Serüvenciler3,5 ... OYUN

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 622
Joined: Fri Aug 29, 2003 10:00 am
Contact:

Post by liero »

Liero rapier'ini çekti ve önünde diz çökmüş goblinin boğazına doğrulttu.
Tam hakim olamadığı goblin dilinde
"Sığınağınız nerde söylemek, sen var yaşamak. Söylememek, o halde ölmek!" dedi.
Goblinin gözünü iyice korkutmak için rapierini gobline boynuna hafifçe sürttü.

Intimidate
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 6687
Joined: Mon May 21, 2007 10:00 am
Contact:

Post by dwaxer »

.

Liero'nun önünde diz çökmüş olan goblin bülbül gibi bütün bilgileri şakır. Anlattığına göre bu yol üzerinde 4 saat kadar daha yürüdükten sonra; yolun sağında devasa kara bir ağaca rastlanıyor ve hemen burada yolun solunda ormana giren bir patika var. Bu patikayı takip ederek 3 saat kadar daha kuzey-doğu yönünde ormanın içlerine yüründüğünde kadim zamanlardan kalma, terk edilmiş ve çevre halklarca da bilinmeyen bir elf kasabasının harabeleri varmış. Goblinin söylediğine göre büyük bir goblin topluluğu orada “Elf Cadısı”nın hizmetindelermiş!

Bu arada konuşulanları dinleyen (goblince anlayan) Granrosh da gobline kaçırılanlar hakkında bir şey bilip bilmediğini sorar.

Goblin bir iki defa hancı Gerald ve adamlarının, (ayrıca başka başka çetelerin) söz konusu hayalet kasabaya eli-kolu bağlı esirler getirdiğini ve köle olmak üzere kendilerine sattığını görmüş. Elf cadısının yardımcılarından biri olan, goblin lideri, hobgoblin lordu bazı insanlarla köle ticaretini organize ediyormuş. Ayrıca söylentiye göre, Elf cadısı da bu kölelerin bir kısmını korkunç deneylerde kullanarak kesip biçiyormuş!

(bu yakaladığınız goblinler basit emir kulu olduğundan daha fazla bir şey bilmedikleri belli)

Yaralı 3 goblin grubun önünde kendilerini acındırmaya çalışıyor. “Her şeyi anlattık, artık bizi serbest bırakın ne olur?” diyorlar.

Granrosh diğerlerine dönerek, “gizem çözüldü; Oswaldo’yu kaçıran hancı Gerald, belli ki onu, kardeşini ve onun gibi daha nicesini köle ticareti yapan goblinlere satmış. Yerlerini de öğrendiğinize göre artık kurt ve bana rehberlik için ihtiyacınız kalmadı. Benim de özel bazı çözmem gereken sorunlarım var ve bu yüzden sizden ayrılıyorum, Hoşçakalın!” dedi ve kurduyla beraber uzaklaştı. Gruptan ayrılmıştı o da.

Goblinler gidebilmek için yalvarırken 6 numaralı goblinin avucunda bir şey sakladığı belli olmaktadır.
Halflingler de yavaş yavaş kendilerine geliyorlar.

.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 622
Joined: Fri Aug 29, 2003 10:00 am
Contact:

Post by liero »

Liero
"Ben sadece goblinlerin çaldıkları mücevherleri buçukluklara geri getiririz diye sığınaklarının yerini sormuştum. şansa bak kaçırılıma olaylarının kaynağını da bulduk."

"şu goblinleri napalım? Bence üstlerini aradıktan sonra bir ağaca bağlayalım Ölülerinde üstlerini arayalım tabi. Buçukluklar kasabaya döndüklerinde yetkililere haber verirler. Belki üstümüzdeki kötü ünü biraz sileriz."
dedi.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2004
Joined: Thu Aug 31, 2006 10:00 am
Location: Midkemia, portal/istanbul
Contact:

Post by Mark »

Tend'rin'in delici gözleri liero'nun üzerinde konuştu: "Yetkililer mi?"
"Sana yetkililer hakkında bildiğimiz şeyi hatırlatayım mı? Onlar festival verirler. Herhalde hatırlamıyorsun!"

Bir elini kaldırdı. Ã?fkeli bakışları goblin6'ya sabitlendi. Elindeki elektrik akımları havada dans ediyordu. Diğer eliyle sakladığı kristali işaret etti ve avucunu açtı.
"Ver."

