Power play tabanlı eğlencesine oyun

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hocam yalnız ben bu karakteri 10 dk'da yapmayı kafaya koyduydum.

şu anda karakterin hâli:

5. seviye Psychic Warrior 2. Seviye Pyrokineticist elinde yanan bir kırbaç var, 15 ft uzağa etkili vuruyor ama yakındaki düşmanlara AoO veriyor, dolayısıyla yakındaki düşmanlara Pyrokineticist 2. seviye özelliği olan Unarmed Damage 2d6 vurma özelliğini kullanıyorum.Fakat biraz Power Play yaptım ve Psychic Warrior iken bonus featlerimi Unarmed Damage'e ve Whip'e bayıldım.Sonuçta yanan kırbaca bu Whip'e etkiyen featler de etkiyor.Hiç elimde kırbaç olmamasına rağmen kırbaç var gibi feat aldım, salak mıyım ne? Ya da ileri görüşlüyüm :D

Bu Attack of Opportunutiyy'lere çare bulsam karakter süper olcak, uğraşıyorum :D 15 feat olayı sayesinde ben çok AoO yapıyorum da işin kötü yanı karakter dibime gelince yanan yumruklara kalıyor işim
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ben wizard karaktere malum 3 craft becerisini ve alchemy & trapmaking de alınca başlangıç paramı 10600'e kadar çıkarttım ve bununla 20000'lik Ring of Invisibility itemini 10000'e kendim yapmış gibi sahip olabiliyor muyum? :mrgreen:

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Arkadaşlar çok özür dilerim bu gün hiç bilgisayara giremedim ve sorularla fikirlere cevap veremedim. Zaman kaybetmeden arayı kapatmayı isterim.

Dwaxer:
1- Büyülü alet yapacak olursan XP'sini kaybedersin. Aksi belirtilmedikçe asıl kurallar geçerlidir.
2- Karakter güzel olmuş. Güzel çalışmalar ödüllendirilmelidir. Ayrıca ilk karakterini atan olmanın bir şanı olmalıdır. (+100 XP)
3- Ring of invisibility için "craft ring" marifeti gereklidir. İstersen bir crat marifetini onunla değiştir.
4- Flaw ve trait kuralını değiştirdim. İsterseniz almayabilirsiniz. Sizi almaya zorlamanın powerplay mantığına ters düştüğünü düşündüm ben de. (Ayrıca herkesi oradaki küçük listeden seçme zorunuluğunda bırakmanın birbirine çok benzer karakterler oluşturacağı sonucuna vardım.)

Edmond:
1- Retrain diye bir olay var zaten PHB2'de. Featini değiştirmiş olabilirsin.
2- Psişik üstüne o sınıf güzeldir gerçekten. Ama psişik bir kartakter üstüne psişik olmayan birini eklediğinde canavarlaşabilir. Bir zamanalar benim de ilgimi çekmişti :D Ranger'a dikkat :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote: 3- Ring of invisibility için "craft ring" marifeti gereklidir. İstersen bir crat marifetini onunla değiştir.

:shock: Ooo, yanlışlıkla oldu; Invisibility yapabiliyorum diye atlamışım hemen ama benimkisi Craft Wondrous Item. Değiştireceğim o eşyayı. Forge Ring alabilmek için Gandalf filan olmak gerekiyor. :mrgreen:

XP penaltısını ben mi hesaplayayım? Bu yüzden umarım levelimi düşürmezsin; o kadar uğraştım karakteri hazırlamakla, ileriye dönük taksit maksit yaparsın artık bir şeyler. Teşekkür ederim verdiğin +100xp'ye onu da borcumun ilk taksidi olarak geri takdim edeyim hemen. :-P

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ne yazık ki bunu yapamayacağım dwaxer. Kurallardan taviz vermek oyunu amacından çıkartır, kaçırır. (Ama pazarlıklara açık olabilirim her an! :wink: Mesela başlangıç parandan vereceğin her 5GP için sana +1 XP verebilirim.Ya da başka güzel tekliflere de kulaklarımı tıkamam.)

Craft'lar üstüne gideceksen sana artificier'ı tavsiye ederim. Sadece craft marifetleri değil aynı zamanda büyülü eşyaardan XP kaybını azalatacak ve hatta yok edecek özel bir XP havuzuna da sahip olacaksın.

