Orta Dünya Ortak Öykü (Ön hazırlık ve yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Akkarin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Akkarin »

1- Adı
Eletria
2- Irkı
İnsan
3- Resmi
ilerleyen günlerde eklenecek
4- Favori silahları
Büyü gücü ve hançeri
5- Hayattaki en büyük amacı
Büyüsündeki başarısını kanıtlayarak bunu onu hokkabazlıkla sıfatlandıranların gözüne sokmak
6- Kişilik özellikleri
Huysuzun önde gideni,Mısralarımla şekil bulur her şey,zaman mekan ve insanlar. Tadacaklar mısralarımın büyüsünü yan yanacak canları ta derinden yada geelecek diz çökecekler ben istemden.
7- Başarılı olduğu yönler
Mısralara hükmetmekte üstüme yoktur o zaman işte sizlere anlatırım bir ozana verilirse büyü gücü nee olur:)
8- Zayıf olduğu yönler
Sabırsızlığı ve duygusallığı başına bela, herşeyi dramatize etmekte yoktur üstüme.
9- Hayatında unutamadığı en önemli anısı
İlk gödüğüm ozanı hiç unutmadım köyümüze geldiğinde bize hikaye anlatsın diye etrafına toplanmıştık ve o gün hikayeden daha fazlası olduğunu anladığım için bu işte çırağı olmak için takılmıştım o gün peşine küçük bir baş belası olarak . İşte o gün bu gündür bu seyirde hayatım :)
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Bence olayı tamamen bitirmeye gerek yok.

Vaktimiz oldukça hikayeyle ilgilenebiliriz. Ben de birşeyler karaladım. Eğer en azından Artemis de devam etmek isterse yalnız da değilim demektir.

Gerekirse birkaç karakter daha uydurup arada bir bişeyler yazabiliriz. Bence hikaye konusunda çekinmeyin arkadaşlar kendinizi baskı altında falan da hissetmeyin hikaye yazmayı seviyoruz yazarken eğleniyoruz olay bu. Sizin de karakterlerinizi görmek beni mutlu eder.

Hem Artemis gayet güzel yamış ziyan olmasın.

İşte benim karakterim:
İsmi Valandil Néenharma.
Kendisi Elrond'un sağdık bir hizmetkarıdır. Elrond'un isteğiyle kurulan ikinci grupta yer alacak muhtemelen. Tanırtımı ucak bir hikayeyle yapmak istedim umarım seversiniz:

--------------------------------
Kapının öncüne gelince bir saniyeliğine duraksadı. Duruşunu biraz daha dikleştirdi. Derin bir nefes alarak içeri girdi. Elrond her zamanki asil duruşuyla pencereden dışarıyı seyrediyordu.

Ã?nce orada olduğunu belli etmek için boğazını temizledi. Elrond pencereden dışarıya bakmaya devam ediyordu. Valandil düzgün bir elfçeyle konuştu:

"Konuklarımız hazırlar beyim. Herşey olması gerektiği gibi."

Elrond pencereden Valandil'e döndü. Başıyla haffiçe onaylayarak konuştu:

"Teşekkürler Valandil." dedi kısaca. Yüzündeki kıvrımlar kesinlikle yılların getirdiği kırışıklıklar değildi. Zamanın etkilerinden muhaftı elfler. Fakat Valandil oldukça düşünceli olduğunu anlayabilecek kadar uzun hizmet etmişti Elrond'a.

"Hazırlanmanıza yardım etmemi ister misiniz?"
"Sadece cübbeyi giymem gerekiyor. Seni meşgul etmeyeyim."

Genellikle böyle derdi. Ve genellikle Valandil aldırmazdı. Cübbeyi asılı olduğu yerden aldı ve Elrond'un giyinmesine yardımcı olmak için. ona tuttu. Elrond kollarını cübbeye geçirirken:

"Ayrılacağız değil mi buradan beyim?" diye sordu. Sesinden hüzünü okumak Elrond için pek de zor olmamıştı.

"Er ya da geç." diye cevapladı Elrond. Valandil'in burayı ne kadar çok sevdiğini biliyordu. Kendisi kadar belki de...
"Ama önce" diye ekledi. "Burada hala bitmemiş bir vazifemiz var."

Sadece. başıyla onay verdi Valandil. Gözleri yere doğru bakıyordu.
"Tekrar saol." dedi Elrond odadan çıkarken. Ã?ıkmadan önce bir an duraksadı. Fakat sonra kararlı adımlarla yoluna devam etti. İşte konuklar toplanmıştı nihayet. Orta Dünyanın kaderine karar verilecekti.

