Serüvenciler3,5 ... OYUN

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Hancının karısı Esmeralda: (gayet samimi konuşuyor)
"Arkadaşınız odayı biraz dağınık bırakmış; pek çok içkili müşteri odasını dağıtıp gider. Bizim işimizin bir parçası bu. Dediğim gibi kocamın nerede olduğunu bilmiyorum ama söylemiştim sık sık ava gider adamlarıyla; birkaç gün sonra geri dönecektir; beklerseniz görürsünüz. Ayrıca arkadaşınızın başına bir şey geldiğini düşünüyorsanız, o zaman kasaba muhafızlarına haber verelim olayı araştırsınlar; öyle değil mi?"

.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

"Bana kadın burada kan izleri var. Sen bize hesabını kapatıp gitti dedin ama elbiseleri bile hala burada nasıl olur? Yalan söyleme kocan bir işler çeviriyor sende bunun biliyorsun. şimdi bize anlatsan iyi olur!"
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Kadın kan damlalarını görünce bir an gözleri büyür. “şarap lekesi de olabilir!” paspası tutan yardımcı kıza lekeyi işaret etti. Diğeri de lekeyi silmek üzere harekete geçer.

Esmeralda bizimkilere dönerek, “Oswaldo dediğiniz adamın, sabahın erken saatlerinde hesabını kapatan kocam olmalı; çünkü han defterine ‘ayrıldı!’ diye yazmış el yazısıyla. Ama evet, bir tuhaflık var...” dolaptaki giysileri inceleyerek, “arkadaşınızın kıyafetlerini burada bırakıp gitmesi garip gerçekten de... İnanın ki ne diyeceğimi bilmiyorum; daha önce de söylediğim gibi, ben uyandığımda kocam ve 5 adamımız handan çoktan ayrılmışlardı. En iyisi askerleri çağırmak; kasaba komutanına bildirelim arkadaşınızın kaybolduğunu...”

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Keşiş yüzünü ekşitti.

"En iyisi komutana haber vermek, bu konuda haklısınız.Hem onlar bunun kan olduğunu çıkarabilecek kadar ustadırlar."
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Meraklanıp yukarı çıkıyorum ve kan lekesini ve gergin ortamı görünce:

''Nlere oluyor burada be...'' dedi Aegron.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Kılıcımı çekip kadınları engelliyorum. Kimse bişeye dokunmayacak. "Siz burda kalın ben muhafızlara haber vermeye gidiyorum ve bunlara dikkat edin kimse bişeye dokunmasın bunlar yaptıkları pisliği temizlemeye çalışıyorlar."

Aşağı indiğimde Aegrona ve tendrine anlamlı bi bakış atıp "burda ne halt ediyorsunuz. Ã?ıkın yukarı. "diyorum

Ardından yıldırım hızıyla garnizona koşuyorum.Muhafızlara yada garnizon komutanıyla konuşup olanları anlatacağım.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Aegron gördiklerine inanamamışken Eric in sesini duyunca:

'' Tamam burdayız merak etme'' diye bağırdı.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

" Ne diye bağırıyor? Hem yukarı çıkmayın demedi mi? " Ayağa kalktı.
" Hadi gel, neler oluyor bir bakalım. " Yukarı çıktı.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

(Burda oyun ikiye bölündü bir müddet. Handakiler ve Garnizona giden Eric)

Handakiler:
Oswaldo’nun odasındaydılar. Temizlikçilerin kanıtları süpürmesine izin vermezler. Hancı Gerald’ın karısı Esmeralda hizmetçi kızları başka işlere gönderir, ardından da grup elemanlarına dönerek, “eğer dediğiniz gibi yasa dışı bir olay olmuşsa bile benim kesinlikle haberim yok. Eğer kocam pis işlere bulaşmışsa da cezasını çeksin mendebur adam!” (Söylediklerinde ciddi gibi; sanki kocasına karşı kızgın)

.................

Eric için spoiler: (spoileri Edmond hariç herkes okuyabilir ama metagame yapmayın lütfen; bilmediğiniz olayları kesinlikle bilmiyormuş gibi rol yapalım!)

Code: Select all

Eric garnizona koşarak gider ve kapıdaki nöbetçilere bir kaçırılma olayından şüphelendiğini; komutanla görüşmek istediğini söyler. Nöbetçiler Eric’i komutanla görüştürürler. Komutan biraz meşguldü, yanına gelip giden askerlere talimatlar veriyor, “onları bulacaksınız!” vs gibi bağırıyordu. Eric ona Oswaldo’nun kaçırılmasından şüphelendiklerini anlatınca: “Hımm, son 6 aydır kaçırılma vakaları arttı! Hancının bunlarla ilgisi olabilir mi acaba... Ama bugün çok daha acil işlerimiz var; Lady Brice’a suikast girişiminde bulunulduğunuzdan haberiniz yok mu? Üstelik askerlerimize saldırıldı! Yoksa bir örgütle mi karşı karşıyayız; arkadaşınızı kaçıranlar da bu hainlerdi belki de!”

Bu sırada komutanın yanına bir büyücü gelir ve bir kağıt uzatır, “işte yaptığım resim!”
Komutan yaverine seslenir: “o şapşalları gönder çabuk!”
Birazdan iki asker gelir içeri. Dayak yemiş bir hâlleri vardı.
Komutan söz konusu resmi bu iki askere gösterdi ve “size saldıran keşiş bu muydu?” diye sorar. 
Eric de resme bakıyor ve resmin tıpkı arkadaşı Edmond Dantes’e benzediğini farkeder!
Askerler ikisi birden olumlu yanıt verirler, “evet tıpkısının aynısı, bize saldıran buydu komutanım!”
Komutan resmin altına, “Aranıyor! Tehlikeli suçlu; dirisi 50, ölüsü 5 altın!” diye bir not ekler ve tekrar büyücüye vererek, “şunları çoğaltıver de asalım sağa sola!” der. Büyücü küçük bir değnek çıkardı ve pırıltılı bir büyüyü kağıda dokundurdukça, sayıları katlanarak kağıdın kopyaları oluşmaya başlar. Kısa sürede aranıyor ilanının onlarca kopyası oluşmuştu. 

Komutan aldığı ilanları dağıtsın diye yaverine verdi ama bir tane kopyayı büyücüye geri uzatarak; “şimdi bu iki salağı da yanına alarak (Edmond’dan dayak yemiş askerleri gösteriyor) hana gidin. Sen bu bayanın... Eric’ti sanırım adınız... Bayan Eric’in anlattığı olayları bir araştır; büyü gücünle belki olayı çözersin. Bu aranıyor ilanını da gitmişken hanın salonuna asarsınız.”

Böylece Eric, araştırmacı büyücü ve iki asker hana doğru yola çıkar.
.
[/b]
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

'' kocanıza bu kadar sinirli olmnızın bir sebebi olmalı. daha oncede boyle kotu birşeye bulaşmış olabilir mi?''
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron wrote:'' kocanıza bu kadar sinirli olmnızın bir sebebi olmalı. daha oncede boyle kotu birşeye bulaşmış olabilir mi?''
Aegron Diplomacy check(5):5

"Hayır, dedim ya bilmiyorum ne işler çevirdiğini!" diye tersler kadın elf savaşçıyı.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Tend'rin

" Neden üzerine gidiyorsunuz? " Kadının elini tutacağım. Annemi hatırlatıyor. Onu özlemeye başladım.
" Burayı sevmedim. İnsanları asıyorlar. Meydandaki, astıran kadından da hiç hoşlanmadım. "
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Mark wrote:Tend'rin
" Neden üzerine gidiyorsunuz? " Kadının elini tutacağım. Annemi hatırlatıyor. Onu özlemeye başladım.
" Burayı sevmedim. İnsanları asıyorlar. Meydandaki, astıran kadından da hiç hoşlanmadım. "
Tendrin Diplomacy check(2):2

Kadın irkilerek ellerini çocuğun ellerinden kurtarır. "Bırak!.." diyerek uzaklaşır. Daha sonra grup elemanlarına dönerek, benim de burada askerleri sizinle beraber beklemem mi gerekiyor; işim gücüm var, zaten kocam giderken 5 fedaiden 4'dünü almış, handa düzeni intizamı da sağlamam lazım; mahsuru yoksa ben aşağı salona ineyim artık!" diyerek hafifçe kapıya doğru yönelir.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

" Benden neden korkuyorsun, ki? Ben küçük bir çocuğum. "
Kaşlarını çattı.
" Ama, Eric burda kalmanı söyledi. "
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Kapıya elimi koyuyorum ve kadına dalga geçer bir vaziyette bakıp:

''Malesef bizimlesiniz....'' diyorum ve Tendrin'e dönüp:

'' Annen bu kadar aksi biri olamaz'' diyorum gülümseyerek.
Post Reply