Power play tabanlı eğlencesine oyun
Hocam hayır ya, ben bu kadar muhabbetin üstüne farkettim, yönelimi değiştirmeyi unutmuşum, zaten Chaotic olmak zorundayım
Ben Chaotic Neutral oluyorum 
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Ben editledim wizardımı; bir kontrol edersen sevinirim sevgili DM. Neutral bir karakter olduğundan her yöne kayabileceğine karar verdim, alignment sorun olmayacak benim için yani.
.
Büyülerin hepsini bilmek biraz pahalıya patlayacak gibi ama bu seferlik öyle gidelim. Sonra ben senin kitabını bir şekilde kaybettiririm dwaxer.
Edmond senin karakterinin eski halini sildim. O kadar emeğin vardı ama karakter kalabalığı olmasın istedim.
Herkes karakterinden memnun ise o zaman yarın oyuna başlıyorum. Hepinize iyi oyunlar.
Büyülerin hepsini bilmek biraz pahalıya patlayacak gibi ama bu seferlik öyle gidelim. Sonra ben senin kitabını bir şekilde kaybettiririm dwaxer.
Edmond senin karakterinin eski halini sildim. O kadar emeğin vardı ama karakter kalabalığı olmasın istedim.
Herkes karakterinden memnun ise o zaman yarın oyuna başlıyorum. Hepinize iyi oyunlar.
dwaxer: Tüm büyüleri bilmek biraz pahalıya geliyor. 100'den fazla 1. seviye, 120'den fazla 2. seviye, 100'den fazla 3. seviye, 110'dan fazla 4. seviye ve yine 110'dan fazla 5. seivye büyü var.
Yani kabaca bakacak olursak
100x25+120x150+100x350+110x800+110x1125=2500+18000+35000+88000+123750 yani toplamda 262250 GP para ile ancak yapılabilir. şimdilik istediğin büyüleri alabilmen için büyü seçimine kısıt koymuyorum. Ancak ileride büyü kitabında kullanmak istediğin büyüleri belirlemen gerekecek.
Oyuna başlarken ezberinizde olmasını istediğiniz büyüler yada ön hazırlık yapacağınız becerileriniz var ise buradan belirtelim.
Her kes karakerinden memnun ise yarın oyunu başlatıyorum.
100x25+120x150+100x350+110x800+110x1125=2500+18000+35000+88000+123750 yani toplamda 262250 GP para ile ancak yapılabilir. şimdilik istediğin büyüleri alabilmen için büyü seçimine kısıt koymuyorum. Ancak ileride büyü kitabında kullanmak istediğin büyüleri belirlemen gerekecek.
Oyuna başlarken ezberinizde olmasını istediğiniz büyüler yada ön hazırlık yapacağınız becerileriniz var ise buradan belirtelim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Darkgnome wrote:dwaxer: Tüm büyüleri bilmek biraz pahalıya geliyor. 100'den fazla 1. seviye, 120'den fazla 2. seviye, 100'den fazla 3. seviye, 110'dan fazla 4. seviye ve yine 110'dan fazla 5. seivye büyü var.
Bendeki büyülü eşya "Blessed Book" ilk 1000 sayfasını para ödemeden doldurabilmemi sağlıyor, yani "ücretsiz" yazıyorum büyüleri. Eşyanın özelliği bu.
Darkgnome senin verdiğin rakamlar değişik bir sürü kaynaktaki büyüleri içeriyor sanırım. Ben sadece şu linkteki büyüleri alıyorum, diğerlerini spell compandium filan kullanmıyorum.
http://www.d20srd.org/srd/spellLists/so ... Spells.htm
Buradaki büyüleri baştan saydım biraz ve kitap rahatça hepsini alır. (EDiT: Hepsini almaz ama tam hesaplamadımsa da sanırım level-6 dahil alır yani karakter 13.seviyeye kadar çıkarsa gerisini düşünürüz artık. Zaten ben şimdilik sadece 4.seviyeye kadar olanları yazabiliyorum herhalde?)
Level-0(19sayfa), Level-1(39sayfa), Level-2(2x50=100sayfa), Level-3(3x42=126sayfa)...
.
Kitabın özelliğini karakterini kontrol ederken öğrendim. Beni
m bahsettiğim miktarlar senin büyüyü bilmen için gereken miktarlar. Büyücünün büyü kitabına büyü işleyebilmesi için ya parşömenlerden geçirmesi, yada araştırması gerekiyor. araştırma zaten çok pahalı. Parşömeni de büyüyü bilmeden yapamayacağın için ilk başında market fiyatından satın almalısın. Ben de ilgili büyülerin ortalama market fiyatlarını yazdım orada.
Normalde bir büyücü ilk seviyesinde tüm 0. seviyeleri ve 2+int bonus kadar 1. seviye büyüleri bilir. Ardından her atladığı seviye için 2 büyü fazladan bilebiliyor. Yani senin seviyen için konuşursak bedavdan bileceğin büyüler
0. seviye: Hepsi
1. seviye: 4+4
2. seviye: 4
3. seviye: 4
4. seviye: 2
(Toplam 55 sayfa
)
Bunun üstüne başka bir büyücünün kitabını bulmuş olduğunu varsayarsak, birde scroll filan bulmuşsun, çok şanslı olduğundan bunlarda sende olmayan büyülerden çıkmış diyelim
, senin bedavadan bileceğin büyüleri 2 katına çıkartabiliriz.
1. seviye: 8+8
2. seviye: 8
3. seviye: 8
4. seviye: 4
(Toplam 110 sayfa
)
Her bir büyü kitabı 100 sayfadan oluştuğundan normal 2. bir kitap alarak bunları kaydedebilirsin. Büyülü kitaba çokta bir ihtiyacın yok aslında
.
Bunların dışında başlangıç parandan harcayacağın miktar ile scroll almış ve bunlaırı da kitabına geçirmiş olabilirsin.
Ayrıca ilk macerada istediğin büyüyü yapabimene izin veriyorum, çünkü bazı büyüler düşündüğün gibi çıkmayabilir ve onu bırakmak isteyebilirsin, ya da bazı büyüleri çok beğenmesen de maceralar sırasında ne kadar işe yaradığını görebilirsin.
m bahsettiğim miktarlar senin büyüyü bilmen için gereken miktarlar. Büyücünün büyü kitabına büyü işleyebilmesi için ya parşömenlerden geçirmesi, yada araştırması gerekiyor. araştırma zaten çok pahalı. Parşömeni de büyüyü bilmeden yapamayacağın için ilk başında market fiyatından satın almalısın. Ben de ilgili büyülerin ortalama market fiyatlarını yazdım orada.
Normalde bir büyücü ilk seviyesinde tüm 0. seviyeleri ve 2+int bonus kadar 1. seviye büyüleri bilir. Ardından her atladığı seviye için 2 büyü fazladan bilebiliyor. Yani senin seviyen için konuşursak bedavdan bileceğin büyüler
1. seviye: 4+4
2. seviye: 4
3. seviye: 4
4. seviye: 2
(Toplam 55 sayfa
Bunun üstüne başka bir büyücünün kitabını bulmuş olduğunu varsayarsak, birde scroll filan bulmuşsun, çok şanslı olduğundan bunlarda sende olmayan büyülerden çıkmış diyelim
1. seviye: 8+8
2. seviye: 8
3. seviye: 8
4. seviye: 4
(Toplam 110 sayfa
Her bir büyü kitabı 100 sayfadan oluştuğundan normal 2. bir kitap alarak bunları kaydedebilirsin. Büyülü kitaba çokta bir ihtiyacın yok aslında
Bunların dışında başlangıç parandan harcayacağın miktar ile scroll almış ve bunlaırı da kitabına geçirmiş olabilirsin.
Ayrıca ilk macerada istediğin büyüyü yapabimene izin veriyorum, çünkü bazı büyüler düşündüğün gibi çıkmayabilir ve onu bırakmak isteyebilirsin, ya da bazı büyüleri çok beğenmesen de maceralar sırasında ne kadar işe yaradığını görebilirsin.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Arkadaşlar mathius ve cliks'de karakter yaratıyorlar. Özür dileyerek oyunun biraz daha gecikeceğini haber vereceğim. Hem arkadaşlarımıza zaman tanımış oluruz hem de bana karakterlere göz atacak zaman kazandırmış oluruz
Yarın oyuna başlayacağız.
