Baldur's Gate

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:O köpeklerle slumsdaki oval çatısı olan mekanda mı karşılaştın?
Yok, bir kaleye gidiyoruz ya trollerden temizlemek için, yandan gizli geçitten girip ana kapıyı açıyoruz ve avluya inince otyugh yaratığı ile bir sürü köpek vardı... Başka sitede biri o köpek etlerini yine aynı kalenin zindanına koyarsak exp kazandırdığını yazmış, nedenini pek anlamadım ama deneyeceğim. Köpek iskeletlerini de o kalenin zindanında bulmuştum zaten. Bu arada kale de üzerime kaldı, benim oldu yani. :mrgreen:

Bu arada ejderhaları öldürebilme taktiklerinden bahsedecek olan yok mu? Kırmızıdan fena dayak yedim, adamları 40 metre uzağa püskürtüyor bir anda. :roll:

.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bence Baldur's Gate tek başına uğraşıp başardığında zevk veren bir oyun, o yüzden o tip ejderha gibi başardığında süper haz alacağın şeyleri sormamanı tavsiye ederim.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

SacoKhan wrote:Bence Baldur's Gate tek başına uğraşıp başardığında zevk veren bir oyun, o yüzden o tip ejderha gibi başardığında süper haz alacağın şeyleri sormamanı tavsiye ederim.
Evet aslında haklısın; sorumu geri alıyorum, kimse söylemesin ejderha olayını. :mrgreen:

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Wild Mage oynamak aşırı zevkli!! Hani sürekli saçma sapan şeyler olup duruyor ama süper şeyler de olabiliyor. Ben her oynayışımda karakterimi denemek için slums'a gider, inn'deki adamla teke tek kapışırım. Bir çok defa yenildim ama o sıralarda neler olduğunu göstermek istedim :D (Aşağıdaki logu okuyun! Neler oluyor neler :D )

Image

Image Wild Surge: Sex Change :D :D Vay be doğa da artık bu işlere el attı. Kapitalizmin sonuçları :D

Bir keresinde de magic missle attım wild surge olarak şey dedi: "I feel refreshed". Tüh be canım da full'dü, boşuna gitti derken büyülerime bir baktım hepsi sanki hiç kullanmamışım gibi duruyor!
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

:D :D Süper yaa! Bence bu oyun bir senaryo ve programcılık harikası. Grafiklerin olmadığı zamanlarda adamlar oturmuş, "şuraya şöyle bir şey, burasına şöyle bir şey koyalım diyerek kafa patlatmışlar. Milyonlarca diyalog yazmışlar. şimdiki oyunlara bakıyorsun %99 oranında muhteşem grafik var ama böyle senaryo yoktur.

Minsk'de bir ara bir kılıç vardı; kılıcın kendi zekası var ve adamı etkileyip abuk subuk konuşturuyordu, "hadi ya kimseyi kesmiyor muyuz!" filan diyordu garibim.

Yalnız Anomen Delryn diye fighter/cleric bir karakter var, gruba katmıştım onu, sonradan gruptan çıkarıp yerine mucit Jan'ı alınca, bu Anomen bana, "yanlış yaptın, dua et de bir daha karşılaşmayalım!" gibisinden bir tehdit savurdu. :|

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hııı, o kılıcı biliyorum! :D Ben de bir keresinde Minsc'e o kılıcı vermiştim garip garip konuşmaya başlayınca hemen değiştirdim. Tüm karakterlere de iyi davrandığım için bir keresinde karakterim Aerie'yle birlikte olmuştu :D Tabii sonra duygusal bir şeyler saçmalayıp grubu terk etmişti, sonra katılacağını söylemişti. Sonra bir daha almadım zaten, ilk işim Viconia'yı almak oldu :D

Not: Viconia, Do'Urden ailesi tarafından Drizzt doğduğu gün yok edilmiş ailenin bir ferdi, yani bir DeVir. Tam emin olmamakla beraber "War of the Spider Queen" serisinden sonra gelen "Yıldızışığı ve Gölgeler" serisinde Viconia'dan bahsettiğini tahmin ediyorum. Ã?ünkü onda yıldızışığı adı verilen bir ziynetle Drizzt gibi işkence çekmeden yeryüzüne çıkabiliyordu. Viconia'nın nasıl yeryüzünde dolaştığını ancak böyle açıklayabiliyorum.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Yalnız o kadın evil olduğu için, linççilerin elinden kurtardımsa da gruba almadım, zaten lawful-good olan Aerie, "alma onu gruba noolur, noolur!" diye itiraz etti. Çok çıtkırıldım olmasına rağmen hem mage, hem de cleric olması çok kıymetli yapıyor onu gözümde, çok da tatlı :-P ama kuşlar kelebekler çiçekler diye romantik konuşmaları hakkatten beni de, Jaheira'yı da bayıyor. Minsc ile Aerie çok bağlandılar birbirlerine, birbirlerinin koruyucuları oldular; kıza bir şey olsa Minsc direk rage'e giriyor.

Ben şimdi good tarafta oynuyorum ama bunu bir de -evil olmasa da- yoğun chaotic bir tutumla tekrar oynamak lazım. Wild mage de çok ilginçmiş deneyebilirim. Bu arada en büyük problemim biriken scroller, ne atmaya, ne satmaya ne de kullanmaya kıyamıyorum. :-P :mrgreen:

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Valla benim ideal grubum:

Jan
Viconia
Edwin
Anomen (bunu da Keldorn'la değiştirmeyi planlıyorum. İleride spell turning büyüsü olan bir item verip +5 Holy Avenger verdiğimiz zaman ölümsüz oluyor)
Minsc
Image
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

beşiktaş sinanpaşada 2 ve ek paketi satılıyor. Olmadı torrentten indirirsin, torrenti kullanamadım diyorsan bir sürü paylaşım sitesi var ama BG2 4 cd, BG1 ise 5 cd ek paketlerle toplam 11 cd eder uğraşırsın bayağı paylaşım sitelerinden.
Greyspirit
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Greyspirit »

Demilich derken Kangaxx denen o hayvandan bahsediyorsanız ben de çözemedim onu???
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
AlenthasLeasess wrote:O köpeklerle slumsdaki oval çatısı olan mekanda mı karşılaştın?
Yok, bir kaleye gidiyoruz ya trollerden temizlemek için, yandan gizli geçitten girip ana kapıyı açıyoruz ve avluya inince otyugh yaratığı ile bir sürü köpek vardı... Başka sitede biri o köpek etlerini yine aynı kalenin zindanına koyarsak exp kazandırdığını yazmış, nedenini pek anlamadım ama deneyeceğim. Köpek iskeletlerini de o kalenin zindanında bulmuştum zaten. Bu arada kale de üzerime kaldı, benim oldu yani. :mrgreen:

Bu arada ejderhaları öldürebilme taktiklerinden bahsedecek olan yok mu? Kırmızıdan fena dayak yedim, adamları 40 metre uzağa püskürtüyor bir anda. :roll:

.
Köpek etlerini koyunca koyduğunuz yere Umberhulk'lar gidiyor ve etleri yiyor. Böylece onlarla savaşmadan geçebiliyorsunuz. Seviyeniz düşükse bayağı bela oluyor Umberhulklar, seviyeniz yüksekse büyücünüz Cloudkill atarak hepsini öldürebilir.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Bir kaç şey düzelteyim. O kılıcın adı Lilacor imiş. Yazıldığına göre Lilacor adındaki akli dengesi bozuk bir "maceraperest" özentisi bir adamın adını taşıyor. Yazılana göre bir büyücü tarafından hapsedilmiş olabilirmiş. Ama aynı zamanda bir kılıç olduğundan bile haberdar olmayabilir yazarken konuşmaları bunun tam tersini gösteriyor. Yani pek güvenmemek lazım. Küçükken o konuşanın Minsc olduğunu sanıp "aaa bu şey Minsc'i evil yapıyooo" diye telaşlanıp kullanmamıştım. Meğersem alakası yokmuş, hatta ne kadarda kendini tekrarlasa bile renk katıyor diyebilirim :D
Image
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

devrimk wrote:
dwaxer wrote:

.
Köpek etlerini koyunca koyduğunuz yere Umberhulk'lar gidiyor ve etleri yiyor. Böylece onlarla savaşmadan geçebiliyorsunuz. Seviyeniz düşükse bayağı bela oluyor Umberhulklar, seviyeniz yüksekse büyücünüz Cloudkill atarak hepsini öldürebilir.
evet o umber hulk'lara kıl oluyorum hala, hatta o mind flayer'lar yokmu.. 3 kere vuruyo 120 hp'lik fighter yerde.

