Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Benjamin'in Artificier Class için kaynak nedir acaba, merak ettim de araştırmak istiyorum ben de?

.
Eberron Campaign Setting
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sınıf ilk bakışta çok güzel, ikinci bakışta ise kötü gibi gözüküyor insanın gözüne. Maceracı bir karakter için oldukça zorlu tarafları var ve her ne kadar elinde çok çeşitli bir güç var gibi gözükse de, maceracılık anlamınca en kıt sınıflardan biri. Bu sebeple sadece kitaptan baktıklarınla değil, internetten aldığın fikirlenlen de hareket etsen iyi olur. Üst seviyelerde bir yandan yaratıklarını gönderirken, bir yandan da elindeki asalar ile lazer topu gücünde atışlar yapabilecek psikopatlar yaratabiliyorsun. Ancak bu tarz yaratımlar bence bu sınıfın doğasına aykırı kaçıyor. Özellikle bu tarz bir sınıfı yaptığı ticaret ile ayakta tutmak isteyen benim gibi kişilerin gözünde.

İşin güzel tarafı tam teri olarak, bir ozana en yakın sınıf bu. Ozan kadar hızlı tepki veremese dahi önceden plan ile, gruptakilere gerçekten yararlı destekler çıkabiliyor. En büyük eksisi ise bence maddi yönden hep kayıba girmesi. Grubun bu konuda ona hep destek çıkması gerekiyor. Mesela Benjamin adında bir Artificier karakter, ne bileyim, kardeşlik diye bir oyunda olsun ve gruba yardım için büyüleme yapsın... grubun da ona maddi yönden yardım etmesi gerekir. Sonra ne bileyim işte "140 gp" ile maceracılar arasında gülünç kaçacak meblalar ile bu sınıf yürümez. İlgililere duyurulur. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome aslında çok hoş bir classmış bu seninki. Ben seviyorum böyle craft tarzı yetenekleri olan classları. Hele de golem hizmetkarına işi öğretip kendisi dinlenirken onu çalıştırması çok büyük avantaj! :schemes:
Benjamin paranın lafı mı olur, kaç altın parçası gerekiyorsa söyle! :-P

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Benim aslında böyle Artificier class bir Gnome karakter düşüncem var. Karakter normalde mucit, alchemist, büyülü eşya yapımcısı, vs. Ama bir kusuru var bazen sabahları uyandığında dün olanları ya da son birkaç gündür olanları hatırlayamayabiliyor. Bu tuhaf hastalık yüzünden sosyal hayatını minimum seviyede tutuyor vs. Genelde günlerini küçük dükkanında tek başına (minik homuncoulusuyla birlikte) geçiriyor. Ama içinde bir serüvene atılma arzusu da vardır. Nitekim bir gün fırsat çıkınca cesaret edip serüvene çıkar. Yalnız birlikte olduğu gruba bazen hafıza kaybı olayları yaşadığını da söyler, böylece diğerleri yadırgamazlar.

Tabii asıl hikayenin orjinal kısmını söylemedim henüz. Aslında bu gnome arkadaşımız çift kişiliklidir! :schemes: Evet, o hafıza kayıpları zannettiği şey diğer (chaotic) kişiliğinin baskın olduğu günlerdir. Bu kaotik kişiliğin class "rogue"dur. Artificier diğerinin yaptıklarından habersizdir ama rogue olan artificieri gayet iyi takip edebilmektedir zihnin gerisinden. Ama ortaya çıktığında her ne kadar kaotik olaylar yapsa da kimliğini ve "orda olduğunu" belli etmemeye özen gösterir. Yani artificiermiş taklidi yapar.

Oyunda diğer oyuncuların bu olaydan haberi yoktur, sadece DM biliyor. Her sabah bir zar atılır ve sebep olarak da hafıza kaybı hastalığı gösterilir; "bakalım dünkü olayları hatırlayacak mı?" diye atılan zar; aslında o gün hangi kişiliğin baskın olduğunu belirlemeye yarar. DM oyuncu için gizli olarak will save zarı atar ve eğer rogue kişilik baskınsa, "başın ağrıdı biraz ama önemli değil!" gibisinden şifreli bir mesaj verir.

