Benim de bazı özel sebeplerden dolayı siteye girişim oldukça azaldı. Elimden geldiğince takip etmeye gayret edeceğim ama ne kadar başarılı olabileceğim bilemiyorum. Yoğun bir iş temposunu arkamızda bıraktık derken yepyeni bir yoğun iş temposunun kapıya dayandığı haberini aldım.
Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)
Zaten ölecektik arkadaşlar. şimdi oyunu başlatıp hepimizi öldürecek. Gelmeyin böylesi oyunlara.
Benim de bazı özel sebeplerden dolayı siteye girişim oldukça azaldı. Elimden geldiğince takip etmeye gayret edeceğim ama ne kadar başarılı olabileceğim bilemiyorum. Yoğun bir iş temposunu arkamızda bıraktık derken yepyeni bir yoğun iş temposunun kapıya dayandığı haberini aldım.
(
)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Edmond:
Kardeşlik oyunundaki deli dolu ozan karakteri taktiksel olarak hatalar yapsa da karaktere uyuyordu. Keşiş rolünü de aynı şekilde oynamayı düşünmemeni tavsiye ederim. Wisdom (Erdem, bilgelik, hikmet) yüksek olan birini oynayacağın için ona uygun davranmanı isterim.
Darkgnome:
Onca zamandır hukukumuz var beni tanıyamadın mı? Teessüf ederim. Hem bildiğin gibi "Kötü DM öldürür, iyi DM süründürür."
Starfell:
şu an için yoklama durumundayız, devam edersek ve yer olursa haber veririm. Zamanın olursa oynanmış oyunumuza da bir göz atarsın.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 26&start=0
edit: Darkgnome yerine Dwaxer yazmışım.
Kardeşlik oyunundaki deli dolu ozan karakteri taktiksel olarak hatalar yapsa da karaktere uyuyordu. Keşiş rolünü de aynı şekilde oynamayı düşünmemeni tavsiye ederim. Wisdom (Erdem, bilgelik, hikmet) yüksek olan birini oynayacağın için ona uygun davranmanı isterim.
Darkgnome:
Onca zamandır hukukumuz var beni tanıyamadın mı? Teessüf ederim. Hem bildiğin gibi "Kötü DM öldürür, iyi DM süründürür."
Starfell:
şu an için yoklama durumundayız, devam edersek ve yer olursa haber veririm. Zamanın olursa oynanmış oyunumuza da bir göz atarsın.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 26&start=0
edit: Darkgnome yerine Dwaxer yazmışım.
Last edited by devrimk on Thu Jan 22, 2009 5:30 am, edited 1 time in total.
Yok hocam ben değiştimdevrimk wrote:Edmond:
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
devrimk wrote:Dwaxer:
Yenendithas: 14 berelenme (Baygın)
Olaf baygın kan kaybediyor
Benjamin Sakatlanma 36 berelenme 14 yaralanma (-2 Str, -2 Dex) standart ya da move action
Darthu 10 berelenme
Wulfgar 10 berelenme
Cüce Durgen 20 berelenme
Jherremor 35 berelenme
Melekler gelirse yardıma olur tabii. :schemes:
Ben sevmiştim cleric Olaf karakterimi aslında, hey gidi günler hey!..

.
-
Mark
- Kullanıcı

Kalbimde, "kardeşlik" oyununun yeri çok ayrı. Yenendithas'ı çok seviyorum. Hepimiz öncelikle arkadaştık. Aynı köydendik. Hep beraber yola çıkmıştık. Kayıplarımız oldu. Yol alırken, olayları görüyordum. Sanki ordaymışım gibi. Amacımız tabi iyilikti ama herşeyden önce arkadaştık. Yeniden devam etmeyi çok isterim. 
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Yahu Devrimk, ben bir şey okumuştum bir yerde.Bir Monk, bir KATA silah kullanırken, Unarmed Damage'i kadar hasar veriyordu, bir Nunchaku ile mesela.Fakat şimdi nerede bulduğumu hatırlamıyorum.Ona bir bakabilir misin sana zahmet
Çok aradım bulamadım ya :S
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
O kural şöyle kullanabileceğin monk silahları var, fakat bunu kullanması sana kalmış.Edmond wrote:Yahu Devrimk, ben bir şey okumuştum bir yerde.Bir Monk, bir KATA silah kullanırken, Unarmed Damage'i kadar hasar veriyordu, bir Nunchaku ile mesela.Fakat şimdi nerede bulduğumu hatırlamıyorum.Ona bir bakabilir misin sana zahmet![]()
![]()
Çok aradım bulamadım ya :S
Diyelimki 1. seviye monksun ve elinde +5 büyülü kama var.
Flurry of blows ile
İki yumruk atmayı tercih ederse 1d6/1d6 vuracaktır.
İki kama sallamayı tercih ederse (Tek kama da olsa yapabilir)
1d6+5/1d6+5 vuracaktır.
Mantık olarak bu durumda kamayı kullanması lazım.
Ã?te yandan 20. seviyeye geldiğinde
Yumruğu 2d10/2d10 olacağı için aynı durumda mantıken yumruğunu kullanacaktır.
Flurry of blows özelliği sadece yumruk değil, kafa, diz, baldır ve ayak tarzı başka yerleri de kapsadığından aslında bir avantajı var bu karakterin. Ellerinde iki silahını birden taşırken isterse tek bir silahı ile normal saldırabilir, isterse iki silahıyla yada bacaklarıyla flurry of blows yapabilir, ya da isterse tek elindeki silahı ve geri kalan uzuwları ile ikis silahla saldırıyormuş gibi saldırarak fazladan saldırı yapabilir. Flurry of blows ve two weapon fighting bir arada olunca saldırı delisi bir karakter oluyor zati.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Onu da düşündüm, aslında zaten amacım oDarkgnome wrote:Flurry of blows özelliği sadece yumruk değil, kafa, diz, baldır ve ayak tarzı başka yerleri de kapsadığından aslında bir avantajı var bu karakterin. Ellerinde iki silahını birden taşırken isterse tek bir silahı ile normal saldırabilir, isterse iki silahıyla yada bacaklarıyla flurry of blows yapabilir, ya da isterse tek elindeki silahı ve geri kalan uzuwları ile ikis silahla saldırıyormuş gibi saldırarak fazladan saldırı yapabilir. Flurry of blows ve two weapon fighting bir arada olunca saldırı delisi bir karakter oluyor zati.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Keşiş'in BaB'ı (Temel saldırı seviyesi) Savaşçı sınıflara göre 5 eksik buna bir de -2 çift elle dövüşme cezası ekletirsen genellikle ıska geçersin.
Çok saldırı yapan karakterlerin diğer bir sorunu DR'li yaratıklara karşı çok etkisiz kalmaları. Bence Monk'un tek şansı AC'sini yükseltmeye çalışmak. Dodge, Combat Expertise, Imp. Combat Expertise gibi featlerle AC'yi yükseltirsen, MR ve güzel saveler sayesinde büyüsel saldırılar da fazla sorun olmayacağından savaşlarda daha uzun süre ayakta kalabilirsin.
Konuyla ilgili zamanım olunca kitapları bir karıştıracağım şimdilik böyle kalsın.
Tersyüz'e e-posta attım cevabına göre karar verip oyunu ilerleteceğim.
Çok saldırı yapan karakterlerin diğer bir sorunu DR'li yaratıklara karşı çok etkisiz kalmaları. Bence Monk'un tek şansı AC'sini yükseltmeye çalışmak. Dodge, Combat Expertise, Imp. Combat Expertise gibi featlerle AC'yi yükseltirsen, MR ve güzel saveler sayesinde büyüsel saldırılar da fazla sorun olmayacağından savaşlarda daha uzun süre ayakta kalabilirsin.
Konuyla ilgili zamanım olunca kitapları bir karıştıracağım şimdilik böyle kalsın.
Tersyüz'e e-posta attım cevabına göre karar verip oyunu ilerleteceğim.