Ejderha öldürmeye gelince..

Code: Select all

oyunda aslında karşınıza çıkan hiç bir ejderha ile savaşmak zorunda değilsiniz. Kırmızı olanın görevini yapmanız bile gerekmiyor ki, bence en zorlarından biri de o. Gölge ejderhası tam bir kabus zaten ama ward stone'u alınca yanından yürüyüp geçiyorsunuz hiç bir şey olmuyor. Siyah ejderha ile anlaşarak gereken eşyayı alabiliyorsunuz, kahve rengi olanla da davranışlarınıza göre savaşıyorsunuz. Gümüş olan ile savaşmaya hiç gerek yok zaten ama diğer yöntemi kullanarak underdark'tan çıkmaya uğraşarak zaten onu yenmekten daha zor bir iş yapıyorsunuz. Ama tob'daki iki ejderlede kapışmanız lazım, o ayrı bir konu. 

Ejderha öldürmenin en kolay yolu diye bir şey yok çünkü genelde Irenicus'a bile kök söktürecek kadar güçlü oluyorlar. Konuş-vur taktiği diye birşey vardı ama sadece Jierdan Firkraag (mıydı adı neydi?) üzerinde oluyor sanırsam hiç denemedim ama ejderha öldürmek için en güzel yol üzerine summonladığınız yaratıkları salın, death wardı ve 4 tane üst üste armor of faith yaptığınız (armor of faith %25 her türlü fiziksel atağa direnç sağlıyor, 4 tanesi %100, anomen bunu yapmak için iyi bir seçim) adamı üzerine salıp 1-2 okçu ve büyücü-rahip desteğiyle alabilirsiniz aşağıya. Druid'lerin insect plague büyüsü çok işe yarıyor, büyülerini falan önlüyor ayrıca miscast magic yapın, dispel işlerine hiç girmeyin çünkü çok hızlı yapıyor büyüleri neredeyse beholderlarınki kadar hızlı. Bu arada mutlaka sürekli heal büyüleri yapılmalı ve iksirler kullanılmalı. Ayrıca haste gibi büyüler işinize yarayabilir. Wing buffet'a çok dikkat bir koyuyor ejderin yakınındaki herkes 2.80 yerde oluyor onun dışında Shadow Dragon'un finger of death gibi büyülerinden başka korkacak bir şey yok dediğim gibi onuda death ward ile halledebiliyorsunuz.
Last edited by lightflarer on Mon May 04, 2009 2:14 am, edited 1 time in total.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

şu yardım işlerini spoiler şeklinde yaparsak sadece görmek isteyenler bakabilir hepimiz daha mutlu oluruz lightflarercığım
And i still wonder if you ever wonder the same!...
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

dwaxer wrote:.

:D :D Süper yaa! Bence bu oyun bir senaryo ve programcılık harikası. Grafiklerin olmadığı zamanlarda adamlar oturmuş, "şuraya şöyle bir şey, burasına şöyle bir şey koyalım diyerek kafa patlatmışlar. Milyonlarca diyalog yazmışlar. şimdiki oyunlara bakıyorsun %99 oranında muhteşem grafik var ama böyle senaryo yoktur.

Minsk'de bir ara bir kılıç vardı; kılıcın kendi zekası var ve adamı etkileyip abuk subuk konuşturuyordu, "hadi ya kimseyi kesmiyor muyuz!" filan diyordu garibim.

Yalnız Anomen Delryn diye fighter/cleric bir karakter var, gruba katmıştım onu, sonradan gruptan çıkarıp yerine mucit Jan'ı alınca, bu Anomen bana, "yanlış yaptın, dua et de bir daha karşılaşmayalım!" gibisinden bir tehdit savurdu. :|

.
bence baldur's gate'in grafikleri katlanılmayacak boyutlarda da değil, güzel hoş detayları var, yakından göstermediği için kusurlar hiç dikkat çekmiyor, piksel saymacada oynamıyoruz. Senaryosu ve karakterlerin içerikleri, eşyalar falan dünyada şu ana kadar çıkmış en esaslı rpg oyunlarından biri olmasını sağlıyor zaten. Baldur's Gate ayarında Vampire: The Masquerade falan var ama BG2 farklıdır yani.
Post Reply