Bence ilginç bir oyun olur ama çift kişilikli kişiyi oynatmak epeyce dikkat isteyen, zor bir rol olacaktır. Rogue'un gruptan eşya çalması ve bunları diğer kişiliğin bulamayacağı yerlere saklaması vs, neler olur neler. :mrgreen:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk, bu çıkan Full-Plate masterwork mü, magic mi?
Yanlış biliyorsam düzelt; magic armorlar her giyenin üzerine büyülü bir şekilde oluyor değil mi? O yüzden soruyorum, bana oluyorsa giyeyim bu zırhı?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Devrimk, bu çıkan Full-Plate masterwork mü, magic mi?
Yanlış biliyorsam düzelt; magic armorlar her giyenin üzerine büyülü bir şekilde oluyor değil mi? O yüzden soruyorum, bana oluyorsa giyeyim bu zırhı?

.
Yanına MW yazdıklarım masterwork, fakat giyen bir bayan olduğu için sana olmaz, bir demircide düşük bir meblağa dövdürüp sana uygun hale getirtebilirsin.

Mark büyü bildiğin domination büyüsü. Olaf'a aid yapmışın gibi +2 bonus verdim dispel için ama cüce kurtulamadı.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Yanına MW yazdıklarım masterwork, fakat giyen bir bayan olduğu için sana olmaz, bir demircide düşük bir meblağa dövdürüp sana uygun hale getirtebilirsin.

Mark büyü bildiğin domination büyüsü. Olaf'a aid yapmışın gibi +2 bonus verdim dispel için ama cüce kurtulamadı.
Tekrar bir Dispel atabilir miyim? Faydası olur mu?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Tabii ki nasıl isterseniz. Dispel edemeyeceğiniz bir büyü değil kötü zar geldi sadece.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Olaf da uygun bir görüş açısı yakalayıp, arbaletini ateşler. "Lathander adına teslim olmanı rica ediyorum evladım!" .
:mrgreen: :mrgreen: 2008 Haziranında attığım mesaja bakar mısınız! Çok esprili buluyorum kendimi. :-P

Bütün oyunu ve yorumlarımızı en baştan okuyorum saatlerdir. Ama bence çok zevkli; bilmiyorum belki ben de içinde yer aldığım için bana olduğundan güzel geliyordur. Zevkli, eğlenceli şeyler yazmışız, keyifli oyunlar dönmüş!

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Niye kayıkla geçiyoruz? Anlamadım. Buçukluk da mı, yoksa büyünün etkisine girdi de, belli etmiyor?
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Hayır, sizi senaryonun gidişatına göre yönlendirmeye çalışıyor. Asıl büyük patronla henüz karşılaşmadınız.

Not: Bu kontrol alma işi kolaylıkla farkedebileceğiniz bir şey tekrar tekrar kontrol etmenize gerek yok.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bütün oyunu ve yorumları taa en baştan okudum. Çok uzun sürdü ama oldukça keyifliydi. Ozamanlar oldukça esprili yorumlar yapıyormuşuz, bazılarını okurken acayip güldüm.
Tersyuz de olsaydı iyiydi aslında.

şimdi konuyu baştan okudum olayın iyice farkındayım. Bulduğumuz bir kroki vardı; bu Lost Refuge'nin olduğu bataklıığın daha da ilersinde bir de manastır var henüz gitmediğimiz ve araştırmamız gereken. Ayrıca gölge evrenindeki yapının da henüz keşfetmediğimiz yerleri var; örneğin kulenin üst katlarına çıkmadık herhalde ve arka tarafta köprülü bir kısım vardı, sanırım kayık orada.

Ama bizim ilk yapmamız gereken arkadaşımız Huor'u diriltmek için bir an önce geri götürmek ve bu arada mümkünse yanlışlıkla öldürdüklerimizi de götürmemiz lazım? Bilmem rol olarak doğru yaptım herhâlde.

DevrimK ben eğer diğerleri de itiraz etmez ve geri dönersek her gün dualarımı "Gentle Repose" olarak hazırlayıp Huor ve diğerlerine uygulayacağım; böylece cesetler taze kalıyormuş.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bütün oyunu ve yorumları taa en baştan okudum. Çok uzun sürdü ama oldukça keyifliydi. Ozamanlar oldukça esprili yorumlar yapıyormuşuz, bazılarını okurken acayip güldüm.
Tersyuz de olsaydı iyiydi aslında.

şimdi konuyu baştan okudum olayın iyice farkındayım. Bulduğumuz bir kroki vardı; bu Lost Refuge'nin olduğu bataklıığın daha da ilersinde bir de manastır var henüz gitmediğimiz ve araştırmamız gereken. Ayrıca gölge evrenindeki yapının da henüz keşfetmediğimiz yerleri var; örneğin kulenin üst katlarına çıkmadık herhalde ve arka tarafta köprülü bir kısım vardı, sanırım kayık orada.

Ama bizim ilk yapmamız gereken arkadaşımız Huor'u diriltmek için bir an önce geri götürmek ve bu arada mümkünse yanlışlıkla öldürdüklerimizi de götürmemiz lazım? Bilmem rol olarak doğru yaptım herhâlde.

DevrimK ben eğer diğerleri de itiraz etmez ve geri dönersek her gün dualarımı "Gentle Repose" olarak hazırlayıp Huor ve diğerlerine uygulayacağım; böylece cesetler taze kalıyormuş.

.
Huor'u diriltmek mi? Fakat ben dirilmeyeceğim galiba? Keşiş karakterimi hazırladım, her ne kadar vazgeçmeye meyilli olsam da ( :D ) Huor ile devam edeceğimi zannetmiyorum :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk; ayrıca karakter kağıdım filan duruyor, şahsi eşyalarımı filan da not etmişim ama kaç param olduğunu yazmamışım. Sende var mı o notlar bilmiyorum ama en son buraya gelmeden önce grup üyelerine adam başı 3340gp dağıtıldı ve Benjamin sihirli eşya yapacak filan derken zaman yetmedi ve harcama yapmadan buraya gelmişiz. Hatta ben paralarımı bir sonraki seferde item almak/yaptırmak için şimdilik biriktirdiğimi söylemişim. şimdi kaç param var acaba?

şu son yerden de yeni bazı ganimetler var ama bunları zırhları filan da satarak toplam sanırım 5000gp idi Huor'un rise dead olayına harcarız herhâlde. Potion ve scrollarda benim kullanabileceğim pek bir şey yok; sadece Potion Levitate’yi alabilirim kimsenin itirazı yoksa.
Potion of Barkskin +2 : Melee savaşçı arkadaşa gitsin bence.
Potion of Levitate: Bende dursun, diğer büyücüler zaten benzer büyüleri yapabiliyor
Scroll of confusion: Sanırım bu Yenendithas’a gider.
Brooch of Shielding: İşte bunun için bir kura çekmemiz gerekebilir, daha çok göz önünde duranlar arasında birine gitsin; ben olabilirim mesela!
Full Plate MW: Satılır
Shield MW: Satılır
Cloak of resistance +1: Valla bunu herkes ister tahminimce; buna da kura çekebiliriz.
Holy Symbol of Mystra & Patlayan Küre & Lanetli Pazıbandlar & Shar Sembolü, vs: Bunları Epoh’a götürüp uzman alim hocalarımıza inceletelim; onların talimatına göre hareket ederiz.

İncelediğime göre eskiden bu ganimet paylaşımlarını galiba; “o eşya sana gider, bu eşya sana uyar” diye mi yapıyor muşuz? Bence her ganimet ele geçirildiğinde, aralarındaki eşyaların da değerini hesaplayarak toplam değerini bulalım hazinenin. Ama satılacakları satış değerinden hesaplarız. Ganimet parasını paylaşırken kullanacağımız eşyaları hesaptan düşeriz.

Ayrıca grup için bir de ortak havuz oluşturacaktık. Ã?rneğin Cure wandı bize çok lazım (hem de “Light” olanlar kesmiyor artık) bu gibi masrafları ortak havuzdan karşılarız. Benjamin yapabiliyorsa daha iyi, ucuza gelir. Ama bu havuzun geliri bulduğumuzun kaçta kaçı olacak? Bence %80 ortak havuza koyalım, %20 cebimize! Bu oran size abartılı gelmiş olabilir ama unutmayın ki değişik yörelerden, kendi yoluna giden maceracılar değiliz, aynı bölgede yetişmiş, birbirini ve birbirinin ailesini tanıyan ve üstelik, belli amaçları olan gizli bir örgütün üyeleriyiz. Yani bir nevi aile gibiyiz, o yüzden paramızın çoğunu grup adına harcamak için ortak bütçede toplamak aslında o kadar da yadırganacak bir durum değil.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Huor'u diriltmek mi? Fakat ben dirilmeyeceğim galiba? Keşiş karakterimi hazırladım, her ne kadar vazgeçmeye meyilli olsam da ( :D ) Huor ile devam edeceğimi zannetmiyorum :D
Ama biz bunu bilmiyoruz Huor'cuğum! Biz mahalle arkadaşımızı geri getirmek için çabalamalıyız doğal olarak. Gelmezsen keyfin bilir ama o zaman da Wulfgar'ın küfürü basıp kulaklarını çınlatacağına emin olabilirsin. :-P

Devrimk, ben Speak with Dead ile sorsam olur mu Huor'a dirilmek isteyip istemediğini?

.
Post Reply