"Onları bırakıcaz. Bırakıcaz çünkü, elimizi kirletmemize gerek yok. Cadıya oraya konuşmak için geldiğimizi söyleyin. Arkadaşımızı arıyoruz."
Güldü.
"Tüm silahlarına el koyuyoruz."
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 6687
Joined: Mon May 21, 2007 10:00 am
Contact:

Post by dwaxer »

.
Goblin6 korka korka Tendrin’e kanlı mücevheri verir.

Ölü ve yaralı goblinlerin üzerinden çıkan silah ve zırhlar pek değerli olmayan, eski püskü, yanında taşımaya değmeyecek şeylerdi. Javelin, dagger, morningstar, leather ve light shield; bunların hepsi de “small” boyutlarda olduğundan kullanmanız imkansız.

Sadece goblin2’nin üzerinden hepsi de masterwork olan dagger, rapier ve handcrossbow çıkar. Tabii bunları da ancak small boyutta biri kullanabilir ama markette satılırsa para edbilirler, ne de olsa masterwork. Bu arada goblin2’nin çantasından 60 ft kadar uzunlukta bir halat (rope) çıkar. Bu halat normalden ince olduğu halde normalden çok daha sağlam gibidir, bir gariplik, bir güzellik var sanki bu ipte.

Ayrıca goblinlerin üzerinden 80 sp ve 40 cp bozukluk çıktı.

...
Halflingler de kendilerine geldiklerinde, grubun hayatlarını kurtarmasından dolayı çok müteşekkir olurlar. Gruba 100gp teşekkür parası vermek isterler. (ya da 100 altın yerine tavşanlardan birini vermeyi teklif ediyorlar) Ayrıca aslında fazla uzaklaşmamış atlarını bulmalarına, arabayı saplandığı çamurdan çıkarmaya yardım etmenizi isterler. Ve güneşin batmasına da az kaldığından burada kamp yaparken sizin de yanlarında kalmanızı rica ederler.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2004
Joined: Thu Aug 31, 2006 10:00 am
Location: Midkemia, portal/istanbul
Contact:

Post by Mark »

Bir kenara çekildiğinde, elindeki kristalinin tüm yüzeyine dokundu. (Psicraft Check)
----

"Hayatlarınızı kurtardık değil mi? O goblinler neden peşinize takılmıştı?"
..."Rastlantı mı?"

"Bu silahlar için ne kadar verirsiniz? Hangi şehire gidiyorsunuz? Belki daha sonra, başka silahlar da getirebiliriz."
"Unutmayın hayatınızı kurtardık." Buçukluk dilinde konuştu:"Vericeğiniz fiyata bunu da göz önünde bulundurun."
Ortak dile geri döndü: "Size bunu hatırlamak hoşuma gitmedi. Daha iyi eşyalara sahip olmalıyız ki, bu goblinlere karşı daha iyi savaşalım."
"Benim silaha gereksinimin yok mariz. Benim şu tavşanların neden bu kadar tuhaf olduğuna dair bilgiye ihtiyacım var. Parlayan kristallere ihtiyacım var. Güzel koruyucu bir elbiseye ihtiyacım olabilir ilerde. Küçük bir çocuğum onlar ise, dev gibi. "

"şu para ya da tavşan teklifinize gelince, tavşanların ne olduğuna bağlı." Suratını astı.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 622
Joined: Fri Aug 29, 2003 10:00 am
Contact:

Post by liero »

Liero, Tendrin'e "Goblinleri salalım, geldiğimizi haber versinler ha? Oraya akşam yemeğine gitmiyoruz genç. Cadının senle konuşacağını düşünüyorsan oldukça yanılıyorsun." dedi.
"Goblinleri kasabadakiler bulursa hem köle asacaklarına, goblinleri asarlar."
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2004
Joined: Thu Aug 31, 2006 10:00 am
Location: Midkemia, portal/istanbul
Contact:

Post by Mark »

"Zaten oraya gittiğimizi biliyorlar. Biraz eğlenmek istiyorsundur, hala eminim."
Dudağını büktü.
"Bunlar sonra yeniden bize saldırır. Hem bırakmak zayıflık anlamına gelir. İkisini öldürelim. Birini bırakalım. Yapmazsanız ben yaparım."
Hançerini çekti.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests