Ocakbaşı Kahvesi (Yorum ve Tartışma BaşlığÃ
-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

Sıkıldım uçan adam, zıplayan adam, kesen adam... hep aynı konular.catboy wrote:Hala birilerinden heyecanla aşk öyküleri bekliyoruz
Bİraz AşK yazalım AşK
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
Aşk konusunda uzmanımız Edmonddur...
Ama ben de yazyım...
Yıldızlara aşık olmuş bir gün adam
Bütün gece öylece bakar dururmuş onlara
Sabah olunca da küfredermiş güneşe
Zor edermiş akşamı
Hele bir de
Bulutlarla kaplansa gece göğü
Hüngür hüngür ağlarmış adam
Yıldızları izlemek de çare olmazmış derdine
Dokunmak istermiş yıldızlara
Hatta konuşmak
Umutsuz bir aşkmış onunki
Acı veren
Ve ömür boyu sürecek acıya rağmen vazgeçilemeyen aşklardan
Daha da beteri bilmezmiş
Eğer fırsatı olup da yaklaşsa yıldızlarına
Kaybedeceğini yıldızların güzeliklerini
O hiç sevmediği Güneşe dönüşeceği her birinin
Ayrı kalmanın çaresizliği doldursa da ömür boyu kalbini
Ayrı kaldığı için yaşamış o aşk bir ömür boyu
Ve bu aşk ile hatırlanmış adam yıllar boyu...
Kimbilir belki bilseydi kaybedeceğini
Kavuştuğunda sevgilisine
O da şükrederdi
Bir ömrün
Acı içinde geçtiğinde
Kimi zaman zor da olsa
Ayrılık gereklidir.
Ã?ünkü öyle çok şey kaybettirir ki
Kimi zaman kavuşmak
En iyisi hep uzaktan bakmaktır
Bir köşede oturan sevgiliye.
Ozan Firble.
Ama ben de yazyım...
Yıldızlara aşık olmuş bir gün adam
Bütün gece öylece bakar dururmuş onlara
Sabah olunca da küfredermiş güneşe
Zor edermiş akşamı
Hele bir de
Bulutlarla kaplansa gece göğü
Hüngür hüngür ağlarmış adam
Yıldızları izlemek de çare olmazmış derdine
Dokunmak istermiş yıldızlara
Hatta konuşmak
Umutsuz bir aşkmış onunki
Acı veren
Ve ömür boyu sürecek acıya rağmen vazgeçilemeyen aşklardan
Daha da beteri bilmezmiş
Eğer fırsatı olup da yaklaşsa yıldızlarına
Kaybedeceğini yıldızların güzeliklerini
O hiç sevmediği Güneşe dönüşeceği her birinin
Ayrı kalmanın çaresizliği doldursa da ömür boyu kalbini
Ayrı kaldığı için yaşamış o aşk bir ömür boyu
Ve bu aşk ile hatırlanmış adam yıllar boyu...
Kimbilir belki bilseydi kaybedeceğini
Kavuştuğunda sevgilisine
O da şükrederdi
Bir ömrün
Acı içinde geçtiğinde
Kimi zaman zor da olsa
Ayrılık gereklidir.
Ã?ünkü öyle çok şey kaybettirir ki
Kimi zaman kavuşmak
En iyisi hep uzaktan bakmaktır
Bir köşede oturan sevgiliye.
Ozan Firble.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Ah ah Catboy... Yarama bastın. Aşktan ne kadar uzakta kalırsan o duygu senin için o kadar ulaşılmaz, bir bakıma asla gidilemeyecek bir gizemli ülke haline gelir.
Elbette bu duyguyu doyasıya yaşayanlar da güzel şiirler çıkarabilir ama bizler hiç karşılıklı aşk yaşamamış olanlar da kimi zaman iyi işler çıkarabiliyoruz işte.
Bir de sonuçta aşkın ille de somut bir şeye duyulmasına gerek yok. İnsan şiir yazmaya bile aşık olabilir.
Elbette bu duyguyu doyasıya yaşayanlar da güzel şiirler çıkarabilir ama bizler hiç karşılıklı aşk yaşamamış olanlar da kimi zaman iyi işler çıkarabiliyoruz işte.
Bir de sonuçta aşkın ille de somut bir şeye duyulmasına gerek yok. İnsan şiir yazmaya bile aşık olabilir.
HARBE GİDEN
İyi tartışma dönmüş burada.
Ben Starfell'e katılmıyorum. Bence bir insanın aşk şiiri yazabilmesi için aşkı tatması gerekir.Ã?ünkü aşkı yaşamayan bilemez.
Firble, aşkın yaşanması için, KARşILIKLI olması gerektiğini düşünmüyorum.En azından ben hiç karşılıklı aşk yaşamadım
(bu smiley uydu mu buraya?)
Ben Starfell'e katılmıyorum. Bence bir insanın aşk şiiri yazabilmesi için aşkı tatması gerekir.Ã?ünkü aşkı yaşamayan bilemez.
Firble, aşkın yaşanması için, KARşILIKLI olması gerektiğini düşünmüyorum.En azından ben hiç karşılıklı aşk yaşamadım
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Olmaz öyle şey! şiir yazamayacak insan olduğunu düşünmüyorum ben, o kadar duygusuz olamazsın! Kimse olamaz, yalnızca duygularını anlatman yeterli, başka hiçbir şey gerekmiyor!catboy wrote:şiirden ben hiç bahsetmemiştim ki ben aşk öyküsü yazamayacağımı belirtmiştim ilk başta, zaten hiç şiir yazma yeteneğim yok, aşk şiiri hiç yazamam zaten... konuyu şiire saptırmayın...
Kaldı ki öykü yazmak şiirden daha zordur, çünkü duygu her an insanın içinde olan bir şeydir fakat kurgu yazmak zordur.Kurguyu insan oluşturur ama şiir kendiliğinden gelir
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Ben sadece hoşlandım, bu zamana kadar hiç aşık olmadım ve bu yüzden de pek aşkın gerçekliğine de inanmıyorum açıkçası...AlenthasLeasess wrote:Bence Starfell orada hiç aşkına karşılık bulamamış birisi demek istemişti Edmond. Yani öyledir herhalde? Yoksa hiç aşık olmamış birisi aşka inanmaz bile, değil mi?
Catboy ben şöyle düşünüyorum, ozan olmak için tek gerekli şey şiir yazmaya başlamaktır. Ancak elbette kısıtlamamak lazım öykü de yazabilirsin öylesi rahatsa...
HARBE GİDEN