Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:
liero wrote:Darkgnome, şu kitaplara da bakabilirsin.

Forgotten Realms Player's Guide
Forgotten Realms Campaign Guide
Draconomicon (Chromatic Dragons)

Ayrıca bu ay içinde Arcane Power ve gelecek ay da Monster Manual 2 çıkacak.

Druid sınıfı 3 tane At-Will power seçebiliyor.
Teşekkürler. Buradaki kitapları görmeden bazı seçimler yaptım onlarıda bilirsem daha daha güçlü bir karakter elde edebilirim. (Ne kim? Kim power play? Kim dedi onu!)
Bu ay içinde Arcane power çıkacak ama ne kadar işine yarar bilemiyorum. Ã?nceden yazdığım gibi karakterler çok dengeli aynı görevi yapan (Striker, Leader vs.) diğerinden çok kuvvetli bir karakter yapman imkansız gibi gözüküyor.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk wrote:
Darkgnome wrote:
liero wrote:Darkgnome, şu kitaplara da bakabilirsin.

Forgotten Realms Player's Guide
Forgotten Realms Campaign Guide
Draconomicon (Chromatic Dragons)

Ayrıca bu ay içinde Arcane Power ve gelecek ay da Monster Manual 2 çıkacak.

Druid sınıfı 3 tane At-Will power seçebiliyor.
Teşekkürler. Buradaki kitapları görmeden bazı seçimler yaptım onlarıda bilirsem daha daha güçlü bir karakter elde edebilirim. (Ne kim? Kim power play? Kim dedi onu!)
Bu ay içinde Arcane power çıkacak ama ne kadar işine yarar bilemiyorum. Ã?nceden yazdığım gibi karakterler çok dengeli aynı görevi yapan (Striker, Leader vs.) diğerinden çok kuvvetli bir karakter yapman imkansız gibi gözüküyor.
İstediğim gü. değil. Sadece ezici üstünlük. gerisi sonra da gelir :P
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Karakterlerin mekanik özelliklerini bir kenara bırakıp oyunda da biraz aktif olmaya çalışırsanız sevinirim. Oyunda şu an için bir tek Dwaxer çabalıyor.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Oyunda korkakça oynuyorum. 4 edition a geçsek. Bu korkaklığımı geride bırakırım.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Herkesten ve özellikle devrimkten özür diliyorum. Kendimi 4E kurallarına ve kendi bazı sorunlarıma o kadar çok verdim ki oyunla gerçek anlmada ilgilenemedim. Nerede ne oluyor onu bile toparlamakta zorluk çeker hale dahi geldiğim oldu son günlerde.

Son mesajımda sanki 8 wisdom'lı değilde daha yüksekmiş gibi bir rol yaparak size karşı haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Ayrıca 4E kuralarını öğrenme konusunda bu kadar geçe kaldığım için de. 4E'yi yüzeysel olarak anladım ve sanırım ve sanırım 4Eye geçememiz durumunda oyunda biraz debelenerek oynayabilirim.

Ancak kuralların değil ama güçlerin takinbinin zorluğuna baktığımda 4E ye geçmemeiz durumunda devrimkin çok fazla zorlanacağı konusunda ben de dwaxer'e katılıyorum.

Bence biraz kendimizi toparlamak adına biraz rol kısmına ara verip ne yapacağımız konusunda bu başlık hakkıda fikirlerimizi paylaşsak daha iyi olacak. Sadece bizim için değil 4E ye geçtiğimizde aramıza katılacak diğer arkadaşlarımız içinde bu en iyisi olacak gibi geliyor bana.

İlk olarak bu gelen ork ordusunun bizden ne kadar uzak olduğunu ve onların bize ulaşana kadar ne gibi engeller ile karşılacağını, yani bizim ile saldıran orkların arasında ne ler oduğunu biraz daha ayrıntılı alabilirmiyiz devrimk. Sanırım fazla düşünmekten hazırlıksız yakalandık ve bu duruma düştük.

4E ye geçem konusunda herkes bu kadar istekli ise benim için sorun yok. Eğer istersen anladığım kadaruyla bir karakter yapabilirim. Herkesin hazırlaması durumunda herhalde 4Ede devam edebiliriz de. Ancak karakterlerin üstünde olduköa büyük değişikliklere gitmemeiz gerekecek gibi geliyor bana. Bu değişimi ne kadar ileri götürebiliriz. Irklarımızı değiştirebilirmiyiz (biraz uç noka gibi oluyor ama) yada elimizdeki büyülü aletleri? 3E ile 4E oldukça değişik sistemler.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome; Devrimk 4E'ye geçsek de level atladığımızda bu geçişi yapacağımızı belirtmişti. Yani bir yandan oynarken, bir yandan da konuyla ilgili fikir ve yorumlarını dile getirebilirsin. Benjamin'in Wis:8 ama Int de 17! (bu sayıları nasıl bir araya getirdin power playcı seni! :-P ) Bilgi az olabilir ama içinde bulunduğumuz durumlar açısından zekice öneriler bekliyorum.

4E'ye geçmek combat dinamiklerini değiştirecek ve Darkgnome senin bildiğin anlamda bir Eberron'lu artificier'in (şimdilik) olmayacak (tam incelemedim ama; sanırım yanında "construct"unla dolaşamayacaksın, aslında DM'i ikna edersen o da olur MM ne güne duruyor) Ama asıl önemli olan şu ki; her birimizin karakterleri kendi kimlikleri ile oyunda var olacak ve rol yaparak, oyun senaryosunun gidişatına göre tepkilerimizi oyun içinde yansıtmamızda bir fark olmayacak. 4E de olsa 5E de olsa; oradan bir ork ordusu geliyor; ne yapmamız gerektiğine karar vermeliyiz.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

O zaman orkların geldiği yolda tünel, koridor, köprü felan var ise onu havaya uçurabiliriz. Ancak bunun hazırlıkları için zaman kazanmamız gerekecek. Bu da demek oluyor ki, benim ejderha planına benzer bir göz bağına başvurabiliriz.

Mark sen koridorn bilmemneresinden bir ejderha sesi çıkartabilir misin? Orkların duyabilecekleri bir ejderha kükremesi. Keza ardından benden yada olaftan gelecek bir alev dolu gösteri belki orkların kalbine biraz korku salabilir.

Bunu yapmadan önce belki orklardan bir kaçını içeriye de alabiliriz. Sesler, alev patlaması sonrasında orkların parçalanmış cesetlerinin dışarıya püskürtüllmesi sanırım işimizi kolaylaştırabilir.En azından içlerinde bir korku olsun ve içeriye girmeden önce bir kere daha düşünsünler.

Orklardan birnin zihni ile oynayabileceğimiz bir büyü var mı? Mesela char person ile bir orku bize dost edip sonrasında içeride gördükleri hakkında yalanlar söylemesini isteyebiliriz.

Sadece bununlan da kalamayız aslında. Diğer taraftan ani saldırıp kaçacak bir birlik ile bizim önlerine koyduğumuz engelleri geçmelerini sağlyacak savaş araçlarını yok etmemiz gerekiyor. Bu tarz bir saldırı da aslınad en iyi hırsızlar ve büyücüler tarafından yapılabilir.

Mark: İnvisibilty
...
Başka gizlenebilecek karakterimiz olmadığına göre

Mark: İnvisibility :D

Bu arada bulduğumuz aletleri bir şekilde açıklatsak iyi olacak. Mesela benim yüzüğün en olduğunu merak ediyorum. Ayrıca Diğer büyülüler de iyi olabilir.

Yani bence

Barıtların yerkleştirilmesi için zaman kazanmak amacıyla, orkları bir süre gerek mücadele gerekse de hile hurda ve kandırmaca ile tuttuktan sonra bir kaç tanesinin girmesine izin vereceğiz. Ardından tünelleri yıkarak kaçacağız. Orkların cesetlerini parçalarına ayıracağız ve sanki bir canavar yapmış gibi göstereceğiz.

Bu arada aramızda gizlenme konusunda biri daha var.

MARK'ın KEDİSİ :P Onuda gönderelim. Koçumsun Mark! Aslansın sen! Kesseler acımaz. :D
Eskisi ka
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

İsteyen kişiye görünmezlik büyüsü yapmaya hazırım.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Hımmm. Başkasına yapabileceğini de unutmuşum. Bu senden kurtulma planlarımı bir süre daha ertelememe sebep olabilir :P

O zaman sanırım başka aletlerden anlayan karakterimiz yok ise ben görünmez olarak gidebilirim. Aletlere saldrımadan onları etkisiz hale getirebilirim sanırım. Hatta bunun hemen fark edilememesini de sağlayabilirim belki.

Ancak sanırım aramızda bu konuda benden daha iyi olan NPC'ler de vardır. Yanında savaştığımız kişiler hakkında daha fazla bilgi edinmeyi öğrenememiz gerekiyor. şu Arween ile tartışan adam. Ondan çok pis şüpheleniyorum. Bu arada o adam nerede :D
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Devrimk öncelikle çok özür diliyorum ve ne yazık ki oyunu bıraktığımı belirtiyorum (diğer bütün oyunları bıraktığım gibi).Bu oyun, benim ciddi olarak oynadığım ilk oyundu.Çok bağlanmıştım.Devam etmek isterdim.Ama olmayacak.Diğer oyunları da aynı şekilde aksattım ne yazık ki.Bunca yıldır sitedeyim ve kimseyi yarı yolda bırakmak istemezdim ama ne yazık ki oyundan çekiliyorum.Büyük ihtimalle uzun bir süre daha site ile pek fazla ilgilenemeyeceğim.Hikayeyi yine takip edeceğim ama yazamayacağım ne yazık ki.FRP oynamak bana cazip gelmiyor son zamanlarda, geçici bir durum şu an benimki.Ne zaman geçer bilemem.

Ne eskisi gibi oyunlarla ilgilenebiliyorum, ne de karakter yaratırken bir haz alabiliyorum.Eskisi gibi Barbar kırması Bard'la oynarkenki gibi değilim niyeyse.Hiçbir oyuna ilgi gösteremedim son zamanlarda.Bu oyuna da ne zamandır yazamıyor ve diğer arkadaşları bekletiyordum lüzumsuz yere.Onlardan da özür diliyorum.Bilmiyorum, belki yazı da aşkın bir süre boyunca hiçbir oyuna giremem.Siteyi, hikayeleri ve oyunları yine takip edeceğim elbette.Hatta belki yine her gün sitede olurum ve diğer başlıklara yazarım.Ama oyun oynamayacağım.Yapmam gereken birkaç iş var ve bu yüzden pek oyunlarla ilgilenemiyorum.Çok özür diliyorum.İlk kez bir oyunu böylesine zevkli bir şekilde oynamıştım bile diyebilirim.Size iyi eğlenceler tekrardan :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bana da olur sık sık. Canım artık FRp ile ilgilenmek istemez. Sırf sorumlu hissetitğimden yazarım forumlarda. Bir süre sonrada siteye girmemeye başlarım. Hayatın başka zevkleri ile ilgilenmeye başlarım. Ancak bir süre sonra siteye şöyle bir bakayım derken yine FRP oynama isteği filizlenir içimde. Benim gibi isen (Ki öyle olduğunu düşünüyorum) geri döneceksindir bir süre sonra.

Değil isen sanırım bir daha haturlamayacaksın FRP'yi ve bizi. :D
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Edmond doğrusu ayrıldığına üzüldüm, olabilir insan her zaman ilgisini aynı şeylere gösteremez.
Arkadaşlar bu bölümde çok kişiyle yapılan bir savaş mevcut, fakat bunu forumda yapmaya çalışmamız çok uzun sürecek gibi. Onunla ilgili biraz düşünüyorum.
Bu arada sizler konumlarınızı aldıktan sonra 3 tur büyü yapma hakkınız olacak sonra göğüs göğüse mücadele başlayacak, bu mücadele sırasında olaf aşağı inerse daha faydalı olur sanırım. Viarfar'ı da ben oynatacağım bir süre.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Peki günün başında yaptığımız büyülerin listesini atabilir miyiz. Benim persistent speller 24 saat sürdüğünden günün başında yapmayı tercih ederim.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Peki günün başında yaptığımız büyülerin listesini atabilir miyiz. Benim persistent speller 24 saat sürdüğünden günün başında yapmayı tercih ederim.
Tabii olur.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

İş çokluğundan sessiz sedasız kardeşikte kayıplara karıştığımı biliyorum - ve utanıyorum da - ama yeniden dönmek istesem arkadaşlarım bu konu hakkında ne düşünür acaba....
Image
Post Reply