Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer
3340 gp. doğrudur önceden de paran varsa bak karakter kağıdından ekle.

Gentle Repose yaptığında bir ceset 6 gün (seviyen kadar) boyunca bozulmadan duruyor. Her gün yapmana gerek yok.

Dispel zarı bu sefer de 2 geldi Durgen kurtulamadı hâlâ.

Herkes için:
Geçen sürede inceleme yaparak ortadaki ışık kaynağının günde bir defa kullanılabilen dünyalar arası bir geçit olduğunu anladınız.

Bakıyorum toplulukta geri dönmeye doğru bir meyil var. Eğer herkes aynı fikirdeyse ışık saçan küreyi kullanarak dönebilirsiniz.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
Edmond wrote:Huor'u diriltmek mi? Fakat ben dirilmeyeceğim galiba? Keşiş karakterimi hazırladım, her ne kadar vazgeçmeye meyilli olsam da ( :D ) Huor ile devam edeceğimi zannetmiyorum :D
Ama biz bunu bilmiyoruz Huor'cuğum! Biz mahalle arkadaşımızı geri getirmek için çabalamalıyız doğal olarak. Gelmezsen keyfin bilir ama o zaman da Wulfgar'ın küfürü basıp kulaklarını çınlatacağına emin olabilirsin. :-P

Devrimk, ben Speak with Dead ile sorsam olur mu Huor'a dirilmek isteyip istemediğini?

.
Speak with Dead yaşarkenki bilinciyle iletişim kuruyor o yüzden işe yaramaz. Maalesef bir 5.000 gp bu işe harcanacak.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

dwaxer wrote:.
Devrimk; ayrıca karakter kağıdım filan duruyor, şahsi eşyalarımı filan da not etmişim ama kaç param olduğunu yazmamışım. Sende var mı o notlar bilmiyorum ama en son buraya gelmeden önce grup üyelerine adam başı 3340gp dağıtıldı ve Benjamin sihirli eşya yapacak filan derken zaman yetmedi ve harcama yapmadan buraya gelmişiz. Hatta ben paralarımı bir sonraki seferde item almak/yaptırmak için şimdilik biriktirdiğimi söylemişim. şimdi kaç param var acaba?

şu son yerden de yeni bazı ganimetler var ama bunları zırhları filan da satarak toplam sanırım 5000gp idi Huor'un rise dead olayına harcarız herhâlde. Potion ve scrollarda benim kullanabileceğim pek bir şey yok; sadece Potion Levitate’yi alabilirim kimsenin itirazı yoksa.
Potion of Barkskin +2 : Melee savaşçı arkadaşa gitsin bence.
Potion of Levitate: Bende dursun, diğer büyücüler zaten benzer büyüleri yapabiliyor
Scroll of confusion: Sanırım bu Yenendithas’a gider.
Brooch of Shielding: İşte bunun için bir kura çekmemiz gerekebilir, daha çok göz önünde duranlar arasında birine gitsin; ben olabilirim mesela!
Full Plate MW: Satılır
Shield MW: Satılır
Cloak of resistance +1: Valla bunu herkes ister tahminimce; buna da kura çekebiliriz.
Holy Symbol of Mystra & Patlayan Küre & Lanetli Pazıbandlar & Shar Sembolü, vs: Bunları Epoh’a götürüp uzman alim hocalarımıza inceletelim; onların talimatına göre hareket ederiz.

İncelediğime göre eskiden bu ganimet paylaşımlarını galiba; “o eşya sana gider, bu eşya sana uyar” diye mi yapıyor muşuz? Bence her ganimet ele geçirildiğinde, aralarındaki eşyaların da değerini hesaplayarak toplam değerini bulalım hazinenin. Ama satılacakları satış değerinden hesaplarız. Ganimet parasını paylaşırken kullanacağımız eşyaları hesaptan düşeriz.

Ayrıca grup için bir de ortak havuz oluşturacaktık. Ã?rneğin Cure wandı bize çok lazım (hem de “Light” olanlar kesmiyor artık) bu gibi masrafları ortak havuzdan karşılarız. Benjamin yapabiliyorsa daha iyi, ucuza gelir. Ama bu havuzun geliri bulduğumuzun kaçta kaçı olacak? Bence %80 ortak havuza koyalım, %20 cebimize! Bu oran size abartılı gelmiş olabilir ama unutmayın ki değişik yörelerden, kendi yoluna giden maceracılar değiliz, aynı bölgede yetişmiş, birbirini ve birbirinin ailesini tanıyan ve üstelik, belli amaçları olan gizli bir örgütün üyeleriyiz. Yani bir nevi aile gibiyiz, o yüzden paramızın çoğunu grup adına harcamak için ortak bütçede toplamak aslında o kadar da yadırganacak bir durum değil.

