umarım bunu söledikten sonra D&D iyi bir sistemdir demezsin?? (kendi yarattığığn bir sistemin ya da white wolftan daha kaliteli bir sistemin olduğunu varsayıyorum-ismini paylaşır mısın acaba??)KabakTadi wrote:Rezalet bir sistem bana sorarsanız. Almaya değmez, zaten üstüne para versen almam.
-White Wolf-
-
WarlorD
- Kullanıcı

In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
Bir vampirin kan emmek için ısırmasına kiss denir. Vampir kanı emerken ölümlüler zevkle kendilerinden geçerler. Kanlarının %20'sinden fazlasını emersen komaya girme ihtimalleri vardır, %40'tan fazlasını içersen ölme ihtimalleri çok yüksektir. Vampir kanı emdikten sonra salyasındaki bir enzim yaranın hızla iyileşmesine yol açar (yarayı emerek yapılır) ve de ölümlü, yaşanan anın birkaç saniyesini uyuşturucu almış gibi unutur ancak kötü bir düş görmüş olduğunu düşünebilir (ama bu kabusu asla hatırlayamaz). Vampirlerde de bildiğiniz gibi yaraların hızlı kapanmasına yol açan büyülü bir güç vardır, ısırığı iyileştiren salya da bunu tamamlayan bir tür büyü gibi düşünebilir.Roth-AzaD wrote:White-Wolf kitapları Türkiye'de yasaklandı diye biliyorum... O değilde size bir soru: White-WOlf'da Vampirler birini ısırdıktan sonra boynunda iz kalıyor mu? Kitabında bir türlü burayı bulamadım
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
-
WarlorD
- Kullanıcı

sistem gerçekten esnek... etıcağın zarların önemi mi war çok mu uzatıyo sanki süreyi?? 10 tane d10 u aynı anda atıyosun we bitio... sistem çok gerçekçi olmasının yanında çok da pratik...KabakTadi wrote:Evet gerçekten çok gerçekçi ve tüm kurallar mevcut. Mesela "Coup de grace" gerçektende çok oturaklı konulmuş "Whitewolf" sistemine. Bir arbede çıktığında da hayatımda atmadığım kadar zar atıyorum. Tavla oynuyrouz sanki.
hıı dersen ben sewmem zar atmayı o senin bilecein iş...
bizde savaşlar gayet hızlı we akıcı oluyo bitio... en azından adam mermiyi yiyince ölüyo! D&D de yapılan savaşların 10 da 1 i kadar anca zaman alıyo...
zaten white wolf sistemi savaş için tasarlanmamış çünkü ölmek çok daha kolay... elinden geldiince silahlarından çok sen konuşucaksın oyunda...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

Gerçekten bir vuruşta ölüyor. Oyunda istisnasız herkesin vuruş puanı 8 ve .357 magnum mermisi kullanan "Desert Eagle" en fazla 5 hasar verebiliyor. Yani hasarı zarı 5z10. Bunun içinde hasar verememe yani zarların 5 'den aşağı gelme olasılığı var. Bu olasılık da bayağı fazla. Ben zar atmayı severim, ama bu kadar değil tabi. Bu lafları eden arkadaşın sistemler üzerine bilgisinin olmadığı belli. Sistemlerde en önemli unsur; yapılacak işde en az zar, okadar zevkdir. O yüzden saçma sapan konuşmayalım.
from Dawn to Wish...
-
WarlorD
- Kullanıcı

heh, sistemler üzerine çok bilgisi olan arkadaş, sistemden alınan zevki zar sayısı deil, oyuncu grubunun tarzı, zewkleri belirler... Bir turda tek bir atış yapma zorunluluu yok sistemde ayrıca... Savaşların uzun sürmesini sıkıcı buluyorum ve white wolf daki sistem çok daha pratik geliyo bana. We bence kimin saçma konuştuğuna karar werebilicek bi kişi de deilsin... White wolf sistemini de beenmek ya da oynamak zorunda deilsin...
AD&D sisteminde 18/00 Str li bir Fighter'ın Two Handed Sword unu yediğinde ölmeyebilir, ve yarasızmışsın gibi savaşa devam edebilirsin. Fakat WW'da böyle bir darbe alırsan senin için savaş bitmiştir"KabakTadi wrote:Gerçekten bir vuruşta ölüyor. Oyunda istisnasız herkesin vuruş puanı 8 ve .357 magnum mermisi kullanan "Desert Eagle" en fazla 5 hasar verebiliyor. Yani hasarı zarı 5z10. Bunun içinde hasar verememe yani zarların 5 'den aşağı gelme olasılığı var. Bu olasılık da bayağı fazla. Ben zar atmayı severim, ama bu kadar değil tabi. Bu lafları eden arkadaşın sistemler üzerine bilgisinin olmadığı belli. Sistemlerde en önemli unsur; yapılacak işde en az zar, okadar zevkdir. O yüzden saçma sapan konuşmayalım.
WW'de herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek oynamalısın ama AD&D'de sadece silahlar ve büyüler konuşuyo bence.Bunlar sadece benim görüşlerim,isteyen kabul eder isteyen etmez...
Hee bide sistemde en önemli unsur yapılacak işde en az zar atılmasıymışşşş
Hadi diğer arkadaşın sistemler üzerine bilgisi yok diyelim ama senin hiçbirşey üzerine bilgin olmadığı anlaşılıyo bu lafın ile.
(Git NwN oyna, makina zarı kendisi atıyo, çok eğlenirsin
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Lütfen mesajlarda saldırı öğeleri içeren cümleler kullanmıyalım arkadaşlar...
Ben şahsen ww u o kadar sevmiyorum... Ki herkesin görüşü farklıdır...
Helluin, ww da bir mermiyle ölmen de imkansız ancak buna bakarsan... Senin bahsettiğin fighterın o darbesiyle ölmemek baya bi güç ister ayrıca... Ve eğer gerekli critical sistemlerini kullanırsan (ki ben onlarsız oynamam) ölmek işten deildir öle bir darbede... Ama Adnd de benim de sevmediim bir nokta var, o da yaralandıkça insanın hareketlerinin kısıtlanmaması(critical deilse)... Ki ben kendim koyduum bir kuralla noktayı da çözdüm.
şimdi ww eleştirilerine gelelim... Beni de bir ton zar atmak çok sıkıyor, hele elinizde sadece 10 tanecik d10 var ise... Daha dün hunter oynadık, bir turda atılan zar sayısının haddi hesabı yoktu... (adam vuruyor-dodge atıorum-ben vuruyorum-soak atıor- Yaklaşık 90 zar edior turda)
Bunun ötesinde bazı şeylerin arası yok... Nerdeyse herşeyin 5 derecesi var.
Bir yerden sonra monotonlaşıor(bu sadece benim fikrim, katılmayana saygı duyarım)
Birde ben teknolojiden hoşlanmıorum-bu nedenlerden ww oynamak pek hoşuma gitmiyor. Benim tercihim 2e yönünde...
Bu arada kurallarla oynama serbestliği 2e için bir lüks deildir, yapman sistemin kendisi tarafından tavsiye edilen birşeydir Raistlincim...
Ben şahsen ww u o kadar sevmiyorum... Ki herkesin görüşü farklıdır...
Helluin, ww da bir mermiyle ölmen de imkansız ancak buna bakarsan... Senin bahsettiğin fighterın o darbesiyle ölmemek baya bi güç ister ayrıca... Ve eğer gerekli critical sistemlerini kullanırsan (ki ben onlarsız oynamam) ölmek işten deildir öle bir darbede... Ama Adnd de benim de sevmediim bir nokta var, o da yaralandıkça insanın hareketlerinin kısıtlanmaması(critical deilse)... Ki ben kendim koyduum bir kuralla noktayı da çözdüm.
şimdi ww eleştirilerine gelelim... Beni de bir ton zar atmak çok sıkıyor, hele elinizde sadece 10 tanecik d10 var ise... Daha dün hunter oynadık, bir turda atılan zar sayısının haddi hesabı yoktu... (adam vuruyor-dodge atıorum-ben vuruyorum-soak atıor- Yaklaşık 90 zar edior turda)
Bunun ötesinde bazı şeylerin arası yok... Nerdeyse herşeyin 5 derecesi var.
Bir yerden sonra monotonlaşıor(bu sadece benim fikrim, katılmayana saygı duyarım)
Birde ben teknolojiden hoşlanmıorum-bu nedenlerden ww oynamak pek hoşuma gitmiyor. Benim tercihim 2e yönünde...
