Rol yapma oyunlarımız için GENEL yorumlar, fikirler

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome wrote: Senin nasıl bir işte çalıştığuını gerçekten merak ediyorum. Oyuncakçı dede gibisin...

İtiraf ediyorum: Noel Baba'yım ben! :-P

Edmond wrote:Beeeeeeeen :D Her türlü oyuna hazırım!

Tamam en müsait zamanımda başlatacağım oyunu. Oyun tahtasının resmini foruma basacağız artık her zamanki yöntemlerle. Aslında çok basit bir oyun ama yazılı açıklaması basit gibi durmuyor. :-P Neyse açıklarım sonra. Senin satranç sevdiğini bildiğimden uyarayım: Bu zarlı bir oyun ama satranç kadar olmasa da tavladan fazla :-P strateji gerektiriyor.

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Arkadaşlar 2 haftalık nacizane bir süre boyunca sınavlara yoğunlaşıcam :D Oyunlarda bu süre içerisinde herhangi bir şekilde yinetebilirsiniz. Saygılar... :schemes:
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

dwaxer wrote:.
Var mı oynayacak gönüllü? Unutmayalım; amaç eğlenmek değil, oyunu test etmek.
.
Sitede kısa bir süredir sınavlar dolayısıyla yoktum dwaxer ama bende katılmak isterim...
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Dwaxer Musibet Ã?etesinin devam etme ihtimali yok mu? Bence gayet zevkli ilerliyordu...
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron wrote:Dwaxer Musibet Ã?etesinin devam etme ihtimali yok mu? Bence gayet zevkli ilerliyordu...
Yok maalesef.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Niçin?
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

İyi oldu, ben warlock dan sıkılmıştım gerçekten.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

İyi bari madem istemiyorsunuz :D Neyse 4ed yeni bir oyun bekliyoruz dwaxer tabi sana da uyarsa ...
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bilimkurgu D&D gibi bir oyun başlatacağım yakında. :-P

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

.
İyi olur aslıdna sitedeki Dm sayısının artması lazım Mark felan oynatabilir aslında bir ara düşünüyordu. Hata ilk deneyimimizi yapmıştık bence Mark dan bir oyun beklemeliyiz :D
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

.
Kopyacı!

İyi olur belki ben de katılırım. Bu sefer kendi karakterimi kendim yaparım inşallah :P
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:
.
Kopyacı!
İyi olur belki ben de katılırım. Bu sefer kendi karakterimi kendim yaparım inşallah :P
:mrgreen: Evet kullanacağım sistem ve hatta hikaye için bazıları, "aa kopyalamış, esinlenmemiş resmen bandırmış filan diyecektir! :-P Bu tür spekülasyonlara hiç cevap vermiyeceğim. D&D ile birkaç alışverişimiz olabilir ama bunlar sadece büyüler, ekipmanlar, silahlar ve zırhlarla sınırlı! :-P
Alenthas karakterini çok kolay hazırlayabileceksin merak etme; D&D ama D&D değil.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Ne olursa olsun içinde D&D sistemi olsun ben varım yaz listeye beni dwaxer :D
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Dwaxer, ARDA-13 sistemini, zarlar kadar tasvirlerin de sonuçta etkin olduğu bir sisteme değiştirmen ve bunun üstüne oyun açman mümkün mü? Senin yazarlık hakkındaki becerilerini zaten yapılan kısa hikaye yarışmasında kanıtlamıştın. Adaletli bir şekilde yazıları okuyup etki altında kalmadan puanlayacağına da eminim ve hatta kefil olurum.

Yukarıda yeterinde açık olamadıysam, son karar senin olmakla birlikte;

Sen kimsin diyen adama saldırı. (0 puan)

Sen kimsin diyen adamın yüzüne bir yumruk attı. (1 puan)

Sıkılmış yumruğunu, havaya kaldırdı ve olağanca gücüyle adamın yüzüne savurdu. (2 puan)

Sinirden elleri ter içinde kalmıştı. Karşısındaki adam adeta her açtığı oyununu kapatıyordu. Gevşek tuttuğu eli, kolu arkaya gittikçe sıkıldı ve tüm gücüyle adamı burnunda patladı (4 puan)

Snrden eleri der iöinde kalmıtı.. Karsısında ki, adam asdeta her açtıpı oyuınu kapatıyorduı. Geviek tutuğu eli kolu arkya gitikçe asıkıldı ve tüm gücüyle adam burnun da patrladı! (4 puan - 4 puan = 0 puan)

Tasvirlerimizin oyuna katılması sayesinde bizim de tasvir gücümüz gelimiş olur en azından. Ayrıca oyun senin kontrolüne daha çok girer. Bize uyarılarıda diğer başlıkta verirsin. Mesela:

Darkgnome: Çok fazla yazım hatası yapıyorsun. Senin puanlarını bu yüzden hep kesiyorum. şİmdlik daha iyimserim ama ileride daha acımasız olacağım bu konuda...

yada

Darkgnome: Tasvirlerin çok kısa/uzun ve ve anlaşılmaz oluyor. Yazdıklarını okurken ne demek istediğini anlamıyorum / tek kelimede anlatılacak şeyi uzattığından söylemek istediğin anlaşılmıyor...

gibi.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Dwaxer, ARDA-13 sistemini, zarlar kadar tasvirlerin de sonuçta etkin olduğu bir sisteme değiştirmen ve bunun üstüne oyun açman mümkün mü? Senin yazarlık hakkındaki becerilerini zaten yapılan kısa hikaye yarışmasında kanıtlamıştın. Adaletli bir şekilde yazıları okuyup etki altında kalmadan puanlayacağına da eminim ve hatta kefil olurum.

Yukarıda yeterinde açık olamadıysam, son karar senin olmakla birlikte;

Sen kimsin diyen adama saldırı. (0 puan)

Sen kimsin diyen adamın yüzüne bir yumruk attı. (1 puan)

Sıkılmış yumruğunu, havaya kaldırdı ve olağanca gücüyle adamın yüzüne savurdu. (2 puan)

Sinirden elleri ter içinde kalmıştı. Karşısındaki adam adeta her açtığı oyununu kapatıyordu. Gevşek tuttuğu eli, kolu arkaya gittikçe sıkıldı ve tüm gücüyle adamı burnunda patladı (4 puan)

Snrden eleri der iöinde kalmıtı.. Karsısında ki, adam asdeta her açtıpı oyuınu kapatıyorduı. Geviek tutuğu eli kolu arkya gitikçe asıkıldı ve tüm gücüyle adam burnun da patrladı! (4 puan - 4 puan = 0 puan)

Tasvirlerimizin oyuna katılması sayesinde bizim de tasvir gücümüz gelimiş olur en azından. Ayrıca oyun senin kontrolüne daha çok girer. Bize uyarılarıda diğer başlıkta verirsin. Mesela:

Darkgnome: Çok fazla yazım hatası yapıyorsun. Senin puanlarını bu yüzden hep kesiyorum. şİmdlik daha iyimserim ama ileride daha acımasız olacağım bu konuda...

yada

Darkgnome: Tasvirlerin çok kısa/uzun ve ve anlaşılmaz oluyor. Yazdıklarını okurken ne demek istediğini anlamıyorum / tek kelimede anlatılacak şeyi uzattığından söylemek istediğin anlaşılmıyor...

gibi
.
Oooo, mükemmel bir fikir; özellikle forum oyunlarında olması gereken formatı öyle güzel tespit ediyor ki, dosdoğru olması gereken ezelden beri buydu işte ve benim aklıma gelmemesi de ayrıca hayret verici. :-P

ARDA-13'ü boşver kapattım o defteri ama bu formatta başka projeler o9labilir. şu sıralarda Yüzüklerin Efendisi serisini tekrar okuyorum; Yüzük Kardeşleri'nin macerasını tekrar oynayabiliriz mesela. (belki de bu sefer başaramazlar)

Neyse... Bu anlattığın sistem gerçekten de çok süper bir fikir. şimdi karar verilmesi gereken şöyle bir durum var (ikisi de rahatça uygulanabilir ama..)
1-D&d3,5, vs kurallarına göre oynanıp, edebi başarılara ekstra bonus mu verilecek?
2-Kural ya da sistemden bağımsız sadece edebi başarılara ufak bir şans faktörü eklenerek mi oynanacak (böyle olursa yazabilen herkes oynayabilir)

İki sistem de uygulanabilir.

.
Post Reply