım!

Yalnız o değil de :D RedBlade'de yapayım dedim :D TAM ANLAMIYLA aynı durum oldu :D Yine klasör boş :D Of ya olaya bak!

-Freddie Mercury
Post Reply