Bu craft olayı oyunda zor olacak başından söyleyeyim. Bazı özel bileşenlere ve maddelere ihtiyaç olacak. Ayrıca özel zamanalrda bazı ritüeller bile gerekebilecek. Ancak crafter oyuncularının bundan gocunacağını sanmıyorum. Çok abartmayacağıma da söz veriyorum. Ayrıca bu özel malzemelerin bulunması sayesinde harcayacağınız paraın da bir kısmında yırtabileceksiniz ve hatta bu macera sayesinde kaybedeceğiniz Xp'leri de telafi edebileceksiniz.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Lanet olsun, karakteri yolladığımda henüz para işini yapmadığımı farkettim, çok uğraştırdı ve seni bekletmemiş olmak, bir şeylerle uğraştığımı göstermiş için yollamış olduğumu varsayalım.Saat gece 2:41 para ve item işini de yarın halledeyim be hocam, hadi iyi geceler :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Edmond:
1- Toplam power point'in 12 oluyor. "+5" yüksek wisdom artıından geliyor.
2- İnsanların her seviyede aldıkları +1 skill point'i unutmuşsun. Toplam skilline +10 ekle.
3- Fire resist 10 demek alevsel bir etkidenalacağın hasarın ilk 10'ununu almayacağın anlamına gelir.

4- Firelash gibi touch attac ile saldıran ektoplazmik bir silahın insanı kavrayıp trip attack yapabileceğini sanmıyorum çünkü fiziksel şeylerin içinden geçen bir madde ile birisini çekerek dengesini bozamazsın. Ancak kurallarda bunu yapamayacağın ile ilgili bir yazıya da rastlamadım. Bu sebeple senin bu ektoplazmik silahını bir immediate action* olarak fiziksel hale getirebilmene izin veriyorum. Ancak bunu yapman durumunda geri kalan saldırılarını touch attack ile yapamayacaksın. Silahın bu durumdayken natural armor'u +3'ten düşük veya armor bonusu yok ise 1d3(fiziksel)+1d8(alev) hasar vuracak.

Firelash özelliğini elinde bir kamçı varken kullanabilirsin artık ve kullanırsan kamçı +1 haline gelecek. Büyülü bir kamçı ile kullanırsan +1 kazandıramayacaksın ancak kamçının büyüsel özelliğine ek olarak kamçı +1d8 alev hasarı verecek.

Ayrıca sana whip proficiency veriyorum ki bu sana sözüm olan "+1;herhangi bir şey"in yerini alıyor.

*: İmmediate actin: Kendi yada başkasının turunda yapabileceğin bir hareket. Her round sadece 1 kere yapabilirsin.

5- Pyrokinetisist d8 atıyor HPsine. Son seviyende "+6" değil "+4" gelecek ve HP 35'e düşecek. Oldukça düşük bir HP. Özellikle de reach ile dahi olsa gööğüs göğüse çarpışmalara girecek bir karakter için.
6- Kırbacın 15 metre değil 15 foot. Yani yaklaşık 5 metreye denk geliyor.

7- 15'e karşı atılan bir Tumble check ile AoO yemeden birisine yaklaşılabildiğini biliyor muydun?
8- Pyrokinetisist 4. seviyesinde silahlara da aynı yumruklarına verdiği özelliği kazandırıyor. Yumruklar üstüne gelişmene gerek yok bence. Ama aklında daha dahiane bir plan olabilir belkide. (Bakınız aşağıya)
9- Trip attackler, güç karşılaşmaları şeklinde gerçekleşiyor. Belki de whip'i her iki elinle birden tutarak trip attack yapmak istiyorsundur. Ancak tek el ya da çift el arasında herhangi bir fark yok. Bunu internetten çok araştırdım ve kitaplara da baktım ama nedense tek elinle bir insanı itip çekmek ile iki elinle birisini itip çekmek arasında sanki hiç bir fark yokmuş gibi düşünmüşler. Eğer burada gözümden kaçan bir durum var ise lütfen beni uyarın.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ben Edmond'un karakteri görünce fikrimi değiştirdim. Madem "evil" oynuyoruz assasin o9lacam ben de.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Ben Edmond'un karakteri görünce fikrimi değiştirdim. Madem "evil" oynuyoruz assasin o9lacam ben de.