Yarına kadar aynı takımda yer almak isteyen kiiler olursa aralarında anlaşarak takım oyunculuğu artılarından gereksinimlerini yerine getirdiklerini alabilirler. Bu konuda en iyi adaylar dwaxer ve devrimlin karakterleri gibi geliyor bana. Hikaye yapıları ve ırkları tutuyor. Seçtikleri yollar sebebiyle dışlanmmış gnomlar
daxer: Senin karakter hala mage özelliklerine sahip. fazladan marifet filan var. Bir göz gezdirebilirsen sevinirim.
Yarına kadar aynı takımda yer almak isteyen kiiler olursa aralarında anlaşarak takım oyunculuğu artılarından gereksinimlerini yerine getirdiklerini alabilirler. Bu konuda en iyi adaylar dwaxer ve devrimlin karakterleri gibi geliyor bana. Hikaye yapıları ve ırkları tutuyor. Seçtikleri yollar sebebiyle dışlanmmış gnomlar
daxer: Senin karakter hala mage özelliklerine sahip. fazladan marifet filan var. Bir göz gezdirebilirsen sevinirim.
Eskisi ka
Eskisi ka
Evet Devrim ve ben aynı çetenin üyeleri olabiliriz :schemes:Darkgnome wrote:Arkadaşlar mathius ve cliks'de karakter yaratıyorlar. Özür dileyerek oyunun biraz daha gecikeceğini haber vereceğim. Hem arkadaşlarımıza zaman tanımış oluruz hem de bana karakterlere göz atacak zaman kazandırmış oluruzYarın oyuna başlayacağız.
Pardon featler bir fazla oldu değil mi; onları tekrar ayarlarım.
.
Cunning Ambush:
Task Leader Prerequisite: Hide 8 ranks and Listen 8 ranks.
Team Member Prerequisite: Hide 1 rank.
Benefit: If the team members allow the task leader to prepare their hiding positions, he can make a special Hide check to camouflage them. This check is modified by each
team member’s armor check penalty and Dexterity rather than the task leader’s, and the camouflage effect lasts until the team member moves. Hiding a team member in this
manner requires 10 minutes of work.
Dwaxer Hide'a 1 verebilirsen bunu alabiliriz.
Benefit: If the team members allow the task leader to prepare their hiding positions, he can make a special Hide check to camouflage them. This check is modified by each
team member’s armor check penalty and Dexterity rather than the task leader’s, and the camouflage effect lasts until the team member moves. Hiding a team member in this
Verdim gitti!devrimk wrote:Cunning Ambush:
.
Devrimk:
Reflex savelerinde
Grapple için de sanırım boyutun sebebiyle -4 daha alarak 1'e düşmen gerekiyor.
Benim elimdeki whisper gnome bu şekilde belirtilmiş. Seninkinden farklı sanki.
Mithral chainshirt 2100 GP olacaktı.
"Penetrating strike" ve "craven" bende olmayan kaynaklardan olduğudan en olduğuna bakamadım. Onlar ile ilgiliyse buradakiler düzeltirim.
Reflex savelerinde
olacak sanırım.4(Rogue)+1(Swashbuckler)+1(Grace)+5(dexterity)-3(Poor reflexes)=8
Grapple için de sanırım boyutun sebebiyle -4 daha alarak 1'e düşmen gerekiyor.
Gnome: Low-light vision, Darkvision,+1 att. kobold, goblinoids, +4 dodge bonus to giants, +2 Listen & Spot, Spell like 1/day silence(Self only), magehand, Message
Benim elimdeki whisper gnome bu şekilde belirtilmiş. Seninkinden farklı sanki.
Mithral chainshirt 2100 GP olacaktı.
"Penetrating strike" ve "craven" bende olmayan kaynaklardan olduğudan en olduğuna bakamadım. Onlar ile ilgiliyse buradakiler düzeltirim.
Eskisi ka
Eskisi ka