FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Asıl üzülen ben oldum, catboy'un mesajımı tam okumadan beni art niyetle suçlaması gücüme gitti...

Neyse neyse tamam hiçbir şey istemiyorum, vazgeçtim. Silin o yıldızları da, uygulanmayacaksa tam uygulanmasın. Bana iyi olur gibi gelmişti. Demek iyi olmazmış.

Bunu düzenleyen bir bot ya da yazılım işi hakkında Efla gibi düşünüyorum zaten. Başından beri de yazılımla uğraşmayın diye istemedim. yeminer de yormasın kendini. Boş verin. Kapatın bu konuyu da, sıkıldım ben. Sitede onlarca şey varken biz bir yıldıza takıldık.

---

Not: Firble sorunca belirtmek istedim. catboy dahil kimseye de kızmadım, yanlış anlaşılmasın. Forumda o kadar hukukumuz var, bir yıldızla bitmez bu işler. Demokrasinin gereklerinden biridir tartışma.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Devreye alınmıştır arkadaşlar, sarayla ilgili başlıklar artık anasayfada görünmeyecektir. Altına aşağı yukarı butonları koydum, sanırım bu da gerekli bir değişiklikti, atlanılan yazıyı tekrar yakalamak için baştan sonra dönmesini beklemek zaman kaybına neden olur sanırım.

Diğer bazı forum başlıkları da saray ile aynı durumda olabilir, onlar da yönetici arkadaşlar tarafından gerekli görülürse aynı düzenlemeye tabi tutulur.

İyi eğlenceler herkese :)
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Benim özellikle ikincisi çok hoşuma gitti. Yıllardır içimde kalmış demek ki başlığı kaçırmak.

Mükkemmel olmuş eline sağlık abi =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

yeminer eline sağlık. Ayrıca aşağı ve yukarı kaydıran tuşlar da çok güzel olmuş :clap:
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vay be bu yeni hali sevdim cidden Yeminer kardeş... Ne dersin artık iyice yaşlandık bizler değil mi? : ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Kaçırdığım başlık için başa dönmesini beklemek de çok sinir bir olaydı, yenilikler için teşekkürler yeminer!
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Belirtme : O tuşlar Google Chrome'da hiçbir işe yaramıyor :D Az önce tuşları deneyeyeyim dedim ve baktım olmadı.Firefox'u açtım gül gibiymiş :D

Ama zaten ben o bölümü hiç kullanmıyorum :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Teşekkürler arkadaşlar, işe yaradığına ve beğenildiğine sevindim.

Firblecim gerçekten de çok yaşlandık yahu.. :) Benim lich ile kapışırız biz yakında :D

Yönetici arkadaşlar bu tür ufak şeyleri bana bildirirse zaman bulduğumda hallederim. Efla bilir, başkasının kodunu değiştirmek yeniden yazmaktan zordur. O yüzden Efla'nın durumunu çok iyi anlıyorum.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Acaba "İndirilecekler" bölümünü canlandırmak adına bir şeyler yapabilir miyiz?

Benim bir önerim vardı, aramızda müzik yapan arkadaşlarımız var. Onlar yaptıkları eserleri buraya ekleyebilirler. Hepimiz indirir bakarız ne yetenekler varmış aramızda.

"İndirilecekler" bölümüne birini görevlendirelim. Diğer kullanıcılar bu bölüme neler eklemek istediklerini o kişiye gönderirler. O kişi de sürekli günceller bölümü. Yani biraz komünist bir rejim öneriyorum, site hepimizin sitesi olsun. Eğer kendi siteniz olsaydı ne eklerdiniz gibi düşünerek biraz canlandırabiliriz belki. "İndirilecekler" bölümün zenginliği sitemizin ününe de ün katabilir... Ã?rneğin yabancı sitelerde görüyorum, hazır senaryo ve karakterler yazıyorlar. FRP oynayacak kişiler hiç kasmadan direkt o senaryo ve karakterleri kullanıyorlar. Böyle şeyler de eklenebilir. Ya da önceden oynanmış senaryoları depolamak için kullanabiliriz.

Bir de "Resim Galerisi"nin gelişmesini isterdim de biraz atılım yaptık gene kaldı öyle... Birçok galerinin resimleri eksik. Acaba eksik galerileri komple kaldırsak mı? Ã?yle eksik eksik çok kötü duruyor. Resim göndereceklerini söyleyen arkadaşlar vardı, noldu?.. Neyse "Resim Galerisi"ni kendi başlığı altında da konuşabiliriz, ben asıl "İndirilecekler"bölümüne öneriler almak istedim sizden.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

İndirilecekler bölümübe birşey koymak için iki yol var:

-Birşeyler bulmak
-Birşeyler yaratmak

Bulma kısmı biraz fazla geniş kapsamlı. Birilerinin parayla sattığı paylaşılması yasak şeyleri koymamaya dikkat etmek gerek. Fakat paylaşımı serbest materyallerden bulduklarınız varsa siteye de koyalım gayet şık olur
Wizardsın sitesinde ufak kitapçık tarzı şeyler pdf olarak duruyordu onları daha derli toplu bir şekilde sunabiliriz.

Yaramka kısmında neler yapabiliriz işte bilmiyorum. İndirilecekler kısmında, Ya dökümanlar var ya programlar var ya da müzik resim video gibi şeyler.
Doğru çalışma ortamı ansıl olur bilemiyorum belki müzikle uğraşanlar birşeyler çıkartaiblirler. Özellikle aynı ehirde olup da stüdyoya gitme imkanı olanlar... Onun dışında kendi dökümantasyonunu hazırlayanlar yolalrsa memnuniyetle koyarız.

REsim galerisi indirileceklerden daha çok ilgi çekebilir ama orayla özel olarak birisinin ilgilenmesi lazım. Kim ilgilenmek ister ki acaba :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vallahi Possesed cim ben kendimce ağır aksak bir tempo ile de olsa ansiklopedimi yapıyorum. Tek başıma kaldım ama yılmadım.

şimdi eğer ilk baştaki üç kişilik ekip olsaydık 44 değil 120 maddemiz olacaktı.

Ama en azından 120 maddelik bir ansiklopedi yaratmak için elimden geleni yapacam. Eh üçte biri bitti işin. : ) ) ) )

İndirilecekler bölümü konusunda haklısın. Sitenin ihtiyacı olan iki şey var... Biri çok zekice planlanan sitenin aktif ya da iyi bir planlama ile hızla aktifleşme imkanı olan bölümlere olabildiğince az dokunarak planlanmış bir küçülme..

İkincisi sorumluluk alan ve bölümleri canlandıracak kişilerin sitede çoğalması... Siteyi üye olarak veya yönetici olarak siteye katkıda bulunanlar ayakta tutuyor sonuçta...

Dolayısı ile Galeri ile ilgilenen, indirileceklerle ilgilenen birisi olursa tabii ki çok süper olur...

Ben hep yazıyorum. Biz sitenin yaşlılarıyız artık, ancak ağıııır aksaaaak bir şeyler yapabiliyoruz...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Firble, ansiklopedi nasıl gidiyor? şu ana kadar yazdıklarını artık güzelce bir yayınlamak iyi olur gibi geliyor bana. Herkes de bir görsün. Sol tarafta sancak gibi bir şey var ya, oraya bir başlık açarak bence yerleştirmeliyiz yazdıklarını.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Possesed korkunç bir durumdayım şu anda. O nedenle biraz ileri atmaya karar verdim. Ansiklopedi ile ilgilenme işini. Sözümün arkasındayım. Söz verdiğim zamanda söz verdiğim sayıda madde yazmak için elimden tüm geleni yapacağım.
HARBE GİDEN
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar ciddi bir ricam olacak birkaç gözlem paylaşmak istiyorum:

Sitede kesinlikle insanların ifade özgürlüğü var yani istediğinizi söyleyebilirsiniz. Ama benim ricam en azından bunu nerede söylediğimize dikkat etmemiz.

Son zamanlarda kısa mesaj kutusunda (tamamen iyi niyetli olduğunuzdan bir şüphem yok tabii ki) "ne olacak bu sitenin hali? neden kimse girmiyor? site öldü mü? tarzı mesajları daha sıkça görmeye başladık. Bunları söylemek için forumu yullanmanızı rica ediyorum. Bunun için iki sebep var:
  • ilki o bölüm siteye yeni üye olan kişilerin ilk bakacağı yerlerden biri. Yani siteye girip girmeyeceğine siteyi sevip sevmeyeceğine karar vermeden önce baktıkları yer. Biz nasıl bir mesaj veriyoruz? Forumlara bir şey yazılmıyor sitede hiç bir hareket yok... vs Sitede bir aktivite sorunu yaşasak da bu çok daha iyi dönemlerini görüp bizi tatmin etmediği içindir. Sitede hiç bir şey konuşulmadığı için değil.

İkincisi orada bir soru sorulduğunda ya da söylendiğinde makul bir açıklaması varsa bile orada yapılamıyor. Ã?ünkü oraya yazılan mesajlar "kısa" olmalı. Yeri geliyor kendimi zor tutuyorum paragraflarca açıklama yapmamak için. Malesef orada olanaksız.
Sitenin aktivitesini arttırmak istiyorsak bunu daha karamsar olarak yapamayacağımız açık. Eleştiriler olmadan yürümez tabii ki ama bu eleştiriler yeni kişiler tarafından olduğundan daha farklı da algılanabilir.

Kim neden bu kadar karamsar bir tablo çizildiğinde böyle bir ortama girmek istesin?
Ya da herkes birbirine şikayet sözcükleri söylerken biz bir şeyler yapmaya nasıl motive olabiliriz.

Biraz toparlayayım. Kesinlikle iyi niyetlerle yaptığınızdan eminim. Fakat ben bu işi düzeltmenin ilk adımını karamsar havayı dağıtmak olarak görüyorum. Kesinlinlikle görmezden gelmek anlamına da gelmiyor. Bir öneriniz olduğu zaman paylaşmaktan çekinmeyin bu başlığı ya da özel mesajı kullanabilirsiniz. Kısa mesaj kutusunda karamsar mesajlar görmemeyi umuyorum artık.

Tekrar eklemek gerekirse sitenin durumu en iyi zamanlarındaki gibi değil ama içler acısı da değil. Eskiden kişiler hep aynı saatte toplanırdı sitede o yüzden çevrimiçi sayısı çok görünürdü başlıklara da ardarda cevap yazabildikleri için çok mesaj olurdu. Fark biraz da bu.

Karamsarlıktan kurtulalım, yeni öneriler getirelim, yeni başlıklar açalım ve var olan başlıklara katılalım. İşte olay bundan ibaret aslında bence.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

şöyle diyeyim kendi adıma.... Siteye ayırdığım süre azalıp artsa da zaman zaman sanırım şartlar benim için çok çok ağırlaşmadığı sürece girmeye devam edeceğim siteye....

Sanırım hepimiz için de yapılması gereken olabildiğince girmek ve olabildiğince istediğimizi yapacağımız ortamı kendimiz yaratmak. : ) )
HARBE GİDEN
Post Reply