Hayır, Chaotic eleman ne yaparsa yapsın Good olmak zorundadır.ASLA masum insana zarar verecek bir şey yapmaz demek bile yetersiz kalır.Ã?ünkü Chaotic Good, aynı zamanda masumlara yardım da eder.Chaotic adamın prensibleri olmaz.Bir şey, eğer günah değilse dilediği kadar yapar.Ama Aşil böyle mi! Ã?yle olsa Humanist biri olarak köle kadın tutmazdı yanında.Lord_Feanor wrote:chaotic good alignmentının prensipleri belirten kısmı good değil chaotic kelimesidir. chaotic kelimesi "önceden tahmin edilemez" anlamına gelir(bildiğiniz gibi) ve chaotic kişiler beklemediğiniz anlarda kendi işlerine geldiği gibi iyi veya kötü davranışlarda bulunabilir, yani "amaca giden her yol mübah" tır. ayrıca achilles in en çok öne çıkan özelliği gururudur. gururlu bir insan asla buna ters düşecek hareketlerde bulunmaz, adamı kazıklamaz. chaotic neutral tipler ise çok tehlikelidir ve bir an yüzünüze gülüp az sonra arkanızdan bıçaklayıverir. ille de chaotic neutral istiyorsanız gollum(biraz evil a kayan) ve jack sparrow(biraz good a kayan) buna iki süper örnektir.lightflarer wrote:good olduğun anda amaca giden her yol mübahtır modundan çıkılıyor zaten. Good alingmentlı kişilerin kesin ve belli prensipleri vardır ve bu prensipler kendini savunmak dışında masumları incitmemeyi içerir. Bir sürü chaotic good karakter var, sen hiç birinin sırf amacına ulaşıcak diye katliam yaptığını, ya da köle kadınları yatağına aldığını gördün mü? Drizzt bunun en net örneği.Lord_Feanor wrote:çatır çatır chaotic good..
masum, kendisine zararı dokunmayan biriyle uğraşmaz, savaş gibi bir durum olmadığı sürece iyi insanların ondan korkmasına gerek yoktur.
ancak konu savaş olduğunda "amaca giden her yol mübahtır" felsefesiyle hareket eder ve biraz acımasızdır.
good/neutral ayrımı kişinin yalnız olup olmadığına bakılarak yapılabilir. achilles arkadaşımızın pek çok seveni vardır, ve kendisi de bu insanlardan yardımını esirgemez, neutral olsa sallamazdı
prensipten bahsettiğiniz anda işin içine lawful sıfatı girer.
Birisi bir şeyi "Ben" diyerek yaparsa Neutral, "İnsanlık" diyerek yaparsa Good, "Muhahahaha" diğerek yaparsa Evil olur.Aşil arenalarda kestiği insanları "İnsanlık" diyerek mi kesiyordu? Sanmıyorum.Para için yapıyordu.