.
Katılıyorum.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben de katılıyorum. Yakında büyülü eşya yapacağım diye zırhımı satmaya başlayacağım aksi taktirde. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

İlginç bir noktayı unutmuşuz, hiç kimse yaşını yazmamış.
Bu maceradan sonra 6-7 yıl gibi bir zaman geçireceğiz. Ona göre şimdiki yaşlarınızı buraya yazarsanız karakter kağıdınıza eklerim.

Bu süre zarfında istediğiniz büyülü eşyayı Benjamin'e yaptırabilir ya da satın alabilirsiniz. Geçen sefer zaman kısıtlaması vardı böylece böyle bir sorununuz kalmayacak.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:İlginç bir noktayı unutmuşuz, hiç kimse yaşını yazmamış.
Bu maceradan sonra 6-7 yıl gibi bir zaman geçireceğiz. Ona göre şimdiki yaşlarınızı buraya yazarsanız karakter kağıdınıza eklerim.

Bu süre zarfında istediğiniz büyülü eşyayı Benjamin'e yaptırabilir ya da satın alabilirsiniz. Geçen sefer zaman kısıtlaması vardı böylece böyle bir sorununuz kalmayacak.
Olaf'ın yaş 34'tü.
6-7 yıl mı? Ama biz Huor'u ve diğerlerini teslim ettikten sonra tekrar bu Lost Refuge'e dönecektik, olayı tamamen çözmek için. Gölge imparatorluğu kurmak isteyen kimdi, bulacaktık?

.....

Devrim Magic Item Compendium'dan (MIC) da eşya alabiliyor muyuz?
Bir de bu satılacaklardan elimize ne kadar geçer; pazarlık filan? Benim Diplomacy:+10

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:İlginç bir noktayı unutmuşuz, hiç kimse yaşını yazmamış.

Olaf'ın yaş 34'tü.
6-7 yıl mı? Ama biz Huor'u ve diğerlerini teslim ettikten sonra tekrar bu Lost Refuge'e dönecektik, olayı tamamen çözmek için. Gölge imparatorluğu kurmak isteyen kimdi, bulacaktık?

.....

Devrim Magic Item Compendium'dan (MIC) da eşya alabiliyor muyuz?
Bir de bu satılacaklardan elimize ne kadar geçer; pazarlık filan? Benim Diplomacy:+10

.
Bu macera sonuçlandıktan sonra geçecek süre. MIC bende yok ama buraya yazarsanız özelliklerini veririm. Eşyaları yarı fiyatına Epoh'da satabilirsiniz, alış verişte en kârlı yer orası sizin için. Para meselesini çok kafanıza takmayın, bu 6-7 yıllık süre içinde bir kaç ufak macera geçirmiş ver daha fazla para kazanmışsınız diye düşüneceğiz. Siz eşya beğenin yeterli.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote: MIC bende yok ama buraya yazarsanız özelliklerini veririm. Eşyaları yarı fiyatına Epoh'da satabilirsiniz, alış verişte en kârlı yer orası sizin için. Para meselesini çok kafanıza takmayın, bu 6-7 yıllık süre içinde bir kaç ufak macera geçirmiş ver daha fazla para kazanmışsınız diye düşüneceğiz. Siz eşya beğenin yeterli.

Ya MIC'de akıl almaz güzel eşyalar var. Gerçi armor yönünden biraz zayıf ama wondrous itemler bakımından çok zengin. Bir de çoğu magic item "command word" ile çalışıyor; bunu herkes yapabilir değil mi; yani "Use Magic Device" skill filan istemezsin herhâlde?

Olaf'ın öncelikle Chainshirt+1'ini Full-Plate+1'e çevirmek şart oldu herhâlde. Bu arada hızımız düşecek ama ne yapayım. Chainshirt+1=1250gp, Full-Plate+1 ise=2650gp bunların arası9ndaki farkı versem değiştirebiliyorum değil mi? Hatta şahsi param +1 price bonus özellikli fullplate yaptırmaya bile yetebilir. Ama önemli olan bütçemizi bilelim. Devrimk kaç paralık alışveriş yapabiliyoruz? :mrgreen:

Oyuncu arkadaşlar bu ganimet ve ortak havuz bütçe hesaplarını isterseniz ben not alayım?

Cloak of Resistance+1'i benden başka isteyen var mı?

