Musibet Öetesi .......... Yorum, konuşma, vs
Ne oldu Devrimk sana magic item gelmedi diye kıskandın mı?devrimk wrote:Dwaxer işine karışmak gibi olmasın ama verdiğin bazı büyülü eşyalar çok yüksek seviye.
En fazla seviye +5 yüksekliğinde eşya vermek lazım diye biliyorum.
Bir de wish list diye bir olay var bizim kullandığımız. (DMG 125)
Macera sonunda Lvl+1, +2, +3, +4 olmak üzere 4 eşya seçiyor herkes. DM bütün eşyalar arasında kurra çekerek belirliyor çıkacak eşyaları.
Ben pek kurallara uymuyorum bu konularda. Ama hazineleri çok da abartmamak lazım biliyorum; sonra işler karmaşıklaşıyor. (o yüzden sana vermedim mesela
Bundan sonra satışlarda 1/5 kuralını uygulayacağım ki değerli hediyeler ticari araç olmasın. (belki kasabaya, markete filan denk gelirsiniz)
Gerçi bu grup yol üstünde ne ganimetler atladı, araştırmadığı için, hatta ellerindekileri bile kaybettiler not bile almadıklarından.
.
Planım kusursuz, kalan her şey zarlarda, ki onlarda da avantajlıyım. Her ne kadar balsız olsam da.Planımda dilediğin kadar eksik sayMark wrote:Ben çaktım. Edmond ölmeye çalışıyor ki, yeni karakter ile girebilsin
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Dwaxer Action Point yazmayı unuttum, kusura bakma, Force Orb büyüsünü Action Point ile yaptım.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Geç oldu maalesef, (ben düşünüyordum aslında onu ama artık Zaten her şey ortaya çıktı; siz de, -eliniz kolunuz bağlı ama- yapacak bir aksiyonunuz varsa yapabilirsiniz. Nöbetçilerin ilgisi size azaldı, dikkatler kuzey taraflarına yeni gelenlere doğru yöneldi.devrimk wrote:Edmond için biz de perception check atabilir miyiz? Ona göre hazırlık yapar ya da farkedilmemesi için dikkati üstümüze çekebiliriz.
.
.
Devrimk, ip koparma olayını athletic check değil Strength check olarak uyguluyoruz gördüğüm kadarıyla.
PHB-262'de Burst rope bonds DC:26 Str check olarak göstermiş.
Senin check'i hemen atacağım ki işe yararsa Aegron bilsin ağzının açıldığını. Ama imkansız herhâlde DC:26 tutturman; işin 20'ye kaldı.
.
Devrimk, ip koparma olayını athletic check değil Strength check olarak uyguluyoruz gördüğüm kadarıyla.
Senin check'i hemen atacağım ki işe yararsa Aegron bilsin ağzının açıldığını. Ama imkansız herhâlde DC:26 tutturman; işin 20'ye kaldı.
.
Eskiden escape artist diye bir skill vardı. Bunu Athletics ve Acrobatics'e bağladıklarını düşünüyorum.dwaxer wrote:.
.
Escape from a Grab PHB 181, PHB 182
Make an Acrobatics check to wriggle out of a grab (see “Escape,” page 288). You can also make escape attempts to get away from other immobilizing effects, as directed by your DM.
Bunu kopyalarken gördüm Acrobatics'de bir de bu var.
Escape from Restraints PHB 181
Make an Acrobatics check to slip free of restraints.
Escape from Restraints: 5 minutes.
✦ DC: Base DC 20. The DC is determined by the type of restraint and its quality, as set by the DM.
✦ Fast Escape: You can make an escape attempt as a standard action, but the DC increases by 10.
✦ Success: You slip free of a physical restraint.
✦ Failure: You can try again only if someone else aids you.
5 dk uğraşırsan DC 20 standart actionda 30.
Evet, bu daha uygun sizin gibi elleri, kolları, ayakları bağlı olanlara. (eğer ipleri koparmadan ellerini aradan kurtarıp çekmekse amacın)devrimk wrote:Bunu kopyalarken gördüm Acrobatics'de bir de bu var.
Escape from Restraints PHB 181
Make an Acrobatics check to slip free of restraints.
Escape from Restraints: 5 minutes.
5 dk uğraşırsan DC 20 standart actionda 30.
Athletics check'i ise yıkıntıların altında kalma, ağa yakalanma, bataklığa saplanma, "entangle", "web" gibi hem kıvraklık hem de müthiş bir kas gücü, büyük bir efor kullanmak gereken yerlerde bence daha uygun.
Ama neticede “standart aksiyon”la yaptığında, gerek ipleri koparma, gerek koparmadan ellerini kurtarmanın (Fast Escape) DC'si oldukça yüksek. Str DC:26, Acrobatics:30
Yeterince uzun uğraşırsan, iplerini yavaş yavaş gevşetmen daha kolay. Sizin durumunuzda böyle bir şansınız olmamıştı.