Bu arada kurallarla oynama serbestliği 2e için bir lüks deildir, yapman sistemin kendisi tarafından tavsiye edilen birşeydir Raistlincim...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

Zaten ww'nin temelinde combat yoktur, ki bunu bütün kitaplarında neredeyse bağırarak ilan ediyorlar. şöyle ki, yine hunter oynarken, bütün gün boyunca masa başında oturup yandaki adam hakkında, yapacaklarımız hakkındai görüşlerimiz, gizlenme yeri kursak mı, ne yapabiliriz, internet güvenli mi vb vb konuşarak geçirmiştik ve tek aksiyon adamı (sonradan sivrisinek olduğunu öğrendik) base'ine kadar takip etmek ve orayı kara listeye almak olmutu. Ama o günkü muhabbet olağanüstüydü. Sabah kahvaltısından önce gidip bikaç yaratık keseyime gerek yok yani. Hunter's survival guide da böyle diyor, Masquerade da. Sonuçta yönetimin dikkatini çekmemek için o işlere bulaşmıyoruz "afişe" olmayalım diye filan.
Bu arada 2e'de (ilgilenenler bilgelik duvarına bakabilir) 2000000000000000 hp'li adam 1d4'lük hançerle ölebilir ve ölür. Bu yüzden olay zarda değil, oyunda zevkli oluyor bence. Değerli DM'ler, br oyunu zarsız oynatın. Olur mu ya, nasıl belirleyeceğiz demeyin. İnisiyatiflerinize, karar ve yargılarınıza güvenin. Oyuncular da bunu kabul ederse bir deneyin. Ã?rneğin dövüşlerde durum tasvirlerine göre karar verin. Oluyor. Hem de çok daha fazla kaptırıyor oyuncular Ã?ünkü rol zarla bölünmüyor.
Bu arada 2e'de (ilgilenenler bilgelik duvarına bakabilir) 2000000000000000 hp'li adam 1d4'lük hançerle ölebilir ve ölür. Bu yüzden olay zarda değil, oyunda zevkli oluyor bence. Değerli DM'ler, br oyunu zarsız oynatın. Olur mu ya, nasıl belirleyeceğiz demeyin. İnisiyatiflerinize, karar ve yargılarınıza güvenin. Oyuncular da bunu kabul ederse bir deneyin. Ã?rneğin dövüşlerde durum tasvirlerine göre karar verin. Oluyor. Hem de çok daha fazla kaptırıyor oyuncular Ã?ünkü rol zarla bölünmüyor.
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
Alternity üzerine sistem tanımam diyen arkadaşın bu lafını pek bi secdim. Hiç unutmam sihir'de convention.'da bir combat sahnesi bir taraftan 3 WErewolf Crino formunda ve diğer taraftan 2 Black Spiral DAncer birbirlerine doğru koştular zıladılar ve tek bir round birbirlerine hamle ettiler. buraya kadar çok güzel çünkü hvada sadece bir round yani 3 saniye geçiyor. ama oyun sistemi burada savaşçı jurtadamların ortalama 23 atak yapmasına izin veriyor bu 23 x 5 saldırı zarı, bunlardan isabet edenler çarpı isabet ettirenlerin strength'i kadar hasar zarı ve her isabet için isabet ettirilenlerin soak zarı demek oluyor. bir buçuk saatten sonra (hiç abartmıyorum saate baktım) ST olarak ben bitmiştim. bu gibi durumlarda WW sisteminin çok ciddi bir sorunu var. ancak çatışmaların minimal tutulacağı ve karakterlerin asgari düzeyde savaşçı olacağı durumlarda inanılmaz keyif aldığımı, hikayenin akışını günlerce kafamda kurduğumu hatırlıyorum.
D&D ve AD&D sisteminin de bir sürü saçmalıkları var tabii ki ama birisinin sevdiği birşeyin kusuru onun suçlamalarını haksız çıkarmıyor.
yine de son tahlilde herkes keyfine baksın.
şövalye Kirshamor
D&D ve AD&D sisteminin de bir sürü saçmalıkları var tabii ki ama birisinin sevdiği birşeyin kusuru onun suçlamalarını haksız çıkarmıyor.
yine de son tahlilde herkes keyfine baksın.
şövalye Kirshamor
yola devam...