Ortak bütçenin haricinde bir de bulduğumuz ama satmayıp kullanacağımız eşyaları paylaşmak için de şöyle bir yöntem uygulayabiliriz: Herkesin kendine aldığı eşyaların piyasa değerleri not edilir. (bunu ben yapabilirim) Harcanabilen potion, scroll, wand gibi eşyalar bu kategoriye girmez tabii ki ne de olsa grubun sayılır. Ama Cloak of Resistance gibi daimi olarak üzerinde taşıyacağın eşyalar için sanal bir para harcanmış sayılırsın. Her seferinde bir eşya bulunduğunda grup içinde, önce en az sanal parayı harcamış olanlar seçme hakkına sahip olurlar, yani ganimet arasından eşya seçme önceliğine sahip olurlar. Uygun mudur?

Bir de Darkgnome senin yapabileceğin eşyaların bir üst kalite ya da fiyat sınırı vardır muhakkak; bu konuda bilgilendirebilir misin acaba?

.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

MW bir Fullplate var Epoh'daki cüce demirci onu sana uygun hale getirebilir. (375 gp.)

Chain Shirt +1'in 1250 gp. liste fiyatı Epoh'ta yarı fiyatına satabilir yada gruptan birinin işine yarıyorsa ona verebilirsin.

Wulfgar'a (aşağı yukarı herkesin hemfikir olduğu üzere) kendi payına düşenin %20'sini aktarırsınız, bulunan büyülü eşyalardan almayacak.

Bir de Halfling'e ganimetten pay verirseniz iyi olur (hediye bâbında), savaşın gidişatını çevirdi bildiğiniz gibi.

Macera henüz bitmediği için kaç paranız olacağını bilemiyorum. Tahminim 7.000-10.000 gp. arası kişisel paranız olacak. Sadece %20si alış veriş için yeterli gözükmüyor bana.

Tabii 7. seviye olacaksınız.

Edmond sen 6. seviye olarak gireceksin oyuna. Değeri en fazla 3.000 gp olmak üzere 12.000 gp.lik eşya alabilirsin.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:MW bir Fullplate var Epoh'daki cüce demirci onu sana uygun hale getirebilir. (375 gp.).

Peki +1000gp daha versem Full-Plate+1'e dönüştürebilir miyiz bunu Epoh'ta?

.......

Ya bu oyun geçen sene Martta başladı sanırım; ilk girdiğimde epeyce acemiydim (şimdi o kadar değilim, çok usta olmadıysam da) cleric yapıp "Alertness" feat almışım yahu! :mrgreen: Alertness:+2 bonus on all Listen checks and Spot O kadar feat dururken... Neyse öbürleri fena değil yine de.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:MW bir Fullplate var Epoh'daki cüce demirci onu sana uygun hale getirebilir. (375 gp.).

Peki +1000gp daha versem Full-Plate+1'e dönüştürebilir miyiz bunu Epoh'ta?

.......

Ya bu oyun geçen sene Martta başladı sanırım; ilk girdiğimde epeyce acemiydim (şimdi o kadar değilim, çok usta olmadıysam da) cleric yapıp "Alertness" feat almışım yahu! :mrgreen: Alertness:+2 bonus on all Listen checks and Spot O kadar feat dururken... Neyse öbürleri fena değil yine de.

.
Tabii, ayrıca Benjamin daha ucuza yapabilir sanırım.
Alertness featini değiştir level atlayınca. Daha önce de hiç kullanılmayan featleri değiştirme hakkı vermiştim.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Tamam, sınıfımdan memnunum kısmen :D Devamımı Psionic Fist sınıfı ile yapacağım için üzerinde oynamalar yapacağım.Bir de ırkı değiştirmeyi düşünüyorum şimdilik :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Devrimk çok iyi oldu bu sağol; acemiliğimize gelmiş classımla alakasız almışım alertnessi.

%20 - %80 olayını uygulayacağız herkes hem fikir; gruba wand scroll vs ağırlık vereceğiz. Benim önceden harcamadığım 3 bin küsur altınım vardı, armoru vs ordan yaptırıyorum.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Geçitten geçip önce kulenize (6 saatlik yol) sonra oradan teleportla Epoh'a gideceksiniz diye anladım Herkes için uygunsa o şekilde ilerleteceğim.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Geçitten geçip önce kulenize (6 saatlik yol) sonra oradan teleportla Epoh'a gideceksiniz diye anladım Herkes için uygunsa o şekilde ilerleteceğim.
Uygundur bence. Sadece 6 saatlik bir yol mu; kısaymış, ben birkaç günlük yol zannetmiştim.

.
Post Reply