Sizin ayaklar ve eller bilekten bağlı, ayrıca gövdenizin etrafından da halatı dolamışlar ki kollarınızı hareket ettiremeyin ileri uzanamayın diye. Ama bu sizin tam anlamıyla "immobilized" olduğunuz anlamına gelmiyor. Ayağa kalkıp yarı hızınızda (zıplaya zıplaya) DC:15 Acrobatics check ile yer değiştirebilirsiniz, isterseniz.
Ayrıca bu gibi durumlarda uygulayabileceğimiz şöyle bir house rule aklıma geldi:
Buna “Cinnet Kuvveti” diyoruz. Str ya da standart action gibi “kısa süren Athletics checkleri”mizde uygulayabileceğimiz, kendimizi yaralamak pahasına aşırı bir güçle olaya yüklenme durumu.
Ã?rneğin bileklerindeki ipleri koparmaya çalışıyorsun, normalde DC:26 Str check yapman lazım. Normalde bunu yapman çok zor. Fakat öyle bir güçle asılıyorsun ki, kendini yaralıyorsun, buna karşılık bonus alıyorsun. Bir nevi barbarların rage’e girmesi gibi.
Alabileceğin bonus zarı maksimum kendi Str değerin kadar olabilir. Kaç olacağını oyuncu baştan tercih ediyor. Bonus miktarı değil, bonus zarı tercih edebilirsin. Yani +10 bonus değil, +1d10 bonus isteyebiliyorsun; buna karşılık bu denemen sırasında bunun iki katı ve artı level miktarının da iki katı kadar kendini yaralarsın.
Yani örneğin; level-3 bir oyuncu arkadaş, kendini aşırı zorlayıp, +1d12 Str check bonusu kazanırsa, (isterse) kendine 2d12+6 kadar hasar verir.
.
Sabit bonusta ne kadar yara alınacağını yazmamışsın.
Birde Mutant & Masterminds'da buna benzer bir kural vardı Heroic Effort diye. O sistemden alıntı yaparak bu tip durumlarda Action Point'in kullanılmış sayılmasını öneriyorum.
Yaralanma olayını da Healing Surge değerine bağlamak daha mantıklı gibi, öbür türlü yüksek seviyede istenilen bonuslar rahatça yakalanabilir.
Birde Mutant & Masterminds'da buna benzer bir kural vardı Heroic Effort diye. O sistemden alıntı yaparak bu tip durumlarda Action Point'in kullanılmış sayılmasını öneriyorum.
Yaralanma olayını da Healing Surge değerine bağlamak daha mantıklı gibi, öbür türlü yüksek seviyede istenilen bonuslar rahatça yakalanabilir.
Sabit bonus yok zaten; olayın riski olmadıktan sonra heyecanı olmaz, zara bakacak neticede. :schemes:devrimk wrote:Sabit bonusta ne kadar yara alınacağını yazmamışsın.
Mutant & Masterminds nedir bilmiyorum, kitap mı, 4E mi?
Yaralanmayı dediğin gibi healing surge değerine bağlayalım; her deneme 1 healing surge götürsün ve alacağın bonus ise healing surge değerinin zarı kadar olsun?
Yani Hitpointin 40 ise healing surge değerin 10'dur ve bonusun da +1d10 olacaktır.
Fakat oyuncu çok yüksek seviyeye çıkıp healing surge değeri çok yükselse bile bonus zarı Str skorunu geçemez! Yani Hitpointi:120 olan yüksek seviye oyuncunun 1 healing surge değeri 30 olduğu halde Str:22 ise, 1 healing surge harcayarak yaptığı "Cinnetli" Str check'ine alabileceği maksimum bonus:+1d22 olacaktır.
Nasıl oldu böyle?
.
Mutants & Masterminds super kahraman yaratmak için yapılmış ayrı bir sistem.
şu başlıkta biraz anlatmıştım.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7577
şu başlıkta biraz anlatmıştım.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7577
Ateş yanıyor galiba orada (1 numaranın yanı), oraya gidip iplerimizi ve tabii kendimizi de biraz yakarak zayıflatmamız mümkün olur mu acaba?dwaxer wrote:.
Aslında bu pozisyon için aklımda bir olay var, ipucu vermemek için şimdi bir şey söylemiyorum ama biri onu akıl ederse ekstradan exp ödülü bile vereceğim.
Ama şimdi meta-game olmasın diye bir şey söylemeyeceğim.![]()
.
Oluyorsa move actionla o tarafa doğru yuvarlanayım.
devrimk wrote:Ateş yanıyor galiba orada (1 numaranın yanı), oraya gidip iplerimizi ve tabii kendimizi de biraz yakarak zayıflatmamız mümkün olur mu acaba?
Oluyorsa move actionla o tarafa doğru yuvarlanayım.
Yalnız hareketinizin zamanlamasına dikkat edin goblinler tarafından şişlenmenizi istemem. :schemes: Yuvarlanarak yerde giderseniz hızınızı 2 kabul edeceğim
.