Arkadaşlar biraz ayıp etmemiş misiniz? Ã?ncelikle Zecharia Sitchin kimdir biliyor musunuz? Basit bir araştırmacı ya da bir gazeteci değil; bilim dünyasında saygın bir yeri olan, birçok ölü dili anadili gibi yazıp konuşan çok önemli bir bilim adamıdır her şeyden önce. O nedenle bilim çevreleri pek saldırmamıştır ona. Artemis Entreri ilk yorumunda karşıt görüş de okumak istediğini belirtmiş. Ben birkaç Sitchin karşıtının yazısını gördüm; ama hiçbiri ne karşıt görüş oluşturmuş ne de Sitchin'i yalanlamış. Sadece adama hakaret etmişler. Yani düzgün bir karşıt görüş yok. Sitchin zaten bize gerçek bulguları sunup yorum yaparak birbirine bağlıyor. Ve o kadar açıklayıcı ki... Bu kadar karmaşık şeyleri bu kadar kolay anlatan başka adam yoktur herhalde. Bir de %100 haklı olduğunu iddia etmiyor, kendisinin yorumladığını söylüyor yeri gelince.
Engin Ardıç'ı sevmiyor olabilirsiniz, kendisi Sitchin'den etkilenip bir şeyler yazmış olabilir. Sırf bu yüzden Sitchin'e dil uzatmayın lütfen. Ben Sitchin'in 4 kitabını okudum ve bu yaz 5'incisini okumayı düşünüyorum. Her şeyden önce kitapları inanılmaz bir bilimkurgu. En etkileyici yanı ise tüm kurgusunu gerçek bulgulara bağlıyor. Ben çok duydum Sitchin'in daha ilk kitabını okumaya çalışıp yarım bırakan. Kapalı beyinlere göre değil, korkunç bir açık görüş istiyor kitapları; çünkü her şey gerçek bulgulara dayanıyor bir şekilde.
Burak Eldem'in "Marduk'la Randevu" kitabını da okudum. Kötüydü, beğenmedim. Tavsiye etmiyorum. Bu işlerle ilgiliyseniz alın "12.Gezegen"i okuyun.
Sedna olup olmadığı tartışması dönmüş ama Sedna değil. Sedna basit bir cüce gezegen. Ama şunu söyleyeyim, Sedna'nın ince uzun eliptik yörüngesinin nedeni bile daha bilinmiyor. Bir teoriye göre o garip yörüngenin nedeni bir kahverengi cüce olabilir. Düşünsenize sistemimizde daha kahverengi cüce var mı yok mu onu bile bilemiyoruz. Onu geçtim daha bilinen 8 gezegen hakkında tam verilere sahip değiliz. Günün birinde Marduk diye bir gezegen çıkarsa hiç şaşırmam ben.
şöyle bir yanılgı var; bu gezegen 3661 yılda bir tam tur atıyorsa sizce Marduklular (Nibiru demeyi tercih ediyorum aslında) burada 1 yıl durup gidiyorlar mıydı? Tabii ki hayır, gemilerle gelip çok uzun süre kalıyorlardı. Hatta Dünya'nın yörüngesine bir ana gemi oturtup onu üs olarak kullanıyorlardı. Yani acaba 2012 yılında gezegen mi gelecek yoksa Nibirulular mı gelecek? Gezegen gelmeden gemileriyle Dünya'ya varabilirler. Kısaca gezegen görünmeden gelebilirler. 2012 tarihi de Nibiruluların Dünya'ya iniş tarihi olabilir.
şunu da belirteyim: Tek bir medeniyet Nibiru'dan bahsetmiyor. Sitchin; Maya, Aztek, Sümer, Babil, Mısır, Hitit, Sami, Hindu vb. bir sürü medeniyetten öykülerin kesişim noktalarını gösteriyor. Hatta üç İbrahim dininden bile örnekler sunuyor bize. Uzmanlık alanı Tevrat olduğu için ona çok başvuruyor. Kuran'da da geçen birçok öyküyü doğruluyor aslında.
Firble, bir de sana bir şey söyleyeyim: Son iletinde insan ırkını küçümsemeyelim derken piramitleri küçümsemişsin. Giza Piramitleri hala çözülememiş sırlar barındırmaktadır. Adım adım ilerleyen bir piramit inşası da yoktur. Daha çok Giza Piramitleri taklit denemeleri vardır. Giza Piramitlerinin eşi yoktur. Her yönleriyle diğer piramitlerden ayrılırlar. Ayrıca Keops'un Keops Piramidi'ni yaptırmadığı ortaya çıktı. Of of bu ayrı bir tartışma konusu. Neyse daha çoook yazarım, ama yoruldum saat 5'e geliyor