...barış için
...barış için
Ben pek alternity ile anlattıklarını anlamadım, alakasız kaçmış cünkü. Ayrıca sayın Gandalf bey zarsız oynayın demiş olayı bitirmiş. Ve Helluin isimli şahıs, sanırım dediklerin yüksek seviyeler için geçerli. mesela seviye 7 bir sınıf farketmeyen birini alalım. Sen heralde arbede ortasında "aaa adam bana vuruyor! durda altına geçeyim." zihniyetiyle durmassın. Bu nedenle 7. seviye bir adam tecrübesi daha fazla olduğu için daha çok hareket edecektir yada savunacaktır. Bu da sayısayl sistem de böyle uygulanmıştır. Fakat "White Wolf" 'da adamı vurduğun kesinleşiyor. Sen zarlarını atıyorsun ve hiç 5 üstü gelmediği için 0 hasar alıyorsun. Bu nasıl oluyor?
Bütün bunların sonucunda da yazıda isimi geçen arkadaşlarla polemiğe girmemeye karar verdim. Son olarak da ben 2e 'yide sevmem açıkları birsürü, o yüzden bana onda da öyle demeyin.
Bütün bunların sonucunda da yazıda isimi geçen arkadaşlarla polemiğe girmemeye karar verdim. Son olarak da ben 2e 'yide sevmem açıkları birsürü, o yüzden bana onda da öyle demeyin.
from Dawn to Wish...
Sistemler degil oynayanlar önemlidir bence yoksa sistemler olur gider çok takmayın kafayı böyle şeylere demek istiyorum
Alternity gerçekten süper bir sistem bence ad&d dende, d&d dende ww danda gerçekçilik açısından iyi ama onunda sorunu orda başlıyo oyuncuları kısıtlamasının yanı sıra dm i çok üzüyo bir oyuncunun beklenmedik bir aptallık yapıp bir anda ölmesi ve günlerce yazdıgınız seneryoyu bitirmesi içten degil. Peki alternity niye tutmadı çünkü stardrive berbat bi setting neyse dedigim gibi çokta önemli degil.
Zarsız oyuna gelince süper olur yıllardan (13 yaşından) beri zarsız oynarız biz hatta ilk oynumuz kendi yarattıgımız (çogunlugu oynatan arkadaş ama oynuyanlarında katkısı olmuştur) bilim kurgu türü uzayda geçen bir alemdi tamamen zarsız sistemsiz, defterler dolusu çizim hala arkadaşta durur bakıp nostalji yaparız arasıra
. Dövüş sahnelerinde canlandırma yapmak (oturdugunuz yerden laflada olsa) oldukça olayı çözüyo. Fantezinin sınırı yoktur peki anlaşmazlıklar nasıl çözülüyo derseniz basit sagduyu hepsi bu kadar.
Ayrıca zarsız oyunda oynatanın ayrıntıları (yaratıkların statlarını hazırlamak gibi) önceden hazırlama zorumlulugu yoktur oyuna esneklik oynatanasa korkunç zaman kazandırır. Otobüsde "hadi bi oyun oynatta zaman geçsin" deyip başladımız oyunları, kimileri aylarcada devam etti üstelik
bilirim hayal et ve oyna işte hepsi bu. Bir süredir istanbuldaydım yeni döndüm bana ilk oynumu oynatan arkadaşta kaldım hemen birbirimize zarsız oyun oynattık uzun süre sonra bu zevki tatmak mükemmeldi gerçekten, herkese tavsiye ederim.
Alternity gerçekten süper bir sistem bence ad&d dende, d&d dende ww danda gerçekçilik açısından iyi ama onunda sorunu orda başlıyo oyuncuları kısıtlamasının yanı sıra dm i çok üzüyo bir oyuncunun beklenmedik bir aptallık yapıp bir anda ölmesi ve günlerce yazdıgınız seneryoyu bitirmesi içten degil. Peki alternity niye tutmadı çünkü stardrive berbat bi setting neyse dedigim gibi çokta önemli degil.
Zarsız oyuna gelince süper olur yıllardan (13 yaşından) beri zarsız oynarız biz hatta ilk oynumuz kendi yarattıgımız (çogunlugu oynatan arkadaş ama oynuyanlarında katkısı olmuştur) bilim kurgu türü uzayda geçen bir alemdi tamamen zarsız sistemsiz, defterler dolusu çizim hala arkadaşta durur bakıp nostalji yaparız arasıra
Ayrıca zarsız oyunda oynatanın ayrıntıları (yaratıkların statlarını hazırlamak gibi) önceden hazırlama zorumlulugu yoktur oyuna esneklik oynatanasa korkunç zaman kazandırır. Otobüsde "hadi bi oyun oynatta zaman geçsin" deyip başladımız oyunları, kimileri aylarcada devam etti üstelik
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild