Frp oynarken ne hissediyorsunuz? Yoksa gerçekten oradamÄ
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
Re: xxxx
frp ile normal hayatın arasına gereksiz bir şekilde çok kesin bir çizgi çekmişsiniz... öyle anlar olur ki kendinizi özleştirdiğiniz bir karakterin hayat felsefesinin sizin normal hayatınızla çakışan benzerlikleri olabilir. en basitinden şunu soruyorum: niye genel olarak herkesin oynamayı sevdiği ve genel olarak tercih ettiği karakterler vardır?
Karakterim beni şekillendirmez, ben karakterimi kendime göre yoğururum. Eğer karakter beni şekillendirmeye başlarsa bu tehlikeli bir işarettir nitekim kendi benliğimi ve özelliğimi yitirmeye başladığımı işaret eder. şakayla karışık FRP roleplayleri yapılsa da iş gerçek yaşamla örtüşmeye başlarsa bu karakterin zayıflamaya başladığını gösterir bence...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
karakterin seni şekillendirmesinden bahsetmedim ki, karakterinle ortak noktalarından bahsettim... mesela paladin oynayan birini ele alalım. Eğer karakterine uygun olduğu için o class'ı seçmişse onun yalan söylemesini bekler misin? Ya da genel olarak cüce oynamayı seven birinin gündelik hayatında biraz huysuz olması seni şaşırtır mı?
Ben zaten sana karşı çıkmamıştım. Ama bazen insanlar kendilerinin tam tersini oynamayı tercih ederler. Ã?rnek vermek gerekirse ben kendim lawful good paladin de oynadım, chaotic evil anti-paladin de oynadım, chaotic neutral barbar da oynadım. Ama hepsi çok değişik uçlarda karakterler. Normal hayatta yalan söylemem ama oyunlarda inanılmaz döktürürüm.
That which doesn't kill you, makes you stronger
her türlü sanatın kökenini insan oluşturur,fabl'lar bile hayvanlara insani özelliklerin yüklenmesi sonucunda ortaya çıkan edebi bir yazın türüdür...frp'dede bu tarz özelliklerin olması gayet doğaldır,ama rol yapmak ile frp ile normal hayatın arasına gereksiz bir şekilde çok keskin bir çizgi çekmek arasında fark var,burda kimse frp ile gerçek hayat arasına çok keskin çizgiler çekmiyor,sonuçta fantazi edebiyatı yazanlarda,insani değerleri katarak yazıyor.bizim bahsettiğimiz şey roleplay ile roleplay karakterini gerçek hayata taşımak....frp ile normal hayatın arasına gereksiz bir şekilde çok kesin bir çizgi çekmişsiniz... öyle anlar olur ki kendinizi özleştirdiğiniz bir karakterin hayat felsefesinin sizin normal hayatınızla çakışan benzerlikleri olabilir. en basitinden şunu soruyorum: niye genel olarak herkesin oynamayı sevdiği ve genel olarak tercih ettiği karakterler vardır?
Böyle birşey olması çok saçma bence.İnsanların karaakterleriyleiyle aynı görüşleri taşıması durumu gerçek olursa , bu sitede atıyorum Mask ya da aklıma gelmiyor başka ''kötü insan'' ları bu siteden atalım.Adam thief diye hayattada hırsızlık yapmaz dimi?fingolfin wrote:karakterin seni şekillendirmesinden bahsetmedim ki, karakterinle ortak noktalarından bahsettim... mesela paladin oynayan birini ele alalım. Eğer karakterine uygun olduğu için o class'ı seçmişse onun yalan söylemesini bekler misin? Ya da genel olarak cüce oynamayı seven birinin gündelik hayatında biraz huysuz olması seni şaşırtır mı?
Açıkçası bu soruya yanıtım , şaşırırım.Ã?ünkü nihayetinde rol yapma oyunu adı üzerinde gerçek hayatta yapamıyacaklarını oyunda yapman için düşünülmüş bir oyun.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

Ben hep şunu derim. FRP hissedilmeden oynanaması imkansız bir tiyatro eseri.....
FRP yi oynama sebebim şu lanet ılası dünyadan biraz olsun sorunlardan kendimi doyutlayabilmek ve istediğim ve bulamadığım değerlere sahip insanlarla tanışıp, imkansız aşkları yaşamak, güzel dostlukları kurabilmek....ve kılıç yapmanın bile bir sanat olduğunu bilen bir gerçeklikte yaşamak. ben oynarken ağladığımı veya kahkahalara boğulduğumu biliyorum.
Benim için bir oyun zar ve dövüşmekten ibaret değil...olmamalı da zaten. sağlam bir senaryo, oyunda uğurlarına ağlayabileceğiniz ya da onlara gülebilip, onlardan nefret edebileceğiniz sağlam karakterler....ve kendinizi gerçek dünyadan soyutlayabileceğiniz kadar çok hissedebiliyorsanız....herşey harika....
frp benim için ikinci bir hayat başka ne diyebilirim ki...
FRP yi oynama sebebim şu lanet ılası dünyadan biraz olsun sorunlardan kendimi doyutlayabilmek ve istediğim ve bulamadığım değerlere sahip insanlarla tanışıp, imkansız aşkları yaşamak, güzel dostlukları kurabilmek....ve kılıç yapmanın bile bir sanat olduğunu bilen bir gerçeklikte yaşamak. ben oynarken ağladığımı veya kahkahalara boğulduğumu biliyorum.
Benim için bir oyun zar ve dövüşmekten ibaret değil...olmamalı da zaten. sağlam bir senaryo, oyunda uğurlarına ağlayabileceğiniz ya da onlara gülebilip, onlardan nefret edebileceğiniz sağlam karakterler....ve kendinizi gerçek dünyadan soyutlayabileceğiniz kadar çok hissedebiliyorsanız....herşey harika....
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Ghost_OF_A_Rose wrote:Ben hep şunu derim. FRP hissedilmeden oynanaması imkansız bir tiyatro eseri.....
valla daha başka ne denilebilirki...ancak bu kadar tercüman olunurdu...
mesela bir vampirin "lv drain" nin ruhuna verdiği çöküntü...uzuvlarının baştan aşağı titremesi...bunu oyunda(ama sadece oyunda) hem ruhsal hemde fiziksel olarak hissedebiliyorsan....frp yi anlamışsın demektir...bence...
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

Bence Herkes Frp oynayabilir. Ã?ünkü insanların Yapamayacağı tekşey yoktan var vardan yok etmektedir. Eğer işe gerçekten severek atılırsak, herşeyi öğrenmeye çalışır o konu ile ilgili şeyleri merak edersek Yapabiliriz. Sanki seni duyanda FRP TC. Hava Kuvvetleri Savunma Birliğinde çalışması gibi bir şey zanneder