Elrond'un baktığı pencereden dışarı baktı. Ne kadar da güzeldi Ayrıkvadi. Sadece gözle görülebilir bir güzelliğik değildi onun için. Ebedi yaşamı için bile o kadar çok anısı vardı ki. Bırakmak çok zor olacaktı. Fakat beyinin dediği gibi. "Er yada geç..." Bir süre böylece kendini düşünürken buldu. Çok uzun zamandan beri beyine hizmet ediyordu. Bunu hizmetçilik olarak görmemişti asla onun irfanından birinci elden faydalanabiliyordu. Her dakikasından da zevk alıyordu. En mutlu zamanlardan en kederli zamanlara kadar yanında olmuştu. Mordor kapılarından tut Lothlórien de Celebrian hanımı ziyaret ettikleri zamanlara.... İç geçirmekten kendini alamadı.Altın orman kesinlikle çok güzeldi. Ayrık vadisini hiçbiryere değişmezdi ancak orada gördüğü en güzel şeylerden birini görmüştü. Galadriel Hanım'dan bile daha çok parlayan bir yıldız vardı orada onun için. Biricik Silmarwen'i... O günden sonra bir parçası hep orada kalmıştı.

Ardından içini birden keder kaplamaya başladı hava ağırlaşmıştı sanki nereden geldiği belli olmayan kara bulutlar peydah olmuştu gökyüzünde. Duydukları kulağında kabuslardaki seslerden bile daha korkunç çınladı. Mithrandir'in (Gandalf) sesi sanki gökyüzünden yankı yapıyordu. VE duyduklarına inanamamıştı. Ardından bulutlar dağılmıştı. Sanki sadece bir kabustu ve öylece uyanmışlardı. Fakat iz bırakacak bir kabustu. Ayrıkvadide karanlık diyarın dili konuşulmuştu. Leklenmiş hissetti kendini birden.

Kendine geldiğinde odadan çıktı. Bir muhafız hızlı adımlarla ona doğru geliyordu.
"Mesele nedir?" diye sordu.
"Buçukluklardan biri gizlice konseydeki konuşmaları dinliyormuş." dedi.
Valandir'in yüzü birdenbire ekşidi. Konseyde herşeyin kusursuz olmasını sağlamak onun göreviydi ve nasıl olduysa buçukluklardan biri gözden kaçmayı başarmıştı. Belki de en iyi yaptıkları şey budur diye düşündü. şimdi ne olacaktı. Elrond ona kızacak mıydı. Tabii ki de hayır. Bunu hiç yapmamıştı. Ama sorumluluğunu eksiksiz yerine getiremediği için hayal kırıklığı yaratmış olabilirdi bundan korkuyordu. Beyini hayal kırıkığına uğratmak ise isteyeceği son şeydi.

...

Konsey neredeyse dağılmak üzereydi. Valandil ise sabırla bitmesini bekliyordu.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Çok güzel yazmışsın Efla :clap:

Hem kitaba uygun da olmuş, ama ben hala ortak öyküye başlanmamasını düşünüyorum. Ã?ünkü benim düşündüğüm ortak öykü öyle sadece eğlencesine yazılacak bir şey değildi, uzun ve orta dünyaya yaraşır bir öykü yazabileceğimizi ummuştum. Ama herkes laylaylom havasında olacaksa orta dünyayı kullanmamıza gerek yok, bir tane kafamızdan ismi lazım değil bir evren uydururuz, birimiz elf birimiz cüce olur koca şeytanları alt ederiz, ganimetleri toplarız. o zaman herkes eğlenir, ama ortada bir ortak öykü olacağını sanmıyorum.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

bilmiyorum catboy başkası adına konuşmak istemem ama sanırım biz eğlencesine yapıyoruz. Yani gerçekten bu sitede yaptığım aktivitelerde profesyönel bir amaç güdmüyorum. Frp ile uğraşmak da edebiyatla uğraşmak da hoşuma gidiyor sadece.

Yani bi nevi eğlendiğim için yapıyorum herşeyi. Bir aralar firble'ın imzasında yazıyordu:

"Hadi eğlenelim" diye =)

Ayrıca laylaylom derken neyi kastettin ki. Yani ne bileyim. Zaten tolkien'ın oğlunun bizim yazdıklarını kitap olarak çıkartacağını sanmıyorum. Zaten herkesin eleştirilere açık olacağına eminim ben.

Bişeyi eğlenerek yapmak demek o işi ciddiye almamak demek değildir bu arada karışmasın. Hatta bazı şeyler ciddi yapıldığında daha eğlenceli. Bu hikaye işi de öyle şahsen ben ciddiye alarak yazmaya çalıştım.

Neyse beğendiğine sevindim.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Post Reply