.
??? :D :D :D

N'alakası var ya? benim karakter sadist olabilir ama bu kötü olduğu anlamına gelmez? Lütfen, her ne kadar yakıcı ve ateşli bir kişiliğim olsa da, yalnızca hakedeni yakarım!

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:

.
??? :D :D :D

N'alakası var ya? benim karakter sadist olabilir ama bu kötü olduğu anlamına gelmez? Lütfen, her ne kadar yakıcı ve ateşli bir kişiliğim olsa da, yalnızca hakedeni yakarım!
Kimin hakkettiğine sen karar veriyorsun tabii. :mrgreen: Ben de hakkedenleri sırtından bıçaklayacağım ve zehirleyeceğim. (eskiden hak etmese de birkaç kişi öldürmüştüm ama artık tövbeliyim) :-P Yine de "evil"ım "Requirements"i karşılayabilmek için. :-P :-P

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Evil olmak istiyorsanız olabilirsiniz. Ama evil karaterleri ve düşük karizmalı karakterleri biraz fazla zorlayabilirim. Tanrılar (DM) ve köylüler iyilerin yanında olur. Benim oyunlarımda kişiler hayatlarına oyun sırasında başlamadıklarından kesin canını yaktıkları birileri onun hakkında konuşur ya da peşine düşer.

Ã?rnek karakterimde dikkat ederseniz bu şekilde. Yani peşine düşecek oldukça çok kişi var ve çevresi tarafından sevilmiyor. Bunu kaldırabilecekseniz oynayın bence. Sonra "Neden bilgi alamıyorum?", "Neden herşeyi bana pahalıya satıyorlar?", "Neden bana teşekkür hediyesi vermedikler?" demeyin. Sırf tecrübe için de parasız ailenin görevini kabul etmeyin, kötüler korkak olur, çıkarcı olur, adi olur.

Yarına kadar karakterlerinizi yaratabilirseniz oyuna başlayacağım. O zamana kadar kararınızı verebiliyorsanız verin. Yaniden karakter yaratmak istiyorsanız sadece iki kişi olduğunuzdan aranızda anlaşabilirsiniz ve bir kaç gün daha istediğinizi bana buradan söylerseniz oyunu başlatmam ve sizi beklerim. İçiniz rahat edene kadar karakterlere bakabilirsinzi. Ben de size olabildiğince yarıma hazırım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Darkgnome oyun açmış katılayım bende.

.
Dwaxer, kötü ikiz suikastçi olmaya ne dersin?
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ben druid dwarfta karar kılabildim :D Hazırlamaya çalışıyorum.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer, kötü ikiz suikastçi olmaya ne dersin?
Ooo Devrimk sen yaşıyor muydun yahu! :mrgreen: Hoşgeldin tekrar.

Yok ben evil oynamak isterim diye bir tutkum yok ama Edmond Natrural Evil karakter hazırlamış, grubun bir kısmı evil, bir kısmı değil olmaz bence çünkü birbirimize gireriz. Ben bırak good olmayı sadece neutral bile olsam, evil bir karakterle birlikte çalışmak istemem, mecburiyet varsa belki katlanırsın ama serüvenci grubumda evil karakter olması hiç de mecbur değil ve derhal ayırırım yolumu o kişiden. Özetle daha sonra kıllık olmaması açısından alignementleri ayarlayalım şimdiden.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:başlangıç parandan vereceğin her 5GP için sana +1 XP verebilirim..
Tamam bunu değerlendireceğim. XP harcamak istemiyorum, fazladan ödeme yapacağım bu dediğin şekilde.

Kendime eşya olarak "Blessed Book" ve "Hand of Mage" yapıyorum.
Blessed Book bir wizard büyücü kitabı ve 1000 sayfasına ücretsiz olarak büyü yazmama olanak tanıyor. Ben baştan itibaren bütün arcane büyüleri yazacağım buna. Hepsini biliyorum yani :mrgreen:

http://www.d20srd.org/srd/magicItems/wo ... lessedBook

.
Last edited by dwaxer on Sun Jun 28, 2009 10:39 pm, edited 1 time in total.
Post Reply